Re: peugeot 206
Peugeot ka nga motorat me efikase me diesel, HDI qe jane teknollogji japoneze, e lene pergjysme dhe e perfunduar nga grupi Peugeot te cilet sot zoterojne patenten e kesaj teknollogjie. Veturat gjermane te brezave te ardhshem normalisht do te perdorin te njeten teknollogji. Pra motorat e Peugeot jane me te vertete te mrekullueshem. 206 eshte veture ekonomike, e rehateshme dhe nje nga veturat me simpatike ne kategorine e saj. Po ta krahasosh me Polo, Fiesta, Punto, apo Ibiza sigurisht qe 206 eshte ne krye te ketyre veturave dhe ka me teper hapsire nga brenda se to. Une kam patur para 4 vitesh nje dhe kam qene teper i kenaqur, ne qytet jane fantastike. Per rruge te gjata pastaj eshte e vertete qe eshte pak e vogel ndaj duhet pare te kategoria me siper 406 apo 407 qe ka rrethe 6 muaj qe ka dale. 406 kam perdorur rreth nje vit te ndermarjes dhe jane vetura te kendeshme (po me motor HDI 2.2l). Nga brenda nuk para me pelqen disenjo, ndersa 407 eshte me e bukur dhe me nje definicion me simpatik po akoma nuk ja kam "hypur" (perveç 1 here per prove lol).