Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Shume popujve e kombeve u jane bere e vazhdojne t'u behne padrejtesi dhe nder ta jemi dhe ne Ne, por me Palestinen ekziston nje sjllje qe te nervozon ne kulm dhe te ben t'i thuash "shko ne djall" cdo gjeje qe pretendon se mbron te drejten.
Padrejtesia ndaj nje kombi te tere reklamohet hapur si nje e drejte qe asgjekundi nuk qendron!

Rhea

Primus registratum
Re: Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Per "Shadow of self":
Sic e the dhe vete,diskutimi eshte per Palestinen...C'hyjne ketu ndihmat qe i ka dhene Kosoves lobi hebre i Amerikes?

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rhea:
[qb] Per "Shadow of self":
Sic e the dhe vete,diskutimi eshte per Palestinen...C'hyjne ketu ndihmat qe i ka dhene Kosoves lobi hebre i Amerikes? [/qb]
Kane vlere shume! Sepse ishin hebrenjte qe ndihmuan, i thane jo lobit grek ne Amerike. Me duket se kesaj i thone kalova lumin te dhjefsha kalin.
Palestinen dhe arabet i diskutojme nga pikepamja shqiptare per se pari. Ai qe ndihet arab ne zemer duket se flet ndryshe. Keni shume ne forum qe ndihen te tille.
Jane po keta qe portretizojne hebrenjte ashtu si i portretizojne arabet vete. Hebrenjte nuk na drejtohen neve si arabe por po te paraqitemi si te tille me padyshim do na drejtohen si te tille.

Hebrenjte i dine vuajtjet e shqiptareve, ata i kane hequr vete ne kurrizin e tyre. Dhe e fundit shkaktare per ndodhite e tyre ishin arabet dhe europianet, qe cuditerisht jane shkaktare dhe per vuajtjet tona.

Hebrenjte na kane ndihmuar dhe ne do te i ndihmojme. Si hidhen dhe mbrohen arabet dhe europianet kur ne e dime mire se kush jane ata. Cfare te keqe na kane bere arabet? Deri tani jo por ka nje liste te gjate per europianet.

Cfare te keqe na kane bere hebrenjte pervec se te mirave? Eshte ndryshe ai qe thote jo arabet. jo palestinezet. Ai eshte arab dhe mendon e gjykon si arab.

Me duhet te perseris se ishin avionet e pare qe mbriten ne Maqedoni dhe Shqiperi me ndihma per kosovaret. Ishin nga Izraeli. Me duket se ishte Allbright ajo qe nuk iu hoq nga goja kosovaret. Me duket se ishin hebrenjte ata qe mposhten nje lob te fuqishem grek qe eshte ne Amerike ne favor te Shqiptareve. Me duket se Libermann (kandidat per president i US) eshte ai qe ka thene cdo here se do vije koha qe Shqiperia te mos jete e cunguar. E ka thene para kamerave, e ka thene para shqiptareve dhe grekeve (te cilet jane armiq te betuar te hebrenjve) ne Amerike bashke duke iu kujtuar atyre Camerine shqiptareve deri ne Arte.

Ne doni enderren shqiptare te behet realitet. Trimi i mire me shoke te fuqishem dhe besnike!(fjale e re). Nuk ju pelqen atehere shkoni ne Afganistan. Trupi ne Shqiperi, a ne bote, zemren ne shkretetiren arabe. Vini ne vete! Jeni shqiptare te ju marrte e mira! Per Shqiperine te vdisni, ne cdo menyre dhe forme! Aleanca me hebrenjte eshte nr.1 e dobishme per mbare shqiptaret. Na bashkojne armiq te perbashket, fate te keqija te se shkuares dhe aspirata te njejta. Hebrenjte duan token e tyre te shenjte! Ne duam token tone te shenjte! Nuk po i vjedhim asnjerit por te dy po kerkojme cfare eshte e jona!

Si arrihet te gjykohet forma e marrjes te cfare eshte e jona dhe nuk u vika ne diskutim se si eshte e marre cfare ishte jona?

Dikush do ngrihet dhe do thote se hajde te shperngulim maqedonesit tani. Dikur na kane shpernguluar ata ne. Dhe nese do i referohem dhe do flas me te njejten gjuhe qe e gjeni dhe ne Kur'An a ne ndonje liber tjeter thuhet se nje sy per nje sy, nje dhemb per nje dhemb. Atehere jemi te lare nga hesapet.

Ju do jeni hipokrite nese nuk i besoni kesaj por ne forma te tjera e zbatoni.
Shqiptaret dhe Hebrenjte nuk po kerkojne cfare nuk ka qene e tyrja. Po marrin ate qe iu eshte marre, sepse as shqiptaret nuk e shiten Nishin tek serbet as Hebrenjte nuk e shiten Jeruzalemin tek arabet.

Nuk po vjedhin askend por dikur i eshte vjedhur shqiptareve dhe hebrenjeve. Si justifikohet vjedhja dikur me vjedhjen e prones tende te dikurshme? Nder mes te dyjave e dyta ve drejtesine ne vend. Atehere ju nuk ju intereson drejtesia ne formen qe ka por nje drejtesi e shpikur kohet e fundit te i tregohet shqiptareve dhe hebrenjeve se ata skane te drejte mbi tokat e tyre.
Nje sy per nje sy, nje dhemb per nje dhemb. Te marresh ate qe eshte e jotja pavaresisht nga forma si e merr por e pergjthshme eshte ajo qe ti i dhe vendin nje drejtesie e lene me qellim ne harrese dhe e justifikuar me te tashmen nga po niperit e atyre qe bene padrejtesine.

Shqiperi Etnike dhe Izrael i Plote! Tokat qe na i dha zoti! Ne tokat qe kane lindur ster-gjysherit tane! Poshte Serbi, Arabet dhe Greket!

gezim lame

Primus registratum

shadow...
bardhe e zi i sheh te gjitha gjerat i nderuar..
per qendrimin lobit cifut ne amerike per kosoven...ka patur shume qe kane qene pro e pranoj...por per fat te keq te shumte kane qene edhe ata kunder, ku flamurin e mbante nje person shume i rendesishem Henry Kissinger....mos harrojme se edhe votimi ne kongresin amerikan ate kohe kaloi vetem per pak vota dhe per fat te keq shume persona brenda republikaneve(ku lobi cifut eshte po aq i fuqishem) votuan kunder ne ate kohe...
nejse s'dua qe kesaj teme ti jap drejtim tjeter por vetem per te vene ca pika mbi i nese dikush perpiqet te shtremberoje dicka ose te beje sikur s'i kujtohet....
X

olti

Neo

Joseph Weitz, the head of the Israeli government's transfer committee of 1948, wrote in his diary in December 20, 1940: "It must be clear that there is no room for both peoples in this country. No development will bring us closer to our aim, to be an independent people in this small country. After the Arabs are transferred, the country will be wide open for us; with the Arabs staying, the country will remain narrow and restricted. The only way is to transfer the Arabs from here to neighboring countries, all of them. Not a single village, or a single tribe must be left."

Heilburn, the chairman of the committee for the re-election of General Shlomo Lahat, the mayor of Tel Aviv, expressed the Zionist view of the Palestinian people in these words: "We have to kill all the Palestinians unless they are resigned to live here as slaves."

Elsi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:

Nje sy per nje sy, nje dhemb per nje dhemb. Te marresh ate qe eshte e jotja pavaresisht nga forma si e merr por e pergjthshme eshte ajo qe ti i dhe vendin nje drejtesie e lene me qellim ne harrese dhe e justifikuar me te tashmen nga po niperit e atyre qe bene padrejtesine.

Shqiperi Etnike dhe Izrael i Plote! Tokat qe na i dha zoti! Ne tokat qe kane lindur ster-gjysherit tane! Poshte Serbi, Arabet dhe Greket! [/QB]
O hije, o humbameno! Kush e jotja, kush e imja!!! Je ne terezi ti ore? Sipas teje ne duhet te marrim te gjitha tokat qe na kane zene sllavet e Kroacise e Sllovenise, por nga ana tjeter nuk kemi te drejte per kete toke, sepse jemi te ardhur nga Kaukazi... Te te bej nje pyetje: A beson ne Zot? A je besimtar i ndonje feje? Jo sepse librat fetare jane te vetmit dokumenta te mire-ruajtur historike qe mund te te thone se cfare jane cifutet e arabet: sipas kuranit e bibles (dhe sipas shkences, ADN), cifutet e arabet jane bij te nje barku, jane popuj semite. Ata vijne nga bijte e Ibrahimit (Abrahamit), Isaku per cifutet dhe Ishmaeli (Ismaili) per arabet. Pra kape nga te duash ti, edhe nqs je besimtar, edhe nese je ateist, arabet kane te drejte.

Te mos i futemi gjerave me thelle pastaj, mos na permend per gjerat qe kane "hequr" cifutet. Une te sugjeroj, thjesht per kulture, te lexosh gjera si kush jane ILUMINATI, FAMILJA ROTHSCHILD, apo THE NEW WORLD ORDER, dhe do te kuptosh se kush kane qene, jane dhe do te jene viktimat ne kete bote...

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Neo':
Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
Nuk ka rendesi te i lexosh me kujdes ti por te tjeret: "Izraeli kerkon ate qe i eshte marre, nuk ka rendesi se kush, rendesi ka qe ata duan te marrin ate qe eshte e tyre dhe nuk ka asgje te keqe ketu pervec vendosje e drejtesise e cila njeh dhe dhunen te iu tregoj vendin atyre qe nuk duan te vendoset kjo drejtesi e pa vene akoma me pare."
Mund te vendoset nje drejtesi duke bere nje padrejtesi?! Nje filozofi e tille vetem prej hebrenjve dhe atyre qe i mbeshtesin, mbrohet. Ju thoni qe eshte vend i tyre dhe nuk ka rendesi se ata qe iu be/behet padrejtesi, nuk kane te bejne me vuatjet e hebrenjve! Ju thoni po ashtu toke e hebrenjve! Nje hebre jeni dhe ju tashme. Sa te drejte keni ju mbi ate toke?! PO aq sa keni ju te drejte, aq kane dhe ata qe e kane marre ate toke sot e me shume se 50 vite.
Neo, mund te vendoset nje drejtesi me nje padrejtesi? Ti thua jo dhe une them po. Eshte pak si e paimagjinueshme, e kuptoj e veshtire per te u kuptuar por e padrejte eshte dhe te i marresh tjetrit jeten, te e futesh ne burg (nje kriminel psh). Jane ligje qe ne menyre tinzare (ti je i indoktrinuar) po anashkalohen. Po me padrejtesi vihet drejtesia.

Ate qe thoni ju se une jam nje hebre tashme. Ashtu qofte per ty. Une nuk ndihem hebre dhe pjesetar i atij kombi. Sa te drejte kam une per ate toke, po asnje te drejte.

Neo gabimet behen per te mesuar sepse pa bere gabime nuk meson. Uroj te mos futesh ndonje jurist ne profesion.

olti

Neo

Mire, ti thuaj eshte ok kjo menyre e te konceptuarit te gjerave. Historia tregon se gjerat ndryshojne, here shume shpejt e here me ngadale. Duke qene se ai shtet eshte ngritur mbi ate filozofine qe permendem mesiper, atehere a nuk mund te dale neser dikush dhe po me te njejten filozofi te largoje perseri hebrenjte nga ajo toke?! Sigurisht qe po them une. Atehere a eshte kjo nje zgjidhje?! Une them JO! Hebrenjte kane jetuar ne paqe me myslimanet per me shume se 1000 vjet dhe asnjehere nuk ka pasur konfltikte te tilla. E verteta eshte se populli hebre po perdoret perseri ashtu si eshte perdorur dhe shume here te tjera. Sidoqofte fjalen do ia leme historise dhe te ardhmes.

boss

Primus registratum

Neo vellai:
Pse nuk ia ben te qarte Shadow-it se çifutet e dine mire se u ka ardh fundi. Keshtu ka thene i derguari jone. Nuk do te behet kijameti pa luftuar me ta deri sa te mposhten.

jula

Primus registratum

Jemi te hapur ndaj cdo te papriture te mbinatyrshme, por shenjat sikur flasin ndryshe...
Jane hebrenjte pa identitet sot?
Jane hebrenjte te percare?
Jane hebrenjte pa nje politike te qarte, pa alenca po aq te qarta?

Ne fakt rrashe edhe une ne gracke...jo "hebrenjte", por "izraelianet" duhet thene, meqe po flasim per Palestinen. "Hebrenjte" po e le ta perdorin keta njerezit qe vjellin poshte e lart nje mllef te vjeter sa bota...

Sa shume arrestime dje... /pf/images/graemlins/frown.gif

Elsi

Forumium praecox

Neo, mund te vendoset nje drejtesi me nje padrejtesi? Ti thua jo dhe une them po. Eshte pak si e paimagjinueshme, e kuptoj e veshtire per te u kuptuar por e padrejte eshte dhe te i marresh tjetrit jeten, te e futesh ne burg (nje kriminel psh). Jane ligje qe ne menyre tinzare (ti je i indoktrinuar) po anashkalohen. Po me padrejtesi vihet drejtesia.

Kjo qe shkruan ti me duket si pjese e marre nga protokollet e pleqve te urte te zionit... ti te shtin friken more... hije e vertete je... na bere me hije... Tamam neo, ky eshte nje hebre tashme...

olti

Neo

Fillimisht postuar nga jula:
[qb]
Ne fakt rrashe edhe une ne gracke...jo "hebrenjte", por "izraelianet" duhet thene, meqe po flasim per Palestinen. "Hebrenjte" po e le ta perdorin keta njerezit qe vjellin poshte e lart nje mllef te vjeter sa bota...

[/qb]
:wink:

Me sa kam vene re ketu ne shumicen e rasteve vetem une perdor kete emertese. POR mund te thuhet dhe judejte si dhe izraelitet (jo izraelianet, se nuk jemi italiane ne) Dhe nuk kam perdorur kurre termin ofendues "çifut/et" Ku qendron problemi ketu xhan?! Ku qenka mllefi ne te thenit "hebre/njte"?! Mund te shprehesh pak me qarte ti se ku e ke problemin?!

olti

Neo

Per "hijen" dhe te tjeret qe kane lexuar pohimin tim mbi qenien hebre, me duhet te sqaroj se nuk e kam bere duke u bazuar ne anen qe ai mban ne kete ceshtje, por ne nje shkrim te vete "hijes", ku pohon se eshte hebre ortodoks i konvertuar.

jula

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga jula:
[qb]

[/qb]
:wink:

Me sa kam vene re ketu ne shumicen e rasteve vetem une perdor kete emertese. POR mund te thuhet dhe judejte si dhe izraelitet (jo izraelianet, se nuk jemi italiane ne) Dhe nuk kam perdorur kurre termin ofendues "çifut/et" Ku qendron problemi ketu xhan?! Ku qenka mllefi ne te thenit "hebre/njte"?! Mund te shprehesh pak me qarte ti se ku e ke problemin?! [/qb]
Qafsha Arafatin qe s'e kisha me ty! /pf/images/graemlins/tongue.gif Ata qe thone "cifute" ama dhe qe per me teper llomotisin te njejtat "teza" ne cdo teme, nga mediat deri tek arena, nuk jane pak.
Nejse, ai shkrimi yt mbi venien ne diskutim ne cdo moment te nje shteti te krijuar ne ate menyre, ma mbush mendjen goxha mua!
:thumbsup:

olti

Neo

Ha pra, se nuk po rrija dot rehat mbi poltrone nga shqetesimi une /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Me vjen keq qe nuk te kam kuptuar :shrug:

Elsi

Forumium praecox

o Zot o Zot, nga kaq cinike je, sa qe po me vjen nje pffff /pf/images/graemlins/frown.gif ... ah c'u lirova /pf/images/graemlins/laugh.gif

Jula (se une te drejtohem me emer) une s'kam 100 mendje, vetem nje mendje kam... Se je anetare e vjeter nuk do te thote qe je e urta e forumit, nuk mund te shprehesh mosperfillje. Ti gjerat mund t'i shohesh shume komplekse, dhe te futesh ne analiza qe per mua jane te kota. Ndoshta gjerat jane shume te thjeshta, mu perpara syve tane. Ato qe une shpreh jane thjesht versione te realitetit, se tamam tamam, asgje nuk eshte e vertete nese nuk e sheh personalisht me sy, ose ta provosh, sepse info-n e marrim nga mediat... Ato qe une shpreh, une mendoj qe kane goxha realitet...

Trego me shume respekt, jo se me ngeli hatri...

jula

Primus registratum

Ali (me emer te drejtohem dhe une, per hir te jataganit me dy koka /pf/images/graemlins/tongue.gif ), s've ne dyshim respektin per asnje ketu, por me lejohet te mos kem respekt per teza te ndryshme, apo jo?
Pozicioni im eshte shume i qarte ne konfliktin izraeliano-palestinez, ne kundershtim edhe me nje fare respekti kulturor qe kam vecanerisht per te paret. Vetem se une kam nje "te mete": pothuajse ne cdo konflikt, pergjegjesine kryesore e shoh ne nje pale te trete...
Ti do te thuash qe ne politiken e fuqive te medha fijet i levizin sionistet, une them se ke pjeserisht te drejte, por nuk eshte ky thelbi.
Si te duket qendrimi i bishave europiane qe, pasi vune ne zbatim ne shekuj nje perndjekje fetare e kulturore te tmerrshme kunder cifuteve, e kanalizuan qarte politikisht kete urrejtje e persekutim (duke filluar nga affaire Dreyfus), per te perfunduar tek "zgjidhja finale" hitleriane? Si te duket qe pastaj, ne nje brerje fallco ndergjegjeje mbeshteten iniciativat fillimish sioniste e pastaj ekspansioniste per te shkarkuar ne supet e nje pale qe s'kishte asnje faj (palestinezet) corben e tyre? Gjithmone nen tryeze, sic e kane zakon, se balle per balle versioni europian (katokomunist) ka qene perhere gjasme filo-palestinez?
Politika USA eshte seri me vete: pjeserisht afersi kulturore me izraelianet, me pas vegel ne funksion te luftes se ftohte (ne konfliktin e Lindjes se mesme Rusia kishte nje pozicion te kundert dhe mbushte gulaget nder te tjera edhe me hebrenj), tashme lufte e hapur kunder "terrorizmit".

Dhe ti thua qe une, ne gjithe kete felliqesi duhet te gjykoj si fajtorin kryesor nje popull qe, pasi s'ngriti krye ne mijevjecare kunder nje persekutimi cnjerezor, me se fundi pranoi e luftoi per nje zgjidhje, ndonese te padrejte?
Kjo per sa i perket hebrenjve.
Per sa i perket politikes se shtetit izraelian pozicioni im eshte ai i zonjes Nuhri Pehled: Pasi i vrane kamikazet ne nje atentat vajzen e vetme, zonja mori nje telefonate ngushelluese nga premieri i atehershem, Netanahu. Nuk e falenderoi per kortezine, i tha: "Ti e vrave!"
........................................
Se fundmi, te jemi realiste, te kerkojme dicka te mundshme, tek e fundit po te hedhesh nje sy verdalle bota eshte e mbushur me padrejtesi...atehere "Dy shtete per dy popuj!"
:shrug:

*Di njeri gje c'po behet me M. Barghutin?

ruud

Primus registratum

pse mos ta shvendosim veshtrimin ne situaten e tanishme dhe "padrejtesite" bashkohore??
si thoni??
si mund te zgjidhet konflikti?? cilat jane mosmarreveshjet kryesore??

gjithe te mirat Ruud

Elsi

Forumium praecox

Ok, teori eshte edhe kjo e imja, vetem lexo deri ne fund, pa paragjykime e me mendje te hapur:

Cifutet, ose me mire, levizja sioniste, kane me qindra vjet qe komplotojne per te bashkuar te gjithe popujt e botes dhe per te pasur ata qeverine e botes (one world government). Ku e gjej guximin te mbeshtes nje teori ne dukje kaq te cmendur? Ne vitin 1905, Nilus, nje zyrtar i larte i Rusise cariste, botoi nje liber, "Protokollet e Pleqve te Urte te Zionit". Ne kete liber, qe ishte gjetur nga sherbimet sekrete te Rusise ne ate kohe, shpjegoheshin shume ngjarje qe kishin ndodhur deri ne ate kohe ne bote (thuhej se cifutet kishin organizuar revolucionin francez - edhe kete do ta argumentoj), por c'ka eshte me e rendesishme tani per tani, shpjegoheshin edhe shume ngjarje qe do te ndodhnin, profeci, ose plan pune i kesaj levizjeje. Disa nga ngjarjet, se nuk i mbaj mend te gjitha: "do te kete tre konflikte boterore - Rusia cariste do te bjere nga turmat bolshevike te drejtuara nga agjentet tane (revolucioni i kuq i tetorit 1917), Gjermania do te ngrihet e pastaj do te bjere poshte e urryer nga e gjithe bota, do te kete lufte mes popullit tone dhe arabeve, qe do te perfshije gjithe boten. Kjo do te behet per te shkaktuar kataklizma shoqerore, ku ne fund te shkaterrimeve qe do te shkaktojne lufterat, ne do te jemi sundimtare dhe fitimtare, pasi ne do te kemi ne dore financat e botes. Pra bota do te sundohet nga nje qeveri, nga ne." Keto gjera qe permenda me siper, jane gjetur edhe ne dokumenta te tjera te meparshme te shek 19, si korrespondenca midis disa rabinesh etj.

Revolucioni francez: Nuk e di nese e njeh njeri Prof. Weishaupt, nje profesor gjerman/cifut, i cili eshte themeluesi i urdhrit te Iluminati, dhe me vone drejtues i Masoneve ne shek e 18. Ky ishte profesor ne Frankfut mbi main, ku e kishte qendren edhe njefare Rothschild, fajdexhi cifut. Rothschild, u be administruesi i parave te princit gjerman Vilhelm, i cili njihej ne Evrope ne ate kohe si mercenar; vinte ne dispozicion ushtrite e veta per para, sidomos per Perandorine angleze per te shtypur kolonet ne amerike. Rothschild (i cili mbahet si administratori i financave te levizjes zioniste edhe sot - pasardhesit e tij), financoi kete urdher, ku ai u perhap edhe ne vende te tjera, por me sukses pati ne France. Aty shpertheu revolucioni, dhe ne kete kohe e gjejme Rothschild qe financonte (jepte borxh sigurisht) si Francen, ashtu edhe aleatet angleze (bile Rothschild permendet per kete aktivitet edhe ne Konti i Monte Kristos e ne disa novela te tjera te kohes). Ai merrte parate e ketyre shteteve, i investonte duke blere ar diku e duke e shitur diku tjeter, derisa u be nje nga njerezit me te pasur ne Evrope. Ai mbahet si the first international banker. Nuk po vazhdoj me me historikun e kesaj familje, por pasardhesit dhe agjentet e saj jane edhe sot ata qe kane financat e botes.

Revolucioni bolshevik: ne vitin 1917, gjejme Trockin (cifut), ne New York qe punonte si gazetar per nje gazete ruse. Papritur ai takon nje bankier (Banka Kuhn &Loeber - emra cifutesh apo jo - qe ishte banka me e fuqishme ne amerike, ne ate kohe), njefare Schiff (cifut), i cili kishte ardhur nga Frankfurt mbi main, si agjent i Rothschildeve. Ky i jep 10 milione $, dhe Trocki niset per ne Rusi, ku pas disa muajsh behet nje nga drejtuesit kryesore te revolucionit. Gjithashtu, po ky Schiff, i jep 15 milione $ shokut Lenin (qe edhe ky kohet e fundit i eshte zbuluar origjina cifute). Pas revolucionit te tetorit, 90% e byrose bolshevike ishte cifute!!! Edhe Stalini e kishte gruan cifute! Marksi ishte cifut! Zhirinovski eshte cifut! Flamuri i kuq - simbol i cifuteve ne mesjete, dhe simbol i familjes Rothschild!

Email i gjate /pf/images/graemlins/wink.gif shpresoj te kete vlejtur sadopak...
Hajt, shnet e t'mira...

Elsi

Forumium praecox

[qb] Per "hijen" dhe te tjeret qe kane lexuar pohimin tim mbi qenien hebre, me duhet te sqaroj se nuk e kam bere duke u bazuar ne anen qe ai mban ne kete ceshtje, por ne nje shkrim te vete "hijes", ku pohon se eshte hebre ortodoks i konvertuar. [/qb]
Si ka mundesi? :confused: :confused:
Une di qe nuk mund te konvertohesh ne cifut, sepse cifut je i lindur, apo jo? Me siguri ka ndonje origjine cifute hija...

ruud

Primus registratum

ose po te martohesh me cifute me duket??? apo i kane thyer rregullat per Hije-n se eshte shume i rendesishem per te mos qene cifut. /pf/images/graemlins/laugh.gif