Re: Per femrat
ti sonila te kenaq per ner, po shoqnine kush e boni pys une, apo Zoti, si thu ja u dhane burrave me mik, he moj keshtu mendon?
Shoqeria ka qene e matriarkatit kur ishte ende primitive dhe pozita nderroi kur burri filloi te dilte per gjah. Qe atehere ai u be siguruesi i ushqimit dhe ndertuesi i baneses si ma i "forte" qe ishte! Duke mbizoteruar si i forte fizikisht, mendoi se i takonte te dominonte dhe shoqerisht, dhe cka na intereson per kete teme: moralisht!
Dalim tek vargu i famshem: femrat kurva*, meshkujt me eksperience!
per me teper zbulimet e shkences tone te dashur bashkkohore thone qe femra ka ekzistu disa qindramijeravjet perpara burrit, a e di ket teori apo jo?
Kjo s'eshte e vertete! Me thuaj ku e ke lexuar sepse une nuk e gjej ne asnje vend te teorise feministe. Ne to flitet vetem per dikotomine: mashkull-femer!
atehere si burri mundi t'ja kaloi ujtin nen rrogoz, kur siç dihet dhe nga legjendat e vjetra shoqeria me e hershme ka qene matriarkale (tek amazonat greke) si tek bletet.
ta shpjegova me lart!
frojdi (per te cilin ka dhe nje teme ne forum aq shume e respektojme) e mendonte shoqerine te ngritur kryesisht mbi baza SEKSUALE. a kishte te drejte? po qe se po dhe une kam te drejte, nevoja e domosdoshme e burrit per femer e shtyu ket t'ja rrembeje pushtetin qindra mijera vjeçar, duke e vene perfund. te themi e beri skllave te tijen, si zezaket ne amerike apo jo, per pune i çun atje jo per rapista te bukur.
C'lidhje ka? Apo edhe ti si feministet dhe te zinjte po perdor parimin: bashkimi ben fuqine dhe duke mbrojtur kauzat tone pernjehere mund te fitojme me shume te drejta dhe liri.
Seksi u duhet te dyja paleve per nje arsye shume te thjeshte: mbijetesa e races.
Plus, dhe femrat kane deshira per meshkuj /pf/images/graemlins/wink.gif
pra si perfundim une Deklaroj SOLEMNISHT ketu perpara botes gjere dhe ju qytetareve te qytetrushem te saj (me fal ngatrrova teksin, betimi pionerve te enverit ky /pf/images/graemlins/laugh.gif ) qe shoqeria e sotme patriarkale do te ndryshoje VETEM at'here kur per cucat burrat te behen nje DOMOSDOSHMERI e jetes.
Na shkrive!
gocat e sotme tarallake asgje s'kuptojne nga ky cirk, ato ne vend qe ti adhurojne djemt si HERONJ te tyre, kerkojn emancipim, e kjo ne fakt i skllaveron me shume aq sa sot jane kthyer vetem ne OBJEKT SEKSUAL te meshkujve.
pranoj se nje pjese e feministeve nuk bejne gje tjeter vec fshehin ndjenjen e pasigurise dhe te inferioritetit qe kane ndaj meshkujve. Keto gra jane dhe me agresivet dhe te pallogjikshmet.
POR, ka nga ato qe bute bute po i marrin freret, per te mos thene qe po jua japin meshkujt! Ato PO, qe i keni frike, apo jo?
rrofshin meshkujt si manalla te vertet qe jane.
jam dakort deri ne nje fare vendi, me pas dua te te them, se do t'i gdhendim meshkujt :wink:
dhe se fundmi: eshte kenaqesi per mua te te jap ty kenaqesi! /pf/images/graemlins/wink.gif
:tipsy: