Manipulimi

Shqiptarja

Primus registratum
Re: Manipulimi

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb]manipulimi eshte ves,.....
Mendoj se kur manipulimi arrin doza te larta kalon ne dhune psikologjike,mbase eshte e rende te thuash dhune,por keshtu me duket kur dikush arrin te drejtoje mendimet qe sipas meje duhet te perbejne thelbin e lirise se nje individi.[/qb]
Mendim shume i mire,i shkelqyeshem "Danae"
Pra ,manipulim=roberi!!....Excellent! :thumbsup:

Diavolessa

Valoris scriptorum

Pra ,manipulim=roberi!!....Excellent!

Jo - jo . Si qenka manipulimi Roberi?????? Se mbas mund te themi manipulimi "mashtrimi"

Dikush e han dikush jo. Jo te gjithe njerezit mund te manipulohen kollaj! Ka nga ata me te dobtit , nga ata qe soportojne.

Mendoj qe manipulimin psikologjik e kemi ngrene te gjithe. Sa do jemi icik te varur nga kjo cop pc. Mbase jemi edhe te zgjuar ama kohen me te bukur na e han kjo! Mund ta quajme manipulim, me plotesine e koshenzes sone?

Danae

Primus registratum

Ti papi je akoma e mendimit qe ekziston demokracia?
ok,nuk mund ti thuash roberi,por si quhet ndryshe dicka qe limiton lirine tende personale?
-Dikush e ha e dikush jo-,shpjegim i ceket,sepse une si pjestare e rezistences mendoj per shumicen /pf/images/graemlins/laugh.gif ,lol.
Manipulimi eshte term i gjere,as une nuk do doja te haja gjithe brockullat qe Usa thone per irakun apo per vendet e lindjes,por çe do qe ekzistojne vetem lajme te pjesshme,dhe domosdoshmerisht do i ha heret apo vone.
E vemja arme mbrojtese me ngelet Skepticizmi.
tani nuk mbaj mend kush ka hape temen,po betohem qe ne pak tema jam defryer kaq shume:) /pf/images/graemlins/smile.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Danae zhemel s'jemi ke rrezistenca ketu /pf/images/graemlins/wink.gif se une jam Anti :smash: :smash: :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps: Duke ju permbajtur temes:

Une manipulimin e quaj mashtrim dhe problem psikologjik se keshtu, genjen dike tjeter dhe nuk i lejon te zhvilloj trurin dhe mendimet e veta. Eshte dicka shume e keqe mos teper e ndyre ne se dikush e ben, sepse luan me mendimet e te tjereve.

Le_Routard

Forumium maestatis

Kurse per mendimin tim manipulimi i ngjan atij teatrit te kukllave, kur arrin ti gjesh telat personazhit, dhe di ti levizesh ato, ateher e ben ate te luaj pjesen qe do ti.

Kordelja

Valoris scriptorum

L-R e sakte! :thumbsup:

Besoj se e kishe fjalen per marionetat, eshte nje krahasim ideal. :thumbsup:

Perputhet krejtesisht me mendimin tim.

Danae

Primus registratum

shfrytezimi i pikave te dobeta athere,nese eshte keshtu diskutimi qe ka njerez te dobet qe "e hane"manipulimin ,eshte qesharak dhe plotesisht pa vend,çdo person ka pika te dobeta dhe ne situata te ndryshme medeomosdoshmerisht ato shfaqen.

Perjashtimi:Une njoh nje "manipulues" qe e kam xhan,shume xhan /pf/images/graemlins/tongue.gif

tutu

Primus registratum

Une mendova se pas fjaleve te sekretares se grupit diskutimi duhet te qe mbyllur /pf/images/graemlins/laugh.gif , por mesa shoh paskam qene e gabuar shume.

Per ke mendon se nuk eshte manipuluar ne nje menyre apo ne nje tjeter, apo qofte edhe per ata qe mendojne qe nuk manipulohen perdite (se paku nga informacioni i tepruar, qe edhe te duash nuk mund te analizohet), une mendoj se kjo kategori njerezish jane me te manipulueshmit dhe rrjedhimisht dhe me te manipuluarit.

tutu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb]ka dhe nga ato qe nuk i ze gjumi aq shume jon te manipulum.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ahahahaha...ka dhe nga ato qe kane provim (biles te fundit fare ne jete te tyre) dhe nuk duan qe pas kater vjetesh e gjysem ne universitet te mbeten pa copen e letres (funksionit e se ciles nuk kam pse e ri-perseris) /pf/images/graemlins/laugh.gif
More vesh tani? /pf/images/graemlins/smile.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

ate thash dhe une, ta ka manipuluar forumi dhe do te leri pa cope letre, dhe shiko se po nuk e pate kur te vij nevoja do behesh pishman. /pf/images/graemlins/laugh.gif

tutu

Primus registratum

[qb]ate thash dhe une, ta ka manipuluar forumi dhe do te leri pa cope letre, dhe shiko se po nuk e pate kur te vij nevoja do behesh pishman. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
po pse e permend fjalen manipulim kot..pse ben sikur je brenda temes medemek...ti e di qe ky qit qati do i haj gersheret /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga tutu:
[qb]
[qb]ate thash dhe une, ta ka manipuluar forumi dhe do te leri pa cope letre, dhe shiko se po nuk e pate kur te vij nevoja do behesh pishman. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
po pse e permend fjalen manipulim kot..pse ben sikur je brenda temes medemek...ti e di qe ky qit qati do i haj gersheret /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Po jo mi ti po dua te manipuloj moredatorat, po shiko mos i thuj gjo njeriut se do na bojn Ban te dyve. Ti do thush shyqyr se kshu te pakten do kesh kohe me u pergatit per provimin kurse une nuk dua te me bejn ban se nuk kom mo provime me pergatit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Jo po jam i sigurt qe edhe Albforumi po na manipulon. Mua nuk ka dit qe te mos e shfletoj nga pak, mu ka bere si droge, jam i manipuluar.

Po fajin e kan moderataret se paskan qene dipllomat te fort vallai!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

...terheqje ne rrjeten e tij

He fillove dhe ti ti manipulosh antaret e AFes? Une nuk jom peshkatar! Zej be per koken e nendajes po s'me besove.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

tutu

Primus registratum

Shume dakort qe manipulimi eshte tjeter gje nga genjeshtra. Genjeshtra eshte shtremberim fakti, ndersa mashtrimi eshte manipulim faktesh ne menyre te tille (psh duke i nderruar rradhen, ose duke lene disa fakte jashte e renditur te tjere) qe ka per qellim krijimin e nje ideje te gabuar por e arrin kete pa genjyer.

P.S. Une hyra prape ne teme LR, po ti si do ia besh? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Ndersa une do te tregoja ate manipulim qe behej ne kinemat amerikane reth viteve 50-60. Syri i njeriut ka aftesin te kapi reth 20 imazhe ne minut, dicka e till por nuk e mbaj mend sasin e sakt tani, keshtu qe duke perfituar nga ky limit fizik ne kinemat amerikane ne mes te metrazhit shtoheshin edhe ca imazhe publicitare, psh coca-cola, hot dogs etj, dhe spektatoret duke pare filmin normalisht ndjenin nje deshire per te pire ose per te henger. Ne kete menyre shiteshin pijet ne kinema. Tani eshte e ndaluar me ligj kjo praktik, prandaj po ju erdhi etje ne kinema dijeni se normalisht eshte pa te futme.

Car dite e ke provimin? /pf/images/graemlins/laugh.gif

tutu

Primus registratum

ti do qe une te dal jashte teme, po nuk e ha JO! /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. duhet ta dorezoj per dy ore dhe akoma kam gjysmen per te bere....ate gjysmen qe kam bere me hengri nja 18 ore...ti si mendon, e mbaroj dot une? /pf/images/graemlins/frown.gif ...nejse, ika, ika

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga tutu:
[qb]ti do qe une te dal jashte teme, po nuk e ha JO! /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. duhet ta dorezoj per dy ore dhe akoma kam gjysmen per te bere....ate gjysmen qe kam bere me hengri nja 18 ore...ti si mendon, e mbaroj dot une? /pf/images/graemlins/frown.gif ...nejse, ika, ika[/qb]
Po te kesh hik me termen ma do menja se do e mbarosh. Mos harro te manipulosh i cik profesorat se ta falin edhe po s'dite ndonje pytje. Manipulimi i profesorave eshte gjithmon shume i rendesishem perpara provimit. /pf/images/graemlins/wink.gif

Good Luck, Bone chance, a bocca lupo, viel gluck etj etj /pf/images/graemlins/laugh.gif