Massachusetts - Tema e Tetorit te 2006

TranofiljA

Primus registratum
Re: Massachusetts - Fundi i Vitit!

Une nuk "date" pra mo...c'paskeni qene dhe ju. /pf/images/graemlins/laugh.gif Dating eshte si me shku n'pazar dhe i provon te gjitha nga pak dhe ne fund zgjedh ca t'pelqeu me shume....po ne ket rast me njerez. Nje nate shkon per darke me njerin, nje nate tjeter me tjetrin....po askush nuk eshte ne elementin e tyre te zakonshem. Te gjithe pa kuptuar shtiren /pf/images/graemlins/smile.gif

Vals

Primus registratum

o Trano, po si ja bo ti mi zemer? Jo per gjo po kam dhe nje shoqe qe po me ankohej per te njejten gje se i kishin ardh dates ne maje te hundes.

cacol

Forumium maestatis

Guess what ? She doesn't date, she years /pf/images/graemlins/grin.gif

TranofiljA

Primus registratum

po jane humbje kohe prandaj. Nje person o te terheq ose nuk te terheq, nuk do ndryshoje gje pas darkes /pf/images/graemlins/smile.gif Per mua nuk ka kuptim "t'a provosh".

Kur te pelqen dikush atehere investon ne ate mardhenje nga fillimi. Ketu asnjehere nuk e kuptova fjaline "We're just dating".

TranofiljA

Primus registratum

I date every year pra....I year /pf/images/graemlins/laugh.gif Nuk e di....po tallet me mua m'duket /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Kjo fjala INVESTIM, kur perdoret ne " marredheniet njerezore " me tingullon shume keq. Nje here e perdori njera me mua dhe e shkreta pesoi 30 minuta assolo prej meje. Investimi eshte ai proces ku ti fut 1 me shpresen qe te marresh te pakten 1.1, apo 2. Pra te marresh me shume nga ç'jep. E kuptoj qe eshte nje difekt me permasa popullore ne te shprehur, por kjo s'duhet ti beje individet qe te pranojne apo te kene nje perdorim te gabuar fjalesh. Trano, asgje kunder teje, thjeshte mora shkas per te paraqitur opinionin tim.

Trano, te pelqen ndonje aktualisht ty ?

TranofiljA

Primus registratum

Investimi nuk ka te beje gjithmone me sasi besoj dhe si fjale e perdorur me lart duhet te merret ne kontekts me ate qe po flisja. Koha eshte investim, leximi i nje libri eshte po ashtu nje investim etj etj. Ne lidhje me mardhenjet besoj qe qellimi eshte qe nga nje te beheni dy dhe pas disa kohesh te ktheheni ne nje. Nejse, ceshtje kendveshtrimi /pf/images/graemlins/smile.gif

Sa per pyetjen, le t'themi qe nuk po investoj gje /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Kur ti investon ne kohe, e ben me qellimin qe te kesh ne te ardhmen, dicka me teper nga ajo qe ke ne te TASHMEN. Leximi i nje libri, po ashtu rrit njohurite e tua, pra ti nisesh nga pozicioni X me Y njohuri, dhe pasi e ke lexuar librin kalon ne X1 me Y1 njohuri. Sic e sheh, koha dhe libri, jane pasive ne krahasim me ty. Kur vjen puna tek njerezit, investimi, sic thashe qepare, eshte term i gabuar, sepse ne relacionimet humane te dyja palet jane aktive. Ceshtje kendveshtrimesh eshte, mire e the, por kjo s'dmth qe te dyja kendveshtrimet jane kuptimplota /pf/images/graemlins/smile.gif

TranofiljA

Primus registratum

ca termi do perdoje ti?

se harrova:

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
. Sic e sheh, koha dhe libri, jane pasive ne krahasim me ty. Kur vjen puna tek njerezit, investimi, sic thashe qepare, eshte term i gabuar, sepse ne relacionimet humane te dyja palet jane aktive.

[/ QUOTE ]

une nuk investoj ne njerez, por ne mardhenje e cila nuk eshte aktive /pf/images/graemlins/wink.gif

cacol

Forumium maestatis

Varet. Do e perifrazoja konceptin, s'mund te percaktohet me nje fjale te vetme. Kur dikush te terheq, apo te pelqen ( si shok/shoqe, si dashnor/dashnore, si i dashur/e dashur etj etj ) atehere une do perdorja "relacionim ne tjeter menyre".

cacol

Forumium maestatis

Marredhenia pasive ? Librin ti e hap, kohen ti e kalon ( apo e le te kaloje ) ndersa marrdhenia ( ajo qe ti deshiron te kesh ) nuk varet vetem nga ti, sepse po s'deshi personi tjeter, hidhu perpjete ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ben gabim kur pohon qe nuk "investon" ( po perdor termin tend, qe te kuptosh ) ne njerez. Po te ishte vertete keshtu, atehere ti do ishe : gruaja e te gjitheve, e dashura e te gjitheve, shoqja e te gjitheve. Njeriu zgjedh njeriun! Kete ta deshmon fakti qe marrdheniet mbarojne per shkak te kontradiktave midis NJEREZVE. Nuk eshte se po te la i dashuri ty, marrdhenia juaj dashurore vazhdon... kapish ? /pf/images/graemlins/smile.gif

cacol

Forumium maestatis

Ti, apo kushdo qofte, jeni te lire te shpreheni si te doni, une thashe thjeshte qe FJALA INVESTIM me duket totalisht e gabuar kur perdoret ne kete fushe. Me shume siguri, ajo qe ti quan INVESTIM ne lidhje me dike, eshte thuajse e njejta gje qe bej dhe une ne lidhje me dike tjeter ( ty psh ), paçka se nuk e quaj kurre keshtu. /pf/images/graemlins/smile.gif

TranofiljA

Primus registratum

yyyy, 3 postime periher /pf/images/graemlins/laugh.gif

perdor edhe termin tend ti se ndoshta te kuptoj me mire /pf/images/graemlins/tongue.gif E lejm me mire se kto muhabete nuk bohen me dur /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

E kam shkruajtur si do ta percaktoja une : "relacionim ne tjeter menyre". Por keto gjera s'kane nevoje te percaktohen, ato thjeshte behen, ndodhin.

Edhe sa do rrish ne pune ?

teab

Primus registratum

Njerez, e dini qe Sadamin mund ta ekzekutojne neser? /pf/images/graemlins/eek.gif

TranofiljA

Primus registratum

edhe nja 2 ore e ca /pf/images/graemlins/laugh.gif

tani fillojne ikin te gjithe nje nga nje....s'ka atmosfere fundviti fare.

cacol

Forumium maestatis

Ta lene per ne 31, meqe eshte dhe Bajram... dhe keshtu do kompletohet "çuarja e DEMOKRACISE" ne Irak...

teab

Primus registratum

Une po iki tani, do i bej naften punes s'po shtyhet fare. /pf/images/graemlins/confused.gif