Re: NARKOTIKET-SI TE NDIHMOJME KETU?!
Une s'di nese dikush e di cfare do te thote vertete te jesh dipenden ndaj droges. Me fjale te tjera ne Shqiperi ka disa lloje te perhapura. Marjuana nuk ka dipendence dhe nuk ehte ndonje problem i madh per t'a lene, sepse s'ka dipendence fizike eshte me veshtire per te lene cigaren se sa marjuanen.
Per sa i perket kokaines jane te rralle njerezit qe e perdorin per shkak te cmimit, por gjithashtu edhe kokaina eshte e thjeshte nga ana e dipendences mund te lihet me pak s'forcim.Ndersa kokrrat (ekstazi te llojeve te ndryshme) jane teper te demshme por megjithate nuk te bejne dipendent fizik. Tani dalim tek ajo qe te vertet eshte problem nga te gjitha anet...
HEROINA...te vret...te vret...po s'te le gje te bukur dhe te mire qe nje njeri mund te kete pa t'a marre. Ka nje dipendence ose me mire vartesi te jashtezakonshme fizike, mendore, emocionale. Nese je nje perdorues i rregullt i heroines dhe vendos t'a lesh. Nese 's'perdor ilace s'e le dot. Per nje fakt shume te thjeshte dhimbjet fizike jane te paperballueshme mund te krahason me dhembjet e nje njeriu qe vuan nga kanceri.E dyta jo me pak e rendesishme dhe e veshtire per t'u kaluar, ne momentin qe ti drogohesh je brenda nje kutie qe te mbron nga realiteti , me fjale te tjera te ben te ndiehesh me mire por, ne boten tende.Dhe veshtiresia kur e le eshte qe e humb kete mbrojtje emocionale, prekesh shpejt, te vjen per te qare gjithe kohes, fillon mendon gjerat me te keqia te botes...dhe te vjen vetem te vdesh, te vdesesh qe te shpetosh...por, eshte nga vete vdekja ke frike. Gjithcka qe une po them dhe po tregoj eshte personale.Une do kisha nevoje per dy gjera per t'ja dale(deri tani s;kam pasur mundesine kurajon per t'a lene megjithese e kam provuar shume here). Une kam gati 8 muaj qe bej dhe kam po tete muaj qe perpiqem qe mos te bej. Por tani jam aq e zhytur dhe ndiej kaq shume dhembje brenda sa qe dua shume te vdes.Le te kthehemi tek menyra dhe gjerat qe duhen per t'a lene.Ilac, qe quhet metadon qe eshte shume i veshtire per t'u gjendur dhe per cudi me lehte mund te gjesh droge qe eshte ilegale sesa metadon qe sherben si lehtesues deri ne momentin qe trupi te pakten nuk ka me nevoje per heroine.Ndersa e dyta eshte dashuri, dashuri qe ka rendesi me shume nga te gjitha te tjarat.E keqja eshte se une s'mund te kerkoj dashuri nga njerezit qe i kam zhgenjyer. S'mundem t'i them qe une marr.sepse do me braktisnin krejt.Une nuk pres qe ne qe ketu te gjej qofte Metadon a dashuri, por thjesht dua t'ju them qe eshte shume e veshtire...Dhe ndoshta do te jem une heren tjeter tek lajmet E VDEKUR nga dhembja qe ndiej...nga distanca dhe boshlleku...nga mija vrasese HEROINA...
Mos e provoni kurre,
Mos i besoni kurre,
Sepse s'mund t'a kontrolloni...
...eshte ajo qe merr timonin e jetes...
pa e kuptur...
Nje puthje te dashures
Te dua...
Edhe pse kete s'do ta dish kurre
Je shume e mire per t'u felliqur
nga vesi im i ndyre
Prandaj dhe jam e kenaqurqe t'i do ikesh
Dhe s'do vuash duke me pare