Pershendetje

Pershendetje

Po prezantohem me pare. Quhem Marin Mema , jam gazetar ne Top Channel. Jam rregjistruar ketu, per nje arsye shume te vecante, te kem debat sa me te drejperdrejte me te gjithe. Do te mireprisja cdo idee qe mund te me jepej per speciale apo reportazhe, te cdo natyre sociale apo investigative.Per cdo problem qe ju shqeteson apo ju ben pershtypje do prisja me qejf cdo ide.Per te goditur korrupsionin apo per te treguar nje realitet te hidhur dhe godites.

alinos

Forumium maestatis
Re: tema per emisione

se pari ceshtja e "vjedhjes" ne forum eshte shume serioze, sepse une di qe njerezit jane larguar ose nuk shkruajne ne AF, sepse nuk u pelqen qe idete e tyre te dalin me emrin e ndonje gazetaruci ne Shqiperi!

se dyti, e ku e di ti tonce qe ai eshte vertet Marini???
E megjithate mua s'me intereson kush eshte ai. Kete ua them te tere gazetareve me te cilet me bie rruga e jetes, brenda dhe jashte forumit.

Fakti qe njerezit merren me Marinin dhe jo me temen, do te thote se ketu s'ka teme, pervec kerkeses se Marinit per gjera interesante.
Tani me thuaj ti mua: t'i japim mend Marinit per profesionit e tij? Me duket se ai ka thene se eshte i zoti!!! Njerez te tjere qe kane pare "Jashte bulevardit" po ashtu i kane bere komplimente per cilesine e ketij emisioni ne krahasim me te tjere ne Shqiperi. Une per vete kam rezervat e mia, te cilat i shpreha me lart!!!

Atehere c'mbeti per te thene? Ah po, mund t'i keshillojme te flasi per mbrojtjen e gjuhes shqipe dhe ti si apasionuar pas kesaj teme t'i sugjerosh se cfare formati ta beje emisionin.

Oooopsss, shef ti duke folur me ty, ia dhashe nje ide Marinit /pf/images/graemlins/winkwink.gif

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
edhe nje shkrimtar qe ka ndermend te shkruaje nje liber, shkon e informohet, studjon historine, flet me njerez te ndryshem etj etj

[/ QUOTE ]

dy ide per Marinin /pf/images/graemlins/winkwink.gif

marinm25

Primus registratum

Une kam bere mbi 20 tema jashte bulevardit, nder te cilat nese dikush i ka pare edhe mund te diskutoje, une nuk, them qe kane qene perfekte por kane bere diference nga ato te tv te tjera.

Dosja e kuqe, periudha komuniste, finacimet e partise tone komuniste per partite komuniste te vendeve te tjera, dhe stervitja qe benin ne shqiperi grupe revolucionare komuniste e gjitha e mbeshtetur ne dokumenta te firmosura nga Enver Hoxha, Ramiz Alia e Hysni Kapo.

Avokate te zotit apo te djallit teme investigative, qe tregoi qarte pergjegjesi te Deshmitareve te jehovait ne tre vetevrasjet e vajzave, ku reportazh m,orri edhe cmimin si reportazhi me i mire investigativ i vitit

Nendetesja 105 historik per bazen e pashalimanit, ish baza me e madhe ne mesdhe sot e kthyer ne nje grumbull hekurishtesh

Perralle nga shekulli i 21 flet per zakonet e prapambetura, si trajtohen femrat ende sot, si lajne kembet apo ngrene dushk me burrin qe ecen pas me gomar

apo te tjera si Trafiku i femijeve, Prostitucioni, Klinikat e vdekjes, Prostitucioni, e shume te tjera. Do me pelqente nese do te kishte nje dikutim mbi to.

Sic duket kam nje orjentim te qarte per tema sociale qe i bejne mire shoqerise se mbyllur shqipetare dhe temave invetigative.

moonlight

Primus registratum

... Do me pelqente nese do te kishte nje dikutim mbi to.

[/ QUOTE ]

Pergezime per arritjet tuaja ne fushen e gazetarise. (sinqerisht kjo)
Por 'diskutim mbi to'? Jam konfuze. Nejse, nuk pres pergjigje... si gjithnje.

Juela

Primus registratum

Perse nuk ben nje teme per homoseksualet ne Shqiperi, se si izolohen nga shoqeria, ndiq nje dite nje homoseksual me kamera, shihe si sillen me te, si paragjykohet, se kam vene re qe shume gazetare ne shqiperi jane shume paragjykues ndaj ketij fenomeni dhe nuk kerkojne ta mbulojne ashtu sic duhet me paanshmeri, prandaj nese vertete je i mire dhe kerkon te besh karriere e te behesh gazetari qe pretendon, behu i pari qe e nxjerr tamam kete pjese te shoqerise, sepse eshte skandaloze kur mendon qe gazetaret kane paragjykime dhe anshmeri aq te theksuara sa ne shqiperi. Gjithashtu do te sugjeroja te beje nje per dhunen ne familje, meqe tani sapo doli dhe nje lajm ku jepeshin shifra mbi dhunen ndaj grave, por te merrni ca gra dhe ato te deshmojne vertete se cfare ndodh. Ne fakt personalisht kam pasur gjithmone nje kureshtje te dija per gjuetaret apo peshkataret. Perse nuk kalon ca dite me peshkatare, jeten e tyre, si gjuajne peshk, si jetojne, se me kujtohen skena nga plaku dhe deti sa here kaloj ne Pogradec. Pra idete qe te dhashe jane nje peshkatar, nje me gay dhe nje me gra te dhunuara meqe ke folur me pare per prostitucionin, abortet dhe femrat ne zona te prapambetura, dmth e njeh mire situaten e grave shqiptare
Megjithate tani u kujtova, ti ke mbuluar shume lajme politike, dhe mua me ke pelqyer ne politike, biles mbaj mend qe ke botuar edhe nje liber sepse kam pare nje interviste tenden tek revista Klan. Perse nuk merresh me me politike, psh ne te ardhme te afert e sheh veten tende analist si psh Sokol Balla meqe e permende dhe e vlersove apo Blendi Fevziu? Apo do te besh reportazhe? Apo do shkruash?

alinos

Forumium maestatis

une do ta evitoja nje emision per homoseksualet!!!
Nuk eshte gati Shqiperia per nje emision te tille, me vjen keq ta them. E provoi TopShow dhe rezultati ishte qe ai djali u ndihmua te kerkonte azil jashte shtetit. Nderkohe qe u perforcuan mite si ai qe homoseksualizmi/lesbizmi jane per njerez te pasur qe i kane pasur te gjitha ne jete dhe si te merzitur qe jane, degjenerojne ne forma perverse te seksit.
Perpjekja e dyte ishte ajo e blla blla blla-se dhe nje interviste tek Klani (ketu mund te jem gabim se nuk e mbaj mend mire) me Anxhelen, transvestitin e deklaruar ne media. Edhe aty vura re nje stereotipizim te personazhit dhe te fenomenit dhe nje pseudo-mbrojtje te te drejtes per te qene ndryshe.

Kjo situate me trishton shume personalisht, por preferoj te mos lincohen njerez per hir te karieres, scoop-it, apo dhe mbrojtjes xhenuine te se te drejtes per te qene ndryshe.

Ju siguroj qe per temen ne fjale dhe debatit publik ne lidhje me te jam menduar gjate...

Juela

Primus registratum

Ej nje sekonde se tani u kujtova une, po mire ne qe japim ide falas, po ky eshte forum i hapur, po me i marr ndonji i Klanit a TVkohes ne vend tat, ca behet pastaj, se jo per gje po e drejta autorit iken per lesh. Se ndersa ti shkrun ne forum ai tjetri ka marre kameramanin dhe ka fillu xhirimet, ka mbaru intervistat dhe pastaj e shfaq ne kinema Millenium dokumentarin, dhe kur i bejn interviste dhe e pyesin ku u frymezove perjgigjet " Nje dite ashtu rastesisht, duke ecur rastesisht ne nje rrugice te rastesisshme, rastestisht me erdhi ideja, fare rastesisht". Se jo per gje, po ca gazetare kshu ti marrin idet dhe i bejn te vetat "Rastesisht na erdhi kjo ide" nderkhe qe idete qe shkruhen per qejf ktu ne forum

Juela

Primus registratum

ti ke sh. te drejte, por une ne fakt e ngrita per shokun gazetar kete teme dhe ato te tjerat dhe doja mendimin e tij, thanks gjithsesi

moonlight

Primus registratum

Epo c'duhet bere keto dite? Apo te shtojme cdo ide qe pjellim tek myidea.com? Idera ka dhe dembeli, po hec e te luj vendi!

alinos

Forumium maestatis

ti ke sh. te drejte, por une ne fakt e ngrita per shokun gazetar kete teme dhe ato te tjerat dhe doja mendimin e tij, thanks gjithsesi

[/ QUOTE ]

po ti vete e the ne nje postim siper ketij se ketu eshte forum dhe idete hidhen nga te tere /pf/images/graemlins/winkwink.gif
edhe une per zotin gazetar e thashe meqe po e ndihmojme me nje stuhi truri gjersa ai te gjeje dicka qe t'i pelqeje.

Dhe per nje gje ke te drejte: ndersa ne vazhdojme te biem dakort per dicka e te mos biem per te tjera, inkuizicioni ka filluar punen e vet /pf/images/graemlins/smash.gif (per ata!)

marinm25

Primus registratum

Tema per nje dite te kaluar me nje peshkatar te thjeshte, ideja e plakut dhe detit eshte shume e bukur. Me te vertete e vlersoj, mund te dali dicka shume e bukur. Persa i perket temes mbi homoseksualet jam dakort me irrational qe shoqeria shqipetare nuk eshte ende e pergatitur per dicka te tille. I bije qe atij njeriu qe do ti beja nje reportazh te tille ti shkaterroja jeten plotesisht. Jemi shume shume milje drite larg te qenit nje shoqeri e hapur per te pranuar gjera te tilla. Me pelen edhe tema mbi dhunen ndaj grave eshte mjaft aktuale, por mbetet veshtiresia e nje gruaje qe te flase hapur, gjithsesi keto gjera realizohen. Me terheq me shume aksioni, shoh vende e prek realitete qe ndoshta nuk do mund ti bej njehere te dyte. Te meson jashtezakonisht me shume. Me pelqen edhe te shkruaj , eshte e vertete qe para 2 vjetesh kam botuar librin e pare, ndersa vitin e shkuar botova nje te dyte. Me shume sesa drejtues tipi fevziu mendoj se ka me shume hapsire per nje analist.

London_GirL

Primus registratum
Re: Pershendetje

nuk e kuptoj perse disa anetare ndihet te shqetesuar per gjerisa i perket kesaj cfare po thot ky gazetari qe ka hapur temen.

mendoj se ata qe nuk ndihen mire ose te shqetesuar mos te bejne pjese ne kete teme fare.

se me sa kuptova un pyetja ishte.
Debate drejte per drejte, per cdo ide qe mund te jete per speciale apo reportazhe, te cdo natyre sociale apo investigative.

aurel_m

Primus registratum
Re: Pershendetje

Dhenia e ideve eshte profesion dhe zakonisht blihet me para.

Pa dashur qe te kete keqkuptime, ne kemi nje nenforum mbi Median pak me poshte, ku nje kolegia juaj na ka pyetur se si e duam televizionin perfekt. Ndoshta aty gjeni ndonje gje qe ju hyn ne pune...

[/ QUOTE ]

Pse nuk ben nje hetim mbi prejardhjen e parave te TOP-CHANNEL
apo mbi monopolin e krijuar nga Digitalb dhe lidhjet qe kan me TV Klan dhe drejtuesit e Federates.
Nese do te ndihmoj une....

B

besfort kryeziu

Guest
Duke e njohur personalisht Marinin u cudita kur lexova kete forum.Ky personi qe prezantohet si Marin Mema vetem nga menyra se si i formulon fjaline duket qe eshte nje person tjeter dhe jo Marini.se si e ka hallin qe e ben kete gje e di vetem ai e di

princ

Valoris scriptorum
pershendetje

un quhem princi dhe dua ta pershendes familjen time dhe
shok e shoqet te cilt i dua shum