LUFTA KUNDER ISLAMIT

LUFTA KUNDER ISLAMIT

Te nderuar

Deshta ta hap nji tem te till sepse mendimi im asht se krejt kjo lufta kunder te 'terrorit' eshte vertet nje lufte kunder islamit.
Kjo luften miret me fuqi ushtarake, me fuqi psikologjie, ku rinia muslimane detyrohet te transformohet sepse. telivizoret e perkrahin 'orospillukun' e evropes e amerikes. Pra deshta te ju lexoj disa mendime qe keni. Dhe a dote arij kjo qellim te amerikes per ta transformoj boten muslimane ne ate qe ai done? apo dote pritet me nje rezistence me te forte?

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: LUFTA KUNDER ISLAMIT

Korn, po flet për kulturë? Më lejo të të kujtoj që masa është injorante, si në Irak ashtu edhe në SH.B.A apo kudo tjetër. Iraku kishte deri koka shkence para "Çlirimit" nga SH.B.A. Për më tepër, kur nuk të fton njeri mos prit që të të brohorasin e të të hedhin lule. SH.B.A deshi me vjedh naftën irakiene dhe këtë e bëri me forcë. Dhuna sjell dhunë dhe tani ta shohim se si do shkojnë ngjarjet.
Mos harro Vietnamin plako se aty u pa se sa demokratë janë SH.B.A dhe ç'jetë propagandojnë ata. Në Vietnam ata vranë 5 000 000 (pesë milionë) vietnamezë por sigurisht nuk mund t'i dënojmë dot sepse janë ata xhandari :shrug: . Shpresoj që Iraku të mos kthehet në Vietnam sepse do ishte një tragjedi tjetër e pafalshme e shkaktuar nga SH.B.A, e padenoncuar nga Bota dhe e mbrojtur nga disa gomerë!

Për më shumë informacion shko tek Wikipedia . Aty mund ta shohësh në gjuhën që ke qef se çfarë bëmash kanë bërë SH.B.A dhe se ç'mund e ç'duhet të presim prej tyre /pf/images/graemlins/wink.gif .

korn83

Forumium praecox

kondre kur pergjigjesh keshtu ke qejf te dialogosh me ty,gjynah qe s'je gjithmone i tille...nejse

ti me flet per injorancen intelektuale te masave...edhe une te pyes:
po italianet te duken valle me te kulturuar intelektualisht se irakenet ku 22 milione jane ANALFABETET,pra gati gjysma e popullsise???...shifrat kane dale para dy a tre muajsh dhe nuk jane propagande(megjithese ia vejne fajin berluskonit,e dime fare mire qe ka diçka qe s'shkon ne deshiren per kulture te italianeve)...por ama edhe atje ka shkencetare,e pranojme te gjithe diçka te tille!siç ka teper mendje te ndritura dhe universitete me prestigj e te respektuara ne mbare boten ne amerike...ndofta edhe iraku mund te jete i tille,nuk e di dhe nuk e besoj per vete faktin qe atje shkencetaret i therin,por ajo per te cilen une flas dhe qe ti megjithe idete e tua duhet ta njohesh sepse eshte thjeshte e verteta,eshte kultura politike,kultura qytetare,dialogu,emancipimi shoqeror qe ne itali megjithe injorancen intelektuale ekziston dhe ne irak mungon totalisht!!!atje nuk ka deshire per shtet,jo me per shtet me principe perendimore prandaj eshte e kote qe flisni per torturat amerikane apo angleze...eshte kjo qe e ka ekstremizuar tej mase situaten dhe mendoj qe gabimi i vetem i kesaj lufte ishte nenvleftesimi i natyres barabare arabe.

sa per vietnamin,gabohesh rende,pasi kafsherine e kane treguar ne rradhe te pare vietnamezet vete me njeri tjetrin!!!...te jugut apo te veriut qofshin ata!boll me keto teorirat e tipit vietnamezet jugore ishin servila te amerikaneve a ku ta di une pasi kane dale jashte mode...jugoret kishin te drejten e tyre legjitime per te qene kunder komunizmit...se amerika pastaj u perpoq t'i ndihmonte eshte tjeter gje!u perballen dy blloqe te medha e jo vietnami i "vogel" e i "pafajshem" i veriut kunder amerikaneve "prepotente" dhe "servilave" te tyre jugore,prandaj ishte situata qe kerkonte vendosmeri dhe ekstremizem.nuk ndodhi e njejta gje ne europe pasi fanatizmi ishte i nje grade me te ulet..nuk besoj se ballistet apo komunistet do te ishin vrare ne Shqiperi si aziatiket ne pergjithesi te indokines...

te falenderoj per linkun,por nuk me duket shume i besueshem materiali qe qarkullon ne te

Kondrapedali

Kondrapedali

Po të bëj edhe unë një pyetje Korn!

Sa vjet kanë italianët që janë demokratizuar dhe sa vjet kanë irakienët që heqin pasojat e ndërhyrjeve angleze apo amerikane?
Nëse përgjigja është pak a shumë e njëjtë në të dy rastet atëherë mund të them që e ke një pjesë të përgjigjes përfundimtare. Për pjesën tjetër të përgjigjes kujto faktin se edhe Iraku ashtu si Shqipëria ishte nën turkun dhe nuk kishte si të përparonte.
Së fundi, pushtimi i Irakut nga SH.B.A nuk ndihmon në njerëzimin e irakienëve, përkundrazi! Lufta nxjerr në pah atë që është më e keqja tek njerëzit. Ajo i barazon ata me kafshët dhe qofshin irakien apo amerikan, nuk mund të dënohem për krime lufte pasi vetë lufta është krim! Pra nuk janë ngjarjet e Abu Ghraib që duhen dënuar por ata persona që qëndrojnë pas luftës /pf/images/graemlins/wink.gif .

korn83

Forumium praecox

ç'ti besh kondre qe pikerisht as shqiptaret nuk do te kishin bere tmerret qe bejne arabet sot ne irak.edhe spanja e portugalia nisen demokratizimin vone.per fat te keq disa karakteristika nje komb i ka ne gen.
jam dakort kur thua qe te gjitha lufterat jane te tmerrshme,por per fat te keq ndonjehere jane te nevojshme...une me shume se me ke i nis,e kam me ke ben qe situata te arrije ne ate pike sa vendet perendimore te justifikojne nderhyrjen...mendoj se sikur mos te ekzistonin keta,interesat do te zgjidheshin detyrimisht ne menyre tjeter.
nuk thashe qe pushtimi amerikan i irakut do t'i civilizoje ata...theksoj qe eshte diçka e pamundur...mendoj ama qe do te ishte ne te miren e irakut dhe te lindjes se mesme sikur pas debimit te dikujt me force qe do te krijonte nje situate anarkie kaotike te qendrohej ne vend sa per te stabilizuar situaten...por per fat te keq te gjitha qeverite e tanishme atje perceptohen nga syri fanatik i arabeve si qeveri spiune e jo thjeshte qeveri teknike tranzicioni...edhe sikur te nderroheshin trupat dhe iraku te kalonte nen administrimin e okb-se(siç paten propozuar te pakten ketu ne itali te majtat ekstremiste)situata do te ishte e njellojte

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] une nuk kuptoj naivitetin tuaj...ku keni pare ne bote sikur edhe nje rast te vetem te ndonje fuqie qe ben lufte kunder interesave te saja?ç'pretendoni kot atehere prej amerikaneve?ndryshimi i amerikes me vendet e tjera eshte qe ajo perpiqet te beje interesat e saja por edhe te jep...amerika mund te shkaterroje per lufte,por pastaj rinderton gjithçka [/qb]
kam pare une, ja disa raste :

1. aleksandri i madh

2. napoleoni.

une nuk di cilet ishin interesat per lufte te ketyre te dyve.

ka mundesi te mi shpjegosh, po qe se ke ndonje ide per to.

ps; me kete nuk dua te them qe edhe amerika lufton per te njejten kauze (kjo ngelet ta diskutojme ktu). besoj e kupton kaq.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali
Po të bëj edhe unë një pyetje Korn!

Sa vjet kanë italianët që janë demokratizuar dhe sa vjet kanë irakienët
Njeriu edhe njerezit krijohen ne baze te dy kushteve 1)ana rracore edhe trashegimia gjenetike 2)ana sociale si jetojne. Irakenet tani kur po flasim nuk kane asnje nga keto te krahasueshme me qafiret.

Nje pjese kane perceptim ndryshe nga nje pjese tjeter. Italianet jane popull qafir. Irakenet jane popull myslyman.

Italianet per shembull ndertuan ne Venecie (ne mesjete) me shume arkitektura fenomenale sa bota Islame akoma nuk ka arritur qe ne kohen e majmunit deri ne ditet e sotme edhe e cila ishte ne pushtet deri ne fillimet e shekullit te kaluar perfshire Europen Lindore.

Shqiptaret sikur hapen syte kur dolen nga erresira islame osmane. Jane tre shekuj e fundit ne historine e shqiptareve si nje vrime e zeze komplet.

Pse ngaterron mollet me dardhat Kondrapedal?

korn83

Forumium praecox

ç'e do zog qe ata dy personat qe permende bota i rrespekton edhe tani

une_une

Primus registratum

Ata nderojne nje pedofil qe i donte grate (numri shumes) nen 13 vjec ti thua qiqra ne hell KoRn 83.

Bera krahasimin me lart iraken-italian. Filloje qe aty Korn 83 te shikosh se me ke po argumenton.

une_une

Primus registratum

http://news.yahoo.com/s/nm/germany_holocaust_memorial_dc

Kjo nuk eshte direkt e lidhur me luften kunder Islamit po eshte nje fitore e hebrenjve kunder djallit.

"Therefore, when ye meet the Unbelievers (in fight), smite at their necks; At length, when ye have thoroughly subdued them, bind a bond firmly (on them): thereafter (is the time for) either generosity or ransom (fjala e zotit kjo apo e Mohhamed?): Until the war lays down its burdens. Thus (are ye commanded): but if it had been Allah.s Will, He could certainly have exacted retribution from them (Himself); but (He lets you fight) in order to test you, some with others. But those who are slain in the Way of Allah,- He will never let their deeds be lost. " (Surah 47. Muhammad Verse 4)
http://www.islamicity.com/mosque/QURAN/47.htm
generosity or ransom ? Menyra si eshte e shprehur keshtu flet Allahu? Allahu apo Mohhamed ka ligjeruar banditizmin? Prandaj bektashinjte thone se Mohhamed ishte nje bastard pedofil njeri.

Sirio00

Primus registratum

perderisa ata qe vene bombat nuk jane islamike por thjesht terroriste, ashtu edhe lufta nuk po behet kunder islamit por kunder terrorit.

deist

Primus registratum

Kjo lufte nuk eshte kunder islamit. sikur te kishte qene tjeterqysh ishit nda. kujtoi njehere KRYQZATAT MADHESHTORE. ato ishin lufte e drejte kunder barbareve apo jo.

Xeni85

Primus registratum

Fillimisht postuar nga deist:
[qb] Kjo lufte nuk eshte kunder islamit. sikur te kishte qene tjeterqysh ishit nda. kujtoi njehere KRYQZATAT MADHESHTORE. ato ishin lufte e drejte kunder barbareve apo jo. [/qb]
O idiot kryqezatat jane fituar qe te treja nga muslimanet.Edhe sot e kesaj dite emri i Saladinit ushton neper jeruzalem,po thuaj shyqyr qe erdhi dita qe te flasin dhe tipa si puna jote.Mendo pak me shume para se te shkruash.

OROSHI

Primus registratum

Lucifer,nuk qenke tamam nje lucifer ti plako /pf/images/graemlins/wink.gif

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

ISLAM
ME SHPATE ERDHE NE KETE JETE
DHE SHPATA PREJ KESAJ BOTE PO TE HJEK
DY FETYRA JU NUK MUND TE KENI
O ME NE DRITE TE RRONI TE GEZUAR
O TE VERBER
ME PEREXHE KOKEN MBULUAR.

antares

Primus registratum

_41136723_kabulprotestbody3_afp.jpg

Ja me duket plasi ne Afganistan!
Ko si rezultat se gangsteret Janki kane perdhosur Kuranin ne Guantanamo.
Vete qelbesirat Janki jane mburrur se e kane perdorur Kuranin per WC ne Guantanamo! Sikur te kishin mbeshtetjen e Ruseve (ashtu si e paten te CIA-s kunder BS) atehere do te degjonim te pallurat e "superfuqise" deri ne qiell!

une_une

Primus registratum

Mundesia per te nxjerre inteligjence nga keta kerkon metoda te jashtezakonshme. E jashtezakoshme si juve rothodoksve ju ngrihen nervat.

Kush jane keta? Nga 9 veta te liruar nga Guantanamo 6 prej tyre u ri-kthyen me Al Kaiden. Nga keta 6 nje u vra ne luftime ne Irak.

Kondrapedali

Kondrapedali

Kujdes Shadow se qenkan akoma edhe 5 të tjerë gjallë (erdhi Gogoooooooli) /pf/images/graemlins/tongue.gif .

OROSHI

Primus registratum

Vone do gjeje qetesi populli irakez,se kush e kishte apo se kush e ka fajin,gjejeni ju se andej po zvogelohet popullsia me disa mijera te vrare!