Mrekullite e Jerusalemit!!

OROSHI

Primus registratum
Mrekullite e Jerusalemit!!

Une kam pa shume programe/dokumentare mbi qytetin aq shume te perfolur(dhe te lakmuar)Jerusalemin,te duket sikur jeton ne kohen e pushtimit/qeverisjes Romake kaq e gjalle eshte prezenca e se kaluares.Une doja te dija dicka tjeter ne fakt:si ka mundesi qe Jerusalemi cilesohet/personifikohet nga muslimanet Arabe si nje Meke e dyte?A kane qene Palestinezet Kristiane dhe ne cfare shekulli e nderruan fene?A ka nevoje muslimanizmi per dy Meka?Pse pikerisht ne vendin e shenjte te Kristianeve?
Jane edhe shume pyetje te tjera enigme per mua.
Ju falenderoj per vemendjen :wave:

ados

Primus registratum
Re: Mrekullite e Jerusalemit!!

orosh,kuptoji me mire dokumentaret qe shikon ne tv.Palestinezet skane asnje lidhje me Jerusalemin.Qiqra ne hell, ne qofte se palestinezet e duan si kryeqytet te tyre.Ndejta ne jerusalem 1 jave, 2 te dyja anet.Mund te te them se arabet skishin ndonje trashigim kultural , qe mund te vertetojne se ata jane authentik atje.Sipas historise ata erdhen atje si skllever, por qe me pas ngriten koke kur islami sundoi rrethe e rrotull.rreth 600 vite me vone se kristianizmi..!!meke e dyte?..Pordhe ne ere!!

OROSHI

Primus registratum

Mir mo plako mos u nxeh /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ne fakt eshte e vertete qe bota Islame e sheh Jerusalemin si nje Meke te dyte,kjo behet si per shkaqe fetare ashtu edhe per ato politike.Une mendoj qe Palestinezet kane qene aty gjithmone,por perqafimi qe i bene ata Islamizmit ishte FATALE per ate popull!!!!

disku

UNI

Lajm:

Shqipe Hatibi u lirua. OROSH sa keq qe jetoi ajo tu prish plani ty. E kupton tani sa pa vlere ndihesh kur siguria e padijes te ben te shikosh teorite e tua te rrezohen.
Hipokrit, asgje me shume nuk je. :tipsy:

balforum

Primus registratum

Me mire te ishte bere martire per disa te genjyer kosovar-maqedonas dhe shqiprie qe mendojn se rrenjet e tyre jane ne afganistan :smash:

C'do me thene ti unicom qe afganet "vellezerit tane" e liruan shqipen se na lidh i njejti gjak? :eek:
Thirini mendjes vellezer dhe xhvishuni nga ferexhet ,fustanet dhe mjekrat se na cuat 500 vjet mbrrapa. :sleep:

Kondrapedali

Kondrapedali

O shqype, ça jeni tu fol bre!
Po lat nam o djema. Po ç'ju duhet juve se ç'mrekulli ka Jeruzalemi. Faktikisht Jeruzalemi është shumë i rëndësishëm për Judaizmin, Kristianizmin dhe Islamizmin pasi të treja këto fe janë me të njëjtën prejardhje! S'ke pse çuditesh Orosh, islamizmi është vazhdimësi e kristianizmit (pak a shumë)!

antares

Primus registratum

E c'lidhje ka Meka me Jeruzalemin? Oroshi me duket i ka bere pak helaq keto ceshtje!
Pikerisht se ai qytet eshte i shenjte per 3 fe te medha hebraizmin, kristianizmin dhe myslimanizmin ndoshta dhe OKB e vuri nen protektorat te vetin qe te mos i mbetej hatri asnjeres pale!
Po Sharoni e te tjeret para tij e duan komplet per vete dhe bile ai pati paturpesine te futej ne Xhamine e Shenjte Al Aksa me kepuce e me 1000 cifute mbrapa (krim suprem per fene myslimane), dhe qe ketej kemi dhe fillimin e Intifades.
Po te keni vene re shumica e martireve-kamikaze e quajne veten "Brigada Al Aksa".
Eshte e njohur kjo metode e cifuteve, e provokojne dike per vdekje dhe pastaj hiqen si viktime.
Ne vitet 30 mendonin se ishte puna e tyre te caktonin se kush do ishte Kancelari i Gjermanise, por per fat te keq ai Babushi me mustaqe u'a morri per tesrs dhe u dha shqelmin nga Gjermania!

OROSHI

Primus registratum

Antares,po te jete Jerusalemi i shenjte edhe per muslimanet,Meka del jashte loje plako,kete dua te di une:pse muslimanet duan nje Meke te dyte??Mos i ka humb rendesia Mekes?Kush jane ngaterrestaret atje(cifutet e di,tjeter kush /pf/images/graemlins/laugh.gif ).
Korno,me duket se s'ja paske idene fjales: Hipokrit /pf/images/graemlins/wink.gif .

Urim Nerguti

Primus registratum

Ngado ku fillon të vijë era urrejtje, me siguri Antares është aty. Me historira këpucësh dhe babushësh, e ku e di unë më tepër!

Jeruzalem në hebraisht do të thotë: Paqja do të shfaqet. David e pushtoi rreth vitit 1000 p.e.s. Dhe jo arabëve, z.Antares, por një populli preizraelit i quajtur Jebusianët. Davidi e bëri atë kryeqytet të popullit hebre. Djali i vet, Solomon, ngriti aty një tempull i shkatërruar dy herë: herën e dytë (dhe pëfundimisht) nga Titus dhe Herodi. Muri i Vajtimeve (Lamentation's Wall) është ajo çka mbetur nga ky tempull, dhe vendi i parë i pelegrinazhit të judaizmit. Në vitin 638, kalifi Omar (arab) ndërtoi, në vendin bosh të tempullit të zhdukur, një xhami të madhe (Al-Aqsa) dhe ku në majë të së cilës Muhameti do të ishte ngritur në qiell mbi pelën e vet Burak. Gjithashtu për të krishterët, Jeruzalemi është vendi i kryqëzimit të Krishtit, dhe nga këtej ato e bënë atë kryeqytet të mbretërisë së tyre së Tokës së Shenjtë.

Tani gjithkush të nxjerrë konkluzionet e veta, por unë vetëm lus Zotin që Yaser Arafat të mos ngrihet në qiell nga xhamia e Tiranës, sepse pastaj e kemi pisk. Antares mund të n'a thotë diçka këtu.

Kondrapedali

Kondrapedali

Kosova i takon Serbisë sepse kur e pushtoi Serbi për herë të parë ndërtoi aty një manastir që u bë simboli i besimit dhe i kishës serbe. Më pas rierdhën Shqiptarët dhe ndërtuan xhamitë e tyre. Po ashtu, Turqit kanë lënë aty Sulltan Bajazitin e Muratin 1 kështu që kanë ndjenja të thella përkatësie.
Tani gjykoni vetë se kujt i përket Kosova :eek: .

Po ça flisni o njerëz. O Kuksi, të keqen o lali mos thuaj kështu gjërash. E para ke ca gabime, e dyta nuk mund të kërkojmë të drejtën e para 3 mijë vjetëve se pastaj bëhet çorap gjithë bota :shrug: ! Në shumë vende të botës së qytetëruar egzistojnë edhe kisha edhe xhamija afër e afër. Në rrugë të Kavajës në Tiranë egzistojnë xhamia, kisha ortodokse dhe kisha katolike vetë pak qindra (ndofta dhjetra) metra larg njëra-tjetrës.
Sa herë që promovohet (avantazhohet) e drejta e një grupi mbi një grup tjetër lindin konflikte. Pra Kuksi po ta shohësh pak më hollë është Oroshi ai që e nxiti konfliktin duke hapur këtë temë :shrug: .

antares

Primus registratum

Me sa di une dhe Romaket arriten (ishin ndoshta te vetmit) te pushtojne Britanine dhe te qendrojne aty disa breza! (Vikinget nuk u ngulen ne britani!)
Tani nese i shkon mendja Berluskonit te rivendikoje gjithe Angline cfare behet?
Une ju bej thirrje te mos i meshoni ketyre argumentave se sic ka frike Kukesi nga "Kepuca", ajo kepuca e mallkuar (merite e Kondrapedalit) sot mund te jete ne kemben tone po neser ku i dihet, mund te zbukuroje kemben e komshiut dhe te na nxije b.... tone!
Ne rast se te gjithe (ne dhe komshiu) kane cizme te mira lekure me pafta hekuri atehere ka dhe me shume harmoni ne lagje....
Ky eshte koncepti i multipolarizmir francez! Pra cizme une dhe komshiu.
Unilateralizmi Amerikan! Cizme vetem une dhe mundesisht komshiu te heqe dhe pantallonat qe ta shijoje shqelmin me mire per te miren e demokracise!