Paulo Coelho

SATURN

Primus registratum
Re: Paulo Coelho

Eshte nje autor deri diku i kendshem... per shtepiake te vetmuara /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

t'u desh te rregjistroheshe nga fillimi per t'u perpjekur te fyesh te tjeret???

patetike!

Mendoj se Coelho ka merita per disa nga veprat e veta: Alkimisti (Pune e madhe se tramen e ka marre nga dikush tjeter!), Veronika Vendos te Vdese (origjinale dhe e vecante) dhe Zahiri (deri diku!). Te tjerat nuk i kam lexuar, por eshte nje autor qe e ben lexuesin te mendoje dhe per kete nuk ia heq dot meritat.

karamel

Primus registratum

Alinos, Coehlo patjeter qe eshte shkrimtar mese i konfirmuar dhe ate nuk e ve aspak ne dyshim. Shkruan po aq lirshem sa Remark, Keko apo Zweig shkrimtare qe i adhuroj, qe e njohin ne maje te gishtave natyren e femres dhe qe si kam lene liber pa i lexuar. "11 Minuteshi" sme pelqeu pasi sic eshte thene dhe me pare mu duk gjithashtu roman "pseudo-erotik" ku problemi qendron edhe tek fakti qe Coelho sia ka fare haberin cfare duan femrat, cfare presin nga nje mashkull dhe as se si llogjikojne. Cuditerisht ne asnje moment te librit nuk arrija ta indetifikoja veten apo te kapja dicka te perbashket tek ai personazh, atehere qe kur kam lexuar tregimet e Kekos ku flitet per kurvat, per femrat te ndershme dhe tamam prostitutat kam arritur gjithmone te njoh veteveten tek secila prej tyre.

Per "Zahirin" dhe "Veroniken" nuk mund te jap opinion pasi si kam lexuar.

Sirena

Primus registratum

Une nuk do ta krahasoja Coelho-n as me Remarque e as me Kekon.I pari eshte shume i drejtperdrejte por dhe romantik ne te njejten kohe...kurse Keko te godet me cdo gje.Ajo qe lexon eshte ajo qe eshte...nuk ka pelhura...mund te krahasohet (per nga menyra e te shkruajturit hapur fare) pakez me Bukowski-n (jo nga banaliteti kuptohet...ky i fundit e ka ca te tepruar).Remarque e Keko kane treguar realitetin...Coelho kerkon te jete disi me mistik, ndoshta kjo e demton.

teab

Primus registratum

Personalisht nuk u impresionova shume nga Coelho. Me ishte rekomanduar shume dhe kur lexova Zahirin ngela pak e zhgenjyer. Megjithate nuk eshte shkrimtar i keq. Gjithesesi nuk kam shume interes te lexoj librat e tjere nga ai. /pf/images/graemlins/shrug.gif

karamel

Primus registratum

shkrimtaret e permendur i mora vetem si pike referimi mbi njohurite e natyres se femres.

toro_loco

Forumium praecox

Coelho eshte shkrimtari i momentit.
Nje lexues i rregullt dhe njohes i mire
i Bibles e Kuranit. Kam lexuar Alkimistin
dhe "Djalli dhe Zonjusha Prym".
Mendoj ta fut gjithe krijimtarine e Braziljanit
ne bibloteken time. E rekomandoj.
Nese kenget e ABBAve i degjon cdo person
i moshes 8-80 vjec sepse jane te bukura
atehere kete gje duhet te beje dhe me P.Coelhon.

glamdring

Forumium praecox

Coelho, shkrimtari i momentit dhe njohes i mire i Bibles dhe Kur'an-it? Mbi ç'baze nese mund te te pyes?

Me pelqen krahasimi me ABBA! Kenget e ABBA-ve jane tamam si veprat e Coelho-s: te lehta, te bukura(?!?), cheezy (nese dikush mund ta perktheje ne shqip, ia di per nder), te harrueshme pas 5 min, perseritese, pa pike kuptimi apo ideje (sado qe lexuesit dhe degjuesit mund te deshirojne t'i japin pakez kuptim), happy-go-lucky apo happy-go-sad per zemer-lehtet!

Kjo nuk eshte letersi (nuk e kam llafin vetem per Coelho ketu, por edhe per shkrimtare te tjere te momentit), eshte fast-food letersi! Problemi eshte qe kjo fast-food letersi mbulon 80% e librave apo veprave qe prodhohen...

Jemi çfare lexojme?!?

toro_loco

Forumium praecox

Nese i lexon me vemendje frazat e tij
aty gjen pjese biblike ose pjese nga
Kurani dhe kjo nuk do te thote se Coelhon
e kane ndihmuar keta libra rastesisht teksa
i ka shfletuar dhe aty ka gjetur citatin e
pershtatshem. Nuk mund te them qe Paolo eshte
besimtar i devotshem por ai eshte njohes i tij.
Po, une mendoj se kjo e sotmja eshte fast-food
letersi por them qe Coelho i ka te gjitha
perparesite per te qendruar ne krye te
Fast Food ltd.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Glamdring</div><div class="ubbcode-body">Jemi çfare lexojme?!? </div></div>

Jo, momentalisht jemi cfare filmash shohim.

arberora

Primus registratum

nuk pajtohem me mendimin e glamdringut te veprat e cohleos si 11 minuta,alkimisti dhe nje qe nuk me kujtohet emri ( behet fjale per nje vajz qe tentoi te beje vetvrasje...)keta libra psh kan mesazh te madh qe bartin ne vete ah po edhe zahiri... nuk jan vetem ashtu shkumore...

Resa

Primus registratum
pershendetje a mund te me tregone se a mundem me lexu librin "veronika vendos te vdes" ktu e net kaloni mire...

Hank

Valoris scriptorum
pershendetje a mund te me tregone se a mundem me lexu librin "veronika vendos te vdes" ktu e net kaloni mire...

Nuk besoj se libri eshte dhe ne Net, por nga eksperienca personale. Librat duhen lexuar ne liber. Te pakten ata artistike. Ne NET mund te lexosh libra teknike e te ngjashem.
Nje liber artistike fuqine e ka tek ndienjat qe te jep dhe nuk e di sa ndienja mund te perceptosh duke lexuar para kompjuterit nje liber me mbi 100 faqe.

Libri qe thua Resa eshte shume i bukur

Resa

Primus registratum
Nuk besoj se libri eshte dhe ne Net, por nga eksperienca personale. Librat duhen lexuar ne liber. Te pakten ata artistike. Ne NET mund te lexosh libra teknike e te ngjashem.
Nje liber artistike fuqine e ka tek ndienjat qe te jep dhe nuk e di sa ndienja mund te perceptosh duke lexuar para kompjuterit nje liber me mbi 100 faqe.

Libri qe thua Resa eshte shume i bukur
ju faleminderit