Nikola Sarkozi!

Nikola Sarkozi!

Tashme te gjithe e dine se firuesi i gares per presidencen e fitoj Nikola,babai i tij e braktiisi sebashku me vellain dhe e lane ne France pasi ata ishin emigrante nga Hungaria dhe u vendosen ne SHBA ndersa Nikola u shderrua ne nje njeri padyshim te madhe dhe me karakter te forte qe cdo gje qe bente ai e bente pa komplekese personalishte e adhuroj per kete pasi te bene per vete,keto zgjefhje ne France jane ndjekur me vemendje si asnjehere tjeter edhe per faktin se presidenti i ri do te kete rol percaktues edhe per B.E si mendoni se do ndikoj kjo per marredheniet France-Shqiperi(te ngrira fare) dhe Shqiperi-B.E?

99999

Primus registratum
Re: Nikola Sarkozi!

Te mos paguash taksat nuk eshte vjedhje, eshte qendrim personal, eshte zgjuaresi.
E dini ju se ku shkojne taksat e francezeve? Un nuk dua te paguaje per ushtrine franceze, per deputetet franceze, per shtetin me xhandaresk ne bote, per parlamentin evropian, per zhvillimin gjoja te Afrikes...Un kam vendosur te ndihmoje veten familjen time, vetem keshtu ndihmoj vendin tim.
Dhe ata tre te huaj qe punojne me mua un nuk i shfrytezoj por i paguaj 14 euro ne ore.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

O zot i madh qe je ne qiell dhe qe shikon me keqardhje kalamojt e tu te felliqur...mbi te toke te qelbet
Pse ja jep shancin ca derdimeneve, te jetojne ne vende te zhvilluara dhe pse harron ata qe jane te mire e te zgjuar e te ndershem?!!!

me vjen mire o nonçe se jo per gje po fale teje une gjeta rrugen e zotit

99999

Primus registratum

Po te jesh rraciste dhe zemer ngushte nuk do te ndihmoje zoti kurre.
Ti po kundershton veten tende. Si jeton ti dhe un ne kete shtet te pasur, ashtu duhet te jetojne te gjithe ata qe Sarkozy kerkon tua mbylle portat.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

pfffffffffffffff e di çke ti? ik bej nje shtet te tatin ...ik ne nje vend qe te jete sa me larg...me qindra e mijera vite drite larg Tokes...dhe merr gjithe padokumentalistet dhe maji me buk dhe me pune... gjej nje vend andje nga Galaksia ""IKSHA E MOS GJETSHA RRUGEN E KTHIMIT" ku mos te kete as ushtri, as KE, as ligje mbi te drejtat e njeriut!!!! keshtu ti do jesh i lumtur dhe une shume e kenaqur...per fatin tend te mire...por pak e merzitur se do me mungojne traplliqet e tua ketu... po s'ka gje...preferoj te merzitem pak une, se sa te vuash ti me fatin tend te keq ne France

ALTIN

Primus registratum

Sikur thane jane manipuluar zgjedhjet ne France /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

juxhoxhjaj

Primus registratum

Te thuash se nuk te ndihmon zoti prandaj mos be ligje te tilla eshte absurde 999 nejse sa per zgjedhjet altin po eshte e vertete se ishin manipuluar edhe une e kam degjuar dhe kam pershtypjen se ketu duhet te ndihmoj berisha per nje demokraci te dobet si e frances duke treguar per bashkepunimin e vendeve qe duan te futen ne B.E shqiperia duhet te ofroj ndihmen e saj pa kushte per nje popull te varfer dhe une jam dakort qe te lejohet hyrja e francezve ne shqiperi per te punuar tokat dhe mos te kete me rradhe ne ambasaden shqiptare ne paris per nje vize pune

pinkparadise

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: 99999</div><div class="ubbcode-body">Pink - llogjika jote eshte shume e dobet. Gjermania ka kthyer ndoshta kosovare ne kohe te luftes per ti treguar serbeve qe kosovaret e kane vendin atje ne Kosove jo ne ketu ne Evrope, per ti thene jo pastrimit etnik. </div></div>

ore serjozisht parlando...se po na habit, ti mendon se i plasi trapi gjermonv per kosoven, ene i kthyn kosovaret per ti tregu serbve naj gjo eeeee ...me fal po nese llogjika ime eshte e domebt...un spo shof tende....
pastaj sjan te zotet te ktheheshin vete ata...apo thuj ja kishte qefi te ngriheshin prej leckash me pizhame hala, qe me pik te mjesit...apo te merrshin naj leter si bombe atomike te stilit me daten kaq po nuk patet ik, do ju qisim ne nga territori...amon t keqennnnn, se i kam pa me syt e mi, qe pas shume vitesh ne De erdhen e kerkun azil ne france, se ne prag te plasjes luftes i than tjetrit me 5 kalamoj, ik pirdhu se sna rruhet shume....

kshu qe mos na trego ca ben gjermanet per kosovaret kunder serbeve, se i dim shum me mire po ti si paske idet e qarta plako...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: 99999</div><div class="ubbcode-body">
Po te ishe ne Shqiperi do ta kishe pase mundesine ta ndertoje nje shtepi dhe te jetoje pa frike dhe me me dinjitet te plote.
Nuk eshte Franca bab Tereza, jane vendet e varfera bab Tereza qe furnizojne keto shtete kriminele me qenie njerezore, me fuqi punetore. Ti nuk e kupton qe femijet e tu do punojne dhe do paguajne pensionet e 20 milion pleqeve ne France. </div></div>

ore, un sjam e sjam, po ti pse nuk kthehesh ta ndertosh atdheun, mqse e paske ket sensin e patriotizmit kaq te thelle dhe mqse ky vend kriminel nuk te pelqen sepse te ben pjes puntore te sjajen?

koherenca jote eshte inekzistente me te vertete...se sic un po punoj per pleqt e sotem, te tjeret do punojn per mu neser...se kshu o sistemi...

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

A mund ta nderroni titullin e temes?

Bejeni..."shqiptaret jashte shtetit dhe mendja e tyre e ndritur...qe vdesin ti hane koken njeri - tjetrit"

Une bojkotoj temen dhe marr me vete edhe Pinkun...

plot pare per nonçen... ne kurriz te klandenstineve...e per rindertimin e Shqiperise.

rrofshin ekstremistet...te majte e te djathte!

juxhoxhjaj

Primus registratum

Sarko ose me sakte administrata qe drejton eshte shprehur per marredhenie me te forta me shqiperine(e pashe te top-news) /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_clap.gif

karamel

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: pinkparadise</div><div class="ubbcode-body">Organza....ca o thua aman? do emra mbiemra dhe adresa?

Nuk e di deri ne ca pike je e imlikuar apo e mire informuar ti, ama 2-3 vjet pas luftes 98-99 ne kosove, kosovareve qe franca i solli ketu i dha dy zgjidhje 1) te qendronin ne france 2) te ktheheshin ne kosove me package..$$$$...

dhe kjo eshte e sigurt me me shume se 1000 perqind, se i kam perkthy vete....kshu qe

</div></div>
Pink ku ke qene perkthyese ti ne OFPRA (Office Francaise de Protection des Réfugies et Apatrides) apo zyrat e prefektures? Thjesht kurioze pasi midis nje perkthyese te zgjedhur nga administrata dhe nje frankofon-eje qe e marrin per te perkthyer ndonje fjale neper foyet te Sonacotres apo per ndonje aktivitet socio-kultural per refugjatet per mos paguar leke, ndryshimi eshte flagrant.
Te gjithe shqiptaret e vertet ketu ne France, pervec ato te ambasadave (te '90, qe Franca i beri pothuajse martire e te drejtave te njeriut) jane ose me strehim territorial, ose ekonomik, edhe pse kane nga 10 vjet. Ndersa te gjithe kosovaret e departamentit ku un jetoj, sapo nisen gjygjet me UMNIKUN ne Kosove si i morren po ashtu dhe i cuan andej nga kishin ardhur, dhe edhe pse ato qe kishin nisur procedurat per kerkese azili politik, kur Sarkozy u be minister i mbrendeshme ia la per gjysem dhe i ktheu mbrapsh. Te suggjeroj ti shikosh me shpesh lajmet e Euronews-it, Canalit +, ose te Arte-ve (19h55) pasi nuk eshte gjithmone e shendeteshme te ushqehesh vetem me propagaden e te djathte sarkoziste te TF1!
Lidhur me shprehjen ..."shqiptaret jashte shtetit dhe mendja e tyre e ndritur...qe vdesin ti hane koken njeri - tjetrit", me vjen keq Dahlia qe je duke munguar pak delikates dhe inteligjence. Estimoj qe pata fat te beja studimet e mija ne France dhe me duket e padrejte qe shume studente te tjere qe jane ne Shqiperi dhe duan te bejne stazhe, te vazhdojne master apo teza, apo femi refugjatesh mos i jepet shanci qe un pata, nderkoheqe mund ta meritojne me shume sec e kam merituar une timin. Nje realitet qe perjetoj cdo vit: pothuajse pjesa me e madhe e studenteve francez kimiste, biologjiste apo fizikant marrin diplomen dhe iken te punojne ne vendet Skandinave, Canada, ose States, vetem sepse ketu ska pune! Eshte groteske te hidheni te dyja "Sakozy o i mir se thot punoni me shume se 35 ore n'jav"!
Shoqeria franceze keto vitet e fundit eshte bere me te vertet depresive,zhvillimi dhe forca e nje shoqeria gjendet ne radhe te pare ne unitetin e diversitet etnik dhe kultural. Une jam per nje France europiane, per nje FRANCE REPUBLICAINE AU SENS PROPRE DU TERME!
Uroj qe te dyja te mos jeni kaq komunitariste sac jepni pershtypjen dhe gjithashtu nje jete sociale sa me te integruar dhe aktive.

MLK

Primus registratum

Paska dal disjutimi ne Kine ketu !!
Franca nuk ka mar persiper te rregolloje boten, nuk ka per detyre te prese gjithe mizerjen e botes, keshtu qe francezet votuan nje president tu rregulloje hallet e tyre!
Per mendimin tim, pak autoritet nuk do i bente keq Frances, masnej ,kush nuk esht i kenoq ne keto raste, ata qe shkelin ligjin, kush e shkel le te pergjigjet para ligjit masnej.

pinkparadise

Forumium maestatis

...Organza rrofsh per update qe bere mbi: si funksjonojne gjerat, cfare eshte Offpra, zyrat e prefektures ...etc...
nuk duhet te ishe lodhur kaq shume, sepse nuk na the noj gjo qe nuk dinim.
gjithsesi...ti e the edhe vete....dhe ndoshta duhet ti kushtosh pak me shume rendesi "departamentit ku un jetoj"
qe do te thote se ne departamente te ndryshme, jane ndjekur procedura te ndryshme...
pergjethesisht ke departamenti im, dhe atyre rreth e rrotull, mesa kam degjuar, nuk kan ndjekur proceduren qe thua ti.

ps: un kam me shume tendenca te shof ato qe behen praktikisht, dhe qe i shof me syt e mi...spara merrem me tregimet tragjike limit patetike qe thuhen neper programet televizive.

MLK

Primus registratum

Pas nje sondazhi te bere nga nje nga organizmat me te medhenj te sondazheve franceze, Sarkozy vazhdon te kete popullaritetin me te larte, me 65% te popullsise, shifer rekord ne historine e Repibplikes se V franceze.

eli

Primus registratum

Shqiptari thashethemet i ka qejf. Maron krejt mas tyne. Franca s'ka kthy asnji prej atyne qe kane kane shku nga lufta. Njoh edhe njerez qe kane shku prej gjermanie ne France per me ba letrat. Kush a kthy, asht kthy me deshire te vet pse ju ka dhane franca pare. E kush a rrefuzu asht rrefuzu pse kane ardh mas luftes… po pak ka prej atyne. Masanej, prej shqiptareve qe jane kthy pak ka qe ti kallxojne andrrat e tyne… E Nkolla ça po ban… ?

zog

Primus registratum

kush e pa ndeshjen sot te frances, nuk kisha kurre e ne asnje vend pare me pare kaq flamuj kombetare francez ne stadium. ishte dhe presidenti i ri per nje ndeshje qe nuk ishte finale. imazhet te kujtonin gjermanine e viteve 30.

sarkozi ngaqe ndjehet jo ne vennd te vet, do te filloj te bej budallalliqe si duçja ngaqe ai nuk eshte hitler e francezet nuk jane gjermane. do tallet bota intelektuale me te. e forta do te jete kur shtypi interesazhi qe merret veç me shitje lajmesh do te filloje ta pikase gjendjen.

do te isha i interesuar per pozicionin e te dyve (sarkozise dhe shtypit pra) pastaj. sidoqofte jetojme nje epoke te shenuar. do te kete padyshim zhvillime interesante ne te ardhmen. shume njerez do gezohen e shume do qajne.
e veç per ket them qe ja vlen.

me duket se pensionin do t'ja hame amerikes neve (te huajt) qe jetojme ketu, si çifutet ne epoken naziste.
duhet me rujt kallupin e floririt per me kalu detin kur te vije ora. ata qe nuk e kane do te behen kallup sapuni.