nga jeni me origjine?

Alb1

Primus registratum
Re: Nga jeni me origjine?

Me Origjin jam nga pjesa e Shqipërisë që ende lëngon nën robëri. Pra vije nga Kosova, gjegjësisht nga një fshat afër Therandës (ish-Suhareka, siq e quanin serbet). Që të dy prindërit e mij janë të lindur në të njëjtin fshat dhe pleqet e tyre nuk dinin a janë të ardhur në këtë vend moti apo jan vërtet vendas që nga kohët e lashta. Kurse unë jam i lindur dhe i rritur në mërgim (në një shtet ku flitet Anglishtja si gjuhë e vëndit). Megjithëse e flas dhe e shkruaj Anglishtën shumë mirë, Shqipën poashtu nuk e kam lënë fare pas dorës (falë prindërve të mij atdhetar). Pra e flas dhe e shkruaj Shqipen mjaftë mirë. Pra, siq e dini tani jam i lindur, rritur &amp; edukuar jashtë atdheut. Kam jetuar më shumë se 34 vite në mërgim, por tani që 4 vite jetoj në vëndlindjen e prindërve të mij (në tokën/atdheun tim), pasiqë e ndiej vetën Shqiptar dhe mendoj që çdo Shqiptar që gjindet jashtë atdheut (qoftë emigrant apo i/e lindur jashtë vëndit), herët a vonë duhët patjetër të kthehët në atdhe për të dhënë kontributin e tij/saj. /pf/images/graemlins/laugh.gif <font color="red"> </font>

TUNG të gjithëve

pinkparadise

Forumium maestatis

eeeeeeehhhhhhhhhhhhhh..."duhet...duhet...duhet" po jo se nuk duhet, eshte me deshire...

ti ja bone mir qe qeke kthy, por se mos kthehesh prap atje ku ke jetu 34 vjet...

egil

Primus registratum

lindur ne maternitet te tiranes rritur tek ali demi dhe tek rruga kavajes 8-vjecarja tek 1-maji e mesmja tek qemali ika nga shqiperia ne moshen 16 tani jom ne michigan usa peace
u po se harrova jom dembabadem tirons /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Eni_883

Primus registratum

Interesante D_A_R_E. Une pak a shume e njejta gje origjina e perzier Durrsak njerin nga Gjirokastra tjetrin vete Tiranse, rrit ke Ali Demi, gjimnazin tek Ismaili, ikur 17 vjec tani back in the motherland perseri /pf/images/graemlins/smile.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

Lindur ne Frasher te permetit.
Andej e kam fisin e babait prej shekujsh, ndersa nenen e kam nga shkodra me origjine. ne moshen 5 vjecare kam ardh ne tirane ketu kam bere tetvjecaren te mesmen tani te larten po ketu. Per te nejt kam nejt gjithanej kryesisht ke tirana e re rr e kavajes parku etj.

Blendi

Primus registratum

Lind e ritur ne Tirane (21 Dhjetori)
Tetvjecaren "Sabaudin Gabrani"
E mesme "Ekonomiku", muni ke Parlamenti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gjyshin e kam nga Tepelena.
Babi me ka ardh dy vjec ne Tirane.
Mamin e kam nga Vlora/Saranda.
Shpin e kam hala te 21 Dhjetori TIR. Ec atu!

marina s.

Forumium maestatis

Une jam me mish-mashi ketu...

Babi im ka ardhur ne Durres ne moshen 6 vjeçare.Ka lindur ne Gjakove te Kosoves nga nene shkodrane(den- babaden) dhe baba çam nga Igumenica.

Mami im lindur ne Durres nga prinder lab,tepelenas.

Une kam lindur ne Durres.Shkolla fillore "Kushtrimi i lirise" dhe 8-vjeçaren te "Adem Reka".Gjimnazi "Naim frasheri" dhe tani fakulteti ekonomik i Ancones.

Origjina ime??? gjysem labe,çerek çame,çerek shkodrane... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Lindur ne Frasher te permetit.
Andej e kam fisin e babait prej shekujsh, ndersa nenen e kam nga shkodra me origjine. ne moshen 5 vjecare kam ardh ne tirane ketu kam bere tetvjecaren te mesmen tani te larten po ketu. Per te nejt kam nejt gjithanej kryesisht ke tirana e re rr e kavajes parku etj.

[/ QUOTE ]

S'ke shpi fikse ti lali apo kollovar sa ke njona ke tjetra? /pf/images/graemlins/laugh.gif

marina s.

Forumium maestatis

Pranej qeke skeptike ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

ça te bejme ne te shkretet...nga halli e kemi /pf/images/graemlins/laugh.gif

egil

Primus registratum

E ku ke pas nejt tek Rr e Kavajes ti Dare?

[/ QUOTE ]
mu perballe konferences se pezez plako

egil

Primus registratum

Interesante D_A_R_E. Une pak a shume e njejta gje origjina e perzier Durrsak njerin nga Gjirokastra tjetrin vete Tiranse, rrit ke Ali Demi, gjimnazin tek Ismaili, ikur 17 vjec tani back in the motherland perseri /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]
Eni kushedi njifena lal ku e ke pas shpin ti tek ali demi?

KoDoShi

Primus registratum

ahhahahah tirons mer daj tirons ku ka mer tirons po jo si ato tironsit qe thon jom puro se kom 20 vjet n tirone

blendiys

Primus registratum

E ku ke pas nejt tek Rr e Kavajes ti Dare?

[/ QUOTE ]
mu perballe konferences se pezez plako

[/ QUOTE ]
Pershendetje komshi.
Tek Konferenca kam kaluar plot 8 vjet. Ajo shkolle ka pas dy hyrje, dhe te dy palet karshi thonin "perballe". /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mua me ke nga perballe xhamise, ose dikur "PUNES" (nese te kujtohet ku zbukuroheshin IFA-t dhe tanket per paraden e 1 Majit).

alinos

Forumium maestatis

interesante se si periudha komuniste na ka karashtisur te tereve aq shume sa te jete e veshtire te gjesh nje person i cili eshte nga te gjitha deget keshtu apo ashtu.
Kisha frike se mos ngelja kur te hyja ke kjo tema duke qene se s'jam denbabaden as me i ven /pf/images/graemlins/shrug.gif

Edhe une per vete i them vetes shqiptare, pasi po ta mendosh kam nje gjysh nga Korita e Skraparit, qe ka qene ne shkolle me Mehmet Shehun dhe me pas ka bere shkolle oficeri (xhandari ne ate kohe) ne Itali. Gjyshen e mori nga Permeti. Mami im lindi ne Tirane, jetoi ca vite ne Korce dhe perfundoi ne Elbasan, ku u martua me babin tim, i cili ashtu si prinderit e vet, ka lindur ne nje fshat te Tepelenes, qe s'po jua them emrin se me mesoni mbiemrin /pf/images/graemlins/devil.gif
Une vete kam lindur ne Elbasan dhe kam jetuar atje deri ne moshen 22 vjec. Kam bredhur gjysmen e Shqiperise pa frike ne mos me shume, kam jetuar ne Britanine e Madhe (them se jam angleze qe kur kam fillu ta pij cajin me qumesht /pf/images/graemlins/laugh.gif ), kam bredhur gjysmen e Evropes. Pika me e larget ne lindje: Turqia, ajo me e larget ne Perendim: ShBA.
Jetoj e punoj ne Tirane dhe sot them eshte i vetmi qytet ne Shqiperi ku mund te jetoj.
/pf/images/graemlins/rockband.gif

bob

Primus registratum

vetem SHKODRAN,lind e rrit!

te tane shkodran e vetem shkodran!

alinos

Forumium maestatis

te pakten nuk je i gjithi blu ti /pf/images/graemlins/tonguee.gif

shuquri

Primus registratum

Jam nga Runiku, Drenicë e Kosovës.Gjimnazin në Mitrovicë, fakultetin në Prishtinë. Tani në Suedi. Mjafton?