Paragjykimet

• Thread starter Scorpion
  • Data e fillimit

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Paragjykimet

[/ QUOTE ]hahhahah nuk ew kuptoj perse pergjisojne njerezit...te gjith jemi nje nga nje... perse duhet te futemi te gjith ne nje thes...perse negativet ua pergjithsojme te gjitheve...ndesa pozitivet i mbajme si flamur per vete...
ndofta pak me keq sesa paragjykimi eshte pikerisht ky qe bere ti...pra nese une jam i keq...tjetjeret jane dhe me keq

[/ QUOTE ]

Luaj me hipokrizin t'tate deri n'fund dhe mos m'cito fjalt e mija .

ti ben vet 2 paragjykime (edhe pse s'me njeh etj etj)
- une gaboj
- njerzit s'duhet te flasin , s'duhet te para/gjykojn , s'duhen futur ne te njejtin thes [ pse i quan NJEREZ ti ? - dhe nuk i permend te gjith emer x emer me veçantit qe kan ne kte TOK'dheu??? ehuha...!!!]
Lexo traplliqet qe hedh me vemendje para se te shkruash diçka!
Mos interpreto fjalt e mija... se nqs i ke lexuar , si ke kuptuar duket.

Une flas gjithmon per ate qe me duket e drejt ; ne disa raste subjektiviteti esht i rendsishem por shum her drejstija e nje mendimi duhet te jet Objektive nen respekt te "tjetrit".
Une kam kurajon e para/gjykimit ... nuk fshihem ne germa,ne dridhje syni e qerpiku.
Nese me mohon nje mendim , duhet te perdoresh nje pars destruens per te ndertuar nje pars costruens akoma me te fort. Por ti ngel ne fjalt e tuja "a priori" ,ndaj dhe diskutimi yt s'ka piken e vleres.

/pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

picasso

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ]hahhahah nuk ew kuptoj perse pergjisojne njerezit...te gjith jemi nje nga nje... perse duhet te futemi te gjith ne nje thes...perse negativet ua pergjithsojme te gjitheve...ndesa pozitivet i mbajme si flamur per vete...
ndofta pak me keq sesa paragjykimi eshte pikerisht ky qe bere ti...pra nese une jam i keq...tjetjeret jane dhe me keq

[/ QUOTE ]

Luaj me hipokrizin t'tate deri n'fund dhe mos m'cito fjalt e mija .

ti ben vet 2 paragjykime (edhe pse s'me njeh etj etj)
- une gaboj
- njerzit s'duhet te flasin , s'duhet te para/gjykojn , s'duhen futur ne te njejtin thes [ pse i quan NJEREZ ti ? - dhe nuk i permend te gjith emer x emer me veçantit qe kan ne kte TOK'dheu??? ehuha...!!!]
Lexo traplliqet qe hedh me vemendje para se te shkruash diçka!
Mos interpreto fjalt e mija... se nqs i ke lexuar , si ke kuptuar duket.

Une flas gjithmon per ate qe me duket e drejt ; ne disa raste subjektiviteti esht i rendsishem por shum her drejstija e nje mendimi duhet te jet Objektive nen respekt te "tjetrit".
Une kam kurajon e para/gjykimit ... nuk fshihem ne germa,ne dridhje syni e qerpiku.
Nese me mohon nje mendim , duhet te perdoresh nje pars destruens per te ndertuar nje pars costruens akoma me te fort. Por ti ngel ne fjalt e tuja "a priori" ,ndaj dhe diskutimi yt s'ka piken e vleres.

/pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]
hahhahaha faleminderit...jo vetem per komplimentat ...per edhe per qe me ktheve humorin...ka ca kohe qe nuk jam ne humor te mire...dhe ti me bere te qesh...
perse i quaj te gjith njerez???sepse deri ne proven e kundert...jane te tille(ka edhe nga ata qe kane pamjen e njeriut...e thell thell jane mostra)por une nuk i paragjykoj...i quaj njerez derisa ti kem njohur(sipas parametrave te mia)ca jane...mos harro sipas parametrave te mia...per ty mund te jete zot...apo djall,per mua nuk eshte tjeter vec nje tjeter njerideri ne ate moment qe ta kem zbuluar kush eshte.
e sa per"une gaboj"pra qe te paskam thene se ti gabon...nuk eshte paragjykim...nuk te kam ofenduar...nuk te kam quajtur te padituar apo me keq...kam thene vetem se ne pikgjykimin tim...po e perseris...sipas gjykimin(e jo paragjykimit)pra ne baz te asaj qe kam lexuar...mendoj se e ke gabim....
e sa per traplliqet...
sic e shef ne fund te cdo shkrimi timin ka nje thenie
une them mendimin tim...e ti tun koken tende(kjo vlen edhe per mua eee)
te falenderoj edhe nje here per komplimentat...dhe te bej komplimenta te sinqerta(betohem)per grinten /pf/images/graemlins/wave.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Gjithkush ka nje meter para/gjykimi /pf/images/graemlins/winkwink.gif... nese i imi krijon nje buzqeshje,esht dhurata me e bukur qe mund t'me behet ! /pf/images/graemlins/wink.gif

Gjithkush komentohet vet... /pf/images/graemlins/devil.gif

P.s vetvetja ; je shum larg ... dhe BOSH! /pf/images/graemlins/winkwink.gif
Je i zhytur nen llucin t'tat te vet'krijuar,dil te lutem ;
jepi rendsi fjalve dhe "heshtjes" nen momentin e duhur,me personin e duhur. /pf/images/graemlins/tonguee.gif

picasso

Forumium maestatis

hahahhahahahahahhahaha
ti me kthen humorin
shume faleminderit
:LOL:

picasso

Forumium maestatis

hey aurora...ofezat nga ana jote(pra nga ana e nje njeriu qe paragjykon...)per mua jane komplimente!
edhe nje here faleminderit

^Res-Cogitans^

Primus registratum

EHuha... çer rob i merzitshem qe qeke.. as 2 rrotlla per tu pergjigj s'paske;
rrin nen nje cep hije per te tregu t'tjerve superioritetin tend qe S'KE,harroje! /pf/images/graemlins/sleep.gif
Dil jasht dhe shprehu lirisht,pa dridhje qerpiku...(mos i mbaj brenda ate qe mendo per mua...nese t'ka njel nej neuron shnosh dhe n'jet! /pf/images/graemlins/grin.gif!) pa fryk /pf/images/graemlins/tonguee.gif.

Kur te duash , si te duash;
une ktu jam /pf/images/graemlins/wink.gif!

Ali_DemsI

Primus registratum

!seen pinkparadise

Shqiperia Say: Last Seen For PinkParadise Is ........

THE_KING Ti Mos Fol Per Paragjykimet Se Ti I Paragjykon Shume Njerezit /pf/images/graemlins/tonguee.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif

picasso

Forumium maestatis

EHuha... çer rob i merzitshem qe qeke.. as 2 rrotlla per tu pergjigj s'paske;
rrin nen nje cep hije per te tregu t'tjerve superioritetin tend qe S'KE,harroje! /pf/images/graemlins/sleep.gif
Dil jasht dhe shprehu lirisht,pa dridhje qerpiku...(mos i mbaj brenda ate qe mendo per mua...nese t'ka njel nej neuron shnosh dhe n'jet! /pf/images/graemlins/grin.gif!) pa fryk /pf/images/graemlins/tonguee.gif.

Kur te duash , si te duash;
une ktu jam /pf/images/graemlins/wink.gif!

[/ QUOTE ]
do te dish ca mendoj une per ty...? mendoj se po te jesh e bukur sa ajo ne foto(mendi nuk te vlen shume)te tjeret gjithsesi do shikonin bukurine tende dhe jo ato qe thua...mendoj se sikur te tjerat(pra mendia dhe zemra )te ngjanin bukurise se asaj qe eshte ne foto...ti do ishe femra me me fat(qe kam njohur)por te gjitha keto ...sikur te te kisha njohur...e une nuk te njoh...dhe dhe nuk di ca te them.
ndofta jam naiv,i dal jash mode...i trashe...apo ku ta di une ca komplimenti te gjej per veten time...por une nuk mund te gjykoj nje njeri pa e njohur...ate dhe rrethanat.ty ndofta te ka dhene shume apo pak jeta dhe ndofta ke te drejte apo jo te paragjykosh njerezit...une nuk e di!po te isha aq i zgjuar sa te dija punet e atyre qe nuk i njoh...do isha nje gjeni(apo sic i shef bota gjenit ne fillim)nje i cmendur!

kalel

Primus registratum

te gjykosh re tjeret eshte gabim !!!!!te thuash mendimin tend eshte e drejte nuk eshte gjykim

picasso

Forumium maestatis

te gjykosh re tjeret eshte gabim !!!!!te thuash mendimin tend eshte e drejte nuk eshte gjykim

[/ QUOTE ]
lol
me duket se nuk je ne teme...po flasim per paragjykimet...

S

Scorpion

Guest

Lerini njerezit te shprehen, sidomos ne nje teme ku flitet per "Paragjykimet".

Shqiptaret kane vuajtur jo pak nga paragjykimet e stereotipet. Por ky nuk eshte nje problem vetem i yni. Paragjykimet e ndryshme e stereotipet per “tjetrin” karakterizojne te gjitha shoqerite, si ne Europen lindore e ate perendimore dhe boten ne teresi.

picasso

Forumium maestatis

hey une nuk e ndalova te shprehet mo...tjeshte po i tregoj se ketu po fleit per paragjykime... /pf/images/graemlins/smile.gif

policia

Forumium maestatis

une mendoj se nuk ka qenie njerezore qe te mos jete paragjykues. paragjykimi na mbron nga e panjohura dhe na ben qe te veme ne pune gjykimin, i cili kuptohet vjen me pas. pastaj shkalla se sa je paragjykues vjen nga shkalla e kultures, horizontit, ambjentit qe te rrethon, familjes etj...
une mundohem te mos jem paragjykuese, por shpesh nuk i shpetoj dot ketij "vesi"

picasso

Forumium maestatis

duartrokas per ty...por jam ne kundershtim ne nje pik...nuk te mbron nga e panjohura...as paragjykimi e as frika.kujdesi te mbron.

policia

Forumium maestatis

duartrokas per ty...por jam ne kundershtim ne nje pik...nuk te mbron nga e panjohura...as paragjykimi e as frika.kujdesi te mbron.

[/ QUOTE ]

ndoshta mund te duket si loje fjalesh por une kam pershtypjen se ne "behemi te kujdesshem" nga frika se mos gabojme, dhe kur gabojme 1 here, kujdesi qe tregojme nuk na lejon te gabojme perseri...

picasso

Forumium maestatis

jo jo...nuk me duket loj fjalesh...por une me shume se kujdes(paragjykimin do e qauaj frik ndaj asaj qe nuk e njeh)

S

Scorpion

Guest

Nje njeri i ndryshem nga ne matet me ane te bindjeve tona dhe besimeve.Kur ploteson kriteret e pranimit ketu mbarojne edhe paragjykimet.
Eshte e vetmja menyre qe kemi per tu mbrojtur ose per te njohur te panjohurin.eshte metri qe zoteron njeriu per te mbijetuar.
Ndoshta duhet kuptuar me mire fjala paragjykim qe cdonjeri e perkthen ne gjuhen e tij.

picasso

Forumium maestatis

ppppppppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiiipppppppppppppp
nuk e di per ca po flisni.paragjykim quhet kur psh nje njeri thot...te gjith kinezet(psh)jan impotent.
ky eshte nje shembull...nuk ka metra...nuk ka mbrojtje...ka vetem paragjykim.

S

Scorpion

Guest

Paragjykim eshte nje qendrim qe i shtyn njerezit te vleresojne negativisht anetaret e nje grupi te dhene. Po ta themi e shohim ne planin afektiv, paragjykimi shoqerohet me evitim, me agresivitet dhe me diskriminim. Paragjykimet mund te lindin nga supozimet e ndryshme, nga konfliktet sociale, nga trajtimi i informacionit, nga autotaritarizimi, etj etj.