Njerezit e Shkelqyeshem!

Belinea

Primus registratum
Re: Njerezit e Shkelqyeshem!

Edhe ka edhe ska /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

eri03

Primus registratum

Si fillim ato ja derivuese te njera tjetres.
po ideale do ishte nje njeri qe di te te tregoje kush je nje njeri qe ti thot gjerat ashtu sic jane. ndersa te tjerat arrihen me pak mundim.
sa per parate jane dicka intriguese mashtruese po jo se te dhurojne dicka me sakt te hane koken.

Nei

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb]
Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb]
* Po te pergjigjesha me egont ime do te thoja Te jem teper e suksesshme ne karrieren time.

*Po te pergjigjesha me zemer do preferoja te kisha njerez te shkelqyeshem rreth vetes se kjo do me rriste cilesine e jetes se do perfitoja nga eneregjia e tyre.

*Po te pergjigjesha me ambicjen time do preferoja te isha e pasur pasi paraja do blinte shume nga gjerat e lartpermendura.

Te tjerat pastaj nuk i deshiroj se i kam already /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Papapapa sa modeste qe jam :tipsy: [/qb]
Me leje, nje pyetje nga salla?
Nuk e kuptova mire ate "paraja do blinte shume nga gjerat e lartpermendura": mendon se paraja mund te bleje ecjen tende perpara ne karriere, si dhe shoqerine e njerezve te shkelqyer qe do deshiroje t'i kishe rreth vetes, apo e kuptova une gabim? [/qb]
Hidhini nje sy kesaj:

IL DENARO
>può comprare una casa
>ma non un focolare;
>può comprare un letto
>ma non il sonno ;
>può comprare un orologio
>ma non il tempo;
>può comprare un libro
>ma non la conoscenza ;
>può comprare una posizione
>ma non il rispetto;
>può pagare il dottore
>ma non la salute;
>può comprare l'anima
>ma non la vita ;
>può comprare il sesso
>ma non l'amore.
>

p.s falni per italishten.

moerb1915

Primus registratum

Kur flasim rreth njerezve te shkelqyer ne jeten tone duhet ta heqim nga mendja kuptimin universal te shprehjes. Pikerisht ketu bashkohem me Prinicipel i cili fut ne kete kategori prinderit, komshijte, etj. Eshte gje shume e arrire sikur te konsiderosh te pakten nje person ne jeten tende te shkelqyer dhe sigurisht me ate person te kesh nje raport te shkelqyer. Kjo gje per mua do te ishte nje "anti-stresues" qe sigurisht do te ma bente jeten me te gezueshme dhe me te perballueshme.
Per sa i perket kategorive te tjera, them se jane te arrira (ose te pakten mund ti afrohesh) nqs ia ven si qellim vetes.

PrInCiPiEl

Primus registratum

Njerëzit e shkëlqyeshëm dëshirojnë të jenë më shumë të interesuar sesa interesant !
- Kjo dmth interesohen më shumë për të tjerët sesa që flasin për vetvehten.
Thënë më thjeshtë , janë: Anti-NARCISIST!!!

Për arsye se universi i tyre është i gjerë dhe ata janë të interesuar në shumëllojshmëri të gjërave,ndodhive,njerëzve dhe ÇËSHTJEVE të ndryshëme , posedojnë shumë tema-subjekte për të diskutuar PËRVEÇ vetëvehtes.
Kjo në anën tjetër i bën ata/ato më TËRHEQËS dhe më shume interesant për të tjerët.

Njerëzit e shkëlqyeshëm jane gjithëashtu MIKLUES dhe ASNJËHERË PARAGJYKUES !

puci

Primus registratum

duke iu referuar shprehjes me thuaj me cilin rri te te them cili je do te preferoj te jem i rrethuar me njerez te shkelqyer qe te me reflektojne dicka te tyren

Djep

Forumium maestatis

Njerezit qe thoni ju, jane si kepucet.
Ka kepuce te "shkelqyeshme", te shndritshme, gjithe lluster, nga ato qe terheqin vemendjen, qe vishen nje here ne muaj per raste, me taban te forte, qe kercasin gjithe tangerllik kur shkelin mbi asfalt. - Dhe nga keto lloj kepucesh, s'eshte e thene qe te gjitha te jene te rehatshme. Ka nga ato qe te rrine te ngushta, e qe t'i bejne gishtat e thembrat plage kur i vesh. Kshu ne pamje te pare te marin me qafe ato, po kur i vesh heq te zite e ullirit.

Ka edhe kepuce te tjera, ato te shemtuarat qe gjrnden kudo me me shumice, qe vishen perdite, qe nuk e kane problem te futen ne balte, lluce, qymyr, beton, trase, ato kepuce qe e shkelin me rralle asfaltin, jo sepse nuk duan, po sepse nuk u pelqen te turperojne. Se ka dhe kepuce modeste, qe thoni ju. Ato vertet nuk jane te reja e gjithe shkelqim, po por lahen perdite e rrine gjithnje te pastra. Vertet s'jane te bukura e nuk kane ate ate kercitjen prej kapadaiu kur shkelin mbi asfalt, por ato jane me te rehatshmet, sepse jane ato qe vishen per cdo lloj pune, dhe jo vetem per raste.

Te tilla jane kepucet te dashur, dhe pak a shume te tille (pa bere pergjithesime) jane dhe njerezit qe i veshin. Jo e gjithe jane te "shkelqyeshem", sepse jo te gjithe i vene rendesi "shkelqimit".

mostro

Putraku

po ke qon mer djep?na thave site na thave!!
duket qe paske qon per shoping gjithe kohes,dhe nji pale kepuce femrash me taka te nalta te paska heq trunin....
a djepi djepi!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

puci

Primus registratum

I DASHUR DJEP MBI BARRIKADA
Kur fola per shkelqimin e kisha fjalen per ate te brendshmin,te moralshmin qe te ben te ecesh rruges me koken lart e ti shohesh te tjeret ne sy pa ngurruar

cukolja

Primus registratum

ca bohet ketej ca bohet
njerez te shkelqyeshem
-a ka te till principe? :eek:

zemer ka njerez te mire te sjellshem te dashur por jo te shkelqyeshme :thumbsup:

pastaj ky eshte nje mbiemer qe nuk mund te vihet pas njeriut /pf/images/graemlins/frown.gif

te lutem te mos mepergjigjesh me nje afsh te ngutshem cilesi perj shqipetari per te me kundershtuar dhe per me teper me aforizma te tepruara :kiss:

genius

Primus registratum

njerzit e shkelqyeshem.........
mendoje qe jane hume te pakte, por fatmiresishte ne jeten time kam patur njerez te shkelqyeshem qe me kan bere jeten te lumtur.

genius

Primus registratum

keto njerez me kane bere qe te kaloje nje jete me te mire se sa do te kishte qene po te kishte ndodhur e kunderta.
mua me pelqen qe te keme shoqeri madje shoqeria te jete sa me e gjere, ok

per kete me pelqen dhe AlbForumi se na bene qe te krijojme dhe lidhje te reja.
figo eeee.
ciao!

vlera

Primus registratum

Përshendetje

Fillimisht postuar nga Simpatikja.:
[QB] Nuk ka njerez te shkelqyer,gjithsecili prej nesh ka te meta!"Njerez te shkelqyer"mendoj se kjo shprehje eshte shume larg realitetit!
E përkrah mendimin tuaj Simpatike :thumbsup:

Dëshiroj që edhe unë ti shtoj ca fjalë:
Të mendosh të kesh këto gjëra më duket se është larg reales dhe disi si provokuese se secili nga ne edhe pse ndoshta mundohemi, nuk mund të jemi aq modest sa ti refuzojm këto të mira poqese na ofrohen, por në fakt të gjitha këto gjëra të ofrohen vetëm në ënderra. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Por që të jem mirë e kyqur në temë unë do të preferoja shoqërinë nga të gjitha këto, e bindur se ajo kurrë s'mund jetë e përbërë vetëm me njerëz të ''shkëlqyer'', pra s'mund injorojmë edhe ''jo të shklëqyerit'' se edhe ata ekzistojn në një shoqëri. Mendoj se këtu vet do mund që të bëja zgjedhjen, e sa i përket inteligjencës, bukuris, etj, etj, punë e përfunduar, pra kemi ato të mira apo të këqija që na i dhuroi zoti :cool:

Gjithë të mirat!

Marimba

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PrInCiPiEl:
[qb] Njerezit kan nevoje per njerezit

Njeri i shkelqyeshem eshte ai qe i bene te tjeret qe te kuptojne vleren e tyre !
Ata zbulojne me te mirat ne secilin qe takojne.
[/qb]
Degjohet shume e bukur kjo qe thua, por problemi eshte se shume here tendenca te shikosh me te mirat tek tjetri te ben te biesh pre e manipulimeve te tij dhe e shfrytezimit. Ka disa njerez qe te bejne gjithmone te ndiehesh fajtor, pra manipulojne mendimet e tua. Kur ti je dhe i prirur te gjesh te miren tek ta, ua lehteson punen manipuluese me ty :eek:

Ky nese nuk gaboj quhet fenomeni Poliana