Mitologjia Greke

Danae

Primus registratum
Re: Mitologjia Greke

Kam preferuar gjithmone Artemisin,perendeshen larg Olimpit gjithmone neper pyje e kroje,gjithmone ne ajer te paster.

ODISEA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga A...? LINOS

Ti nuk duhet ta kesh marre Penelopen me vete atehere. Kur u nisa per lufte jo dhe qe atehere s'e le me vetem...
E marr me vete kudo qe shkoj /pf/images/graemlins/wink.gif :tipsy:

Artemis

Primus registratum

/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Artemis

Primus registratum

915.jpg

Dionisi... ose Bacchus
ditirambi i kenduar per nderimin e tij ka lindur Teatrin! Reason enough... he's my favorite!

mengjesi

Primus registratum

ah! historia e ketyre mund te jete interesante po kjo skulpture, ky perqafim, do te jene me mua shume me gjate. canova eshte mjeshter i delikateses se ndjenjes ne skulpture. mgjs jemi ca jashte teme po nejse.

Poseidon

Primus registratum

Vura re se me siper ishte folur per qendrimin besnike deri ne fund te Penelopes ndaj Odisese.
Ne fakt ngjarja ka dhe nja dy variante te tjera.
Penelopa akuzohet se u shoqerua me disa ose me te gjithe pretendentet e saj qe donin te zinin vendin Odisese, duke i marre ata me rradhe /pf/images/graemlins/tongue.gif . Si pasoje lindi dhe perendia Pan. Odisea i turperuar ne kthimin e tij e rikthen Penelopen tek i ati i saj Ikarius ne Mantinea ndersa vete largohet ne Atolia.
Nje variant tjeter eshte dhe shoqerimi i asaj me Hermesin dhe si rrjedhoje lindi po perendia Pan, ndersa Odisea martohet me nje princeseh te Atolias dhe jeton deri ne moshe te vone.

Ndersa ne historine e zakonshme dihet qe Odisea pas shlyen detyrimet qe kishte ndaj Poseidonit dhe qendrimit ne malet e Epirit dhe Thesali kthehet ne Itake dhe sipas profecise se nje orakulli i thuhej se do vdiste nga dora e te birit largon Telemakun. Nderkohe ishte Telegoni i biri i Odisese nga Circe qe isthe ne kerkim te te atit qe zbriti ne Itake duke sulmuar (pasi e mori gabimisht per Kreten) qe hyn ne lufte me te atin duke e vrare dhe duke permbushur profdecine.
Si perfundim ngjarja mbaron me martesen e Circes me Telemakun dhe Penelopes me Telegoni duke bashkuar dy krahet e familjes dhe duke permbushur ne nje fare menyre dhe ritet pagane te kohes.

Naten se qeka vone /pf/images/graemlins/tongue.gif

la dea

Primus registratum

per neve po flisni ee... faleminderit shume. mua per vehte sic kuptohet me pelqen vetja. me ka shkruar euripidi. tradhetova babane dhe vellain per te shkuar pas burrit, budallaqe une thuaaajj. bem dy femij. me pas im shoq jasoni me tradheton me te bijen e mbretit. sec kishte me shume se une ajo nji zot e dij... bjonde mbase?!!. si rrjedhim vrava dy femijet e mij si binj te nje tradhetari. i coj te bijes se mbretit nje fustan nuserie te cilin e kisha sperkatur me helm, papappa femer e kam kete mendjen. e vesh fustanin ajo shushka edhe kuptohet qe vdes, me gjithe te edhe i jati, vete mbreti dmth. euripidi si madheshtor qe eshte ne fund te historise mua dhe jasonin na hip ne nje karroce dhe na con ne qiell... ka me mire... kjo isha une /pf/images/graemlins/smile.gif

PS per insane: don't even try!!!!

balforum

Primus registratum

Jashte teme!!
Per te historia ka nje zone te vecante dhe atje mund te flsini per historine. Te gjuhesia po ashtu eshte trajtuar disa here puna e emrave dhe kuptimi i tyre shqip. Shkoni atje dhe jepeni kontributin tuaj.

atman

Forumium maestatis

Jashte teme!! Te njejtat arsye te shkrimit te mesiperm dhe nuk lejohet reklame e forumeve te tjere ne AF.

Kordelja

Valoris scriptorum

Kjo eshte zona e letersise dhe si e tille po diskutohet per Mitologjine qe sot quhet me emrin "greke". Le ta quaj gjithkush si te doje po le ti permbahemi nje diskutimi per ate lloj letersie. Per sqarime termash dhe per fakte historike ka disa tema te historia dhe gjuhesia dhe ku mund ti shprehni atje me mire mendimet.

zog

Primus registratum

Ti mesohu qe ketu s'do shkrush sikur bo muhabet ke shkallet e pallatiti apo kalldremi rrugices tende qorre. Sugjerimet tek zona perkatese.