Olimpiada - ATHINE 2004

romeo

Forumium maestatis
Re: Olimpiada - ATHINE 2004

Me ne fund olimpiada filloi dhe gazetat do te kene pune deri sa te vazhdojne lojrat. Imagjinoni sa vende pune kane hapur keto lojra. Ceremonia e hapjes ishte shume shume e bukur. Ishte e vetmja menyre qe organizatoret kishin per te hequr syte e mediave nga vonesat e punimeve. Ne nje korespondence nga Athina nje gazetare italiane thoshte: " Po fluturojme me helikopter mbi Athine. Me saktesisht mbi fshatin e madh olimpik. Nje poanorame magjepse, por sapo zbresim poshte na bien menjehere ne sy kantieret e pambyllura, betonieret qe punojne akoma, skelerite e montuara etj, etj"
Kjo vetem 1 jave para fillimit. Megjithate evropiano perendimoret u kenaqen aq shume me ceremonine e hapjes saqe vonesat u justifikuan.
Persa i perket Piro Dhimes, besoj se secili eshte i lire te beje çka do me jeten e tij, dhe mbi te gjitha ne nje shtet si i yni ku jo vetem sportisti por edhe cilido qytetar i thjeshte nuk konsiderohet i denje per rrespekt.
Shpresoj qe skuadra jone atje te fitoje ndonje medalje. /pf/images/graemlins/wink.gif

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nelk@:<br />[qb] Po dhe ne fund doli delegacioni grek, me ne krye Piro Dhimen qe valvite gjithe krenari flamurin grek :shrug: :sleep: [/qb]
Cfare eshte ky Pirro Dhima? Si shume ia kam degjuar emrin.

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Renea88:
[qb]
shani me mire Enverin qe na la keshtu dhe ata qe u rriten me frymen etij e spo na lene te ecim perpara dhe kur te keni bere kete filloni me greket. [/qb]
Poshte Greqia :smash:

tola77

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Renea88:
[qb] o Tola pinoku lexo me siper LR qe ta shikosh kush po shan greekt....
kur kam pa une olimpiadat ti i bishe macokut me luge zemre [/qb]
Pinoku i sateme.ritu dhe njecik pasaj hajde me trego macen.Sa per greqine une kam kaluar aty vitet e mia me te bukura deri me sot dhe e nderoj dhe e respektoj per ate qe me dha dhe me mesoi,besoj se asnje tjeter nuk respekton greqine per ate qe eshte me shume se mua.

Anana

Primus registratum

Sa per greqine une kam kaluar aty vitet e mia me te bukura deri me sot dhe e nderoj dhe e respektoj per ate qe me dha dhe me mesoi,besoj se asnje tjeter nuk respekton greqine per ate qe eshte me shume se mua.

E cfare mund t'u mesoje Greqia njerezve?

Greku: Nga je?

Shqiptari: Nga Shqiperia

Greku: Ua vertet? Pse ka njerez te tille ne Shqiperi? Nuk me besohet.

Perkthimi: Une jam grek debil dhe injorant dembabadem

Ty vete cfare te mesoi?

true confidental

Forumium maestatis

Greqia ka qene i vetmi vend ku sjam ndier comfortable duke folur shqip pasi greket te shohin shtrember , me eshte dukur se aty diskriminimi ndaj shqiptareve eshte me i madh se ne cdo vend tjeter te botes ku njerezit jane te pakten aq inteligjente sa te dine te permbahen dhe te mos bejne komente negative kur e kane dike perballe .....
Shpresoj te pakten ekipi shqiptar te beje figure te mire ne menyre qe te na i kurseje sado pak keto komente ......

zog

Primus registratum

meqe po flasim per greket, me kujtohet diten qe ca kusherinj te mij erdhen nga greqia ku kishin jetuar gati 10 vjet. kishe qejf ti shikoje aq te bukur dukeshin. me kujtuan shqiptaret e pispillosur per 1 majin. mnjf si njerez ne feste.

sot e kane lene greqine, fitojne shume me teper lek se atje duke punuar me pak ose aspak, por po ti shohesh duken si emigrante arabe. çfare ndryshimi. pse?

s'ja u them /pf/images/graemlins/laugh.gif .

sa per lojerat, ceremonia ishte madheshtore, greqia eshte aq e pasur me histori saqe ka ç'ti tregoje botes mbare. vetem se greqia eshte SFORCUAR shume per te bere nje prezantim te tille.
me ç'shoh stadiume gjigante jane te zbrazuar, sportistet duken te harruar, rruget jane bosh nga njerezit, siç shihet perveç hapjes "historike" grekeve ne fakt s'u intereson sporti.

Anana

Primus registratum

O Zog si emigrante arabe ndoshta duken ata kusherinjte e tu po njerezit i kap ne forma te ndryshme emigrimi, varet nga brumi i njeriut vete. Ca duken si arabe, ca si greke, ca si shqipo, ca suedeze etj etj.

zog

Primus registratum

Yllka,

ata duken sot te tille kur s'jetojne me atje, dhe nuk dukeshin dje, kur jetonin ne greqi. duke pare fotogafi neper net vendosur nga emigrante, por dhe takuar persona te ndryshem qe jetojne ne vende te ndryshme, kam arrit ne perfundim qe greqia eshte vendi qe na defiguron (nuk di a e kupton ket fjalen ti cuc) ME PAK.

per fare pak vjet nje shqiptar behet nje grek, ne fizionomi e estetike. ndersa ne vendet me kulture shume me te ndryshme me tonen, shumica e shqiptareve (ketu te fus dhe ty) ngelen shqiptare, pra emigrante.

ket desha te shpjegoj aty lart.

pranej mos ma degjenero shkrimin me QELLIM. apo je fyçke dhe s'kupton mire, ne kete rast te falet.

shnet.

Anana

Primus registratum

Me avash Zog, mos u nxef, ne muhabet po bejme.

Meqe na permende pamjen, mua per fat me lindi mami me pamje kaq te zakonshme saqe e kane ne tere boten. (perjashto vendet e njerezve me ngjyre). Ne Shqiperi dukem si Shqiptare dhe andej nga shkoj ngjaj si vendase.

P.S. Dhe meqe kam nderruar shtete here pas here me eshte dashur t'i qendroj besnike pamjes sime se me nderru tere kohen do isha bere si Madonna.

renea

Primus registratum

pyrros dimas megjithese e ndryshoi emrin disa here, megjithese shau shqiperine, ka pamje shqiptari.

greqia eshte shtet inteligjent, i shtrydhi emigrantet shqiptare per te mbaruar punimet, sa i mbaruan u dhane fshesen. ti shijojne lojerat shpendet shpirt "lire" globaliste, anti-kufi-iste /pf/images/graemlins/laugh.gif lol

Anana

Primus registratum

Falemnderit per pergjigjen

Desha te them cfare ka bere ky Pirro Dhima, me cfare eshte marre?

Me duket se e kam kusheri dhe me nam eshte po s'e di per cfare.

RediRock

Primus registratum

Pirro Dhima dhe Luan Shabani sebashku jane puro shqiptare e megjithate jane krenaria e Greqise kur i vjen puna per sporte individuale nderkombetare. Shqiperia nuk i perballonte dot shpenzimet qe kerkon trajnimi dhe zhvillimi i keta dy atleteve te kalibrit boteror dhe tani qe Greqia i morri dhe i trajton si veshka ne mes te dhjamit, neve na vjen keq. Doni nje shembull tjeter qe jo shume veta dine. Eshte nje lojtare tenisi shqiptare qe eshte 13 vjec ne Gjermani qe tani per tani eshte e renditur ne 20 e pare te botes per moshen e saj. Gjermania e lut qe te ndrroje nenshtetesine ne gjermane dhe te luaje tenis per Gjermanine. Ajo dhe babai i saj (qe eshte dhe trajneri) nuk pranojne dhe i thane Federates Shqiptare qe duan te prezantojne Shqiperine. Cfare thote shteti shqiptar: "Nuk kemi fonde te perballojme trajnimin dhe zhvillimin tend jashte shtetit". Megjithese do te me vinte keq, (si atlet dhe tenist qe jam vete) une do ta kuptoja nese kjo vajze pas dy-tre vjetesh vesh ngjyrat e Gjermanise ne Davis Cup.

Nejse, une per vete nuk jam ne Shqiperi dhe malli me djeg. Kur pashe hapjen e Olimpiades dhe hyrjen e ekipit shqiptar mu mbushen syte me lot dhe zemra me gezim dhe lumturi. 7 sportiste jane 7 sportiste, me mire 7 se hic fare. Hyra ne kete teme te postoja dicka me jashte mase gezim por pasi lexova postimet e te tjereve, pernjeheresh me iku endja fare. Pse duhet te jemi kaq negative per gjithshka morr vlla. Tema flet per Olimpikun dhe ekipin tone kombetar, neve zihemi kush e njef me shume Greqine. Nejse, SUKSESE SHQIPERISE, jo me 7 por edhe me gjysem sportisti po te dalin, suksese pacin. Jam jashte mase optimist qe ne peshngritje do te dalim shume mire. Megjithate, te shohim edhe sportet e tjera. Olimpiku eshte gjithmone plot me surpriza...

Te gjithe do kishin bere ate qe Pirro Dhima beri po ti ishim ne greqi, apo ndonje vend tjeter. Nuk eshte ky problemi, problemi eshte se Pirua si ne jeten e tij publike, ne TV e gazeta e si ne ate private ( /pf/images/graemlins/wink.gif ), vjell vrere per shqiperine, shpif lloj lloj tregimesh per trajtim abuzues ndaj grekeve ne shqiperi (te para me syte e mi ne tv grek ;( , sponsorizon kandidatin grek ne Himare etc.

Per hir te mjeshtrave dhe shkolles se shkelqyer te peshengritjes ne shqiperi qe e trajnuan, qe edhe pse pabuksa nxirrnin e vazhdojne te nxjerrin kampiona Pirrua duhet te kishte mbajt gojen mbyllur, po ai as ate lloj fisnikerije nuk e ka. Jo me te presesh nga Pirua qe te thoje faleminderit o mjeshter, se po mos te me kishit mesuar ju tekniken do isha murator duke ngrit muret e stadiumit.

P.S.
Pashe nje djale shqiptar te Luaje per skuadren e volejbollit te USA. Donald Suxho ishte sherbyesi, amerikanet ishin shume te entuziasmuar per te, dhe mendonin se ne te ardhmen e afert do behej kapiten i skuadres. USA e humbi ate loje, por kane shpresa per medalje. Komentatoret amerikane permenden disa here qe donaldi ishte nga shqiperia, qe ishte marre me volejball ne shqiperi, qe i jati ishte trajnier shume i mire i nje skuadre tye shkolles se mesme ketu etc. Me pelqeu menyra e prezantimit te tyre...

renea

Primus registratum

per pirdho dhimen dhe disa artikuj klasike ne lidhje me Lojerat i keni dhe tek faqja jugore, www.tepelena.com

kam shkruar dhe une nje si tip artikulli prekes, per pirdho dhimen /pf/images/graemlins/laugh.gif

renea

Primus registratum

Nelk@<br /> e ka goditur ceshtjen tamam, nuk ka asnje te keqe nese Pirrua shkon ne Greqi dhe eshte sportist i mire nen flamurin grek. Por eshte shume keq kur Pirrua nga Himara, thote se eshte puro Grek (ben legjitime teorine greke se Himara ka banore greke), 2. thote se pakica greke ne himare keqtrajtohet (ben legjitime planet greke per te marre himaren me cdo kusht), (ben legjitime keqtrajtimet ndaj emigranteve shqiptare atje).

Luan Shabani ndryshoi emer gjithashti, e beri Leonidas Sabanis, se ka njeri inat sepse mban gojne mbyllur se nuk flet keq per memedhene qei dha buke me gjalp e djath /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

NUK KA ASNJE EVENIMENT ON LINE PER SPORTISTET TANE :rolleyes:
Sportistet Tone:

NYC_GUY

Primus registratum

Nelka , jam plotesisht dakort me mendimin tend , i ke rrene tamam ne koke . Megjithese ne na vjen shume hidhur qe keta lojtare perfaqsojne Greqine apo ndonje vend tjeter ne kohet e sotme kjo eshte me se normale . Jane shume atlete qe perfaqsojne vende te tjera . Rasti i Greqise eshte pak me i thelle , ata kane rektutuar sportiste nga kudo vetem e vetem qe te shenojne emrin ne librat e historise olimpike . Besoj se mbi 90% e sportisteve nuk jane puro grek .

Keta sportiste thjesht punojne aty ky ju ofrohet mundesia me e mire ashtu si une , ti dhe gjithe emigrantet e tjere . Por kur kalon ne propagande kunder asaj qe te berri njeri kjo quhet thjesht tradheti dhe Pirro DHima e ka bere kete me dhjetra here . Nuk ka folur ndonjehere per mbrojtjen e te drejtave te Shqiptareve qe keqtrajtohen burgjeve greke , por behet shume merak dhe shfrytezon postin qe ka te reagoje kunder shkeljeve te te drejtave te "grekve ne Shqiperi ".

Donald Suxho , ka luajtur me Skenderbeun dhe kombetaren Shqiptare ne 1995-1996 . Pas levizjes ne Amerike ka luajtur me "USC trojans " ne kolegj dhe me pas ne ligen profesionale Polake. Ka luajtur per ameriken ne kupen e botes ne 2003 dhe tani ne Olimpiade. Pervec ketyre ne Olimpiade duke perfaqesuar Greqine jane dhe Luan Shabani ( lindur ne Korce) , Xhelili(emri qe ka pas ne SHqiperi s po me kujtohet por eshte Vlonjat )dhe Mirela Manjani ( lindur ne durres) .

Tironsi_NY

Primus registratum

edhe kur doli shqiperia ne ceremonin e hapjes than qe jane rreth 400.000 shqiptare ne Greqi, gje qe greket e mohojne dhe thane edhe qe shqiptaret kane qene kryesoret ne te gjitha ndertimet qe jane bere per olimpiaden.

Se di a e pa njeri, po kur doli i pari Pirro Dhima po i lotonin syte per Greqine. Mund te thush per sportista te tjere qe ekane bere per leket se kane qene keq, po ta mohosh komplet qe je shqiptar, te shash shqiprin e te qash per Greqine esht komplet gje tjeter.

S6T6N6

Forumium maestatis

Eh ca po bo ai kinezi more... e degjeneroi fare muhabetin, i moren te gjitha medaljet... kur doli luan shabani ne proven e trete ne peshngritje, kinezi doli ne te paren dhe fitoi absolutisht dygarshin. Por dhe ne sportet e tjera po ja lujne fene kane marre nje 7 a 8 medalje ari deri tani...