Mistere-Qudira dhe Enigma.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Nëna shpallët fajtore se i jep 3-vjeçarit duhan.
-Një djalë 3 vjeçarë ndezi cigaren e parë dhe piu para së ëmës,thotë gjykata amerikane.ai është filmuar në telefon celularë mga shoqja e së ëmës.Kelly Marie Pacock,ajo ia ka dërguar punonjësve të shërbimit socialë videon,të cilët e kanë paditur në gjykatë.një mikja e sajë e kishte vënë re si pinte duhan dhe i tha së ëmës se i dukej sikur opinte prej vitesh.Prokurorja,Jonathan Rees thotë:Video tregon djalin të vënë një cigare në gojë,ta ndez me çakmak dhe ta thithë,thotë ajo.Dukej sikur djali ishte profesionist dhe nënës së tij,q[ i qëndronte pranë,nuk i bënë përshtypje kjo gjë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Sulmon Gruan se shkroi në "Facebook"se ishte beqare.
-Një bashkëshortë xheloz në Britani të Madhe,u tërbua kur pa se në adresën e internetit "Facebook",Gruaja e tij shkruante se ishte beqare,dhe jo e martuar.Ai është arrestuar dhe pritet të denohet.Ata po kalonin një periudhë ndarjeje dhe rezultati ishte divorci.41-vjeçari Edward Richardson u zemërua keq kur pa se gruaja 26.vjeçare shkruante në "Facebook"se ishte e lirë.Tërbimi i momentit është i rrëzikshëm,pasi ai shkoi menjëher nlë shtëpin e saj ku rrinte për ta sulmuar,kjo është ngjarja e dyt që ndodhë në Beitani të Madhe.brenda një viti.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Zyrtari merr ndihma sociale në emër të Macës.
-Një zyrtarë publik në Brazil ka marr ndihma sociale për shtatë muaj rresht në emër të kafshës së tij të adhuruar shtëpijake,Maçokut 4.vjeçarë me emrin Billy.Maçokun Billy,të cilin zyrtari publik e ka njoftuar si rast socialë,ka marrë ndihmë mujore në vlerë prej 10-dollarësh.edhe pse shuma është simbolike ai prapë se prap është dënuar.Pasi është zbuluar,zyrtari është paditur për korrupsion.dënimi do të jetë edhe më i lartë,duke qenë se është autoritet.Në Bratil janë rreth 10-milion familje të varfëra të cilat marrin ndihmë financiare nga qeveria e shtetit.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Torta me djath më e madhe në botë.
-Pastiçierët Meksikanë kanë përgaditur për 60.orë tortën me djathë të ëmbël(cheesecake) me peshë prej 2-tonësh,e cila ka hyrë në librin e rekordeve "Gines".sipas shefit të pastiçierit Miguel Angel Quezada,torten prej djathi me dredhëza në maje e kanë përgaditur 55,kolegët e tijë.Për torten gjigante janë nevojitur 800.kilogram krem djathi,po aq edhe Jogurt,350.kilogram brumë,250 kilogram sheqer,150 kilogram gjalpë dhe 100.kilogramë dredhëza.Torta ka pasë diametër prej dy metra e gjysëm(2.5 m.) dhe lart[si prej 55.centimetrash,ajo iu është servura 20.mijë personave...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Thyen rekordin,qëndron 33-ditë me 5000.mijë Akrepa helmues.
-Një Grua në Tajlandë,e cila e quan vetën "Mbretëreshë e Akrepave" i ka kaluar 33-ditë e mbyllur në dhomën e xhamit me pesë mijë Akrepa.Eksperimenti përfundoi me sukses,duke qenë se theu rekordin e qëndrimit në një shtëpi me kafshë ekstreme dhe tepër helmuese.Dhoma ishte në një qendër tregtare në Pattaya-Tajlandë.Çdo tetë orë asaj iu lejua të bënte një pushim 15.minutash.Kanchana Ketkeau është kafshuar 13-herë,por thotë se do ta bëjë përsëri nëse dikush tenton tia kalojë.Pas çdo kafshimi mga Akrepat ajo merrte kundërhelmin.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Adoleshentja Martohet me Qenin të heq syrin e keq.
-Një vajzë në Jharkhand,në lindje të Indisë,është maruar me një qenë rrugaç,për të larguar shpirtin e keq,Fshatarët e zonës e kanë martuar vajzën me miratimin e saj,por nlë marrëzin e tyre.vendasit në fshatin Munda Dhanda,organizuan ceremoninë sepse besojnë se ky ritual do të mposhtë çdo mallkim që do të mund të bjerë mbi atë dhe familjen,madje edhe mbi tërë fshatin.Vajza është e lirë të martohet më vonë në jetë,pa klërkuar divorcin nga burri.Supersticionet janë të përhapura në Indi,Veçenarisht në zona rurale ku analfebitizmi është i përhapur.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Udhëtari ankohet për shërbim,fiton vend pune.
-Udhëtari i kompanisë ajërore "Virgin Atlantic",i cili ju ankua shefit të personelit me anë të një letre të gjatë,ka fituar vend të punës në këtë kompani si provues i ushqimit.Në letër ai ka shprehur pakënaqësin e tij me sherbimin dhe ushqimin gjatë fluturimit nga Mumbait për në Londër.Robert Branson,drejtor ekzekutiv i kompanisë ajrore,ka marrë në punë shkrimtarin e letrës më të gjatë dhe më të detajuar të ankesës që në të ardhmën të përzgjedh ushqimin dhe verërat të cilat do tu shërbehen udhëtarëve të "Virgin Atlantic"..

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Familja e kthen shtëpin në kopsht zologjik.
-Një çift e ka kthyer shtëpin në kopsht zoologjik,Mark Amey dhe Siouxsie Gillet i moren kafshët nga qendra e strehimit të kafshëve për në shtëpin me tri dhoma në Bovington,Herdfordshire.Ata,duan ta rimodelojn për të strehuar një shumë-llojshmëri kafshësh.për momentin shtëpia e tyre është gati të shpërthejë.
-Ata kan[ 30-gjarpërinjë helmues në një dhomë,por edhe 30-Akrepa vdekjeprurës,ndërsa Breshkat jetojnë në dhomën e ndenjes,Dërrgucët jetojnë në kopsht,ndërsa Krokodili në pishinë.Brenda në shtëpi gjenden 3-Iguaina,6-Tarantula,Bufi dhe më shumë se 100-peshqë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Gruaja shtatzënë tregon barkun se akuzohet për grabitje.
-Një Guaje Australiane,thotë se iu desht të tregonte barkun kur punonjësit e supermarketit e akuzuan për grabitje.Ata i than se do ta njoftonion Policinë,duke besuar se e kishte mbushur këmishën me artikuj të vjedhur.Kur roja e sigurimit njoftoi policinë dhe ata mbërritën për 3-minuta,ajo u detyrua të zhvishet që të tregojë se është vërtetë shtatzënë dhe nuk kishte grabitur gjë.40.-vjeqarja e ka paditur rastin në policinë e Springfield-it. duke thënë se iu janë dhunuar të drejtat e njeriut.satafi i supermarketit phoi se një rasti i tillë kishte ndodhur njkë javë më parë me një grua që nuk kishte qenë shtatzënë,dhe për këtë kemi dyshuar.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Ryanair,para për tualetin gjatë fluturimit.
-Kompania e fluturimeve "Low Cost",Ryanair ka vendosur të bëjë me pages[ tauletet në Avionet e saj,Për të përballuar krizen e transportit ajror,krerët e kompanisë kërkojnë që çdo person që do ta përdorë atë duhet të paguajnë një Strelin,ose 1,12 euro.
Për ta nuk është ndonjë shumë e madhe,pasi gjithkush mund të ketë në gjep aq para.Michel O,leary,drejtori i përgjithshëm i kompanisë Irlandeze në vend që të rrisë tarifat e biletës,ka preferuar të bëjë me para shërbimet e brendshme.
Pas,çmimit që paguhet për bagazhet ekstra dhe Qekin tani shtohen edhe pagesat në toaletet e Aeroplanit.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Arabi Saudite,Gjykata bllokon martesen e 13.vjeçareve.
-Gjykatësit e një province lindore në Arabinë Saudite kanë bllokuar martesën e tri vajzave 13.vjeçare.
Sipas të cilit vendimi përputhet me kërkesat e organizatave të ndryshme që luftojnë për mbrojtjen e të derejtave të njeriut.
-Përgjegjësin për këtë vendim e mori kreu i gjykatës,i cili duke kundërshtuar kërkesën e babait të një prej tri vazave ku ka theksuar se për tu martuar duhet të kesh të paktën 15.vjeç.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
68-Vjeçarja në guinness me 23-martesa.
-Një 68-vjeçare amerikane ka hyrë në librin e rekordeve të Ginisit,pasi është martuar 23-herë.Linda Wolfe shpreson të martohet edhe një herë tjetër para se të ndahet nga kjo botë.
-Gruaja ka thënë ,për herë të parë PO,në moshën 16-vjeçare dhe nga lidhjet a saja të shumta ka 7-fëmijë."Të dashurohem është si një drogë për mua",ka thënë Linda që jeton në një azil.
-Ajo është beqare që prej 10-vitesh dhe është vënë në kërkim të numrit 24.
-Martesa më e gjatë ka qenë 7-vite,ndërsa më e shkutëra 36-Orë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Fshati i beqarëve ndërton "Rrugën"e dashurisë.
-Në vendin e njohur si Fshati i Beqarëve,gjërat kanë nisur të ndryshojnë.
-Më shumë se 100-fshatarë të pa-martuar Indian kanë ndërtuar 6-kilometra rrugë,pasi e shohin klëtë si shansin e vetëm për ti shppëtuar izolimit dhe për të gjetur shpirtërat binjakë.
-Fshati "Barwan kala" ndodhet në perendim të shtetit të Biharit-ku 121 fshatarë të moshës 16 deri 80 vjeq thonë se kanë mbetur beqarë,për shkakë se fshati është i vendosur në njlë zonë shumë të largët.
Martesa e fundit në fshat ka ndodhur para 50-vitesh.
-Njerëzit tregojnë se edhe ata që ia kanë arritur të bëhen çift (të martohen) kanë gjetur strehim në fshatrat më të afërt tek te afërmit e tyre.përveq problemit të largësisë,vajzat nuk janë të interesuara edhe pse në këtë zonë militantë maoiste.Në fshatë mungojnë shumë paisje të domosdoshme,pompat e ujit nuk punojnë dhe një shkollë që ekziston nuk ka mësues.Stacioni më i afërt i policisë ndodhet 45-kilometra largë.dhe shumë familje refuzojnë ti martojnë vajzat e tyre në këtë fsahetë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Kafeja mund të pihet edhe me kripë.
-Kafeja mund të pihet edhe me kripë.Eksperimenti është bërë në disa Bare në kryeqytetin e Tajvanit dhe shumë shpejt shpikja pritet të eksportohet në Kinë dhe Australi.
-Për ideatorët e Kafes me kripë shuja e re nuk është aspakë e çuditshme.Baristët në Taipei po përdorin kripën pluhur plër ti dhënë tjetër shije lëngut të zi.Kafeja u prezantua në dhjetorin e kaluar(2012) dhe prej asaj kohe tani shiten 15-mijë filgjane me kafe me kripë.
-Bartistët thonë se shija e saj theksohet pas ngrënijes së frutave,apo biftekëve dhe u jep shije të mirë ushqimeve.Kafesë i shtohet në fund edhe pluhur Kakakos,klientet thonë se shija është e veçant dhe u pëlqen.
Disa vajza Tajvaneze po përdorin disa fara nga majmunët,për të tërhequr prodhuesit e kafesë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
9-Motivet e tradhëtisë.
.
A janë tradhëtarët të lindur,apo situata të caktuara i bëjnë ata që të tradhëtojnë ? ndoshta pak mga të dyjat,ja disa situata që i bëjnë që të tradhëtojnë:
1-Mërzitja.
-Ky mund të një prej shkaqëve më të zakonta që i bënë njerëzit që të tradhëtojnë,kur një çift ndonjëherë gjlërat bëhen monotone dhe një mardhënije e re,sjellë kënaqësi dhe të bënë të ndihesh më mirë se dikur.
2-Varësia.
-Në momentin e parë,tradhtija duket sikur është një sjellje e pavarur,por ajo shpesh është një varësi,pasi persona të caktuar nuk janë të fortë sa duhet për të mbajtur një lidhje,ndaj kërkojnë drejt një lidhje të re.
3-Konfuzioni.
-Ndonjëher Jeta ose situata të veqanta të bëjnë konfuz,kur ke një rrëmijë të vërtetë në kokë bënë bënë edhe gabime.
4-Sepse të lënë ta bëshë.
-Nëse një Vajzë/Djalë më tradhton atëher unë ndahem urgjentisht nga Ajo/Ai.Kjo është shprehja më e zakont e dëgjuar nga goja e njerëzve kur flitet për tradhtinë.Të falësh një tradhtar i bie ta fusesh veten në një rreth të vërtetë vicioz.Nëse ata e kryen një herë tradhtinë,janë në gjendje ta bëjnë sërish,duke e ditur se mund të kthehesh sërish te partneri i tyre.
5-Keqtrajtimi.
-Nëse dikush keqtrajton partnerin,instikti i parë është që të largohet sa më parë prej Tij/Saj.por ndonjëher nuk është edhe aq lehtë,pasi janë fëmijët në mes.kështu që njeriu i keqtrajruar shkon (mendon)drejt një lidhje të re me një pwerson që e trajton mirë.
6-Hakmarrja.
-Është shumë e thjesht,nëse ndihen të tradhtuar,tradhtojnë.Nëse në mënyrë të vazhdueshme ka tradhti,nuk ndodhë djë tjetër veqse një rrëmujë në mardhëmije.
7-A janë ende tërheqës.
-Kur partnerët janë në një lidhje të gjatë,ndonjëherë pyesin veten,nëse janë ende tërhqës plër syt e seksit tjetër,fakti i të mosqenurit single,i bëjnë të mendojnë se kanë humbur diçka nga sensualiteti i tyre.
8-Twensioni.
-Ka njerëz që e shijojnë tradhtinë dhe i duket sikur që po jetojnë në aksion.Rrezikojn të kapen mat,rendin në mlënyrë sekrete dhe pëlqejnë romancën sekrete.
9-Nuk e konsiderojn aspak tradhti edhe pse për të tjerët është.
-Kjo mvaret nga mënyra e konceptuarit,për disa persona tradhti është nëse del me dikë më shumë se 4-5 herë,për të tjerë më shumë se dy.... kështu ka një malë me justifikime për atë që ( s ) quhet tradhti...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Interneti rrit produktivitetin.
.
-Përdorimi i internetit rrit produktivitetin.përfundimin e ka nxjerrë një stuidim i universitetit të Melburnit në Australi.
-Studimi për aktivitetin e quajtur Work Place Internet Leisure Browsing (Wilb) thotë se punonjësit që kalojnë shumë kohë në Wilb janë më produktivë.,Kush kalon në internet 20 përqind të kohës së punës,është 9-përqind më produktiv se pjesa tjetër.
-Firmat përdorin miliona dollarë në software për të ndaluar punonjësit për të parë You Tube për të mos përdorur Facebook apo për të mos bërë blerje në eBay dhe thonë se kjo u kushton miliona në produktivitet,por në të vërtetë është e kundërta.
-Por nëse koha që kalohet në internet është më e madhe se 20 përqind,efekti është i kundërt.14-përqind e përdoruesve të internetit tregojnë shenja varësie,.Aktivitete më të preferuara në internet janë leximi i lajmëve,kërkim informacioni për produktet,lojra online dhe You tube.