Massachusetts - Tema e Tetorit te 2006

Blendi

Primus registratum
Re: Massachusetts - Rilindja

ok, kam ngrene edhe ca gjera te tjera wink, wink /pf/images/graemlins/wink.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mosti vjehrra vetem gjera te cmuara me ka dhuruar /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
Kur do fillosh te na shkruash tek tema e Vjehrrave dhe Nuseve /pf/images/graemlins/laugh.gif

TranofiljA

Primus registratum

po me pret mua prandaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ana, do te te marr ne telefon sonte per te djelen. Besoj do kalojme bukur. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ana s'qahem dot moj. Une e provokoj ajo me shkruan poezi.

Trano, Lipso po patet mundesi ta zgjidhni vjehrren me duart tuaja mos e zgjidhni si veten se qenka shume konkurrence /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Nga Shekulli:

Sekreti i jetëgjatësisë në Kubë, shumë kafe, cigare dhe seks

Kuba është e njohur për përqindjen e lartë të qindvjeçarëve dhe sekreti i jetëgjatësisë së banorëve qëndron në një recetë të thjeshtë, sipas një studimi të kohëve të fundit: një jetë metodike, jo shumë alkool, por shumë kafe, cigare dhe seks.
Anketa që zbulon rezultatet befasuese është bërë me 54 nga 100 banorët qindvjeçarë të provincës së Villa Clara-s, e cila mban rekordin kombëtar të jetëgjatësisë (78 vjeç, ndërsa niveli kombëtar është 76 vjeç). Ky studim është drejtuar nda doktori Nancy Nepomucemo dhe është paraqitur në Ateliene kombëtare të punës sociale. Sipas studimit, shumica e të moshuarve të pyetur kanë qartësi të madhe mendore dhe vazhdojnë të kryejnë punë të rënda për moshën e tyre. Thuajse 60% e këtyre të moshuarve 100-vjeçarë rrjedhin nga prindër kampionë të jetëgjatësisë gjithashtu.
95% e tyre kanë zakone ushqyese të shëndetshme dhe të ekuilibruara me një regjim në bazë peshku, vezësh, qumështi, mishi të bardhë shpendësh), perimesh, rrënjësh, të cilat i gatuajnë me pak kripë dhe përbërës natyralë.
Mënyra e tyre e jetesës është shumë metodike dhe asnjë ndërmjet tyre nuk është alkoolik, por konsumojnë shumë kafe dhe tymosin cigare. Kanë interesa të shumta, përfshirë edhe të tipit seksual, sipas studimit. Ishulli i Kubës numëron tre mijë persona mbi 100 vjeç dhe 1,6 milionë të tjerë më shumë se 60 vjeç, të cilët përbëjnë 14% të popullsisë së saj. Së fundmi është krijuar edhe klubi i 120-vjeçarëve që përpiqet t’u mësojë njerëzve mënyrën e jetës së përshtatshme për të arritur këtë moshë.

AnaBlue

Forumium maestatis

Ana s'qahem dot moj. Une e provokoj ajo me shkruan poezi.

[/ QUOTE ]
Gjithe jeten kam enderruar per nje vjehrre shkodrane /pf/images/graemlins/smile.gif

Blendi

Primus registratum

Ana, do te te marr ne telefon sonte per te djelen. Besoj do kalojme bukur. /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

mUA ME SHKOI GOJA MBRAPA DUKE IU KERKUAR TE TAKOHEMI. ju boni plane pa mu?
mi pret gjunjet goca, mi prete
/pf/images/graemlins/smile.gif

TranofiljA

Primus registratum

Mund te vish edhe ti Blendi, por duhet te sjellesh nje bebe me vete /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi na i preu krahet Tranoja kete weekend, lere kur te behet me femijet e vete cdo beje do na e heqi vizen fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Trano do vije te djelen ne mengjes qe te shkojme ne kishe /pf/images/graemlins/laugh.gif Pse ju atehere doni te takoheni? Pubs nuk jane hapur ne ate ore /pf/images/graemlins/tonguee.gif

TranofiljA

Primus registratum

kishat i kam frike /pf/images/graemlins/grin.gif

Nelka, pse nuk vini ju? Nuk ju kam prere krahet, thjeshte nderrova "the location" /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/lol.gif e kisha pare kete me perpara hahahhahaha.

Blendi te ka ndodh noiher ty? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Ndoshta...me marrshe e kam /pf/images/graemlins/laugh.gif

por une sugjeroj sediljen e pasme per aktivitete extrakurrikulare...