Paulo Coelho

student1981

Primus registratum
Re: Paulo Coelho

Per mendimin tim Coelho eshte nga ata shkrimtare librat e te cileve jane terheqes vetem gjate leximit...Kjo persa i perket asaj qe vete kam jetuar... Nuk jane libra qe te lene mbresa te thella dhe te ndikojne per nje kohe te gjate ... Eshte nje droge e lehte ...

Kam respekt per ata qe e pelqejne... Edhe une e pelqeja dikur...

voodoo

Primus registratum

Libri i fundit "11 minuta" eshte thjesht nje formule matematike ose perberje kimike e studiuar paraprakisht: vajza e varfer qe vjen nga provinca qe enderron princin e kalter, ne naivitetin e saj shfrytezohet, shfrytezimi e ben ate me te ndergjegjshme etj etj! historia perseritet...! ka filluar te me dale nga qejfi Coelho, gjynah se s'me duket i njejti i Alkimistit.

voodoo

Primus registratum

ahhh harrova...
dedikimi i nje njeriu te zakonshem ne mesin e Frances ku ky i fundit i jep nje mesim jete!!!

illyricus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jack o'war ][:
[qb] mos bre, illyricus, koelio asht prralla kallxus i mire, dishka si hari poteri per hipika e kullera, s'ka her prej koelios...maktubi asht libri i tij ma i lezeqmi, e ai s'asht kurgjo pervech se permledhje e anekdotave zen-budiste-realiste-magjike-me melmesa t'amazonit...
a, nese bohet fjele per borhesin, at'here ndryshe asht puna...ose, hulio kortarsarin...ose, ma t'zotin ner t'gjithe kta, umberto ekon...koelio asht i mrekullueshem mu lexu n'tren ose n'aroplan, per mi kalu dy stacione, por jo si literature... [/qb]
Eko osht ma i mirë, pajtohna. Ose bile mu m'pëlqen ma shumë. Para do kohe e lexova 'Baudolino'n edhe libër me ni koncept shumë origjinal mu ka dokë. Masi ai përdor fakte e personalitete historike e i përzin me ngjarje t'veten, i knaqshëm mu ka dokë shumë ky libër.

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga illyricus:
Eko osht ma i mirë, pajtohna. Ose bile mu m'pëlqen ma shumë. Para do kohe e lexova 'Baudolino'n edhe libër me ni koncept shumë origjinal mu ka dokë. Masi ai përdor fakte e personalitete historike e i përzin me ngjarje t'veten, i knaqshëm mu ka dokë shumë ky libër.
e pata hape qitu pari ni teme per "lavjerrsi i fukose" t'ekos, po kush s'mu pergjigj...

usta, hallakate e lexo karlos kastaneden (n'ship e ki ni perkthim t'ramiz kelmendit, shume t'keq prej serbishtes t'romanit "dhuntia e shqiponjes"...nese m'ngon, ma s'pari nisja me msimet e don huanit, e mandej vazhdo me qerat)...

ps. kjo n'rast ** vech s'e ke lexue karlosin... :)

illyricus

Primus registratum

[qb] e pata hape qitu pari ni teme per "lavjerrsi i fukose" t'ekos, po kush s'mu pergjigj...

usta, hallakate e lexo karlos kastaneden (n'ship e ki ni perkthim t'ramiz kelmendit, shume t'keq prej serbishtes t'romanit "dhuntia e shqiponjes"...nese m'ngon, ma s'pari nisja me msimet e don huanit, e mandej vazhdo me qerat)...

ps. kjo n'rast ** vech s'e ke lexue karlosin... :) [/qb]
Prej Ekos e kom lexu veç edhe ate 'The name of the rose' (s'e di a ka përkthim n'shqip kjo), si e patën bo edhe film me Sean Conneryn.
Kastanedës ia kom ni emnin po s'e kom lexu...

Al-Punk

Still here

Kam lexuar vetem "Veronika vendos te vdese" dhe te them te drejten prisja dicka me shume ne stilin e te shkruarit megjithese ideja e librit me pelqen dhe me ngjan deri diku me te tjere shkrimtare te ketij fillim shekulli. Njeriu duhet te doje jeten e njeriut dhe jo jeten e njeriut ne Shoqeri, ndrydhese si kjo e jona.
Po shoh qe theksohet qe perkthimi ne shqip mund te mos jete i sakte dhe ndoshta eshte ky shkaku qe nuk e vleresojme dot me shume.
Po shkoj te blej Alkimistin meqe po degjoj nga te gjithe qe ai eshte libri qe e shpreh mese miri.

RecurrentDream

Forumium praecox

[qb]

ps. kjo n'rast ** vech s'e ke lexue karlosin... :) [/qb]
Jack, Kastanedes i kam lexuar "The teachings of Don Juan" ne anglisht... mesime te cilat deri tani nuk me jane dashur
/pf/images/graemlins/wink.gif ... nuk i dihet me vone...

Sa per Coelhon, nja dy kapituj nga Veronika gjithe gjithe... Se kush e ka thene me siper, libra per te lexuar ne tren kur shkon per pune... :shrug:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Kam lexuar pak nga ky AUTOR...dhe nje nder kto ka qen pikerisht _ Alkimisti.
Kurioziteti nen fillim....merzitja nen vazhdim...dhe nje i fort KUPTiM NENViZUS nen fund.
Kam kuptuar "librin" vone,sinqerisht.

P.s Disa vepra te tjera mund te ken vlera me te mdha te ktij autori...por fatkeqsisht nuk njihen.
Kush kerkon....gjen! (^=^)

renata

Forumium praecox

Ho sempre creduto che le trasformazioni profonde,sia nell'essere umano che nella società,avvengano in periodi di tempo estremamente ridotti.Quando meno ce lo aspettiamo,la vita ci pone davanti a una sfida,per provare il nostro coraggio e la nostra volontà di cambiamento.In quel momento non serve fingere che non stia accadendo nulla,o scusarci dicendo che non siamo ancora pronti.
La sfida non attende.La vita non guarda indietro.Una settimana è un periodo di tempo più che sufficiente per decidere se vogliamo accettare o no il nostro destino.

IL DIAVOLO E LA SIGNORINA PRYM

epiphany

Primus registratum

When people feel like that, they shouldn't precepitate events with unthinking actions, they should know that the inevitable will happen, that what is real always find a way of revealing itself... and when the moment comes...there's no hesitation...they won't miss an apportunity, they won't let slip a single moment cos they will respect the importance of each single second...

kjo eshte nje nga pjeset qe me ka pelqyer me shume tek eleven minutes

eusebio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga drini--1:
[qb] PSE NUK LEXONI TE FUNDIN E TIJ

11 MINUTI

HE PRA SE KY ROMAN NA KAP EDHE NE SI KOMB .....

ESHTE SHUME I BUKUR ..... [/qb]
Ah mor Drin ça m'ke ba me qesh :goofy: .... por do t'kisha than q1 kerkund n'bote s'ka pyll pa derra :lol: ...e pranej kush ma pak e kush ma shum t'tane jena pjestar t'Asaj Evropes Kurve... :thumbsup:

Megjithate libri "11 minuta" asht shum interesant e i bukur...t'gjithe duhet me e lexu! :book:

klodix

Primus registratum

kur me treguan per subjektin e librit alkimisti, mu duk mjaft i njohur, sikur e kisha degjuar me pare. menjehere fillova te hap sirtaret e memories dhe ne arshive gjeta nje perralle te Mevlanes (Rumiut). le tjua them perrallen:
nje here nje fshatar shikon ne enderr per nje thesar qe ndodhej ne Bagdat nen nje ure tek nje vreshte.
nejse, zgjohet dhe e konsideron thjesht si nje enderr. endrra perseritet tre nete rresht dhe me se fundi i vendosur ne vetvete se nje enderr pavlere nuk del tre nete rresht, merr rugen e larget (per ate kohe)drejt Bagdatit.
kur mberrin ne Bagdat, shkon tek ura dhe sheh se poshte ures, po ashtu si ne enderr, ndodhej nje vreshte. rrotullohet ne vreshte po nuk dinte cte bente. thesar nuk po shikonte kurrkund. jam qe jam thote, po ha ca rrush se ishte koha e pjekjes. ne ate moment e kap ne "flagrance" pronari i vreshtit. ca po ben ketu ne kopshtin tim, e pyet. i zene ne veshtiresi, dhe me asnje preteks per te qene, vendos ti thote te verteten.
i tregon per endrren qe kishte pare. pronari fillimisht e shikon me mosbesim, pastaj ia kris te qeshurit. dhe i thote, ti qenke aq idiot sa per nje enderr qe e shikon tre nete merr gjithe kete udhe te larget. une kam nje vit, i thote, qe shoh ne enderr se ne filan qytet, ne filan lagje ne nje shtepi me keto karakteristika, nen trungun e nje peme ndodhet nje thesar, dhe nuk marr as mundimin me te vogel per te veshur kepucet.
misafiri i larget menjehere kupton se adresa per te cilen i flet irakeni ishte pikerisht shtepia e tij. pasi i kerkon te falur per rrushin e ngrene kthehet me vrap ne shtepi, shkon tek pema germon dhe gjen thesarin. pastaj jeton i lumtur tere jeten.
kjo dhe histori te shumta si kjo gjenden me bollek tek mesnevi i Rumiut.
morali i anekdotes eshte se njeiu nuk e di kurre se ku e ka rriskun dhe fatin, ndonjehere niset per ta takuar dhe gjetur ate larg, nderkohe qe ate e ka nen kembe.

kur shikon qe shkrimtari tjeter e vjedh sade kete subjekt dhe merr nobel me plagjature te mirefillte, sdi ca te thuash.
shkrimi i mesiperm i perket shek. 13.

samanta

Primus registratum

Une kam lexuar"Sulla sponda del fiume Piedra mi sono seduta e ho pianto",i bukur por filli fetar qe e pershkonte e bente pak te merzitshem.Tani kam marre ket De Alchemist /pf/images/graemlins/smile.gif

simpson

Primus registratum

11 minuta .....liber surrugato.....u pendova qe e bleva vetem pas pak faqesh......shume komercial dhe pseudo erotik......coelho shume larg nga amerikano latine te tjere.....

alinos

Forumium maestatis

Veronika vendos te vdese me ka lene nje pershtypje te vecante. Ndodh qe disa libra i lexon ne nje periudhe te jetes ku te bejne me shume pershtypje se c'do te benin ne periudha te tjera. Ka libra te tjere qe i nis si me pertese, dhe sa per t'u shplodhur dhe perfundon e zhytur brenda derisa t'i nxjerresh fundin.
Kjo me ka ndodhur me Veronika... . E nisa me nje skepticizem dhe vetem sepse me beri cudi titulli, por e mbarova me nje fryme. Eshte vertet i vecante si liber. M'u duk sikur bashkebisedova me Coelho per arsyet e fundit te atij libri, i thash dhe se me cfare nuk isha dakort, por dhe se me pelqeu si e kishte vene, domethene paraqitja qe i ishte bere mesazhit te atij libri. Me pak fjale, me pelqeu shume. :thumbsup:

Smoky_Angel

Primus registratum

Tung juve!
Kam lexuar tri prej veprave t'Paulo Coelhos deri më tani... Ishin interesant secila prej tyre, megjithëse nuk kishin asgjë të përbashkët. "Alkimisti" vepër interesante, filozofike, "Veronika vendos të vdes" gjithashtu libër interesant që m'ka lënë përshtypje t'jashtzakonshme, dhe "11 minuta" një libër i ndryshëm prej atyre që kam lexuar deri tani, megjithatë, nuk e mohoj faktin që më ka lënë një lloj përshtypje, nuk mund t'them pozitive apo negative, thjeshtë përshtypje; përshkrimi i disa gjërave femërore nga një perspektivë mashkulli, wow!!!

regele

Forumium maestatis

Edhe une i kam lexuar librat e mesiperm, pasi Coelho eshte nga te preferuarit e mij. Lexo dhe Ndane lumit Piedra, ndenja dhe qava (me duket keshtu perkthehet ne shqip) dhe do krijosh nje ide dhe me te mire. Tano po lexoj Zahir, por eshte ende heret per te nxjerre ndonje konkluzion!

Kush kerkon te gjeje libra erotike ne krijimtarine e Coelhos do te zhgenjehet dhe me duket pak e padrejte te vleresosh krijimtarine dhe vlerat e ketij shrkimtari nga nje liber i vetem.