Re: Pershkruani Shqiperine me nje fjale!
ados
ti i/e dashur kam vene re vdes me u pergjigj i cike.
pse thashe qe kush eshte deshtac ne shqiperi eshte kudo sic dhe mund te kisha thene kush eshte fitues ne shqiperi esthe dhe kudo.
une per vetem time kam qe ne 94 ne ny. u shkelyva tu punu e tu u eduku dhe shoqet e shoket e mi ne tirane i kane bere ato gjera qe kam bere une ketu qe atje, si me shkolle e me pune e s'po shkoj tek ekonomia e tyre. kane pune te mrekullueshme qe ketu ne ny s'do ti gjenin kurre, shkojne me pushime cdo vit neper evrope qe ketu s'do te ndodhte kurre ( te shkosh nga ny kushton qimet e kokes)
une e di qe ka njerz qe s'kane te hane ne shqiperi dhe me fal po ka dhe geto ketu ne americe pavaraseshist se keta qe jetojne ketu kane tendency te flasin vetem per pallatet e bukura ku asnje nuk jeton vete.
so shqiperia eshte mrekulli ka probleme sic ka kudo. ne shqiperi ka shume njerez te sukseshem qe ne ndoshta qe jetojme jashte bejme dy dollare me shume por ama s'kemi ate vleresim, shoqeri, lezet, qe ka nje shqiptar ne shqiperi.
njeriu pasi siguron nje "cope buke" ka nevoje per njerez rrotull vetes, ka nevoje qe flase gjuhen e tij, ka nevoje te degjoje muziken, artin, shkencen ne gjuhen e tij, jo gjithe diten e gjithe naten anglisht, anglisht, anglisht. ka nevoje te takoje shoqerine e tij qe jeni rritur bashke, kushurinjte etj.
big deal qe jetojme jashte.
NE SHQIPERI JETON 100 HERE ME MIRE SE JASHTE.
jeta jashte: punon si kafshe nate e dite qe mos te shohesh kurre drite, bene dy leke qe ti merr 1/3 qeveria, 1/3 e ke borxh, ajo qe te mbetet te jetosh teper minimale.
SO UNE NUK E DI CA FITOVA QE DOLA JASHTE NE KRAHASIM ME ATO QE JETOJNE NE SHQIPERI.