Masturbimi, c'mendoni per te? I nevojshem apo i padobishem...?

S

Scorpion

Guest
Masturbimi, c'mendoni per te? I nevojshem apo i padobishem...?

Mbase mund tju vere ne siklet kjo teme, eshte ndoshta nje teme qe mund te rezervohemi kur flasim per te, nuk e di.
Une thjesht shpreh mendimin tim ne lidhje me te.

Duke degjuar perreth nga burime te ndryshme informacioni, thuhet se meshkujt fillojne te masturbohen ne moshen 13 vjec dhe vazhdojne ta bejne kete gje periodikisht.... ndersa persa i perket femrave duket se nje pjese e tyre masturbohet....pjesa tjeter e ben kete gje me kalimin e viteve dhe me rralle se meshkujt kete gje.

Persa i perket kesaj gjeje mendoj se nga vete fakti, meshkujt jane me te levizshem e eshte me mekanik si njeri, ka deshire te zbuloje gjera te reja ne moshe te ndryshme, pastaj mes meshkujve flitet shume per kete aspekt (masturbimin) dhe jane me te stimuluar per te provuar kete gje.
Ndersa tek femrat nuk flitet kurre me sa di une per kete gje (jo per vajza te vogla ne moshe kur flitet per puthjet etj.) thjesht kush eshte shume kurioze e ka raport te mire me vetveten kerkon ta eksperimentoje.

Kush thote qe kjo gje (masturbimi) eshte e padobishme e sikletshme dhe e turpshme mendoj qe nuk ka nje marredhenie te mire me veten, me seksualitetin dhe ka ndjenja faji.
Tjeter gje eshte ta quash te panevojshem dhe te bezdisshem dhe ta krahasosh ne marredheniet me te dashurin dhe tjeter gje gje eshte ta quash te padobishem.
Dhe persa i perket faktit qe shume vajza pohojne se nuk e kane bere, ose s jane masturbuar ne jeten e tyre kam shume dyshime... (tjeter gje eshte te pranosh per nje femer te masturbohet e tjeter per nje mashkull). Pasi nqs femrat e pranojne kete gje me duket se mund tu duket vetja pak te shthurura e te pista dhe pikerisht nuk kane kurajon ta pranojne kete gje, pasi kane moralin dhe disa tabu ne lidhje me kete.
Mendoj qe nje femer moderne qe jeton dhe ka jetuar ne menyre te qete jeten e saj seksuale nuk ka paragjykime per ta shprehur si dhe per kuriozitetin qe ta provoje njehere te vetme. E njejta gje vlen dhe per te kunderten nqs ka pasur nje marredhenie te mire dhe se ka me, ka provuar gjera me partnerin qe si ka me...

P.S u mora pak me thelle me femrat, jo se kam ndonje gjykim a ndonje gje tjeter kundrejt tyre, mbase dhe per tu treguar meshkujve pak mbi keto gjera ne lidhje me seksualitetin femeror...

samanta

Primus registratum
Re: Masturbimi, c'mendoni per te? I nevojshem apo i padobishem...?

Masturbimi eshte i nevojshem sidomos per femrat te cilat nuk arrijne ne orgazem,ose partneri pasi e realizon per vete s'eshte ne gjendje ta sjelle femren,ose nuk e di qe duhet te jete e anasjellte tipike kjo per machot e jugut,pasi keta te veriut bejne me teper per femrat se sa per vete.Persa i perket masturbimit ajo ndodh si te femrat dhe tek meshkujt po te mohohej do te ishte njesoj sikur te thuhej jo ne s'bejme sex ose exsiston,por une s'e pranoj.Mendoj se keto probleme hasen me se shumti ne "token meme"ku pjesa me e madhe rriten pa nje edukate sexuale gje qe sjell dhe ato komplexe si te djemte dhe tek vajzat.

korn83

Forumium praecox

varet...dmth kur je ne pritje te dikujt qe do te shohesh pas disa kohesh eshte me mire ta mbash e te durosh /pf/images/graemlins/laugh.gif ,qe te besh masaker pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

kur do te shihesh me ndonje qe ka me shume eksperience...psh a mature woman...ndofta eshte me mire t'i zbrazesh emocionet qe ne fillim /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif qe te jesh i qete gjate takimit e ME VONE!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Loredana

Primus registratum

Mua sme pelqen te masturbohem. E kam provuar por me duket kot. Ku ka si mashkulli, ai ben punen ti slodhesh fare, e ja mbaroi dhe kjo pune.

MLK

Primus registratum

Kur shef qe 70% e website-ve ne ineternete kane lidhje te drejte apo indirekte me sexin konkluzioni eshte i thjeshte per tu nxjerre.
Shumica e meshkujve apo e femrave jane apo vazhdojne te masturbohen e kjo ska asgje te sikleteshme pasi eshte natyrale.
Eshte e vertete qe ne Shqiperi ka qene dhe mbetet nje teme tabu pasi ishte sinonim i te pa aftit apo te humburit qe nuk kishte te dashur e normal qe shume pak e pranonin.
Kur degjon dhe njerezit me me fame e pasanike ne kete bote qe kane pas me dhjetra apo qindra partenere dhe pranojne hapur te masturbohen eshte hipokrizi te mendosh qe shtresat e tjera te shoqerise te mos e praktikojne :smash:
Pastaj oreksi vjen me te ngerene e nuk eshte mire ne peridha kur ske partenere ta lesh te te zeri ndryshk :lol: Ne anen tjeter nuk eshte dhe ndonje krim apo budallik te mos masturbohesh keshtu qe kjo dynjo qefe qefe eshte /pf/images/graemlins/wink.gif

samanta

Primus registratum

Mlk ta mbeshtes mendimin /pf/images/graemlins/wink.gif :thumbsup:

MLK

Primus registratum

More ti ishe me prirje perdhunuese keshtu qe nuk mjaftohesh vetem me masturbime keshtu qe mbeshtete ne mur kesaj rradhe me mire se po na gje belaja goce /pf/images/graemlins/tongue.gif

COKOLLATA

Primus registratum

Kjo pergjigjja ime se pari njehere vjen nga anketat e shumta qe kam bere pse jo dhe nga eksperjenca :rockband: . Kjo teoria qe meshkujt fillojne te masturbohen me heret eshte ne fakt mese e vertet. Ne seksi tjeter zakonisht sja mesojme vlerat fizike dhe mendore /pf/images/graemlins/wink.gif deri sa provojme orgazmen ne menyren klasike(penetrimin dhe ate gjen tjeter qe ne gocat shqiptare skemi guxim ta pyesim mamin ndonjehere qe ne gjuhen e popullit thuhet lepirje nga poshte :shrug: ).
Mesa me kujtohet back in the times me pyesnin gjithmone sidomos gjinia mashkullore, dhe gjithmone pergjigjesha : ore po nuk e bej se sme ben pune..... Hajde me pyet tani se /pf/images/graemlins/wink.gif . Puna eshte qe jemi pak si shume komplekse ne. Njehere nuk me intereson cfare argumenti do nxirrni per kete po pothuajse 80% e femrave nuk arrijn dot orgazem ose te pakten shume shume rralle vetem me penetrim ( vetem nqs behen alternime me oral dhe penetrim ne te njejten kohe, ose mban dhe nje masazhator ne te njejten kohe).Dikush tha qe ska si seksi , po cndodh me ata qe jane shume seksual, dhe per momentin nuk kan marredhenje seksuale me dike ? Ketu futet ne skene gishti,dora, masazhatori kurrizit /pf/images/graemlins/smile.gif etj etj. Plus there's nothing better than making love to yourself.... E shfrenon imagjinaten si te duash, fantazon per gjera ose njerez qe ndoshta ne realitet i ka pak larg realizimit. Plus qe eshte provuar qe masturbimi ndihmon shume per uljen e nivelit te stresit qofte atij ditor. Je e vdekur per gjume i fut nje te shlodhur keshtu allasojshe dhe ben nje gjume qe o zot ....
Po si perfundim diversiteti peronaliteteve eshte goxha i madh dhe domosdo dhe pikepamja qe kane ndaj cdo gjeje seksuale eshte shume e ndryshme.
XOXO dhe masazhim te mbare /pf/images/graemlins/smile.gif

nikson

Primus registratum

Qe masturbojne gocat nuk jam dakort me arsyen qe nuk arrijne orgazmen,se psh njona maj mend arriti orgazmen 3here brenda 30minutave nderkohe qe une vetem njehere?apo keni fjalen qe ju ngopeni me 50here? :eek: prandaj per sa i perket gocave shqiptare besoj se masturbojne me shume nga te gjitha pasi nuk e kane ate mundesine ose me mire nuk ja lejon mentaliteti te jene ne kontakt me nje mashkull gjithkohes(hiq ato qe jane te martuar) sic jane te huajat sa ikun njeri vjen tjetri.Pastaj ka edhe nga ato ciftet skandal mosha te reja ne shqiperi flas qe puthen 1,2here ne dite dhe sex bojne pas 6muajsh se psh vajza nuk do athere si mund te qendrojne pa masturbuar njerzit? :shrug:

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

ABABAAAAAA U PRISH BOTA
MU PRISH BAJRAKU
MU PRISHEN CUCAT
MU PRISH....

treshi

Primus registratum

e ca ka ktu me u prish bota :confused:
masturboni o njerez e mos e vritni trunin asicik per ksi gjonash /pf/images/graemlins/laugh.gif

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

Kokone me duket se ke ra ne dashuri me mue!
Un i dua vajzat e zgjuara dhe si ma poshte......

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] More ti ishe me prirje perdhunuese keshtu qe nuk mjaftohesh vetem me masturbime keshtu qe mbeshtete ne mur kesaj rradhe me mire se po na gje belaja goce /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Tamam mazokist je dhe ti s'kam faj une qe dua te te perdhunoj ti vete e do dhunen.Do te te ndjek kemba-kembes derisa te realizoj qellimet e mia /pf/images/graemlins/laugh.gif

bob

Primus registratum

te vij edhe une mbas teje,meqe po vraponi /pf/images/graemlins/laugh.gif

kam nevoje te "masturboj"ca M2O :goofy:

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga great 1:
[qb] te vij edhe une mbas teje,meqe po vraponi /pf/images/graemlins/laugh.gif

kam nevoje te "masturboj"ca M2O :goofy: [/qb]
e paske ngaterruar konceptin e masturbimit,bjeri vete prapa /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Ruani edhe ato pak proteina qe fitoni nga ngrenia e grosheve /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Une e dija qe Vlonjatet e benin gjoksin grope,e jo shtyllen kurrizore /pf/images/graemlins/laugh.gif

treshi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ELV BAJRAKTARI:
[qb] Kokone me duket se ke ra ne dashuri me mue!
Un i dua vajzat e zgjuara dhe si ma poshte...... [/qb]
u deshen vetem dy fjali ta merrje vesh kshu ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Tamam mazokist je dhe ti s'kam faj une qe dua te te perdhunoj ti vete e do dhunen.Do te te ndjek kemba-kembes derisa te realizoj qellimet e mia [Big Grin]

More çe ke kap me mua nje here thu ti nonji bukuria modhe une ne dashke me me gjemu ka mrapa pale :eek:
Kap perdhuno nonji aty te shpetoj ne une se spo na ze mo gjumi tani po me dalin endra me perdhunime :lol: Jo per gjo po ti e paske ne menien me na perdhunu nga komet /pf/images/graemlins/laugh.gif .

TEO

Primus registratum

Mos e lodh gishtin kot se erdha.

Fillimisht postuar nga cokollata:
[qb] Kjo pergjigjja ime se pari njehere vjen nga anketat e shumta qe kam bere pse jo dhe nga eksperjenca :rockband: . Kjo teoria qe meshkujt fillojne te masturbohen me heret eshte ne fakt mese e vertet. Ne seksi tjeter zakonisht sja mesojme vlerat fizike dhe mendore /pf/images/graemlins/wink.gif deri sa provojme orgazmen ne menyren klasike(penetrimin dhe ate gjen tjeter qe ne gocat shqiptare skemi guxim ta pyesim mamin ndonjehere qe ne gjuhen e popullit thuhet lepirje nga poshte :shrug: ).
Mesa me kujtohet back in the times me pyesnin gjithmone sidomos gjinia mashkullore, dhe gjithmone pergjigjesha : ore po nuk e bej se sme ben pune..... Hajde me pyet tani se /pf/images/graemlins/wink.gif . Puna eshte qe jemi pak si shume komplekse ne. Njehere nuk me intereson cfare argumenti do nxirrni per kete po pothuajse 80% e femrave nuk arrijn dot orgazem ose te pakten shume shume rralle vetem me penetrim ( vetem nqs behen alternime me oral dhe penetrim ne te njejten kohe, ose mban dhe nje masazhator ne te njejten kohe).Dikush tha qe ska si seksi , po cndodh me ata qe jane shume seksual, dhe per momentin nuk kan marredhenje seksuale me dike ? Ketu futet ne skene gishti,dora, masazhatori kurrizit /pf/images/graemlins/smile.gif etj etj. Plus there's nothing better than making love to yourself.... E shfrenon imagjinaten si te duash, fantazon per gjera ose njerez qe ndoshta ne realitet i ka pak larg realizimit. Plus qe eshte provuar qe masturbimi ndihmon shume per uljen e nivelit te stresit qofte atij ditor. Je e vdekur per gjume i fut nje te shlodhur keshtu allasojshe dhe ben nje gjume qe o zot ....
Po si perfundim diversiteti peronaliteteve eshte goxha i madh dhe domosdo dhe pikepamja qe kane ndaj cdo gjeje seksuale eshte shume e ndryshme.
XOXO dhe masazhim te mbare /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]

S6T6N6

Forumium maestatis

masturbation.jpg