Mendimi juaj ne lidhje me vajzat Shqipetare. Jane materialiste apo jo?

Seyfert

Valoris scriptorum
Jepni mendimin per vajzat Shqipetare, jane materialiste apo jo?

Personalisht mendoj se shumica e vajzave Shqipetare jane materialiste, por kjo nuk duhet pergjithsuar se ka akoma vajza te mira qe besojne ne ndjenjat.
Me poshte keni te ilustruar me video nje shembull tipik i vajzave materialiste. Pres komentet tuaja.

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
Hmm..ndaj te njejtin mendim me ty,por nuk mbeteni mbrapa dhe ju djemte per kte pjese!
Pastaj pse te mos jemi materialiste ne kte bote e cila cdo gje e lidh me 'VLERA'!

Al-Punk

Still here
Hmm..ndaj te njejtin mendim me ty,por nuk mbeteni mbrapa dhe ju djemte per kte pjese!
Pastaj pse te mos jemi materialiste ne kte bote e cila cdo gje e lidh me 'VLERA'!

Me pelqen qe e ke lidhur argumentin me VLERA, por VLERA nuk eshte vetem materiale :)

joetisti_

Locus omnem
mendoj se secili do te pergjigjej sipas informacionit qe ka; mendoj se jo. Femra shqiptare jep pa marre dhe merr vetem zemren. (edhe ate po ia dhane)

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Patjeter që nuk janë të gjitha , përshembull
në rrethin tim shoqëror shikoj femrat që ecin përpara ,edukohen , shkollohen . mbajne një lidhje dhe i përkushtohen me mish dhe me shpirt ndjenjes së tyre. Këto "materialistet" janë raste specifike , dhe nuk kanë përkatesi gjinore!

Të pasurit kërkesa materiale është një nevoje e pavetëdijshme për të mbijetuar në këtë sistem të ndyre që promovon antivlerat jemi një shoqëri që perdhosim ato pak gjëra të rendësishme për të pasur një jetesë të kënaqshme shpirtërisht , mungesa e shembujve të njerëzve me ideale virtytete përforcojne më tepër bindjen se këtu ka "materializem" ,
mungesa e një mjedisi që nxit formimin e personaliteteve që udhehiqen nga parime qytetare , nga virtytet , ndërgjegjësimi sjell edhe të tilla rrjedhoja që bien ndesh përkundrejt vlerave tona që mund të mbartim , por që rruga e "mases" përpiqet të ta marrë fryme aty ku përfitimi vetjak është i madh.Pra shoqëria , kjo shoqëri që ne ndërtojme është gjithashtu fajtore sepse edhe ajo merr pjesë në promovimin e së keqes.
Gjithashtu hyjnizimi i parasë dhe nxjerrja në pah e parazitizmit që i shtrin tentakulat e saj në forma të ndryshme , si menyren me të lehte për të plotësuar interesat personale për të siguruar jetesën.
Lypset nevoja e një vetëdijësimi për të pasur disa qëllime në jetë ,
dhe rrjedhojë e tyre janë objektivat me instrumentat përkatese për ti realizuar ato,
pa u kushtëzuar nga faktorët e ambjentit përreth. Janë shumë faktore që duhen analizuar , është një diskutim i gjatë , por është edhe ceshtje këndveshtrimi. Duhet ta hedhesh "vështrimin" më larg atij rrethi shoqëror ku ti mund të kesh qenë apo ke parë , asaj përditshmerie të rendomtë pasi fenomene të tilla po nënvlerësojne dhe po keqpërdoren në disfavor të njerezve që kanë rendesi!

Emancipimi fillon përkatësisht kështu , duke u munduar ti përshtatesh standarteve të jeteses ,
dhe duke u përpjekur të shfrytëzosh të gjitha mundësite e ofruara të reagosh ,
të jesh përmes veprimeve të tua!

-Zana-

e...Thjeshte
Dhe Jo Vetem kundrejt meshkujve .. Por ne pergjithesi, edhe breket Kane qejf te ti marrin .. Kaq manjake/ziliqare arrogante- materialiste ... Jane .

Thashe ne pergjithesi, Jo te gjitha.

Universal

AnonymouS
Ndoshta gjendja ekonomike mund te jete nje nder arsyet qe te ben edhe materialist, pasi edhe varferia e tepert nuk durohet gjith jetes, se nuk mund te qendrosh perhere buk e kripe e te dalesh te shesesh shkrepse.
Sidoqofte materialist nje njeri mund te jete, mjafton ta realizoje materializmin (pasurine ekonomike) me forcat e veta e jo ne krah te te tjereve.

SNAP

Papirus rex
Kshu sic kane ardh punet ne Shqiperi, femrat e sotem te pyesin mos ju ngjaj cudi . nje femer matiariliste te pyet Ke makine, ku banon, ke leke ne banke, cfar shkolle ke mbaruar etj.
Dhe ti i thua kam vetem 3 gjera...! Ndershmerine, Dashurine dhe lumturine.
Dhe vajza ta kthen o ta dhjefsha ndershmerine tende do dhe nuse ti?:qaj:

Last edited:

joetisti_

Locus omnem
Dhe Jo Vetem kundrejt meshkujve .. Por ne pergjithesi, edhe breket Kane qejf te ti marrin .. Kaq manjake/ziliqare arrogante- materialiste ... Jane .

edhe meshkujt kerkojne breket dhurate mbas nje marredhenie; kjo s'do te thote se edhe ne jemi materialiste

joetisti_

Locus omnem
Ska vetem femra matiarilste, ka dhe meshkuj te tille:p Mashkulli e ben me mire ne shume
raste kete gje, ben si kavaljere ne fillim, pastaj kerkon para:hidhu:
vetem zhigolote qe e kane profesion, meshkujt meshkuj vetem c'ka femra ne trup marrin :)

-Zana-

e...Thjeshte
edhe meshkujt kerkojne breket dhurate mbas nje marredhenie; kjo s'do te thote se edhe ne jemi materialiste

Nejse, pyetja ishte per femrat... per meshkujt kam opinion krejt ndryshe .. nga ky i joti . Kur te nenshtrohet pyetja, nuk do te kursehem ...edhe per meshkujt. :)

joetisti_

Locus omnem
Nejse, pyetja ishte per femrat... per meshkujt kam opinion krejt ndryshe .. nga ky i joti . Kur te nenshtrohet pyetja, nuk do te kursehem ...edhe per meshkujt. :)
harrova te ve shenjen ":)" qe te kuptohej se ishte me shaka; por jo me shaka pjesa kur djemte kerkojne breket dhurate

pse mendon se jane materialiste meshkujt???

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit

Besoj ktu merr shembull nga vetja juaj :D

Hope

dans ton coeur
Se di nje kam pas shqiptare ne jeten teme ajo ka qen shume ndryshe per aq sa kam njohur per mua ishte e vecante nuk shifte asigje vetem nje dashuri te paster :( ..kurse angleze si mbaj mend sa kam pas njesoj jan por ama nje gja te mire e kan ta thojne troq gjanat ne tavoline e mir apo e keqe :p