Re: Plazh - Topless?
Shoqeria njerezore është si një anije në mes të oqeanit, ndërsa njerezit janë pasagjerët. Paramendojeni sikur njëri nga ata pasagjer të asaj anije të thoshte se unë dua ta shpoj anijen për të nxjerrë pak uje, sepse kam etje . Do ta kishit lejuar juve?
Problemi qendron tek disa qështje dhe pika. psh.
se a mund ti pranojmë në shoqerinë tonë?
a pajtohemi me ta?
Unë them se JO. Sepse:
Mund të jem viktimë e tyre,
Nuk mund të shoqerohem me njerez të cilët nuk i përshtaten natyres njerezore
Është një veprim i ndyr sepse te ul me poshte se kafsha
Është veprim imoral, i neveritshem
Ështe shkaterrim njerezor, etj, etj.
Në jeten subjektive të njeriut ekzistojnë dy tendenca. Ajo drejt së mirës dhe ajo drejt së keqes. Nëse një njeri do të përpiqet dhe do të përkushtohet në gjëra të mira, patjeter se do të arrij ato ose thënë më ndryshe do të ketë evolim shpirteror drejt miresisë. Nëse nje njeri i përkushtohet gjërave të ndyra dhe nuk e frenon vetveten, sic është rasti me topless, atehere do të evuloj shpirterisht drejt së keqës dhe do të arrij atë shkallë në të cilën nuk ka qenë më pare as ai apo askush tjeter.
pastaj shkallet e degradimit vazhdojne me tej me katastrofa te tjera duke e bastarduar sjelljen e njeriut dhe duke e cuar me poshte se kafsha , por kafsha nuk mban pergjegjesi per sjelljen e saj sepse nuk ka shkalle arsyetimi te zhvidhuar sic eshte arsyeja njerzore , kurse njeriu po ka pergjegjesi per veten e tij dhe sidomos per veprimet e tij ne publik dhe ne jeten e tij individuale
jane dy forca qe dominojne dhe komandojne jeten tone te perditshme dhe jo vetem jetet tona, por keto dy forca mbajne edhe ekuilibrin dinamik ne univers dhe quhen:
1-forca centrifugale ,qe te largon nga thelbi suprem
2-forca centripedale, qe te terheq drejt thelbit suprem
e para te shkaterron sepse te largon nga qellimi per te cilin edhe je krijuar , dhe ketu hyn edhe rendja e individit drejt botes se jashme ekstroverse ku hyn edhe topless..........
degradimi i ketyre njerzve te papergjegjshem ne veprimet e tyre eshte i pashmangshem ,sepse te rendesh mbas realitetit te jashtem ekstroves do te thote qe te rendesh gjithmone e me shume drejt materjes se trashe, dhe kjo eshte fatkeqesia ose mallkimi me i madh per nje strukture ne forme njeriu , ndersa njeriu rend drejt realitetit ekstrovers bie gjithmone e me poshte ne shkallen e evolucionit sepse mendja e ketyre njerzve eshte pikerisht si ajo e kafsheve , bile edhe me poshte se kafshet sepse kafshet jane te privuara nga liria e tyre per te zgjedhur , kurse njerzit jo , njerzit jane me lart se kafshet sepse kane njefare lirie per te mare vendime ne jeten e tyre , dhe pikerisht kjo eshte edhe thika me dy presa ,sepse njezit jane te lire te zghjedhin por jane te detyruar te suportojne pasojat e vendimeve te tyre, ky eshte nje ligj i universit , i cili njihet si ligji i shkakut dhe pasojes ,dhe eshte lidhur pa dyshim edhe me ligjet e tjera te jetes sic eshte edhe ligji i rekarnacionit , ose i rimisherimit ne shqip
e dyta te ndihmon ne realizimin e qellimit per te cilin je edhe ne forme njeriu sepse ka domethenje te jesh njeri ka kuptim , e dyta te ndihmon per te shkuar me vetdije drejt thelbit suprem i cili eshte edhe qellimi final i jetes njerzore,ne univers ka me mirida qenje jetesore te cilat mezi presin rastin e cmuar te marin nje strukture ne forme njeriu , sepse te kesh nje forme njeriu eshte vertet nje privilegj i madh
vetem nje strukture njerzore ka mundesine te realizohet shpirterisht dhe te behet e plote , kurse strukturat e tjera qe jane e poshte ne shkallen e evolucionit ,si kafshet ,etj, nuk e kane kete mundesi ,dhe kete privilegj te madh ,sepse struktura e tyre psiko-fizike nuk ja lejon nje gje te tille
mos harroni kurre se ne jeten tuaj si qenje njerzore ka edhe liri , por ka edhe pergjegjesi ,dhe kjo e dyta eshte injoruar shume ne postimet e shume anetareve ne kete teme per te cilen po flasim .............