Re: LUFTA KUNDER ISLAMIT
kondre kur pergjigjesh keshtu ke qejf te dialogosh me ty,gjynah qe s'je gjithmone i tille...nejse
ti me flet per injorancen intelektuale te masave...edhe une te pyes:
po italianet te duken valle me te kulturuar intelektualisht se irakenet ku 22 milione jane ANALFABETET,pra gati gjysma e popullsise???...shifrat kane dale para dy a tre muajsh dhe nuk jane propagande(megjithese ia vejne fajin berluskonit,e dime fare mire qe ka diçka qe s'shkon ne deshiren per kulture te italianeve)...por ama edhe atje ka shkencetare,e pranojme te gjithe diçka te tille!siç ka teper mendje te ndritura dhe universitete me prestigj e te respektuara ne mbare boten ne amerike...ndofta edhe iraku mund te jete i tille,nuk e di dhe nuk e besoj per vete faktin qe atje shkencetaret i therin,por ajo per te cilen une flas dhe qe ti megjithe idete e tua duhet ta njohesh sepse eshte thjeshte e verteta,eshte kultura politike,kultura qytetare,dialogu,emancipimi shoqeror qe ne itali megjithe injorancen intelektuale ekziston dhe ne irak mungon totalisht!!!atje nuk ka deshire per shtet,jo me per shtet me principe perendimore prandaj eshte e kote qe flisni per torturat amerikane apo angleze...eshte kjo qe e ka ekstremizuar tej mase situaten dhe mendoj qe gabimi i vetem i kesaj lufte ishte nenvleftesimi i natyres barabare arabe.
sa per vietnamin,gabohesh rende,pasi kafsherine e kane treguar ne rradhe te pare vietnamezet vete me njeri tjetrin!!!...te jugut apo te veriut qofshin ata!boll me keto teorirat e tipit vietnamezet jugore ishin servila te amerikaneve a ku ta di une pasi kane dale jashte mode...jugoret kishin te drejten e tyre legjitime per te qene kunder komunizmit...se amerika pastaj u perpoq t'i ndihmonte eshte tjeter gje!u perballen dy blloqe te medha e jo vietnami i "vogel" e i "pafajshem" i veriut kunder amerikaneve "prepotente" dhe "servilave" te tyre jugore,prandaj ishte situata qe kerkonte vendosmeri dhe ekstremizem.nuk ndodhi e njejta gje ne europe pasi fanatizmi ishte i nje grade me te ulet..nuk besoj se ballistet apo komunistet do te ishin vrare ne Shqiperi si aziatiket ne pergjithesi te indokines...
te falenderoj per linkun,por nuk me duket shume i besueshem materiali qe qarkullon ne te