Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

althea

Primus registratum
Re: Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Bizn

Une do te thosha se Shqiperia nuk ka tradite ne fushen e marketingut dhe me e keqja eshte se as nuk perpiqet. Po ne fund te fundit cdo popull ka ... reklamen qe i takon

Daniel H

Primus registratum

kjo eshte nje e vertete e madhe qe marketingu per shqiptaret eshte nje shkence e re dhe jo shume e njohur, por kjo s'ka lidhje me popullin. Populli eshte ne gjendje ta dalloj te bukuren nga e shemtuara dhe nuk do t'ja dije se sa leke ke harxhuar ti per te prodhuar reklamen. Per ate o beje tamam o mos e bej fare.

ujku81

Primus registratum

Reklamat e tyre jane nje idiotesi e vertete, ku e kan gjet ate Zajminen!!! Jane shume larg OLIM ne imazh, ne treg jane poshte Olim dhe Floriol, dhe me duket se kane pat ca kohe probleme me fonde qe kane marre nga projekti shume i perfolur per abuzime,2KR. /pf/images/graemlins/tongue.gif

irene

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Mqse jemi ne tregun e vajit te gatimit, cili mendon se eshte me i miri ne treg.
Kam degjuar qe Floriol eshte goxha i mire si produkt gje qe pasqyrohet ne shitjet.
Tjeter?

[/ QUOTE ]

si s'hoqe dore nga anketimet dhe reklamat okulte dhe ti ??? /pf/images/graemlins/booki.gif

dimir

Forumium praecox

E si duhet te jete nje reklame qe ti thuhet reklame e bukur e cila ka nivel dhe publiku, klienti te jete i kenaqur.!?
Cfare e bene nje reklame te jete e sukseshme.?

^Ira^

Forumium praecox

Mendoj se nuk ka ndonje pergjigje ekzakte per ato cka ti pyet me lart, sepse jane te shumte elementet, detajet te cilat e bejne nje reklame te arrire, te bukur, te suksesshme. Por nese ti pyet per nje reklame specifike dhe kerkon mendimet perse kjo reklame eshte e suksesshme apo jo ,atehere mund te evidentohen elementet specifike tek ajo reklame qe e bejne ate te bukur, speciale etj.

irene

Primus registratum

une mendoj qe slogani dhe logo zene nje pjese kryesore ne prezantimin e imazhit te komp.

ajo per kazinon psh: "behuni pjese e pervojes" pa lidhje fare, vene dhe nje foto me drita te taivanit dhe pretendojne se po bejne marketing boooh

Erind

Forumium maestatis

E si duhet te jete nje reklame qe ti thuhet reklame e bukur e cila ka nivel dhe publiku, klienti te jete i kenaqur.!?

[/ QUOTE ]

Nje reklam e mire, vjen vetem mbas nje studimi te mire, sepse te gjitha elementet nderthuren me njera tjetren.
Ira e ka shpjeguar shume mire!

capuni

Primus registratum

[/ QUOTE ]

..pra Dimir, sic ka thene edhe Ira ne menyre te anasjellte me shpjegimin e saj, eshte pothuajse e pamundur te krijosh nje reklame te suksesshme. Cdo reklame analizohet ne retrospekt pasi eshte pare reagimi i publikut. Kjo do te thote se ka reklama qe ishin aq te kqija saqe u perfolen shume dhe pa u kuptuar ndihmuan ne perhapjen e emrit te kompanise. Vite me vone keto reklama mbahen si reklama te goditura e te suksesshme, pavaresisht se krijuesit e reklamave nuk kishin si qellim te mirfillte te krijonin dicka qe mbahej mend per keq. Shembull; reklamat fillestare te kompanis Snapple, me personazhin kryesor "Snapple lady."

Reklama me e mire e te gjitha koherave, me sa di une, mbahet ajo e Apple Computer e titulluar "1984" -- me nje vajze qe vrapon ne nje salle kinemaje, me nje varre ne dore, teksa ndiqet nga pas nga forcat policore ...edhe thyen ekranin e kinemase. S'permendet fare produkti.

dimir

Forumium praecox

"Reklamat e bukura duhet te jene te zgjuara"
Une keto hard selling nuk i honeps dot per vete ...

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/thumbsup.gif "Reklamat e bukura duhet te jene te zgjuara" /pf/images/graemlins/wink.gif

222222

Primus registratum

dua nje e se me teme roli i shtetit ne stimulimin dhe zhvillimin e firmave te bisnesit

capuni

Primus registratum

dua nje e se me teme roli i shtetit ne stimulimin dhe zhvillimin e firmave te bisnesit

[/ QUOTE ]

...ta boj une, sa faqe e do? /pf/images/graemlins/smash.gif

dimir

Forumium praecox

<font color="purple"> Per Albforumin MARKETINGU Falas. </font>
Te gjithe miqte me te cilet komunikoj nepermjet intenetit sot jane Antare te Albforumit.
Me e bukura eshte se nuk i di Nickname, por e di sot qe ato jane anetare dhe kane vlera.

logo_art_fillimi.jpg

Eshte shume emocionuese dhe mjaft interesante per mua te ndaj me ju mendimet dhe opinionet mbi Marketingun dhe Ekonomine, qe ne te vertete fale interesit dhe shkrimeve tuaja eshte bere nje nder temat me interesante te Albforumit. /pf/images/graemlins/wink.gif

dimir

Forumium praecox

Moderatoret kane vene veton ne rradhen e leximit te artikujve tek ekonomia. Nuk kisha ndermend ta thoja se mendova se ishte e perkoheshme dhe ndoshta mund te sherbente per ndonje gje, por me sa duket nuk ishte ashtu.
Ju si mendoni eshte e drejte sjellja e moderatoreve apo administratoreve te albforumit.

ujku81

Primus registratum

Thjesht EBM ka harruar ta heqe ate temen e pare nga fikse aty ku eshte. U vu se ishte per ca kohe tema me e rrahur tek ekonomia, po ka kohe qe nuk shkruhet me aty. E perkohshme eshte.

Nejse, te kalojme tek tema ne fjale, si mendoni eshte marketuar mire nga Digitalb Kampionati Boteror i futbollit qe fillon pas pak ditesh?? Me duket se nuk po ndihet shume atmosfera e Boterorit!!

Daniel H

Primus registratum

Ju si mendoni eshte e drejte sjellja e moderatoreve apo administratoreve te albforumit.

[/ QUOTE ]
Sa per sqarim Dimir qe mos te ngelen pishmanlleqe nga pas.
Ti personalisht e ke hap temen ne Qershor te 2005-es dhe i dyti pas teje tek kjo teme qe ka shkruar, kam qene une ne Tetor po te 2005-es. Dhe po te vesh re une (qe per fat te mire a te keq sot jam moderator) shumicen e postimeve me baze ekonomine, i kam bere tek kjo teme. Nuk besoj se vleresohet tema nga 1 gozhde qe ka ne krye apo nga yjet qe ka nga pas, por nga numri i postimeve dhe shikimeve /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Sa per pyetjen e Ujkut, mbase kjo atmosfere e vaket qe eshte percjell tek ne, vjen edhe nga mosha. Dikur futbollin e kemi pas preokupimin kryesor, ndersa tani problemet e perditshme na e kane svenitur pothuajse teresisht kete pasion.
Gjithsesi Digitalb gjate gjithe kohes e ka perdorur te drejten per te transmetuar ndeshjet e Kupes se Botes per qellimet e veta komerciale, gje qe mund te kete ndikuar ne perceptimin popullor per ta pare kete eveniment jo me si dikur, si sport per te gjithe, por si mjet fitimi per kompanite.
Nejse une me teper gjithsesi i meshoj faktit te pare, ku mosha dhe dinamizmi qe ofron ajo, na ka detyruar te leme pas dore te tilla interesa.

ujku81

Primus registratum

Jo mor se mua nuk me ka humb ai pasioni qe kam pas per futbollin. Por shitja e te drejtave televizive ne kompanite e pay TV (digitalbi ketu dhe Sky ne Itali) e ka humb te gjithe atmosferen qe krijohet para kampionatit.
TV e tjera nuk kane dhene asnje reklame per emisionet qe mund te japin per Boterorin, sepse nuk do te transmetojne ndeshje. Boteroret e kaluar kishe emisione ne te gjitha TV, ku pasqyrohej cdo gje per Boterorin. Sivjet jo.
Me vjen shume keq sepse kjo do ti largoje njerezit nga ky eveniment i madh, jo te gjithe kane mundesi te blejne Digitalb.

P.S: Dhe hiqja ate "gozhden" asaj temes se TVSH, se ka dy jave qe nuk shkruan me njeri aty. /pf/images/graemlins/wave.gif

Te fala /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Poseidon

Primus registratum

Nejse, te kalojme tek tema ne fjale, si mendoni eshte marketuar mire nga Digitalb Kampionati Boteror i futbollit qe fillon pas pak ditesh?? Me duket se nuk po ndihet shume atmosfera e Boterorit!!

[/ QUOTE ]

po pergjigjem sa per veten time...
nuk kam blere abonim 1 vjecar tek digitalb... nuk kam blere as karten e famshme premium... thjesht kur ua shof reklamat me duket sikur me ftojn te mos i blej kurre. me duket sikur tallen me mua se ata kane te drejten universale te me shesin ajrin qe thith.
ky komercializim i tejskajshem i futbollit duket sikur ja ka ven mire shkelmin ne fyt ketij sporti...
nuk e di po per here te pare ndihem shum indiferent ndaj nje kampionati boteror... e di qe kete rradhe shum ndeshje as do i shoh fare se nuk me terheqin fare... ato ndeshje qe dua ti shof ka plot alternativa te tjera per ti pare dhe as do merrja mundimin per ti pare te kanalet premium...

ujku81

Primus registratum

Nga e gjithe fushata mua me ngre nervat kjo:
"Nje Boteror si ky nuk e keni pare ndonjehere" keshtu thote Digitalb kur promovon HUMAX (televizorin LCD qe kushton sa qimet e kokes) per te tjerat mendoj se levizjet i ka bere ne rregull ashtu si thote EBM nga pikpamja e vet komerciale. Gjithandej imazhit te Digitalb i eshte bashkangjitur logo e Germany 2006, kanalet premium i shtoi, spotet per boterorin i ka lancuar me kohe dhe me duket se ka bere dhe nje perpjekje me keto dokumentaret per botroret ne vite para ca kohesh.
Eshte mese normale qe nuk do kemi me TVSH me Lad Grillon e Ahmet Shqarin, figura me te cilat i kemi shume te lidhur boteroret. /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

Iola, Digitalb ne veten e vet eshte ne rregull, problemi eshte qe nuk do te kete me aq shume njerez qe do ta shohin kampionatin, pasi nuk e kane mundesine, dhe evenimentit po i bie interesi. Kampionati Boteror eshte nje eveniment qe nuk shihet vetem, dhe gjeja me e ndyre eshte te shofesh ndeshjen dhe te mos kesh me ke ta komentosh, kur te thote tjetri "Nuk e pashe se s'kisha ku ta shifja". Te del Boterori nga qejfi.

ujku81

Primus registratum

Eshte ndryshe kampionatet dhe Champions League dhe ndryshe Boterori. Boterorin e shohin dhe ata qe ne pergjithesi nuk shohin futboll. /pf/images/graemlins/wink.gif
Nejse, shpresojme te ndihet ca me shume ne vijim, nderkohe dhe ne AF nuk eshte ndjere deri tani. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/smirk.gif Mbase eshte ajo qe thote EBM (qe do ta nxij se thote s'kemi kohe per Boterorin po ngeli duke bere llogje tek TH&amp;TH) /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif, por prape krahasuar me Boteroret e tjere dicka ka ndryshuar.