MysteriousMan
Valoris scriptorum
Meqense mban dhe rol si Administrator...Se cfare diskuton nje antar X me nje tjeter antar Y ne chat - nje nder format e bashkebisedimit privat - kjo nuk ka te beje me rolin e asnje nga antaret e stafit. Ashtu sic kur antaret lavderohen dhe i bejne furce njeri tjetrit ne privat dhe askush nuk eshte se del te falenderoje stafin nga ndjenja e ngazellimit, po keshtu nuk ka kuptim qe te shahet stafi sepse antaret ne privat acarohen dhe i bie qe dalin te fajesojne stafin per kete gje.
Ne krahun tjeter, ketu po del se mundesia e ofruar nga chat per biseda private abuzohet duke u perdorur si nje menyre per te qene i bezdisshem dhe 'stalker' ne menyre te perseritur kundrejt antareve te tjere te forumit. Marrja e ketij roli ne menyre te perseritur e thjeshton zgjedhjen: bezdia ne forme aktive ndaj shume antareve ne menyre te perseritur nga nje antar, vs. deshira e perseritur e ketij antari per te bezdisur antaret e tjere ne forme aktive. Prioritet ka pjesa e pare dhe prandaj ne rastin e permendur, antari eshte perjashtuar dy here. Nese kjo gje do te vazhdoje, do te perjashtohet perseri.
Ajo qe po them eshte se teorika si problem i falenderimit apo raportimit per mua nuk luan nje rol te madh, nese do ndihesha aq i cenuar dhe pse ofendimet jane nga me te ndryshmet dhe deri ne kercenime ose do i beja ball vet ose do isha trembur e do isha zhdukur.
Paaftesia juaj si drejtues eshte se perjashtoni dike nga forumi pa arritur ta perjashtoni nga chati dhe nese ju se perjashtoni dot atehere me jepni mundesine mua si user te zgjedh personat qe dua te flas.
Smund te zgjedhesh ti apo une "pamjen gri" pse mua me kalon ne tre fazorsh dhe filloj te shaj ty nga te me vij per mbare.
Ne mirkuptim e siper apo ne kritike dhe pse per mua prap ngeleni te paafte ne kete drejtim (ne drejtime te tjera uroj dhe te jeni mjeshtra) ju sjeni ne gjendje te jepni nje zgjidhje konkrete dhe ajo qe bezdis me teper syrin tim si forumist jane justifikimit e tipit "cfar ndodh ne privat", cfar ndodh ne privatin tim seshte puna jote per aq kohe sa ti me ofron kushtet e komunikimit normal dhe un ste qurravitem ne ate moment.
Nese ju e quani ne rregull kete gje atehere pse egziston ignore si opsion ne forum? Ju perdorni nje script forumi (xenforo konkretisht) me nje seri opsionesh dhe ne fund i jepni te drejte nje zgjedhjes tuaje gjysmake te nje chati qe te lejon te bej pall ariu? Atehere pse xenforo apo vbulletin etj... perdorin opsionin ignore? (njs, thash te njejten gje 2-3 here por si mund te me kuptoni ndryshe)?
@Lisa pavarsisht se citove balashin po te pergjigjem dhe une meqense jemi ne te njejten situate.
Forumi apo bota virtuale funksionon ne drejtime te ndryshme, ka rregull dhe linja qe ndajne te lejushmen nga te pa lejushmja, un apo balashi mund te bejme dhe lojra fjalesh brenda nje linje te lejushme pa perdorur fjalor banal, nuk di ndonje rast (dhe nqs ti di ma demostro) ku un te kem share apo te kem prekur familjen e ndokujt apo dhe vet individin jasht kontekstit virtual.
Nese mund te provokoj? Patjeter qe mundem, dhe ty te kam provokuar dhe pse ka qene ne sens humori (loje, shakaje), kjo e zbukuron komunikimin jo thjesht te rrime si hunj gardhi.
Un nuk bej forum dhe as chat sipas deshires tende sepse sdo jem une, ti mund ti hedhesh 5 dedikime, 3 kenge, 10 pershendetje, ndersa un bej lojra fjalesh pa ofenduar dhe nese i nxeh situatat nuk kaloj ne banalitet apo ofeza te cilat nuk len vend per reagime, pastaj secili reagon sipas kapacitetit intelektual qe ka dhe ketu as me ben dot moral dhe as me heq dot te drejten time si forumist.
nqs ndonje nga admin perton te lexoj ate qe kam shkruar atehere te lexoj vetem idene te cilen po ju quaj te PAAFTE per te ven nje script/plugin qe ben punen e duhur, nese se beni dot ska problem se spres te kodoni plugin posacerisht per ne por mos ja vini fajin nje privati qe seshte privat.