Nderkohe qe di shume raste te martesave ne kishe me shume se nje here ..Fillimisht postuar nga Dafne:
[qb] Nuk e di se ku mbeshteteni kur jepni nje mendim mbi martesen ne kishe (fundja edhe ne xhami)..nuk e di nese niseni nga bukuria e ceremonise apo nga kuptimi dhe simbolika e nje ceremonije te tille...Vertete qe ceremonija e marteses kishtare eshte e lezetshme,mbi kete jam dakord me ju,po une mendoj se me kalimin e viteve njerezit kane harruar simboliken e saj..Me sa di une eshte e ndaluar te martohesh me shume se 1 here ne kishe perderisa je betuar para zotit qe çiftin vetem vdekja mund ta ndaje...Nderkohe qe di shume raste te martesave ne kishe me shume se nje here ..Kjo me ben mua te dyshoj per autenticitetin e kesaj ceremonije...kshuqe une se kuptoj edhe skepticizmin apo neverine qe shfaqin disa persona ndaj marteses ne xhami ..Une per vete jam muslimane per modo di dire,po nuk jam besimtare..nuk besoj as ne ceremonine ne kishe e as ne ate ne xhami..po per ata qe besojne mendoj qe jane te barazvlefshme: [/qb]
Kto trut ku i gjen ti tek tregu shumices?Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Dafne,besoj qe Blue i spiegoj shum mire se si lejohet qe te martohesh dy here ne kishe,te gjitha obcionet e tjera jane joteverteta!!!Ndersa ne xhami nuk behen martesa(me sa di une)sepse gruaja nuk lejohet te hyje nga ana e burrave,vec nqs bahet ndaras(qe per mendimin tim qe ne ndarjen brenda xhamise,de fakto ka ndodh edhe ndarja e qiftit). [/qb]
Sot i thashe dikujt te hesht...se "pergjithmona apo perjetesia" me tremb. Me trembin premtimet e senesermes.Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] ndersa thenja:
vetem vdekja mund te na ndaje
me duket shume e `frikshme`
ndoshta duhet te zevendesohet me(psh)![]()
:- jam bashkudhtari(ja) jote deri ne pafundesi
megjithseflet dhe pa fjale /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]