Edhe pjekja e ka nje limit moshe,se po shkove 40 pa u pjekur,poc ngelesh gjith jeten pastajKur piqesh mire![]()
E pra e,per ato e kisha pjesen e pocitDisa edhe nuk piqen fare![]()
E ku eshte dallimi i bashkejeteses dhe marteses ne shoqerin shqiptare ?Mosha e marteses kur te jene gati te dy .. pastaj pse duhet te martohemi ... jam per bashkejetese
Po ti e ke fjalen per ceremonin jo per martesen si institucion?dallimi ka shume flas si martese tradicionale eee... me ndejt me i shpjegu do kohe dhe shume shkronja me shtyp ... rendesi ka qe karakteret ndjenjat shpirti te gjeje ate qe mungon budalliqet qe dy martohen 400 hutohen skane rendesi ....
une e kisha llafin per jeten ne cift ku dallon dmth cifti qe bashkjeton me nje cift te martuar ne shoqerin shqiptare...
Jo,jo e kam then dhe me lart...jo sa i perket legjislacionitNga ana ligjore thua ti?
- ja si dallohet ne Kosove : http://assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2004_32_al.pdf
shif pjesa e 2te, neni nr 9
- kurse per ne ne Shqiperi, nuk ka shume qe ka qene nje ceshtje ne gjykate per kte problem dhe u ankua a zonja muhabetit se i ishte bere padrejtesi, por fatkeqeisht gjukata ja hodhi poshte.
gjithsesi ligjet e tanishme me duket se jane rinovuar mbaj kesaj ngjarje dhe mund ti lexoni dhe ju
http://ligjet.info/kodi_familjes/pjesa_ii/titulli_v/kuptimi_i
E kam te qart une qe Legjislacioni Shqiptar e njef statusin e bashkjeteses,pavarsisht rastit tend qe tregon,raste te cilat nuk e fitojn gjyqin ka plot dhe do kete pastaj gjykata do fakte e nje mori gjerash tjera qe duhet ti bindesh se e meriton ta fitosh,dmth nuk eshte ne munges te ligjit humbi gjyqin...Alazne said:E kam llafin te menyra e jeteses jo per procedurat burokratike
Jo,jo e kam then dhe me lart...jo sa i perket legjislacionit
E kam te qart une qe Legjislacioni Shqiptar e njef statusin e bashkjeteses,pavarsisht rastit tend qe tregon,raste te cilat nuk e fitojn gjyqin ka plot dhe do kete pastaj gjykata do fakte e nje mori gjerash tjera qe duhet ti bindesh se e meriton ta fitosh,dmth nuk eshte ne munges te ligjit humbi gjyqin...
Une e kam llafin se si e trajton shoqeria,se ne shoqerin tone njelloj trajtohesh kur jeton me nje person pavarsisht ke kurorzim apo jo...
P.S.Gjithesesi flm![]()
Kjo qe thoni ju eshte mese e vertet,dhe per kete arsye nr i cifteve qe bashkjetojn ne shqiperi eshte i paket.po flase per bashkjetesa te mirefillta,dhe jo per ato qe fejohen dhe rrijn bashk me prinderit.Te jesh e sigurt qe ne shoqerine shqiptare martesen e shikojne te moralshme ndersa bashkjetesen si dicka te pamoralshme , dhe si rjedhim nuk trajtohesh njesoj .
Po El@ edhe kjo eshte e vertet,nje pjes derrmuese e shikon edhe ne kte menyre pune vetedijesimi dhe kjo ashtu sic e quajn p.sh martes kur nje cift ben nje ceremoni martesore,vazhdojn te jetojn bashk por nuk bejn kurorizimin dhe ja ku dalin ne kontradit,po kjo me e theksuar ne pjeset apo njerez nga periferia.Te jesh e sigurt qe ne shoqerine shqiptare martesen e shikojne te moralshme ndersa bashkjetesen si dicka te pamoralshme , dhe si rjedhim nuk trajtohesh njesoj .
skam ndonje ide tjeterdallimi ka shume flas si martese tradicionale eee... me ndejt me i shpjegu do kohe dhe shume shkronja me shtyp ... rendesi ka qe karakteret ndjenjat shpirti te gjeje ate qe mungon budalliqet qe dy martohen 400 hutohen skane rendesi ....