NGJYRA E KUQE

scadarsko

Locus omnem
Se boj mo..!

po m dukesh sikur i thot djali mamit jo moj mami nuk ebej me cicin ......hhahahaha

per temen e Kuqja ESHTE NE RRETHIN KROMATIK,nje nder tre ngjyrat kryesore te sinteses aditive,me ngjyren Jeshile dhe BLU.Per teorine ondulatoire...perdredhje ne shqip,..te drites se bandes se kuqe,eshte nje nder extremet e spektrit shikjues rrezja e saj dallohet mes ngjyres portokalle dhe infra te kuqe..

dr love

Locus omnem
Une di qe tre jan ngjyrat baze..e bardhe..e verdhe dhe e kuqe..te tjerat formohen nga perzierja e ketyre..qofsha e gabuar.

Hektor12

Locus omnem
P
po m dukesh sikur i thot djali mamit jo moj mami nuk ebej me cicin ......hhahahaha

per temen e Kuqja ESHTE NE RRETHIN KROMATIK,nje nder tre ngjyrat kryesore te sinteses aditive,me ngjyren Jeshile dhe BLU.Per teorine ondulatoire...perdredhje ne shqip,..te drites se bandes se kuqe,eshte nje nder extremet e spektrit shikjues rrezja e saj dallohet mes ngjyres portokalle dhe infra te kuqe..
Prandaj e kthen si te do menderja ty temen ... Sa i holle je me kto fjale 10 pike ke jermi

scadarsko

Locus omnem
Ke harru te zezen bardh e zi jane baza

as nuk exsiston ne ket mes...meru me kimine pak e jo me historin e shqyptarvet skanderbegut...se spo dim tash qa keni studiu histori gjeografi apo fizik kimi biologji ...anatomie?bahh sa shqiptari paska ken i sjut ku a scopen e mutit nuk e din se ka i rrjedh prej shalve.....mos e bastardho temen at ban se qenke njeri vertet interesant.

scadarsko

Locus omnem
Une di qe tre jan ngjyrat baze..e bardhe..e verdhe dhe e kuqe..te tjerat formohen nga perzierja e ketyre..qofsha e gabuar.

kto jan te sakta shkencerisht ju dini me shume hapni horizontin ju mirpresim.....j aformula kompozuese R V B 255,0,0 triplet hexa FF 0000..c m j n 0% 100% 100%,0%..T S L 0grad 100%,50% keto jan te dhena mineralogjike,me qe ju kerkoni tema serioze .....jepni punes e te arrini te hapni faqe reviste shkencore...po deshet ju investoj une financiarisht.

scadarsko

Locus omnem
tjetra n lidhje me flamurin komtar ngjyra kuq e zi,konsiderohet si ngjyra PANARABE....qe do thote preferenca me origjine arabike.....pa dyshim kemi trysni nga bota islamike,kemi pas ministra ne egypt e perandorin turke e flamuri ka nje lidhje detyrimisht historike.Ngjyrat pan arabe jan e kuqja, e zeze, dhe jeshile...jeshile esht esimboli i islamit...sic eshte e verdha me te bardhen ne kristianizmin roman..Ne europe ngjyra e kuqe eshte konsideru si simbole i revolucionit dhe proletariatit.flamuri i kuq eshte perdor si simbol ne shekullin e 19 n elevizjen puntore dhe luftes sociale...ndryshe sindikatat e pamvaruna nuk e di n shqipni cfar simboli kane?gjithsesi duhen pranu te njeta si kudo n evrope..

scadarsko

Locus omnem
Une nuk mar vesh nga perzierja e ngjyrave..por po mesoj gjera intretesante nga ty

une nuk jam shkencetar por thjesht nje person anonim ketu....kur ja vlen diskutimi pse jo duhet ta arrijm mirkuptimin ti shpjegojm njeri tjetrit pa fyerje ate qe ne nuk e dime,apo kuptojme....por kurre ti konsiderojm tjeret injorante,pervec se ti admirojme per mundimin qe vijn deri ketu e japin pak momente kohe ketu krejt gratis pa interes....thjesht mirkuptim.

Hektor12

Locus omnem
Shume mire qe mesojme po jo mesharje e lloj fjalori ne krah tjeter, ketu interesant ne krah tjeter del ne origjine... Kam master shkencor ne histori gjeografi dhe lexoj per qef shume. Para se te flas perseri lexoj sdua te bej gili vili per te arrit ku di une ca kot. Keto i thashe per info mos pysin ne pv poshte perpjete. Jam i lir te futem ku te dua dhe cte dua... Koh kam plot dhe vemendje kan te gjith ata qe dua dy jane me te rendesishmit. Them ate qe mendoj i lire mos harroni i lire eee. Di qe drita e bardhe zberthehet ne 7 ngjyra nje nga te cilat eshte e kuqja. Edhe femijet sa lindin shofin bardhezi mesa di pas tre ae shume muajsh fillojne te dallojne tjerat

-Zana-

e...Thjeshte
Ka te Beje me ngjyren/ndjeshmerine e gjakut .... Pra eshte ngjyre stimuluese , Ashtu sikurse edhe gjaku .

IL__SANTO

Valoris scriptorum
Mua me stimulon me shume se ndihem shume patriot ne vetvete ene e kuqja simbolizon flamurin e shoqeruar me te brendeshme te zeza :p