Nje grek, kryeprift i Shqiperise!!!

Nje grek, kryeprift i Shqiperise!!!

Nje nga faktoret nga me antishqiptaret,sot lulezon ne mes te Tiranes.
Eshte ,te qenit,i pari i kishes orthodokse te Shqiperise,Janullatos, nje prift grek!!!
Ky fakt presupozon qe:shqiptaret nuk e drejtokan dot vete kishen e tyre,megjithse eshte krejtesisht autoktone( mendoni po te ishte gjalle Noli)
E,per me teper ky kryeprift grek u flet shqiptareve ne gjuhen greke,ne media.madje edhe ne raste fetare si mesha,etj.,megjithese shqipja e tij eshte mjaft e mire!!!.

Pa permendur pergjegjesine e politikes sone;a duhet t'a ngreme zerin ne populli per te vene ne vend nderin tone dhe te Nolit?

...Kisha shqiptare ,eshte e shqiptereve...

u74

Primus registratum
Re: Nje grek, kryeprift i Shqiperise!!!

NOCTURNE: Pse je vete i pa zot dhe inferiore mos i pergjithso gjith shqiptaret me veten tende se me c po shihet vetem shqipen e shkruar ke te perbashket me ne dhe asgje tjeter.

altinzaka

Primus registratum

shkaterruam gjithcka qe FAN NOLI ndertoje me mund me sakrifica dhe me shpirte,mallkuar qofshin politikanet. /pf/images/graemlins/tongue.gif

crazy

Primus registratum

Idiotesi c'pune ka greku ne Shqiperi e per me teper ne krye te kishes ortodokse.Ne fakt me ata politikan qe kemi nje gje te tille e presim.

Vis Elbasani

Forumium praecox

E ka futur Sali Berisha vellezer, s'ke c'i ben.

Une botoj per problemin Janullatos dhe kam botuar. Per me teper, prifti i Kishes Ortodokse Autoqefale ne Elbasan, NIKOLLA MARKU, i vetmi qe eshte rebeluar ndaj janullatosit eshte miku im.

Keshtu qe duhet te me besoni se e ka futur Sali Berisha ne krye, sepse kur u bene zgjedhjet ne Kishen Ortodokse ne ate kohe(92?), ai nuk u zgjodh me vota te lira nga bordi i Kishes dhe u perzu nga salla, por nje dekret presidencial i dha te drejte qe te qendronte perkohesisht ne krye te Kishes Sone.

Por e forta fare ishte se, kur pas kater vitesh e pyeti nje gazetar "Pse nuk po iken, meqe ke deklaruar se do te jesh i perkohshem ne krye", Janullatosi iu pergjigj pa pike turpi: "EPO, TE GJITHE TE PERKOHSHEM JEMI NE KETE BOTE MORE BIR"...

Mirepo ec e thuajuni atyre me te cilet une debatoj te Filozofia! Merr vesh bagetia?

lola

Primus registratum

NOCTURNO jeto njihere ne nje lagje greke ne new york kur te thone se nuk se shqiptar se shqiptare nuk ka. Je ose vorioepirot ose turk! As une nuk e besoja kete "komplotin grek" por sa here qe kam njohur greke e njejta histori. E thone me hapur ne Amerike se sa ne Greqi dhe natyrisht nuk e thone dot ne Shqiperi.

Vizita ime e fundit ne new york. Isha ne restorant dhe pasi folem per disa minuta, kamarierja nje grua greke nja 40 vjec me pyeti se nga isha. Une i thashe ta gjente dhe me tha cdo vend ne evrope por nuk e permendi shqiperine as kur i thashe qe eshte ne kufi me greqine. Kur i thashe se isha shqiptare me tha "jo nuk e besoj, a je VorioEpiriote?" Uni i thashe jo, ajo ma ktheu, Epo turke nuk je besoj! Pastaj e zbuti pak dhe me tha se "me cfare ka pare nga shqiptaret ne Greqi nuk i pelqejne shumica por mbase ka edhe te mire"????? Ky eshte vetem nje rast nga shume eksperienca te tilla. Masat e Greqise jane shume nacionalista dhe shume provinciale.

Na mohojne si komb zemer dhe duan jugun e shqiperise per veten! Besoje apo jo, por edhe te jete i mire ku Kryeprifti, fakti qe ai eshte grek i sherben ketij qellimi grek.

atman

Forumium maestatis

Nje nga provat qe Shqiperia eshte dhe do te mbetet perjete gjalle, eshte se jashteqit fekale si NOCTURNE.
Persa i perket besimit ortodoks duhet respektuar si çdo besim tjeter pa e lidhur aspak me greket apo serbet.
Ndersa te qenet e nje prifti grek ne krye te kishes ortodokse shqiptare eshte nje nga idiotesirat me te medha qe ne kemi bere dhe pasojat tashme jane ende te padukeshme, por me vone do te shikojme malinjitetin e grekofonit, kur metastazat te jene perhapur ne gjithe trupin.
Ciceroni per greket, pak a shume thoshte keshtu:
RUAJU NGA DHURATAT QE TE BEJNE!
Edhe sikur te na i kishin falur ate prift, ne s'duhej ta kishim pranuar.

Altaf

Primus registratum

lola ke të drejtë për grekët e amerikës, janë ashtu siç thua dhe më keq. na nxorën dhe film greek wedding pale.

por kam njojtur grekë greqie të cilët janë tepër të informuar dhe të kulturuar të cilët më flisnin për shqipërinë sikur ishin shqiptarë. kujtoja sikur kisha para meje një patriot shqiptar. më kanë thënë faktë për kombin dhe prejardhjen shqiptare që më kan bërë krenar për kombin tim. Por ka dhe dy kategori të tjera ato janë ata plerat që thua ti dhe fatkeqsisht janë në përqindje të madhe. Kategoria e tretë e grekëve në greqi nga 70% e ca janë grekët e kafenesë. As e çajnë k*rin për asgjë. po ti thuash që je shqiptare do të thonë një gjë. ku bie shqipëria?