Massachusetts - Tema e Tetorit te 2006

M

Mortal

Guest
Re: Massachusetts - Fundi i Vitit!

Mbiemri im nuk del ne "gugell" (haha)...nejse

Kam bere kerkime ne library, vellai me sakte ne Shqiperia. Ndihmese kisha dhe ditarin e gjyshit, dhe pak historia. Ishte e thjeshte per mua sepse mbiemri im vjen nga nje vend i njoftur ne Evropen qendrore /pf/images/graemlins/tongue.gif, keshtu qe nuk u hallakata shume.

Shume prej mbiemrave Shqipetare mendoj duhen kerkuar ose ne rrenjet e Osmaneve, ose tek principatat e lashta. Duhet te ndjekesh levizjen e tyre neper Shqiperi ose te kontaktosh me ndonje Kishe te vjeter, familje te vjetera ne zonen tende qe mbajne mend. Gjithashtu te shikosh dhe tek regjistrimi i popullates ne "Gjendja Civile".

Une timin e gjeta kur po lexoja nje liber.

TranofiljA

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
uh, ate testin e ADN-se vallaj kom frike me e bo, ja dal qe nuk jam shqiptar psh? E di ca tronditje emocionale do ishte per mua?!
/pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/grin.gif mund t'a imagjinoj....por besoj se nuk do ndryshonte gje tek ti /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

TranofiljA

Primus registratum

smilies-43145.png

teab

Primus registratum

Paskan plas tullat edhe kendej.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

teab

Primus registratum

ehe..du... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Where u a good girl this year Tranofile? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendo kam nje pyetje teknike per nje kamera? R u available? /pf/images/graemlins/smile.gif

TranofiljA

Primus registratum

well, dear Candy....define good and I'll tell you /pf/images/graemlins/laugh.gif

pse pyete me vonese? Nga t'erdhi ky mendim? /pf/images/graemlins/tongue.gif

teab

Primus registratum

Kot, desha me dit sa dhurata te solli Santa. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Duhet me e gjemu andej nga Peshku Blendon, me duket.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

TranofiljA

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

po mi t'tregoj une. Si thu ti Candush...une edhe Santa kemi ca vite qe kemi bo llafe dhe i kemi nderprere lidhjet. Na shpeton ndonjehere ndonje kartoline ose ndonje shall i ngrohte si per dimer qe eshte, por ne pergjithesi nuk merrna vesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nuk e di c'ndodhi. U ftohem. Gjerat nuk ishin me te bukura, me vlere dhe me qellim. U kthen ne nje obligim i shtyre nga jashte, si me zor....dhe une gjera me zor nuk i bej dot te mos them fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

...e keshtu kete vit u kenaqa me shallin bojeqielli, tani pak a shume e kam ylberin e shallave /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Me duket se jam ftohur, dhe meqe nuk jam semurur ende me grip per kete vit, kam frike se vitiriun do ta kaloj me tasa çaji ne krevat /pf/images/graemlins/cry.gif

TranofiljA

Primus registratum

te paska ardhur rradha domethene /pf/images/graemlins/laugh.gif Po mire, behu gati atehere meqe e di se cfare te pret /pf/images/graemlins/tongue.gif

Merr ca filma te bukur dhe rreshtoi....ose edhe mund te mesos te qendisesh...nuk eshte pune e keqe. Eshte njeri ke puna qe transporton ilaçe dhe gjithe kohes se sheh me shtiza ne dore dhe ben shalla, bluze....lloj lloj...ku nuk e shef, neper shkalle, ne ashensor /pf/images/graemlins/lol.gif

teab

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif Edhe une them se e kam be ylberin e shallave gjithashtu..me forcat e mia /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mosti, mbush i grusht me ilace dhe te shofesh si te iken gripi, pa ardh mire akoma. /pf/images/graemlins/tonguee.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Candy cfare pyetje ke per kamerat?

Tonce te shkuara. Po nuk besoj se do e kalosh ne krevat, ne gripin e injorojme per ndonje te shtune ne darke, jo me per vitin e ri.

cacol

Forumium maestatis

Piva ca ilaçe ameriqene dhe kullufita nje portokalle.

Une dua te blej nje Panasonic Lumix FZ50, ia vlen ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kur me ze gripi mua, me le shakull, 1 jave ne krevat /pf/images/graemlins/frown.gif

teab

Primus registratum

Blendo kam pare nje qe duket keshtu si semi-good dhe eshte si lire per me teper. Por nuk jam e sigurt nese ka shume ndryshim nga ajo qe kam per momentin. /pf/images/graemlins/shrug.gifKamera - link

Blendi

Primus registratum

Candy, kamera qe ke zgjedhur eshte goxha e mire. 5 megapixel jane boll per te printuar foto te cilesise se larte deri ne formatin 8X10 INCH. 10X zoom eshte i bollshem, flus Fuji ka produkte te mira. Une bleva nje fuji per gocen e dajes, me pelqeu shume...

Tonce, FZ50 eshte kamera qe perdor une tani. E kam zgjedhur pas disa muajsh konsiderim te holle. Eshte kamera jo e mire - por e shkelqyer. Me lenten LEICA qe zmadhon deri ne 420mm, me kontrolle manuale te plota dhe e ndertuar si nje SLR (me peshe dhe forme profesionale).

Kapacitetitin qe ofron FZ50 nuk e ofron asnje SLR per momentin, dhe ne rast se do bleje lente deri ne 420mm duhet te paguaje diku mbi 2000 dollare.

Une e mora $480 ne amazon.com para nje muaji. Jam shume i kenaqur.

Ja ca foto...

326693068_ea1f029ce6.jpg

332180905_8c2200e034.jpg

332200881_9ed2742dcf.jpg

teab

Primus registratum

Ok, une po shifja per nje SLR por per momentin s'dua te harxhoj aq shume. Ti e paske kap mire per $480.

Blendo, kam vene ca foto shume amatore ke Flickr.. /pf/images/graemlins/tonguee.gif