Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

capuni

Primus registratum
Re: Marketing, Ide, Koncepte & psikologji Biznesi

He, si thua i binte mu ne koke te gjitha pikave te reklamimit?

Daniel H

Primus registratum

Ok marrim nje rast studimi per ta analizuar.

Great1, anetar i AF-se, ka futur ne treg nje pije te re energjike qe e ka emrin Bad Dog. Ai do qe te kap nje pjese tregu duke patur parasysh qe mjetet financiare qe ai ka ne dore jane te pakta per te konkuruar me Redbullin dhe pak me pak me Bullit.
Sipas jush kush mund te jene menyrat me te mira per te penetruar ne treg, duke ditur qe cilesia eshte e mire dhe çmimi eshte me i ulet se i konkurenteve?

ujku81

Primus registratum

Te shkoje tek shkolla e qenve!! /pf/images/graemlins/tipsy.gif
Te na e jape dhe ne ta provojme, e ti japim nje mendje!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pervec shakave, shuuume e veshtirrrre. RedBull eshte bere sinonim i pijeve energjike. Para se te japim nje pergjigje pa e njoftur produktin, vetem me thenien cilesia e mire dhe cmimi me i ulet, une do te doja te pakten ta provoja, ku mund ta gjej?? /pf/images/graemlins/confused.gif

Daniel H

Primus registratum

Kur te vij ne Tirane Great po te bejme nje telefon dhe te jesh dhe ti pjese e fushates se tij te marketingut. Une kam pershtypjen se Redbull te gjithe tregun e ka nga brandi dhe ajo qe the ti, qe eshte bere sinonim i pijeve energjike dhe nuk besoj se njerezit e vleresojne ate per nga shija.
Dhe nje prodhim vendas qe behet ne Korce me bidona 1 kilesh "Red Stone" i perafrohet maskimalisht shijes se Redbullit.
Gjithsesi e marrim te mireqene qe cilesia eshte e mire, tjeter cfare mund t'i ofrohej ketij produkti?

ujku81

Primus registratum

Red Stone-in e kam provuar dhe nuk eshte i keq, prodhonet ne Dardhe te Korces me duket. /pf/images/graemlins/cool.gif

Kthehemi tek Bad Dog-u, nese eshte cilesor dhe me cmim me te ulet a mund te konkurroje kanalet e shperndarjes se RedBull?

Daniel H

Primus registratum

Normal qe jo, mos bej pyetje retorike. Fakt eshte qe s'ka mjete financiare per te ngrit ate infrastrukture qe mund ta kete Redbull dhe Bullit. Gjithsesi shpreson te kapi nje treg lokal si psh veriun e vendit deri ne Tirane. Mqse perpara eshte dhe sezoni i veres, shpreson qe ky do jete oportunitet per te.

capuni

Primus registratum

Thuji Great1 t'na japi nai lek ..edhe ja qendisim ne strategjine. /pf/images/graemlins/wink.gif

Ose si tha edhe Ujku ..t'na bi nai bidon ta provojm. /pf/images/graemlins/shrug.gif

bob

Primus registratum

pershendetje dhe faleminderit per mbeshtetjen tuaj

tregu rajonal eshte shume i favorshem ketu sepse edhe SHengjinin e kam 5 min. larg
kam shetitur ne disa lokale dhe kam shperndare nje sasi te konsiderueshme.dueht pak kohe qe pija te fitoje nje fare kredidiliteti tek njerezit
cmimi i saj arrin deri ne 40 leke te reja me pak se red bull me shumice a pakice qofte
kam menduar qe nje reklame tek nje tel.lokal mund te sherbeje me shume.
do jem ne tr neser e nese do takohem zotin EBM do i dhuroj nje pije per secilin prej jush /pf/images/graemlins/wink.gif
do mund te pajisem nga vera me disa cadra kapele bluza e aksesore te tjere.
ndoshta ne nje hotel te ri jashtzakonisht fantastik me pishine do organizohen edhe BAD DOG party.
do jet kenaqesi nese dikush kalon ne SHengjin per disa dite te ndalet dhe te frekuentoje ambientet dhe pijen /pf/images/graemlins/smile.gif
edhe nje here faleminderit!
per djaloshin EBM shume pershendetje /pf/images/graemlins/wave.gif

Daniel H

Primus registratum

E mjaft o great me keto zotnilliqe, jemi shoke ne rradhe te pare.
Degjohemi neser per punen e Bad Dog-ut.
Ujkun e gjej kollaj, por Capunin e kam ca veshtire ta arrij.

ujku81

Primus registratum

Capunit ja dergojme me FedEx!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Mua me duket shume siperfaqesore per te gjykuar,ama duke u nisur nga cfare shkruhet me lart,do thoja qe ai redbulli i dardhes nuk eshte aspak normal,per mua ska asnje pike cilesie,derisa ne ate shishe ska asnje etikete sigurie,cilesie dhe kontrolli.Madje dhe data e skandences thuhet qe eshte e shkruar ne tape por aman ne tape nuk lexohet asgje nga cilesia e keqe e stampimit.Pra,ky produkt per mua qe kam dyshime sme ofron cilesine qe kerkoj.Redbull mesa kam pare ka zoteruar tregun.Keto pijet e ngjashme me te,duhet te shfaqin shume siguri te klienti per cilesine, duhet te kapi cepat e tregut,prandaj jam dakort me shperndarjen lokale sidomos tani qe po afron pranvera e vera.Mund te shkosh ne pikat turistike te shqiperise dhe te ofrosh nje sasi te caktuar te kesaj pije.Te keshilloj diskot e sarandes,disko havana ne dhermi,lokalet e durresit qe kur te bie pika e diellit ne koke blejne gjithcka,dhe ato lokale qe the ne shengjin.Duhet te kesh kujdes me cilesine dhe sigurine e produktit,dhe te llogarisesh qe keto lokale do e rrisin dyfish cmimin e produktit tend sepse eshte produkt stinor dhe i panjohur,dmth persa i perket cmimit me redbull s'mendon se do e konkurrosh dhe aq.Sdq eshte akoma per tu pare gjithcka.Une do te te keshilloja dhe nje reklame prezantimi te shkurter ne ndonje tv lokal.

^^MIA^^

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
He, si thua i binte mu ne koke te gjitha pikave te reklamimit?

[/ QUOTE ]

Po,dhe me pelqen kjo tendenca e reklamave humoristike ,te ngelen ne mendje e te fiksohen me lehte.Shoh qe eshte rritur shume si tendence.Ama do me pelqente me shume nje reklame qe do permbante klas brenda /pf/images/graemlins/smile.gif

ujku81

Primus registratum

Mua me duket shume siperfaqesore per te gjykuar,ama duke u nisur nga cfare shkruhet me lart,do thoja qe ai redbulli i dardhes nuk eshte aspak normal,per mua ska asnje pike cilesie,derisa ne ate shishe ska asnje etikete sigurie,cilesie dhe kontrolli.Madje dhe data e skandences thuhet qe eshte e shkruar ne tape por aman ne tape nuk lexohet asgje nga cilesia e keqe e stampimit.Pra,ky produkt per mua qe kam dyshime sme ofron cilesine qe kerkoj.

[/ QUOTE ]

LIPSI ke te drejte te dyshosh tek cilesia, sepse amballazimi le shume per te deshiruar, thjesht ideja e pijes energjike me shishe tip "Coca Cola" s'eshte e mire.

nevriku

Primus registratum

Realisht konsumatori, lexon tapen e etiketen kur blen nje produkt e? Sa % e konsumatorit shqiptar e ben kete? Sa prodhim e mallra per konsum kemi ne qe ne prodhohen ne vend? Kush u beson reklamave te ne? Sa per Red Bullin, mos e keni me merak, nuk ju gjen gje, shihni ujin qe konsumoni cdo dite, se prej atij mund ta pesoni.

capuni

Primus registratum

Capunit ja dergojme me FedEx!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

..po futeni me nai frigorifer se vi e mar vet anej nga vera! /pf/images/graemlins/idea.gif