Parlamenti Rinor, cfare eshte?

beshbossi

Primus registratum
Re: Parlamenti Rinor, cfare eshte?

hey mr love mos haro qe vetem ne klasen tende ke dy parlamentare dhe une personalisht si e tille e marr si fyerje>>>>>prrao prrao prrao nuk pajtohem ma plas mizerje!!!!! :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash:

beshbossi

Primus registratum

Ne fillim do doja ti ktheja pergj dot.ssa-s dhe gjeneralit se P.R eshte thjesht nje mundesi qe zeri I rinise shqiptare te degjohet,ai qe e do kete mundesi e kap ne fluturim,kush jo rri se askush nuk detyrohet per asgje!!!!!!Pastaj sot P.R eshte nje strukture e njohur dhe nga institucionet shteterore e mund t’u them se mbledhja me e rendesishme e kesaj strukture eshte zhvilluar ne sallen e Kuvendit Popullor ku eshte miratuar Drafti I Rinise shqiptare dhe jam e sigurte qe ne ndonje paragraf flitet edhe per kategorine tuaj.Me vjen mire qe ka edhe nga ata qe besojne ne kete inisiative,e ketu sigurisht flas per KALAJA.R qe e falenderoj per mbeshtetjen dhe shpresoj te me mbeshtese edhe ne te ardhmen per kete teme.Edhe ol’DRIN s’mbetet mbrapa por kam idene se ai eshte me “institucional” meqe eshte edhe anetari nr 1 dhe me duket shume kopetent!!!!!!!!!! Nuk e di c’lidhje kane notat me P.R se zgjedhjet behen nga vete te rinjte dhe nuk kerkojne mesatare.Nqs notat e mia I ka marre babi atehere ato tuajat I ka marre llogaria bankare e babit!!!!!!!! Ndryshon eeeeeeee??????????Ai astronauti jetoka tamam ne planet tjeter,apo duhet te them qe ka humbur ne nje bote te ngjashme me tonen vetem me sisteme te ndryshme komunikimi,se ai mbi toke qenka!!!!!!!!!!!!!!!OK ??????????????????Nese s’ju pelqyen s’ka problem se une shkruaj c’te dua,Exactikisht si ju!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :eek: :smash: :angel: :mad: :cry: :wub: :wub:

beshbossi

Primus registratum

mr.love nqs ke probleme te thella,mos hyr aq thelle se mbytesh.shiko c'forum!!!!!nuk i del kush zot nje krijese te vogel te pambrojtur me tere keta akuzatore qe ka perreth :cry: :cry: :cry: :cry:

Alanis

Primus registratum

Moj ti debile.. ashtu devile cfare do te thuash me krijese te vogel dhe po deshe ma perkthe pak ate firmen tende shume "domethenese" If you can :tipsy: :smash: :smash:

beshbossi

Primus registratum

C’te te shpjegoj?ajo eshte shume e qarte,flasin vete shkronjat e fjaleve te saj!jo te gjithe e mendojne si m.carey!!!!!!le qe ti je I zgjuar vete e s’ke nevoje per shpjegimet e te tjereve.po nga na iku ai ginua se ka humb krejt.

Arbana Mali

Primus registratum

MJAFT protestona në mbrojtje të emigrantëve

Revoltë në dyert e ambasadës greke. Dhjetëra të rinj, gjimnazistë dhe studentë shqiptarë, kanë protestuar dje kundër dhunës ndaj emigrantëve shqiptarë në kufijtë grekë dhe heshtjes së autoriteteve tona. Javën e ardhshme të rinjtë do ngrenë zërin para kryeministrisë.

Dimë të reagojmë" kishte ndër parullat e tyre, një tentativë për të përgënjeshtruar qetësinë zyrtare të Tiranës përballë egërsisë greke në kufi. "Racizmi baraz prapambetje", "Mbroni të drejtat e njeriut" ishin të tjera, në gojët e protagonistëve të tubimit ato zotëronin zërat dhe zhurmën e turmës në dyert e ambasadës. Dje autoritetet greke morën një përgjigje të agresivitetit të tyre, javën tjetër përballë të rinjve do jenë qeveritarët tanë. Siç shprehen, do të protestojnë para institucioneve tona. Qindëshes së organizuar iu bashkuan dhe ata që numërojnë orët e gjata në pritje OK-it në pasaporta. Për tridhjetë minuta, ambasada ndërkohë kishte mbyllur sportelet. Fillimisht, u desh t'u përgjigjeshin policëve që tentuanin t'i shpërndanin, megjithatë blutë nuk rezistuan shumë kur morën vesh qëllimin e atyre që kishin përballë. "Kishim ditë që merreshim me organizimin.

Ishte nisma jonë qytetare, një trajtë për të shprehur revoltën ndaj barbarizmit të grekërve dhe një mënyrë për të thyer heshtjen e zyrtarëve dhe politikanëve tanë. Por nuk do ta lëmë me kaq. Javën e ardhshme do të protestojmë para kryeministrisë". Besian Pasha dhe Armando Huka, ndër nsimetarët e lëvizjes, dje ishin në krye të turmës, më së shumti bashkëmoshatarë. Iniciatorë gjithashtu të fushatës MJAFT ata shprehen se nuk duan ta identifikojnë protestën me projektet e MJAFT, "ishte zemërimi ynë që gjeti mbështetje te shokët tanë dhe te ata që na dëgjuan e u bashkuan me ne", thotë Besian Pasha. Student i vitit të dytë në Fakultetin e Shkencave Sociale atij i ka takuar të merret personazhet e auditoreve, pedagogë dhe studentë thuajse të të gjitha fakulteteve përsërisnin dje bashkë me të përgjigjen e ashpër për fqinjët tanë. "Unë kam folur me gjimnazistët", tha Armando Huka, nxënës te "Petro Nini Luarasi", "ishim katër veta që u morëm me këtë punë, bashkë me mua, Klevisi, Mireida dhe Enida. Pritëm të na mbështesnin më shumë nxënësit e "Qemal Stafës". Por megjithatë them se çdo gjë eci sipas parashikimeve, pavarësisht se shumica e gjimnazistëve ishin nga shkolla ime", tha Armando. Kur zërat u shpërndanë dhe në këmbë njerëzve mbetën parullat e protestës, ambasada çeli sportelet, gjithçka vijoi si për ditë veçse
radhët shtyheshin gjer pranë rrugës.

Përgatitja e një prokure për ambasadorin shqiptar në Athinë, në mënyrë që ky i fundit të ketë mundësi të ndjekë ligjërisht çështjen e emigrantit të vrarë Bytyçi. Ka qenë ky sugjerimi i avokatit të Popullit, Ermir Dobjani, për familjarët e Vullnet Bytyçit. Pas takimit me ta ai u prononcua për televizionin News 24. Pasi u shprehu ngushëllimet të afërmve, Dobjani i informoi në lidhje me hapat që janë ndërmarrë nga ana e institucionit që ai drejton për të ndëshkuar fajtorët dhe për t'i dëmshpërblyer familjarët. "Unë e kuptoj se gjaku i djalit tuaj nuk mund të blihet me para, por e rëndësishme është që fajtori të dënohet jo vetëm penalisht, por edhe moralisht dhe materialisht"- tha Dobjani. Vullnet Bytyçi, 18 vjeç nga Kukësi, vdiq pasi u qëllua me një plumb në kokë nga policët grekë më 23 shtator. Dobjani pohoi se çështja e keqtrajtimit të shqiptarëve nga policia greke është bërë e pranishme dhe në tryezën e homologut të tij grek.

8 Tetor 2003

beshbossi

Primus registratum

goce......mos ke ngatrru teme se MJAFT nuk eshte as levizje e Parlamentit Rinor e as shpjegon se c'eshte! :rockband: :rockband:

Guest

ehhhsa org rinore jane hap sot,spo marrim vesh kujt i takojme /pf/images/graemlins/laugh.gif

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb] ehhhsa org rinore jane hap sot,spo marrim vesh kujt i takojme /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
je ne krize identiteti ti gjen??????
hajde se ta jap une nje tesere organizate rinore!!!!!!

Alanis

Primus registratum

Parlamenti rinor, cfare eshte?

Me i madhi paradoks... :thumbsup:

Guest

Parlment rinor ? spo shoh ndonje gje una :confused:

tropikali a

Primus registratum

PO une çfare jam ne kete parlament çfare karrige kam /pf/images/graemlins/wink.gif se ju e dini qe ne shqipetaret vdesim per nji karrige

beshbossi

Primus registratum

epo karrikja ne kete parlament caktohet tjeter kund!!!!!!!!!eshte strukture e krijuar nga qeverite e shkollave te mesme,e keshilli rinor shqiptar!!!

Diddy19

Su@mi

Do kisha dashur te dija se si ke kontribuar ne kuadrin e Parlamentit Rinor...Ndonje projekt..ndonje arritje per te cilen duhet t'ju falenderojme??.Na paraqit ndonje fakt qe te besojme sa funksional eshte si organizate..mos u mundo te na mbushesh mendjen me llafe te kota.Konkretisht ca ke per te thene??

drini@

Primus registratum

Un kam marre pjese ne parlamentin rinor para tre vjetesh. Njeri nga shume projektet qe une kam prezantuar ne kete struktur ka qene mirembajtja e shkolles dhe problemet qe kishin nxenesit me profesorat. Projekti im u analizua edhe nga UNICEF dhe arritem ne nje marreveshje.

relic

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Do kisha dashur te dija se si ke kontribuar ne kuadrin e Parlamentit Rinor...Ndonje projekt..ndonje arritje per te cilen duhet t'ju falenderojme??.Na paraqit ndonje fakt qe te besojme sa funksional eshte si organizate..mos u mundo te na mbushesh mendjen me llafe te kota.Konkretisht ca ke per te thene?? [/qb]
ktu me pelqeve plako, po gjithmone kur behen kshu pytjesh pergjigjet mungojne...

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Do kisha dashur te dija se si ke kontribuar ne kuadrin e Parlamentit Rinor...Ndonje projekt..ndonje arritje per te cilen duhet t'ju falenderojme??.Na paraqit ndonje fakt qe te besojme sa funksional eshte si organizate..mos u mundo te na mbushesh mendjen me llafe te kota.Konkretisht ca ke per te thene?? [/qb]
Prlamenti Rinor ka struktururar e miratuar Strategjine Rinore per Rinine per te cilen eshte diskutuar ne seancen e nje viti me pare ne sallen e Kuvendit te Shqiperise ne pranine e Kryeministrit.
Para tre muajsh u zhvillua nje seance tjeter ne te cilen ngritem zerin per ceshtjen e integrimit te Shqiperise ne EU!!Pra treguam se ne dime si te kerkojme te drejten tone per te qene pjese e ketij plani e jo qe kjo sipermarrje te jete prone e qeveritareve(ne prani te shume delegacioneve te huaja dhe ministres se asaj kohe A.Dade)
Pastaj jane shume trajnime qe behen me parlamentaret e rinj per ceshtje te ndryshme,nje nga me te rendesishmet(per mu ate pakten) eshte :Roli i rinise ne vendimmarrje.
Anetare te kesaj strukture marrin pjese edhe ne takime nderkombetare ku perfaqesojne Shqiperine perballe shteteve te tjera.