Nje grek, kryeprift i Shqiperise!!!

Nje grek, kryeprift i Shqiperise!!!

Nje nga faktoret nga me antishqiptaret,sot lulezon ne mes te Tiranes.
Eshte ,te qenit,i pari i kishes orthodokse te Shqiperise,Janullatos, nje prift grek!!!
Ky fakt presupozon qe:shqiptaret nuk e drejtokan dot vete kishen e tyre,megjithse eshte krejtesisht autoktone( mendoni po te ishte gjalle Noli)
E,per me teper ky kryeprift grek u flet shqiptareve ne gjuhen greke,ne media.madje edhe ne raste fetare si mesha,etj.,megjithese shqipja e tij eshte mjaft e mire!!!.

Pa permendur pergjegjesine e politikes sone;a duhet t'a ngreme zerin ne populli per te vene ne vend nderin tone dhe te Nolit?

...Kisha shqiptare ,eshte e shqiptereve...

eduarti

Primus registratum
Re: Nje grek, kryeprift i Shqiperise!!!

Vllaj mer dako(axel)te lumshin ato gishtat e dores
nuk e di ka je po mjafto qe je
SHQIPETAR.Sa per ate sorren qe bo fjal tema i gjo po ju them sa me shum te flasim per ato aq me shum vler ju japin ene ne fun te funit s'ja vle,(un ca t'them qe jom mes milionash)

Altaf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb]
Fillimisht postuar nga roberto:
[qb] Per ca se doni Kryepiskopin +Anastas?

Se eshte grek? Po eshte.
Se eshte spiu?
Se ka bere tepamunduren realitet duke mbledhur fonde dhe ringritur nje kishe te shkaterruar nga themelet?

Do vije koha e nje Kryepiskopi shqiptar shume shpejt.
Po edhe te hidhet poshte puna qe eshte bere kto vite nuk eshte e drejte. [/qb]
Anastasi ka bere por jo sa ai ka mundesi. Mundesite ai i ka te medha por ai ka dhe qellime te tjera. Vendi i tij i takon nje shqiptari. Ai te behet prift ne Himare ose Dropull. [/qb]
Dmth unë që jam himarjot dhe familja ime në shekuj që sdi asnjë fjalë grqisht nuk jemi shqiptarë? Ki kujdes fjalët or injorant se ky është një ofendim i madhë për mua dhe për Shqipërin

komino

Valoris scriptorum

sa per hyrje- ne staitstikat shqipetare une klasifikohem ortodoks bashke me rreth 20% te shqipetareve.
nuk e kam degjuar e as pare ndonjehere kryepeshkopin se sinqerisht nuk me intereson aspak e sinqeris per greket nuk kam simpati.
doja vetem te pyes a kishte ndonje shqipetar qe mund te behej kryepeshkop kur u zgjodh ky greku dhe kush e zgjodhi meqenese me sa shoh otodokset shqipetare nuk durojne dot???????????

nike palkola

Primus registratum

Movsar, ai ka ngritë kisha por të gjitha që i ka ngritur i ka ndërtuar si greke jo siç kanë qenë, shqiptare. Ai e ka hequr edhe fotografinë e Nolit nga Zyra kryesore e Kishës.

altinzaka

Primus registratum

Eshte e vertete qe shume kisha ne shqiperi jane ndertuar ne stilin greke,ne veren e kaluar une ndodhesha me pushime ne durres,po kaloja nje dite nga rruga e portit dhe me zuri syri nje kishe ortodokse e re,e ndertuar si te gjitha kishat qe ndodhen ne greqi.Ndertimi i kishave ne stilin greke ne shqiperi ishte nje nga hapat e para qe ndrmori greqia,,mendohuni mire dhe kuptohet lehtesisht,,asimilimi kultures shqipetare ne ate greke,prandaj bej thirrje pushtetareve,shqipetareve te ndershem,prifterijve shqipetare qe te ndalin sa me shpejt kete shkaterrim.Ne kemi stilin tone te ndertimit.SHQIPETARE ZGJOHUNI NGA GJUMI SE GREKET PO NA MBYSIN :thumbsup:

komino

Valoris scriptorum

a e di njeri se kush e zgjedh kryepeshkopin, kush vendos si duhen ndertuar kishat dhe cfare roli mund te luaje qeveria shqiptare??????????????

Altaf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mistiku:
[qb] Movsar, ai ka ngritë kisha por të gjitha që i ka ngritur i ka ndërtuar si greke jo siç kanë qenë, shqiptare. Ai e ka hequr edhe fotografinë e Nolit nga Zyra kryesore e Kishës. [/qb]
Ça lidhle ka kjo me ato që thash unë?

nocturne

Primus registratum

Te flas njere une si ateist i ndershem, pa pike feje ne gjak!!!
Punet e ortodoksise jau lini Ortodokseve!!! Sa per Janullatosin une si person, kam respekt te vecante, sepse kam biseduar me te sikurse kam biseduar edhe me disa hoxhallare, edhe me disa prifterinj katolike, edhe me shume gerr-mere protestante, evangjeliste, pe te jehovahut e ku di une c'kane hyre e dalin sot ne shqiperi. Por ama fjala dhe mencuria e Janullatosit eshte per tu admiruar, nje njeri ... ka mbrojtur diplomen rreth islamizmit, dhe te qenit prift, eshte dicka e madhe, teper liberale per kishen ortodokse, ... me mahnit me tradicionalizmin e saj. Per mendimin tim Janullatosi ishte figura me e persosur per tu vene ne krye te kishes Ortodokse autoqefale shqiptare sepse ne si komb, cfaredo feje te jemi, kemi si parim egoizmin e theksuar, ore ne si komb e kemi te gjithe koken ne vend te shtrember. Ne jemi nje komb ... duhet te ishte likuiduar me kohen, thjesht nje jashteqitje e historise, ne vijme prej askujt dhe shkojme drejt askujt - krejt pa prespektive.
Sa prej jush s'e kane ndiere te pakten njere ne jeten e tyre veten te neperkembur, te ulur, te shkelmuar thjesht se mbajne mbi kuriz nofken "shqipetar", dhe ne gjoks flamurin me te tjera ngjyra te Bizantit.
Lereni janullatusin te vdese i qete ne fronin ku e ka caktuar sinomi i shenjte, dhe ... tregojuni me te arsyeshem sepse Zoti ka vdekur!!!

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga nocturne:
[qb] Te flas njere une si ateist i ndershem, pa pike feje ne gjak!!!
Punet e ortodoksise jau lini Ortodokseve!!! Sa per Janullatosin une si person, kam respekt te vecante, sepse kam biseduar me te sikurse kam biseduar edhe me disa hoxhallare, edhe me disa prifterinj katolike, edhe me shume gerr-mere protestante, evangjeliste, pe te jehovahut e ku di une c'kane hyre e dalin sot ne shqiperi. Por ama fjala dhe mencuria e Janullatosit eshte per tu admiruar, nje njeri ... ka mbrojtur diplomen rreth islamizmit, dhe te qenit prift, eshte dicka e madhe, teper liberale per kishen ortodokse, ... me mahnit me tradicionalizmin e saj. Per mendimin tim Janullatosi ishte figura me e persosur per tu vene ne krye te kishes Ortodokse autoqefale shqiptare sepse ne si komb, cfaredo feje te jemi, kemi si parim egoizmin e theksuar, ore ne si komb e kemi te gjithe koken ne vend te shtrember. Ne jemi nje komb ... duhet te ishte likuiduar me kohen, thjesht nje jashteqitje e historise, ne vijme prej askujt dhe shkojme drejt askujt - krejt pa prespektive.
Sa prej jush s'e kane ndiere te pakten njere ne jeten e tyre veten te neperkembur, te ulur, te shkelmuar thjesht se mbajne mbi kuriz nofken "shqipetar", dhe ne gjoks flamurin me te tjera ngjyra te Bizantit.
Lereni janullatusin te vdese i qete ne fronin ku e ka caktuar sinomi i shenjte, dhe ... tregojuni me te arsyeshem sepse Zoti ka vdekur!!! [/qb]
Shko mer pall kari.
Dhe mos na caj karin me brockullat e tua.
Persia i perket janullatosit shko e qiu ne bythe me te por mos na hap barkun me biografin tone.
Ju qe doni te na i vini te huajt ne pozit, juve je kemi qef ne.
Ah klysha kurve, tradhtare!

nike palkola

Primus registratum

Nocturne, kësi antikomëtarësh e tradhëtarësh të ndershem si Ti kemi mjaft, por ata vetem e turpërojn dhe e dhjesin veten.

altinzaka

Primus registratum

O NOCTURNO..o sperme zllavo-greke,e paske mesuar mire shqipen,ti me keto qe shkruan nuk e ule dote moralin e shqipetareve,une jame nga durresi,dhe jame krenare qe jame shqipetare,sa per flamurin une mbas makines kame nje shalle me shqiponjen dy krenare.Mire plako se do tju vije dita edhe juve,ju qe lepini bythen JANULLATOSIT dhe zllaveve,shisni nderin tuaj te familjes tuaj dhe te kombit,mallkuar qofshit,,,SHQIPERIA SHQIPETAREVE VDEKJE TRADHETAREVE. :thumbsup:

altinzaka

Primus registratum

O NOCTURNO,kur mbreti PIRRO u nise per te pushtuar ROMEN kishte dy flamuj,1 me figuren e akrepit dhe 2 me shqiponjen dy krenare.E more vesh tani o fshatare,o bythqim,o njeri i shitur qe merre rroge tek janullatosi,ec ec se po ju vjen dita njerezve si pona jote,o njeri i degjeneruar,ah nuk ja vlen me u marre me njerez si puna jote,ti duhet te jeshe nga ata qe ke shitur motren jashte per para.ooo zagare,o plere :thumbsup:

Altaf

Primus registratum

Flamur me akrep dhe shqipe dy krenare? Nuk e dija këtë. A ke ndonji foto të flamurave të pirros?

altinzaka

Primus registratum

O mosvaro,flamuri qe mbane qyteti i TARANTOS ne itali eshte me figuren e AKREPIT,eshte dhuruar nga mbreti PIRRO,ne shenje mirenjohje qe i dhane ne lufte kunder ROMES,e dime mire se e gjithe PULIA ne ate kohe ishte banuar nga dy fiset e medhej ilire MEZAPET dhe JAPIGET. :thumbsup:

Altaf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga U2:
[qb] O mosvaro,flamuri qe mbane qyteti i TARANTOS ne itali eshte me figuren e AKREPIT,eshte dhuruar nga mbreti PIRRO,ne shenje mirenjohje qe i dhane ne lufte kunder ROMES,e dime mire se e gjithe PULIA ne ate kohe ishte banuar nga dy fiset e medhej ilire MEZAPET dhe JAPIGET. :thumbsup: [/qb]
Movsar jo mosvar.
Shkova tek http://fotw.vexillum.com/flags/ ku gjoja janë të gjithë flamurët e botës të gjitë kohëve por s'gjeta gjë

eduarti

Primus registratum

I GJO PO JU THEM UN VLLA.
"MOS SHIKONI KISHA E XHAMIJA SE FEJA E SHQIPTARIT
ESHT SHQIPTARIA"
MOS E KEMI HARRU NOSHTA?

altinzaka

Primus registratum

O tironco une jame dakorte me ty,po cfare ti bejme ne forum ndodhen edhe njerez spiuna tradhetare,njerez te shitur,qe mundohen te ulin moralin tone,i kane futur kancerin shqiperise, :thumbsup:

Altaf

Primus registratum

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :confused: