Re: Perdhunimi
une kam perdhunuar dhe jam i bindur qe nje pjese e mire ae atyre qe shkruajne ketu kane perdhunuar.
njerezit shpesh jane te mbushur me historira me njerez qe mbijne nga dheu apo nga ferrat monstra qe kapin femije plake etj.
kjo eshte vetem 1% e rasteve te perdhunimit, pasi keto raste dalin ne tv apo raportohen ne polici. nga keto 1% nja 70% perdhunimi nuk provohet ose femra e le perghys gjyqin nga frika e opininonit ose turperimi etj.
perdhunimi ne te shumten e rasteve ndodh ne familje. burri me gruan, i dashuri me te dashuren.
perdhunimi eshte po aq i shpeshte sa dhuna ne familje. dhe ne nje vend tipik patriarkal si shqiperia perdhunimi ndodh me shume se ne vende te tjera. burri duhet te bej me te cte doj dhe kur te doj, tap apo esell.
perdhunimi tek shqiptaret eshte tradite, zakon i pashkruar. gruaja hesht sepse duhet te hesht, sepse keshtu duhet te jete sepse keshtu ka qene e i kane thene. sepse burri mund ta ndaje ate dhe ajo ska ku te shkoje me kalamaj dhe i ben hyzmet burrit kundra deshires se saj
ajo smund te shkoje ne polici te denoncoj burrin apo te dashurin sepse eshte turp, dynjaja do qeshe me te dhe ajo do turperohet deri intimitetet e te treguarit te historise policeve fshatare apo mentalitetit mosbesus dhe patriarkal te gjykatave.
dhe keshtu ajo preferon te heshte ne dhimbje
a ju ka qelluar ndonjehere qe e dashura tju thot uuuuu prit, jo me dhe ti ke vazhduar nje sekonde me teper. ja ky eshte perdhunim. nuk ka brire /pf/images/graemlins/laugh.gif .