nga jeni me origjine?

Legjionixx

Forumium maestatis
Re: nga jeni me origjine?

Lindur ne trojet Shqiptare,

Ritur ne kurbet,
kurre nuk bera shkolle Shqipe, edhe pse kam fakultetin e kryer.

Srergjyshi:

8 - te vjete ushtare Turku ''jesire'' ne Jemene dhe mori pjese ne luften e Canakalase, kur u kthye ne Shkup pa kepuce dhe pa rrobe.
Beri tregeti me Jozef Bojaxhine ''Zefine e kishim komshi te dyte'' babane e Gonxhe Bojaxhise '' Nen Terezen'' ne Shkup Selanik Prizren Veles etj.

Gjyshi :

Beri tregeti me babane e vet ne Shkup Selanik,Stambolle, Veles Kacanik Kumanove etj,
Gjyshi ishte ballist, dhe kurr nuk iu nenshtrua sllavomaqedonaseve, pas luftes ishte disa vite ne burg.

Babi:
''quhet Kadri ka emrin e stregjyshit''

E la nusen me duvak dhe u detyrua te aratiset,une kisha dy muaje, dhembje deri ne kocke per babane.

Une :

u rrita ne Kurbet, nuk bera kurre shkolle Shqipe,
edhe pse kame Fakultetin e kryer,
por i dhashe besen prindeve se do ta kryej nje fakultete,
Prindeve te mi u lindi nje vajze ne kurbet '' motra ime''
edhe ajo u dha besen qe do te kryej Fakultete, dhe ajo kete vite ka simestrin e fundit.
Kaq :

edhe pse kurre nuk deshta te tregoj sekretin, por sonte vloi gjaku dhe ....

Quhem Mentor Caushi
''kemi mbiemrin sipas stergjyshit''
Jam Denbaba den Shkupjane

kater gjeneracione te territ ,
me te pesin cfar do te behet ??
Shqiptare apo ???? /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/cry.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

Lind e rrit ne Tirane, ne nje dite te mrekullushme shkurti /pf/images/graemlins/wub.gif me 10 shkur te ekzaktesisht (diten e debatikut /pf/images/graemlins/laugh.gif )
shkolla 8 vjeçare ke ish-Kongresi Permetit /pf/images/graemlins/laugh.gif
e mesmja ke Sami Frasheri (dmth nje pjese).

prinderit lind e rrit ne tirane, gjysherit me origjina Labe, nga Tépélena /pf/images/graemlins/laugh.gif (mu ne maje te malit me kopete /pf/images/graemlins/lol.gif )
per vete skam qene noj here andej (qytetet shqiptare qe kam vizituar kruja, durresi, vlora edhe kaqqqqqqqqq..... /pf/images/graemlins/pickellonja.gif /pf/images/graemlins/frown.gif )

Larguar nga shqiperia ne moshen 15 vjeç, dhe qe athere vendbanimi ne France.....ne nje qytet te rrethuar nga malet (smu ndan qe smu ndane, me duket vetja sikur jam para dajtit /pf/images/graemlins/laugh.gif )
momenmtalisht puntore e dalluar ne nje zyre informatike /pf/images/graemlins/lol.gif

ados

Primus registratum

lind e rritur ne tirane..nga nene korcare dhe baba tiranas...Shkolle fillore tek De Rada, te mesme tek Sami frasheri..
jetoj ne berlin per nje kohe te gjate!!Per me shume.....kontaktoni ne privat!!

tntn

Primus registratum

Uhuuu na mbyten korcaret...mami ka lindur ne Tirane, po me nene korcarke. Gjyshin e kam durrsak (po durrsak prej verteti ama - nga ata qe punonin gjith javes pastaj i binin taves). Gjyshin tjeter e kam nga Gjirokastra rahmet paste, i ardhur ne Durres ne kohen e Zogut. Hapi i shkreti nje rrobaqepsi po ia shtetezuan...Vete kam lind ne Tirane, dhe jam brez i dyte, po tamam me prejardhje i bie korcaro-gjirokastrito & durrsak - torollak!!!

Guest
Re: Nga jeni me origjine?

Ja po rreshtohem dhe une:
Lindur e rritur ne TIRANE. Origjina nga mami Korcare, Bab Tironc. Qe prej ketij viti(Janar ´06) "humba" nenshtetesine shqiptare (ne pamundesi per ti pasur te dyja).Kjo tregon, qe ndryshimet jane te mundshme gjate gjithe jetes dhe si rrjedhim, gjithcka merr dhe tjeter drejtim. Diplomu per Gjermanisht. "Ismailse" (se desh harrova).

Kondrapedali

Kondrapedali

Na ëre ta thom ne un se ka i kom rronjët.

Fillojm ka krahu babës (si shqiptar që jena).

Larg, larg (nja 5 8-9 breza) fisi tem ka zbrit prej Malcis Modhe ne ka ra n'fush t'Shkodrës e manej mrena n'Shkodër. T'part e mi kan pas si profesion me pjek buk (kshuqë me shnet s'kena pas qen keq) ne emrin e patën mor Simitxhi (ene Kostas Simitis ka lidhje me ne /pf/images/graemlins/laugh.gif).Para nja i sheklli, gjyshit ja dha truni me emigru. Desh me u nis për Itlai po i hiku anija ne përfunoi n'Tiron. Atje u martu me gjyshen (me prejardhje prej Kosove) ne dulën plot 6 kalamoj ku i funit qe baba tem. Un jom brezi i dyt i le n'Tiron me i llaf.

Ka krahu nonës teme, jon Tironca den baba den. T'paktën qysh prej sa ma men Tirona. Përpara ka gjyshi, kan ardh prej Gjakove (anej ka sheklli i 17).

Un për vete kur m'pysin se ka jom, hala m'ka met me than q1 jam prej Shkodret, s'di pse /pf/images/graemlins/shrug.gif.

Kopshtin e kom kry ke Kopështi me drekë 11 (njit me ambasadën jugosllave), 8-vjeçaren e kam kry ke 7 Marsi, t'mesmen ke Partizoni e t'noltën n'Kamëz e n'Kebek.

Mo shum e mo gjon hapni enciklopedit /pf/images/graemlins/laugh.gif.

S6T6N6

Forumium maestatis

Te paret e mij rreth viteve 600 u spostuan nga Mirdita per shkak te nje gjaku qe zgjaste prej shume kohesh ne fushen e Zadrimes. Ne mesin e viteve 700 ata u levizen ne shkoder ku qendruan deri rreth vitit 1920. Gjyshi im ishte 20 vjec kur erdhi ne Tirane. Nga ana e mamase jam icik mix, gjyshi korcarm gjyshja greke. Mamaja e lindme ne Tiron.
Edhe une kom lind ne Tirone, 8-vecaren e kom bo ke 10 korriku, te mesmen ne lice artistik dhe te larten tek artet e bukra.

Mirsa

Primus registratum

Prinderit e mi kane lindur ne Tirane,une kam lindur ne Tirane,jam nga Tirana,ndjehem ne cdo qelize e tille /pf/images/graemlins/tipsy.gif
8-vjecaren e kam bere te 11 Janari, dhe nje pjese te gjimnazit tek Petro.Tani banoj ne Canada (me studime).

OROSHI

Primus registratum

Origjine Mirditor nga Oroshi,kullat tona perballe atyre te Gjonit(markagjonit /pf/images/graemlins/laugh.gif),kater kulla te lidhuna me njera tjetren ne kat te dyte,djeg tre here,dy here nga serbet,dhe nje here nga kamunistet!
Nga ana e babes-stergjyshi antizogist/antikomunist=7 vjet burg,gjyshi kulak/internim/burgim,nje prift jezuit te kisha e arres se madhe,nje axhe mbaru universitetin ne Rome dhe kurs tregtar ne Firence,12 diversanta,nje te pushkatum per Bardhok Biben,8 te burgosun politike,6 vjet ne Prizren per gjakmarrje,25 te arratisur ne Belgjike qe ne kohe te kamunistave /pf/images/graemlins/laugh.gif,tre anetare te "bashkimit demokratik" te Shkodres ne vitin '45-49,grupim antikomunist!

Une..le e rrit ne Shkoder,mbaru shkollen fillore ne Sarreq,te mesmen ne Perash,per "marrdhanje publike" ne Eindhoven(hollande),momentalisht "versicherung bei Hamburg-Mainheimer"!

Ana e nanes-gjyshi kryetar i keshillit nacional-clirimtar,1)daja- profesor ne universitetin Luigj Gurakuqi,2)daja -doktor,3)daja- historian antar i akademise se shkencave!

olololol

Primus registratum

Une leva ne nje note te ftofte dhjetori ke marteniteti vjeter te 78 .Tironc ka te gjitha krahet me kthe si te dush ,ku te dush , sa te dush loooooooooool jeta ime ka qene nje tren ne levizje, sa mbusha nje vjec gjyshi (Barom Tarja ) Lalbomi me mori ne katun ne Berzhite 17 km larg Tirones , kopshtin e ke bo aqe e merrshim buken me vete ne trajse , 3 klase te fillores i kom bo ke Selmon Meta atje ne katun , masnej baba me mori ne Tirone prape ne 5 te tjrat i kom bo ke Emin Duraku , te mesmen ke PNL./...
Gjyshin ka Plaku e kom nga Arbona atje kena ne tokat buze Erzenit .... Nuk ju gallzoj mo se me hani ne sysh
Rrofshin tironcit /pf/images/graemlins/tonguee.gif

GJYSHI

Gjyshi

Lindur e rritur deri ne moshen 13 vjec ne nje fshat qe quhet Lejcan ne Golloborde rrethi i Bulqizes
Nga gojedhenat familja e plakut nga Mirdita larguar per ceshtje gjaku aty nga vitet 1700
Familja e plakes puro dibrane tregtare te njohur
Babai 26 vjet mesues matematike-fizike mamaja kooperativiste(e dalluar)
Larguar nga Dibra ne 1988 dhe vendosur ne Maminas te Durresit ku dhe mbarova te mesmen
Kaq per tani /pf/images/graemlins/wave.gif

Dani83

Primus registratum

OROSHO TI QEKE RREJA E KOMBIT.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

nga babi: stergjyshi Be, gjysh qefli dhe bab k**derr /pf/images/graemlins/laugh.gif. Lamçellar Elbasani.

nga mami: stergjyshi nga Pogradeci, gjyshi rritur ne Korçe, mami Korçare martuar ne Elbasan.

une lind e rrit ne Elbasan /pf/images/graemlins/wub.gif. tani studioj, viti te trete ne universitet, Itali.

bob

Primus registratum

nga fshati Bas i BURRELIT

gjyshi kishte mik sali protopapen deri sa hegren dashin pastaj u be komunist
kurse stergjyshi ishte karrocieri i ismail qemalit deri ne FIER.ATY u nderrua me nje kamionist
kurse gjyshet nuk i kam njoh se u arratisen kur zogji i pare la memedhene
kam edhe nje gjysh tjeter,ka qene hoxh profilin e te cilit po e vazhdoj edhe une sot
ishallah i kom thon mir
toben e strak furullah

MOS harroni fshatin BAS/Z /pf/images/graemlins/laugh.gif

ujku81

Primus registratum

Me origjine nga stergjysherit nuk e shpjegoj dot, se jane nga 8 vende te ndryshme. Di vetem nje stergjysh nga babai qe pasi i piu lengun Amerikes dhe Frances, u kthye ne fshat ku i la dhe ato para qe kishte (me kan pas thene qe i pelqente ca kumari).

Nga babai me origjine permetar (krahina e Maleshoves), gjyshi ka pas qene oficer dhe ka bredhur gjithe jugun, dhe ne cdo qytet ka pas bo kai cun. Keshtu qe im ate rastesisht ka lind n'Gjirokaster.

Nga mamaja me origjine ne Kolonja (Ardenica) e Lushnjes.

Vete lindur ne Lushnje e jetuar 15 vjet aty, prej 10 vjetesh jetoj ne TR. Gjimnazin ke Ismaili, pastaj FE/Finance, me vone s'dihet mbase na del lloto.... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

eddantes

Primus registratum

ca te duhet ty nga jam une me origjine???? /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/rockband.gif /pf/images/graemlins/rockband.gif /pf/images/graemlins/smash.gif <font color="red"> </font>

D-J

Forumium maestatis

une vendosa te bej nje kerkim ne Google per mbiemrin tim dhe me dolen shume nga Amerika Australia France Angli etj qe s'i mbaj mend te gjithe. Kishe dhe nje grup muzikor /pf/images/graemlins/laugh.gif

I bera nje email njerit ne Angli dhe i thashe qe kemi te njetin mbiemer. E cuditeshme, me tha, se une skam hasur ndonje tjeter me te njejtin mbiemer. megjithate eshte mire te dish, me tha, qe dikush tjeter, diku, ska rendesi se ku ka te njejtin mbiemer.

Ai dinte se famija e tij me te njejten mbiemer rridhte nga Normandy e Frances dhe kishin ardhur ne Angli rreth vitit 1000.

Nderkohe une vazhdoj kerkimin per mijevjecarin e pare /pf/images/graemlins/laugh.gif

ujku81

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Une jam me origjine nga Maleshova e Përmetit

[/ QUOTE ]

Sintetiko qenkena dhe patriote dhe nuk e dija. /pf/images/graemlins/laugh.gif