Martesat ndermjet racash te ndryshme.

policia

Forumium maestatis
Re: Martesat ndermjet racash te ndryshme.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: perandoria7</div><div class="ubbcode-body">Policia,ta pret mendja qe inatosem kur MADHERIA E SAJ me grupon me shperndares drogesh,kurvare, kontrabandiste refugjatesh,te korruptuar...(listen do ta lexoj gjate pushimeve verore)Une s'mund te pretendoj se s'djehem i poshteruar, thjesht ,nuk mund t'i fsheh emocionet.Nganjehere mendoj se deklarimi i te qenit shqiptar ishte gabim i rende nga ana ime,por njekohesisht pse te mbahem UNE pergjegjes per nivelin shoqeror te disa shqipetareve.Nuk e di nese ti ke jetuar jashte shtetit por a do ta pohoje lehte se je shqipetare apo do te ishte nje pyetje e pakendeshme? </div></div>
une per veten time jashte shtetit ose kam qene per arsye pune, ose per pushime, per arsye te tjera nuk kam qene, dhe maksimumi 1 muaj, 2muaj kam ndejtur...
nuk eshte se une kedo qe takoja gjeja e pare qe i thoja "jam shqiptare", por asnjehere nuk e kam mohuar apo anashkaluar nje gje te tille, nuk eshte se ndihem shume krenare, por nga ana tjeter nuk jam ndjere aspak inferiore...
disa te huaj me kane propozuar per martese, por ja qe une preferova nje shqiptar dhe shyqyr zotit i kam qelluar ne shenje dhe deri tani te pakten jam shume ne rregull me te...kjo ishte per ate qe me pyete, tani sa per ate listen, mos me thuaj qe ti i ke lene ndonje liste mangut asaj...se keshtu eshte kjo pune sa te hapet thesi...

ere

Primus registratum

po cte duhen te huajat mor cun pak shqiptare ka /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smash.gif

shefki

Papirus rex

pretty,askush s'me ka bere ndonje sygjerim kaq interesant,zgjeroje pak temen te lutem!

shefki

Papirus rex

Miremengjes Policia ,ndjehem me mire pasi lexova shkrimin tend:poshte inferioriteti!

Guest

Perandoria, ke te drejte mbi keto qe tregon, ndryshe nuk do tregoje. Ti vertete je i prekur,sidomos kur dikush te permend prejardhjen, megjithate kur zihen dy vete, (ne mos per rracen) do gjendej dicka tjeter. Ndaj mundohu ta marresh me lehte situaten. Nese do te gjesh shkak, tjeter pune pastaj. E ka fajin vertete, ngaterrimi mes rracash.

tushi

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: perandoria7</div><div class="ubbcode-body">Policia,me shprehjen"nevojat bashkeshortore" doja te thoja puthje, perqafime,shaka e muhabet(sic e ke kuptuar dhe ti) ,por problemi im qendron ne faktin se pothuajse ne cdo zenke ngrihet tema e kombesise time e pikerisht aty ajo me sulmon tmerrshem duke perdorur "kodin universal".Sipas saj, individualisht i plotesoj kerkesat e ketij kodi, por ajo me pergjitheson me bashkeatdhetaret e mi kur nxehet.A eshte e mundur t'i shmangesh nje tipizimi te tille? </div></div>

diçka nuk kuptova une

çfare nenkupton me "rraca te ndryshme" ngjyren e lekures apo kombesine
ato probleme qi lindin mes tejet dhe gruas tande nuk besoj se kane te bajne me faktin se ti je shqiptar
asnjeri nuk mundet me te ba me u ndi inferior perveçse kur ti je pjeserisht i bindun per nji gja te tille
ne rast tuj kjo mardhanie besoj ka nis me kete ndjenje inferioriteti (vetem shiko si e etiketon "Madheria e saj")
ne keto raste si pretekst mund te sherbeje çdo gja perfshi edhe kombesine

tashti meqi me te tjerat nuk paske sukses pse se provon me e rrah njihere /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shrug.gif kam lexu se ka raste qi shton dashnine e respektin bashkeshortor /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

shefki

Papirus rex

tushi,me "raca te ndryshme" nenkuptova grupe njerezish me prejardhje dhe karakteristika te ndryshme fizike.Mbase ke te drejte kur shpreh qe lidhja ime bashkeshortore filloi me nje ndjenje inferioriteti;atehere ,gruaja ime kishte shume te dhena mbi gjendjen ekonomiko-shoqerore ne Shqiperi.
Me ciltersi te them se sygjerimi yt"pse s'e provon me e rrah njihere" s'me duket i volitshem.
Sikur ta rrah gruan do te ndjehem me inferior ,sepse kam epersi fizike.Gjithashtu do te vertetoj teorine e saj mbi shqiptaret.Mbi te gjitha nese i dhunon asaj ( e cdo qenie njerezore)hapesiren personale do te reagoje ne te njejten menyre kundrejt meje ose ,ne qofte se vetem frikesohet nga dhuna ajo dashuri qe mund t'i kete mbetur per mua do t'i venitet .

Ema

Goddes

Une them se rraca nuk ka lidhje fare.Eshte njelloj si te jesh nga dy klasa te ndryshme shqoerore,eshte njelloj sikur njeri te jete miliarder e tjetri varfanjak,njelloj si prinderit e mi kur u martuan dhe kishin dy fe te ndryshme(dhe gjyshi im vuri veton mbi martesen).Te gjithe gjerat e ndryshme qe kemi nuk duan te thone asgje po qe se do.Po qe se dashurohesh me dike,mund te jete i cdo kategorie,cdo rrace,ti e do,e kupton,e lexon ne sy dhe anasjelltas.E di se duket shume romantike si ide por ne te vertete keshtu historish shikoj cdo dite.Njerezit duhen ndaj kuptohen.
P.s:Njeriu qe deri tani ka kuptuar pak a shume dicka nga une,ndaj te cilit dhe me te cilin isha komplet e disponushme te tregohesha nuk flet te njejten gjuhe me mua dhe per shume muhabete u merrshim vesh me shenja dhe duke folur njekohesisht ne tre gjuhe...

mitka

Primus registratum

femijet e nje cifti nderrracial dalin me te forte

Fiora

Primus registratum

NQs kur thua " rraca" do the thuash kombesi te ndryshme, atehere une mendoj se nuk ka ndonje gje te keqe.
Une jetoj ne amerike dhe jam me nje cun amerikan qe prej nje viti dhe u fejuam ne korrik.
Fillimisht une doja te gjeja nje shqipetar, po nuk takova ndonje qe te ishte per mua. Shqipetaret akoma kam shume per te mesuar, si te trajtojne nje grua, etj. Nuk po them qe cdo njeri eshte njesoj, dhe nuk po them qe amerikanet jane me te mire apo te keq.
dhe nuk dua te behem e keqe, por cunat shqipetar qe takova ketu ishte shume injorant, Ndoshta ishin vetem ata qe takova une, jam e sigurt qe ka dhe shume cuna te mire, po veshtire ti gjesh.
Une me te fejuarin tim merresm shume mire vesh. Ai nuk ka qene ndonjehere ne shqiperi, por po meson shqip.
ai respekton kulturen time, une respektoj te tijen..

Fiora

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: perandoria7</div><div class="ubbcode-body">Nga pervoja ime kam zbuluar se martesa me nje te huaj mund te jete e larmishme.Pasi te keni zbuluar "te fshehtat" fizike te njeri tjetrit dhe ke plotesuar nevojat bashkeshortore me partnerin e huaj,ti fillon t'i vezhgosh dhe gjykosh veprimet e saj(ne rastin tim)duke u bazuar ne kodin moral qe i ka rrenjet ne vendelindjen tende... vetem atehere ti e ndjen se ne kete shkalle fillon fillimi i fundit te marteses.Si mund te arrish te jetosh ne harmoni me te ? Ndihme!Ndihme! </div></div>

Cfare veprimesh te sajat po gjykon ti qe jane kundra moarlit te shqipetarit??

Singapuras

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: perandoria7</div><div class="ubbcode-body">Nga pervoja ime kam zbuluar se martesa me nje te huaj mund te jete e larmishme.Pasi te keni zbuluar "te fshehtat" fizike te njeri tjetrit dhe ke plotesuar nevojat bashkeshortore me partnerin e huaj,ti fillon t'i vezhgosh dhe gjykosh veprimet e saj(ne rastin tim)duke u bazuar ne kodin moral qe i ka rrenjet ne vendelindjen tende... vetem atehere ti e ndjen se ne kete shkalle fillon fillimi i fundit te marteses.Si mund te arrish te jetosh ne harmoni me te ? Ndihme!Ndihme! </div></div>

E dike qe kto dhoje martesash jo
gjithmon sjellin lumtunin e pritshme.
E din gjithashtu qe un kam fillu kaher me urry
histerin en njerz. mashkull a femen kjoft. nuk asht koha me
te kap paniku por asht koha me mendu pjekunisht.
Nese JE ABSOLUTISHT I BINUN E I VENDOSUN SE JETA ME TE asht VERTET e paberballushme, kryje at pun njiher e mir. Nuk asht funi i bots. Miljona vet martohen e dahen cdo dit.
Por nese e pelqen vertet, ate njeri e pranon ashtu sic asht.
E njeju me shum fat perandoria, se njeri qe ti pelqen, te pelqen en zemer ty (ignoroi fjalt qe thot ne nerva)ma shum se ti e pelqen at.E nese ie dakort me mua, ater en punt e zemres ti
sduhet me menua krejt vec me tru, se problemet ater shtohen....
en punt e zemres, migjoje zemren.... zemra asiher nuk genjen.
(cupa nga fieri k ba nji pytje fantastike, kushtoi vemendje... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
femna qe e ke pranu i her ndahet vetem nese ku.vnon ose vjedh)
Ciao bello, miracomando

kiren

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Cfare mendon parafolesi per martesat mes feve?

Singapuras

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Kiren</div><div class="ubbcode-body"> /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Cfare mendon parafolesi per martesat mes feve?

</div></div>

Nuk em pelqen me perserit vetvetin por meqe u dashka,
di me than qe ndersa mes nji femne e mashkulli mun t'egsistojn
pelqimi fizik, mosperputhjet e karaktereve dhe botkuptimeve( perfshin fen)parandalon 'dashnin' me xan rranj. Dhe
tashma e ke pa qe knej nuk ma€rtohet kush pa dashni.

Adeli

Primus registratum

c'ka u ba dashnia bre, tybe mu me shkesi mu kan martu vallahi ti po e din /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Singapuras

Primus registratum

qysh pe di bre deli, ti martohesh cdo nat... ahaha /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Adeli

Primus registratum

O patriot burrat e vakthit dikur kan pas martue 4 gra jaran e nuk i dilnin ha ha ha.(Sa ken ito burra ma shum ner e rregull pat...) . Ani sokol se jena taman ne zaman qi kur te bijn aziatikja per mustak me e kput en mes si dranofilen jaran, t'rritet jeta tu i shijue se jan si frut jetet, po jan si qerrshi t'amla... elegante egzotike. Ti e ke provue vet mos ban si i ndershem /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif si ndihet kur u prek lekuren e shtatit aiiiii, lekur ngjyr cokollat e but mnafshi me at eren e vecant qi kan aiiii, jo si ato bullicat tona en europ amerik etjer qi me t'xan rreziku e me u gjet afer tyne te duket se po je afer nji peme pa ndjesi femret. Aziatiket dijn me e knaq mashkullin ti po e din jaran, me ken tu dhan frymen e fundit s'po dojshe me dhan shpirt pa i shijue kto krijesa t'amla aman deli se te zgjatet jeta 1000 vjec bahet njeri vallahi. T'lutna jo ma kritika per qekyt gja jaran se tybe pa femna aziatike 1000 vjet dita mu isht duk /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif. Tung

Singapuras

Primus registratum

ahahaha, pac jeten se shneti menor te paska lan.
po mir si ekspert i vetdeklarum harrove e s'na the cilat jan ma te mirat malajzianet, indianet, apo kinezet? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Adeli

Primus registratum

ha ha , po na del nami si mjeshter gjujtjet po ani vlla. Per qef malajzianet e kinezet gjithmon te parapelqyrat po ne kit kriz ekonomike spo i bahna fjal edhe indianeve. E di qe ne ket pik je kundra mendimit tem falem po vallahit indianet po jan shum 'wet' bre njiri

lu_lu

Primus registratum

Te gjitha rracat e botes nga njerez jane te perbere apo jo..keshtu qe perderisa eshte nje Zot i vetem edhe krijesat e tij jane te gjitha njesoj... me virtyte dhe me te meta.

Ktu lexova vetem aspektet negative te martesave te tilla dhe ne fakt nuk ekzistojne vetem ato... ka dhe pozitive.

Gjera te tilla duhet ti mendosh para se te martohesh ne fakt por fakti qe ti je i martuar me ate person do te thote se e don ashtu sic eshte keshtu qe nuk shoh gje te keqe ne martesa te tilla.