Mosha e marteses

Hektor12

Locus omnem
Mosha e marteses kur te jene gati te dy .. pastaj pse duhet te martohemi ... jam per bashkejetese

Hektor12

Locus omnem
dallimi ka shume flas si martese tradicionale eee... me ndejt me i shpjegu do kohe dhe shume shkronja me shtyp ... rendesi ka qe karakteret ndjenjat shpirti te gjeje ate qe mungon budalliqet qe dy martohen 400 hutohen skane rendesi ....

Alazne

Forumium maestatis
dallimi ka shume flas si martese tradicionale eee... me ndejt me i shpjegu do kohe dhe shume shkronja me shtyp ... rendesi ka qe karakteret ndjenjat shpirti te gjeje ate qe mungon budalliqet qe dy martohen 400 hutohen skane rendesi ....
Po ti e ke fjalen per ceremonin jo per martesen si institucion?
Po dhe ceremonia pastaj kudo ne bote behet sipas qefit dhe mundesive te ciftit,pastaj mund te martohesh edhe pa ceremoni fare,ose dhe e kunderta te besh ceremoni pa u martuar po thjesht per te zyrtarizuar lidhjen po kjo ska rendesi kur flitet per bashkjetesen dhe maratesen ajo eshte thjesh ceremoni,nejse...une e kisha llafin per jeten ne cift ku dallon dmth cifti qe bashkjeton me nje cift te martuar ne shoqerin shqiptare...

guestman

Forumium maestatis
une e kisha llafin per jeten ne cift ku dallon dmth cifti qe bashkjeton me nje cift te martuar ne shoqerin shqiptare...

Nga ana ligjore thua ti?

- ja si dallohet ne Kosove : http://assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2004_32_al.pdf
shif pjesa e 2te, neni nr 9 :D

- kurse per ne ne Shqiperi, nuk ka shume qe ka qene nje ceshtje ne gjykate per kte problem dhe u ankua a zonja muhabetit se i ishte bere padrejtesi, por fatkeqeisht gjukata ja hodhi poshte. :D
gjithsesi ligjet e tanishme me duket se jane rinovuar mbaj kesaj ngjarje dhe mund ti lexoni dhe ju :)
http://ligjet.info/kodi_familjes/pjesa_ii/titulli_v/kuptimi_i

Alazne

Forumium maestatis
Nga ana ligjore thua ti?

- ja si dallohet ne Kosove : http://assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/2004_32_al.pdf
shif pjesa e 2te, neni nr 9 :D

- kurse per ne ne Shqiperi, nuk ka shume qe ka qene nje ceshtje ne gjykate per kte problem dhe u ankua a zonja muhabetit se i ishte bere padrejtesi, por fatkeqeisht gjukata ja hodhi poshte. :D
gjithsesi ligjet e tanishme me duket se jane rinovuar mbaj kesaj ngjarje dhe mund ti lexoni dhe ju :)
http://ligjet.info/kodi_familjes/pjesa_ii/titulli_v/kuptimi_i
Jo,jo e kam then dhe me lart...jo sa i perket legjislacionit
Alazne said:
E kam llafin te menyra e jeteses jo per procedurat burokratike
E kam te qart une qe Legjislacioni Shqiptar e njef statusin e bashkjeteses,pavarsisht rastit tend qe tregon,raste te cilat nuk e fitojn gjyqin ka plot dhe do kete pastaj gjykata do fakte e nje mori gjerash tjera qe duhet ti bindesh se e meriton ta fitosh,dmth nuk eshte ne munges te ligjit humbi gjyqin...

Une e kam llafin se si e trajton shoqeria,se ne shoqerin tone njelloj trajtohesh kur jeton me nje person pavarsisht ke kurorzim apo jo...

P.S.Gjithesesi flm :)

Mystique

Larg
Jo,jo e kam then dhe me lart...jo sa i perket legjislacionit

E kam te qart une qe Legjislacioni Shqiptar e njef statusin e bashkjeteses,pavarsisht rastit tend qe tregon,raste te cilat nuk e fitojn gjyqin ka plot dhe do kete pastaj gjykata do fakte e nje mori gjerash tjera qe duhet ti bindesh se e meriton ta fitosh,dmth nuk eshte ne munges te ligjit humbi gjyqin...

Une e kam llafin se si e trajton shoqeria,se ne shoqerin tone njelloj trajtohesh kur jeton me nje person pavarsisht ke kurorzim apo jo...

P.S.Gjithesesi flm :)

Te jesh e sigurt qe ne shoqerine shqiptare martesen e shikojne te moralshme ndersa bashkjetesen si dicka te pamoralshme , dhe si rjedhim nuk trajtohesh njesoj .

Balahk

Locus omnem
Te jesh e sigurt qe ne shoqerine shqiptare martesen e shikojne te moralshme ndersa bashkjetesen si dicka te pamoralshme , dhe si rjedhim nuk trajtohesh njesoj .
Kjo qe thoni ju eshte mese e vertet,dhe per kete arsye nr i cifteve qe bashkjetojn ne shqiperi eshte i paket.po flase per bashkjetesa te mirefillta,dhe jo per ato qe fejohen dhe rrijn bashk me prinderit.

Alazne

Forumium maestatis
Po El@ edhe kjo eshte e vertet,nje pjes derrmuese e shikon edhe ne kte menyre pune vetedijesimi dhe kjo ashtu sic e quajn p.sh martes kur nje cift ben nje ceremoni martesore,vazhdojn te jetojn bashk por nuk bejn kurorizimin dhe ja ku dalin ne kontradit,po kjo me e theksuar ne pjeset apo njerez nga periferia.

Eshte pak me ndryshe ne vendet pak me te zhvilluara ku bashkjetesa po aplikohet cdo dite e me shume,duke filluar qe nga vete marrdhenja e cifteve qe une nuk ka vene re ndonje obligim me pak ose me ndryshe nga nje cift qe bashkjeton me nje cift te martuar (pastaj shqiptaret veten te dashur nese te kan te 'udheheqin' beje kete,mos e beje ate,shko ketu,mos shko aty,e blla blla e lere me pashkjetes :p)
Rrethi,familjaret...ect do thone se je i/e martuar....po u ndave do thone u nda nga burri/gruaja...e gjera te tilla...

P.S.Edhe une jam per martesen (po jo tani,lol)

Hektor12

Locus omnem
skam ndonje ide tjeter

Elia:)

Valoris scriptorum
Kur te ndihesh vetet i zoti per te kaluar jeten me dike, kur te jesh gati te respektosh, ta durosh, ta mbrosh , ti rrish afer, te pranosh kompromise, ta dush pA hile, pA interes etj etj... Kur te kesh keto deshira e te jesh i bindur nevetvete qe ja del mban, atehere sipas mendimit tim je gati per martes!