Per cfare te merr malli...

Per cfare te merr malli...

Sa here largohem nga Shqiperia,sa here takoj njerez nga vendi im,sa here degjoj nje kenge,me merr malli.
Me merr malli te degjoj shqip rrugeve,te kendoj shqip,te shkoj ne nje dasem e te kercej popullore sa te kenaqem,te qesh para tv me politikanet,te shoh filmat e vjedhur 3 muaj para premierave ne Tv...,te bredh rrugeve sopa-gropa...

Nje mall gri...
po ju?

ar

Primus registratum
Re: Per cfare te merr malli...

me merr madhi per familjen e cdo gja qe egsiston ne shqiperi

gezimi

Primus registratum

e kam shkruar me pare por po e perseris prape........

Me ka marre malli per malet e shqiperise, lisat e gjate, fushat e gjera me lule....ah sa mire e kishte Naimi...dhe une i kujtoj dite e nate. Me ka marre malli per zerat e rrugeve ku kam lindur e ku kam bredhur. Me ka marre malli per femijerine time qe e kaloja me femijet e tjere me lojrat tona te femijerise, vrapin qe benim ne pluhur, lojen symbyllurazi, doce, me kopaca, me peta, me litar, kur hypnim maje pemeve e mblidhnim pisha, a vidhnim kumblla. Kur kaperxenim telat me gjemba te baceve e kepusnim trendafila te kuq te medhenj e ato roze e te vegjel qe t'ja jepnim nje shoqeje te zemres. Kur hypnim tek muret e pallateve dhe talleshim me ata qe ecnin kembadorazi. Kur mblidheshim tere kalamajte e luanim letra ose tavell e imitonim te rriturit. Kur luanim futboll me porta ne vogla ne reren e zeze e kur vinim ne shtepi me kembe te zeza e na fuste mami ne banjo e na bente ti krruanim kembet ne dyshemen e banjos ne pjeset ku ishte me e ashper. Kur na therriste gjyshja nga ballkoni e na gjemonte nga mbrapa me buke ne dore. Kur na jepte buke e vaj e kripe e na kullonte vaji neper duar e neper brryla e mundoheshin ta lepinim po qe e kote. Kur i thonim shokeve te katit te pare te na sillnin nje shishe me uje se ata e kishin shtepine me afer. Kur shkonim me gjyshin te blenim bostan e zihesha me vellain e vogel qe kush ta hante proven. Kur shkoja me gjyshin tek pallati i kultures dhe na blinte gjyshi ato pastat e mira 5 lekshe qe ishin tere krem e na beheshin hundet dhe buzet me krem e ziheshim se kush e kishte me te madhen. Kur shkonim ne shkolle e luanim futboll dhe mezi prisnin te zhgerryheshim tek fusha e zeze per te treguar sa mire luanim. Kur na sillnin nga jashte shtetit cumcakiz dhe e mbanim per dy tre jave e ngulnim tek komoja ne darke dhe e merrnim prape ne mengjes, kur na sillnin ndonje kanoce coca-cola dhe e mbanim mbi bufe si zbukurim. Kur shkoja tek rruga e elbasanit tek treni qe e kisha shume frike kur isha 5 vjec dhe me thoshte shoqja e ngushte qe "mos ki fike ti, se te mboj una". Kur binin fishekzjarret dhe vellai im ikte me vrap ne krevat e mbulonte koken e une qeshja me te madhe. Kur me kishin lene te ruaja vellain e vogel dhe ai kishte humbur dhe e gjetem tek ambasada turke qe e kishte gjetur nje familje aty dhe ai po rrinte aty gjithe qejf duke ngrene karrota dhe une i ziu nga frika kisha fjetur poshte krevatit te gjyshit mbi nje valixhe. Kur mblidheshim kur u rritem cik me teper me bicikleta dhe gjuanim per goca nga liqeni ose neper tetevjecare. Tani Demokracia: Kur linim shkollen e shkonim ne disko. Kur behej miss shkolla. E me pas ne gjimnaz kur linim oret e uleshim ne kafenera e merrnim nje kafe kur ishim per muhabet, nje dopjo konjak ose kacurrel kur ishim ne qejf ose nje gote caj me fruta kur ishte ftohte...ai me boronice ishte fantastik njehere. Kur mbaronte shkolla e ja fusnim ca here e kuqe e zeze. Ose bilardo. Kur kisha ditet e mbara ne bilardo une e me ecte qyli e ja fusja sa me hante krahu. Kur shanim bilardot se s'na pelqenin sfondet. Tani koha luftes. Kur merrja tavllen me vete e lija oren e mekanikes dhe shkoja luaja tavell me rojen e shkolles. e kur e lija te fitonte kastiles se nxefej shpejt. E kur na vinte drejtori na kapte te gjithe grup aty e kur bertiste Arjan Kapedani....."Ca u be ketu Bangladesh?" Kur linim shkollen e benim justifikime fallco e sillja dajen te mi justifikonte se e kisha grup. Kur ikja tek dyqani dajes e merrja akullore. Kur shkonim gjuanim per goca tek Petro Nini. Kur dilnim tek kodrat e liqenit e kapnim cifte ne flagrance. Kur shifnim mercedezat duke u tundur e i afroheshim e kur na dilte nje palle e na gjemonte me vrap. Me falni dola shume nga tema po me kete mall e nostalgji duhet te jetoj perdite dhe s'me shkeputen nga koka cfaredo qe te bej. Do thoni qe skip nga shkolla bejne te gjithe e per goca gjuajne te gjithe e plus qe jane konditat ekonomike qe jetonim ashtu. Prape une s'jam dakort me ate gje. Cdo gje kishte bukurine e vet. Dhe ato kondita une s'i gjej dot ne amerike dhe te dua. Ketu eshte nje jete monotone shkolle pune shtepi dhe mbase prandaj me mungojne aq shume.

Yasemin

Primus registratum

me ka marr malli per detin
me ka marr malli me lujt voliboll
me ka marr malli me kalu nje mbremje te bukur ne breg..vetem une,ai,deti dhe hena
me ka marr malli per dite te xeta se me erdhi hakut ky ftofti ktu..
me ka marr malli me ba nje muhabet persemarit ne shqip...me njerz qe me kuptojne
DHE me ka marr malli per shpine dhe shtratin tim

Cruel_Intentions

Primus registratum

per pishinat ne tirane!!! per lokalet e pubet..
Per ato oret perpara provimeve sidomos ne matematike qe na nxirrte shpirtin e humbisnim 10 kile (qaje hallin pse ishe e dobet ne shqiperi)
per ato ditet kur oret e mesimit qene te merzicme e uleshe gjithmone ne fund e beje muabet!!!
Kur iknin dritat!!!.....e dilte gjith pallati tek shkallet dhe prape muabet!!///
kur luanim sylla mbyllurazi....
Kur rashe ne liqenin artificial kur isha e vogel dhe perdesh mbyta dhe gjyshin qe u fut per te me shpetuar /pf/images/graemlins/smile.gif
me merr malli per te e tani s'esht me, edhe sikur te dua. Me merr malli per mamin kur jam semure...
per babin kur kam koncerte!!!
Me merr malli per shoket kur jam bored ne shtepi e dua te dal....
Mbase edhe ulerimat ne shtepi kur beheshe vone duke u kthyer "nga xhirot"
me merr malli.. /pf/images/graemlins/smile.gif

butterfly

Primus registratum

Iiiiiiiii ca qejfi e ca lezetei moj curelty....... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :eek: :eek:
Mua me merr malli per cdo gje, me merr malli te shikoj falmurin kuq e zi me shakbe dy krenare te valevitet.

I

insane

Guest

Fillimisht postuar nga Majestic:
[qb]Iiiiiiiii ca qejfi e ca lezetei moj curelty....... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :eek: :eek:
Mua me merr malli per cdo gje, me merr malli te shikoj falmurin kuq e zi me shakbe dy krenare te valevitet.[/qb]
mu per gjithcka pervec per ate te fundit..e kam tek muri dhe kur i bie ajri i ventilatorit valevitet /pf/images/graemlins/tongue.gif

Cruel_Intentions

Primus registratum

[qb]Iiiiiiiii ca qejfi e ca lezetei moj curelty....... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :eek: :eek:
Mua me merr malli per cdo gje, me merr malli te shikoj falmurin kuq e zi me shakbe dy krenare te valevitet.[/qb]
mojjjjjjjj, me spello nickun mire se "po me kerceu ai damari muaaa" :smash: :smash:
take care yll :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif

butterfly

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cruel_Intentions:
[qb]
[qb]Iiiiiiiii ca qejfi e ca lezetei moj curelty....... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :eek:
mojjjjjjjj, me spello nickun mire se "po me kerceu ai damari muaaa" :smash:
take care yll :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Sorry, sorry, ua, ua, ua mami. Mos me rraj te lutem, /pf/images/graemlins/frown.gif ((, pls
lol cruelty, nga larg me jep cok kokes sa te duash, nuk ndiej gje une /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cruel_Intentions

Primus registratum

njeri i pandjeshem !!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
une e kisha me shume me ti rene cok ndergjgjes /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif :smash: :smash:

^SHIU^

Primus registratum

ce hapet kete teme tani se na preket
eh sa me ka mar malli,per ke sme ka marr malli?
per njerezit,shoqerine,qytetin dhe rruget,per te tera ato gjera qe me dukeshin te kota dhe pa vlere.lere mos shkojme me tej tani po me thene te drejten se dija qe do me merrte malli dhe per plerat,per netet pa drite,per oret pa uje,per kioskat qe kishin mbuluar qytetin, per gjithcka me besoni...

butterfly

Primus registratum

Fillimisht postuar nga insane:
[qb]
mu per gjithcka pervec per ate te fundit..e kam tek muri dhe kur i bie ajri i ventilatorit valevitet /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Epo ky... Meqe rra fjala, edhe une e kam flamurin ne dhome, te madh fare, e kam gozhduar ne mur. Per inat te kinezeve lol /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps. insane sec me thote nje mendje qe je nga zona ime ti, biles fare nga qyteti im. Ku di une pse me dukesh keshtu, po si fytyre e pare...

mi corazon

Forumium praecox

Malli me merr per gjithshka atje. Duke filluar nga makina e plehrave ne pike te mengjesit me zhurrmen e saj te tmerrshme e deri tek perplasja e legeneve e safave, ne dhjete te nates, ne banjot e secilit.....
Eh, per cfare s'me merr malli.
Edhe per ty me merr....edhe per ty!

/pf/images/graemlins/tongue.gif

Miresia

Primus registratum

Kur ju merr malli, pse nuk shkoni ne Shqiperi? :confused: Nuk besoj se eshte e veshtire per te shkuar apo jo? Une ju kuptoj pse ju merr malli por nuk e di midis shkrimeve duket sikur nuk do kete me mundesi te shkoni ne atdheun tuaj. /pf/images/graemlins/frown.gif

mi corazon

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Primavera:
[qb]Kur ju merr malli, pse nuk shkoni ne Shqiperi? :confused: Nuk besoj se eshte e veshtire per te shkuar apo jo? Une ju kuptoj pse ju merr malli por nuk e di midis shkrimeve duket sikur nuk do kete me mundesi te shkoni ne atdheun tuaj. /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Ahh mi Primavera.Kisha bere vetem rruge te shkurtera.......por kur kalova oqeanin,,,,e erdha ketu.....si s'kam vdek. Une nuk i hyp me aeroplanit kurre.Me tu rrezu bicikleta mahesh......ve doren n'tok, me tu rrezu makina mahesh tek timoni.......te bjen nje cike koka ke dera, po hajt mo,,,no probllem .....po me u rrezu aeroplani ku te mahesh,,,ne ajer??????? E TMERRSHMEEEEEE. Seriozisht e kam. Ky eshte shkaku im,qe nuk kthehem ne Shqiperi.
Korazoni /pf/images/graemlins/frown.gif .....Ne pritje per ndonje menyre te re, te te kapercyerit te oqeanit.

I love new york

Primus registratum

ne kete moment me ka marre malli te ha nje tave dheu te nxehte me buke misri te ngrohte yumyyyyyyyy
pastaj dua te pi nje gote boze qe ne bote nuk e di se ku mund ta gjej ketu ne usa. me merr malli kur isha 19 dhe direkt mbas msimi vraponim tek xhiro dhe tek santa lucia, apo LM dhe rrinim me ore te tera. Vecse nuk me vjen keq per kete te fundit sepse heren e fundit qe isha ne shqiperia nuk rrija dot ne kafen me shume se 1/2 ore.
Ah me merr malli per detin jon te mrekullueshem, Saranden, ksamilin etj
per uren e brarit, per malin e dajtit etjjjjjj
hey sa gjera m'u kujtuan............!!!!!!!!!!!