Paulo Coelho

neta

Forumium praecox
Re: Paulo Coelho

E kam lexuar une edhe "11 Minuta" dhe me pelqeu shume. Eshte shume ndryshe nga Alkimisti, por prap shume i bukur. Si gjithmone ky autor me len mbresa.

Belina1986

Primus registratum

Heylà!edhe per mua Paulo Cohelio eshte shkrimtari me i mire, kam lexuar Alkimistin dhe 11 minuta dhe do doja te te dija se si eshte libri i ti i fundit io Zahir, a e keni lexuar?nqs po jepni mendim se jam kurjoze!ciaoooooo!

alinos

Forumium maestatis

Coelho-s i kam lexuar Veronika Vendos te Vdese dhe Alkimisti. Qe te dy jane libra qe i kam lexuar me nje fryme dhe nga te cilet nuk jam shkeputur derisa i mbarova. Cudia me Koelhon eshte se librat e tij me kane rene ne dore, pikerisht ne momentin kur kisha nevoje per kendveshtrim tjeter nga ai i imi, qe ka qene pikerisht ai i Koelhos ne dy librat e tij. Me ka bere te mendohem shume, dhe kjo eshte gje e mire per mua... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

regele

Forumium maestatis

Per mua Alkimisti eshte libri i tij me i mire, dhe nga te preferuarit e mij!

Zahir eshte liber interesant, me filozfine e Coelhos mbi njerzit, por te shoh si do mbaroje...njerit i humbet gruaja dhe e kerkon...:)

ladouce2005

Primus registratum

Une i kam lexuar disa libra, Veronika vendos te vdese, Mali i peste, Alkimisti dhe 11 minuta.
Eshte shume i thjeshte per tu lexuar e nuk te behet t'a lesh librin pa e mbaruar.
Me ka pelqyer shume Veronika. Eshte shume realitet i dhimbshem. Alkimisti eshte si nje perralle me moral, qe te gjithe ja dime moralin, por duhet te n'a e kujtojne here pas here, qe ne jete do ishte mire te benim zgjedhje qe te n'a bejne te lumtur...kur mundemi...

Gysi

Primus registratum

Kam lexuar diku ne internet nje drejtuese te nje shtepie botuese e cila thoshte se Coelho eshte nje kopiac. Siaps soaj tek Alkimisti, ai kish kopjuar ne menyre te pamoralshme Rumiun. Me tej ajo shprehej se po te ishte per te, ajo do t'a hidhte librin ne koshin e pleherave si nje vjedhje te trashegimise letrare boterore, dhe ai liber nuk do te ishte botuar as ne portugalisht e jo me ne dhjetera gjuhe sic eshte perkthyer sot. Personalisht nuk e kam lexuar alkimistin, por me c'me kane thene ka marre shume gjera nga Rumiu.

alchimista

Primus registratum

fillova tani te lexoj ; Veronica decide di morire ; ne italisht mbasi perkethimin e gjej me shum nivel . Nuk e di si jane botimet ne shqip , cfar mendimi chini

virginia

Primus registratum

Coelho eshte nje nga autoret qe me ka merzit me shume duke e lezuar. pa pike interesi, tema dhe ide qe jane trajtuar me qindra e mijera here, pa origjinalitet stili, duket sikur kopjon diturine e popullit dhe i riciklon idete por pa origjinalitet dhe perseritet ne cdo roman e cdo mendim.

virginia

Primus registratum

ah po, Alkimisti. me duket sikur e kam lexuar qe kur kam qen 7 vjet ket liber ne librin e perrallave popullore shqipetare

karamel

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
E kam lexuar une edhe "11 Minuta" dhe me pelqeu shume. Eshte shume ndryshe nga Alkimisti, por prap shume i bukur. Si gjithmone ky autor me len mbresa.

[/ QUOTE ]

Tek " 11 minuteshi" ajo qe nuk shkonte per syrin tim ishte trajtimi i temave te ndryshme si pershembull deshirat dhe fantazmat sharnele, praktikat sadomazokiste,apo liria seksuale e femrave ne menyre shume superficiale! E lexova me perbuzje jo vetem sepse behej fjale per biografine e nje prostitute e cila e ushtronte kete profesion thjesht per pasion, gje qe e pata te veshtire ta kuptoja nga fillimi deri ne fund te librit, por gjithashtu gjate gjithe librit kisha pershtypjen qe Coelho "tallej" me lexuesin duke e limituar intelektin e tij me ate te personazhit kryesor ( alias te nje braziliane me 8 vjet shkolle)! Si edhe tek Alkimisti (liber i merzitshme), Coelhos i mungon analiza, e shikoj si nje shkrimtar "chaste" i cili nuk guxon te flasi per te ndaluaren, apo te imagjinoi te paimagjinuaren!

zog

Primus registratum

akoma me ket shkrimtaruc juve moreee ! ket shkrimtar ja keshillojne per ta lexuar futbollisteve qe te kulturohen.

ps: eshte shkrimtar femrash, qe çdo gje e perziejne. ai ngaqe i perzier eshte prej natyre, nuk i lodh keto fyçkat. e gelltisin lehte.

alinos

Forumium maestatis

une po lexoj dy libra te tij njeherazi:

"11 Minuta" dhe "Zahiri"
ai me minuta nuk po me tjek fare, s'po arrij ta shoh thelbin, kurse Zahiri me terheq me shume personazhi shkrimtar dhe qenia e tij.

pppppaa

Primus registratum

E kur do hapet nai teme dhe per Danielle Steel tani, se per Ciljeten e kemi, per Coehlon e kemi, per Robin e kemi.. vetem nje na duhet per te plotesuar kuartetin e gjigandeve te artit boteror...

pppppaa

Primus registratum

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif Kujdesu mire per veten vella se je specie ne zhdukje... /pf/images/graemlins/laugh.gif

karamel

Primus registratum

E kur do hapet nai teme dhe per Danielle Steel tani, se per Ciljeten e kemi, per Coehlon e kemi, per Robin e kemi.. vetem nje na duhet per te plotesuar kuartetin e gjigandeve te artit boteror...

[/ QUOTE ]

: lol ( ajo Steel eshte shkrimtarja e preferuar e gjyshes sime lol )

Kordelja

Valoris scriptorum

Ahahaaaaaaaaaaa mos me hapni plagen e fundit ju lutem. I kisha premtuar vetes te mos i prekja me Coelho-s libra me dore pasi lexova 11 Minuta, por meqe e kisha blere Djalli dhe Zonjusha Prym, thashe te bej nje sforco t'i jap e nje shanc tjeter /pf/images/graemlins/laugh.gif, plus nje here ne vit qe kam kohe te lexoj une ...

E mira /pf/images/graemlins/eek.gif dhe e keqja /pf/images/graemlins/eek.gif, what kind of bull-shit is that /pf/images/graemlins/lol.gif You can not pretend all grown ups read child stories...give me a break. Nejse, ideja eshte qe nuk e bej nje gabim tri here /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Shtoj qe, te gjitha perpjekjet e shkrimtareve te tjere, qe perpiqen te imitojne Markezin pernga realizmi magjik, behen qesharake. Vetem Markez di te te beje te imagjinosh nje djall ose nje engjell qe ecen perkrah nje qeneje te gjalle dhe te ben te perbetohesh qe kjo gje ndodh se ti e sheh me syte e tu/tij, aq bukur ta ngjiz idene.

Veronika dhe Alkimisti, te tjerat s'meritojne kohe. /pf/images/graemlins/booki.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

[/ QUOTE ]

Mos shaj shkrimtaren e preferuar te Bab Lymit se do ngelesh pa fernet ti... /pf/images/graemlins/grin.gif

jozi

Primus registratum

une i kam lexuar pothuajse te gjithe librat e Coelhos, jane libra "te thjeshte" dhe "te lehte" por Sulla sponda del fiume Pedra mi sono seduta e ho pianto eshte shume sweet!!!!Edhe Alkimisti e Vronica decide di morire jo keq...dai mos jini analista kaq mizore /pf/images/graemlins/smile.gif

regele

Forumium maestatis

Alkimisti, sipas mendimit tim eshte nje liber i shkelqyer, ndersa Sulla sponda del fiume Pedra.... eshte i dyti ne renditje /pf/images/graemlins/smile.gif Te gjykosh Coelho duke hequr vija te sakta dhe duke dhene mendime te prera eshte shume e veshtire, pasi ai eshte nje shkrimtar i konfirmuar tashme dhe gjykimet varen dhe nga shijet e lexuesve, qe sic duket nuk i kemi te njejta!