LUFTA KUNDER ISLAMIT

LUFTA KUNDER ISLAMIT

Te nderuar

Deshta ta hap nji tem te till sepse mendimi im asht se krejt kjo lufta kunder te 'terrorit' eshte vertet nje lufte kunder islamit.
Kjo luften miret me fuqi ushtarake, me fuqi psikologjie, ku rinia muslimane detyrohet te transformohet sepse. telivizoret e perkrahin 'orospillukun' e evropes e amerikes. Pra deshta te ju lexoj disa mendime qe keni. Dhe a dote arij kjo qellim te amerikes per ta transformoj boten muslimane ne ate qe ai done? apo dote pritet me nje rezistence me te forte?

une_une

Primus registratum
Re: LUFTA KUNDER ISLAMIT

Fillimisht postuar nga KOSOVARI_2005:
Te nderuar

Deshta ta hap nji tem te till sepse mendimi im asht se krejt kjo lufta kunder te 'terrorit' eshte vertet nje lufte kunder islamit.
Kjo luften miret me fuqi ushtarake, me fuqi psikologjie, ku rinia muslimane detyrohet te transformohet sepse. telivizoret e perkrahin 'orospillukun' e evropes e amerikes. Pra deshta te ju lexoj disa mendime qe keni. Dhe a dote arij kjo qellim te amerikes per ta transformoj boten muslimane ne ate qe ai done? apo dote pritet me nje rezistence me te forte?
Televizori, Interneti, Celulari etj etj per te cilat ti ankohesh jane mjete nga bota e qafireve qe jane pluse ne luften edhe ideologjine e tyre sepse ata kane me cfare e mbeshtesin boten e tyre ne propagande.

Ti pse i perdor? Me jatagan turk te detyruan? Te rrime shtrmbert edhe te flasim drejt zotrote kur ishte hera e fundit ti hipe ne minare?
Mendimet ku i ke?
]

Kondrapedali

Kondrapedali

Ideologjia është në vend të 3 ose të katërt të konflikteve aktuale. Arsyeja kryesore është dominimi i botës. SH.B.A synon ta mbajë dominimin e saj me anë të forcës duke shtënë në dorë burimet energjetike dhe duke mbajtur nën kontroll edhe Kinën.
Rastësia ka bërë që burimet më të mëdha energjetike të ndodhen në tokat arabe gjë që i jep edhe ngjyra fetare konfliktit. Mos harroni që edhe shqiptarët janë shumica myslimanë por nuk janë akuzuar apo luftuar kurrë nga perëndimi për çështje fetare!
Marrëdhëniet ndërkombëtare sot (e shumë kohë përpara) mbështeten mbi përfitimet ekonomike dhe jo mbi ideologji! Megjithëse për arsyet e Bushit kam dyshime, pjesa tjetër që e drejton atë ka qëllime të tjera mbi territoret konfliktuale.

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KOSOVARI_2005:
[qb] Te nderuar

Kjo luften miret me fuqi ushtarake, me fuqi psikologjie, ku rinia muslimane detyrohet te transformohet sepse. telivizoret e perkrahin 'orospillukun' e evropes e amerikes. Pra deshta te ju lexoj disa mendime qe keni. Dhe a dote arij kjo qellim te amerikes per ta transformoj boten muslimane ne ate qe ai done? apo dote pritet me nje rezistence me te forte? [/qb]
Ke ngatrru adres mer daj,nuk asht :dardania.de ketu.
Hajde injorance hajde,kisha kohe pa e pa!

Pse me Islamin do merremi ne gjithmone??Lere mer Islamin rehat!

blendiys

Primus registratum

Woow,ideologjite dhe rastesite!!
Sa rastesisht eshte Turqia potenciali me i forte ushtarak ne Europe??
"Rastesia ke bere" dhe Emiratet e Bashkura potenciale ekonomike dhe strategjike,dhe gjithmone shikohen si potenciale demokracie,dhe jo si nje "shenjester te rradhes".

une_une

Primus registratum

Mohammed Atta kur la Egjiptin per te vajtur ne shkolle te larte ne Gjermani nuk ishte radikal(sic thuhet ne raportin e CIA's) po u radikalizua ne xhamite atje.

Radikalizimin qe kosovari25 kerkon. Al Kaida?.
Nje pjese e Europes nuk po e shikon seriozisht rrezikun qe po i kanoset nga keta te rinjte "fetare" islame. Ose Shqiperia me ata te rinjte fetare nga Siria, Arabia edhe Malajzia te cilet ekzekutuan kryetarin ne zyre. Behet fjale te kene dore ne bomben qe i eshte vene Rrugoves.

korn83

Forumium praecox

kosovari 2005,hapi syte djalosh dhe ji me mirenjohes!
nese e ke fjalen per luften ne irak te kujtoj qe rregjimi i atjeshem ishte laik pra nuk kishte te bente me fene.
per fat te keq eshte e kunderta-eshte nje pjese e mire e ekstremizmit islamik qe i ka hapur lufte perendimit(po them perendimit ne pergjithesi,pa permendur ameriken) dhe me nje propagande te mrekullueshme edhe europiane eshte transformuar ne "kryqezate amerikane" kunder islamit.une vete jam myslyman(por megjithese besoj qe ka zot e qe ka jete te pertejme,nuk besoj qe mund te "pastrohesh" duke besuar Jezusin apo Muhamedin),pra nuk kam kurrefare paragjykimi kundrejt myslymaneve por e verteta eshte kjo!
jam dakort me kondren,lufterat vetem per ndonje naiv behen per ideologji,por ne te vertete jane interesat ekonomike e politike qe levizin masat...kjo persa i perket perendimit!
persa i perket vendeve arabe(pasi jane ato qe nxisin fondamentalizmin ne vendet e tjera myslymane te mirefillta)per fat te keq masat turren akoma per t'i prere fytin perendimoreve thjeshte sepse jane te tille.kjo tregon vetem qyteterimin e tyre e nuk ka te beje me fene.ç'mund te presesh prej atyre qe rrisin femijet me urrejtje,me zili,qe nuk i mesojne femijeve nje gjuhe te huaj,qe nuk i japin femijeve nje dashuri per te bukuren,per artin,per kulturen,per shkencen sepse te tera konsiderohen "vese" te perendimit,qe nuk i vejne ne kontakt me femijet e tjere...jane njerez qe nuk kane pasione,nuk jetojne per pasione,jetojne vetem per ato pese lutjet e dites,per te q*re gruan qe mbajne mbyllur ne shtepi e per te enderruar ato 70 virgjereshat e tjera te parajses...kane paturpesine pastaj te mburren e te thone qe nuk tradhetojne...ketu ne itali kam pare shpesh magrebine te martuar qe per te kenaqur deshirat e tyre seksuale i shkojne prapa edhe plakave 90 vjeçare...e rendesishmja per ta eshte te kete vrime e te levize!
mund te jete e vertete qe ndofta arti,shkenca etj ulin sadopak rendesine dhe rolin qendror qe ka njeriu si i tille ne kete bote,venitin bukurine e jetes dhe te jetuarit,dehin si te thuash...por nuk me duket normale ama qe prej kesaj te jetosh ne erresiren me absurde siç bejne ata!ne vendet e tyre ndalohet edhe me vdekje alkoli,kane guximin edhe te bejne moral per kete gje e pastaj nga hipokrizia e tepert,jashtezakonisht e theksuar,qe i karakterizon vijne ne perendim e dehen e behen tape!pastaj shajne perendimin e thone-na dehu,na prishi!!!nuk i mesojne femijeve ta duan perendimin e ta respektojne ate se perendimi prish!!!ne itali vetem emigrantet magrebine pretenduan klase tjeter per femijet e tyre neper shkollat italiane per te mos i vene ne kontakt me femijet perendimore...pyes veten si mund te ekzistoje nje rrace kaq e ndyre,kaq e ulet,kaq e pabese,kaq e piset,kaq viktime,kaq hipokrite si ajo arabe?na urrejne verberisht,jane rraciste me çdolloj gjeje qe nuk eshte e zeze si ngjyra e tyre e pastaj vijne ne kuesture e qajne pa piken e turpit duke ankuar "rracizmin" italian,kur per motive te ndryshme nuk i rinovohet leja e qendrimit...pastaj sapo çeshtja behet problem ne itali dhe situata kalon ne favor te vemjes marrokine harron rolin e viktimes,fillon e qeshe si mi dhe thote-sa budallej jane italianet,ia futem dhe kesaj rradhe.s'duan te punojne,fryhen tere diten me çaj.me vjen gjynah kur shoh tere ata arabe qe hidhen si te çmendur kur flitet per ameriken e nuk kuptojne qe ekstremizmi dhe idelogjite e tyre jane thjeshte vegel ne duar te atyre personave te tjere qe kane interesa ekonomike te ndryshme nga ato te pertej atlantikut.nuk kuptojne gomeret qe bota per interesat e ngushta ekonomike po perdor trupat e tyre per te luftuar interesat e amerikaneve.gomeret duan te bejne tani ate qe s'kane mundur te bejne per shekuj e shekuj me radhe...pyes veten ç'fund beri tere ajo lavdi mesjetare e ketij populli valle?

KOSOVARI_2005

Primus registratum

Tung t'githve faliminderit per pergjegjet e juaj

Televizori, interneti,Celulari etj etj. pra Zotri 'Shadow of self' jan invetime teper te rendesishm dhe mrekukllushem. Un i perdori per edukimin tim , lajmet shitja blerja diskutime me tjer. Pra un vetem pyeta per mendimin tuaj e jo per nji sulm kunder mendimin tim, kjo asht injoranc.Dhe pse ju lutem me kallzon 'turkun' e prune ket qeshtje ju jeni n'mbyller ne nje histori 600 vjetesh dhe deri tani perdoreni ket kuder myslimanve shqiptar ne qdo rast. Pra tipat si ti ma ka bere mendim qe te mendoj se kjo luft asht kunder ideologjive islamike. Juve sikurse nje damar po ju lun kur permendet islami dhe gjdoher doni ta sulmojeni. Ta dini se mendimi zionistve asht duke i ber kta problem ne boten ton. Jahudit kriminel jan duke i mbyter 2 femij dit per qefi . Dhe ata e kan besimin qe besojn se jan te zgjedhur nga zoti gjdokush tjeter asht Kot ne ket bot. Kam folur me shum jahudi dhe jan nder njerz me injoranc qe ka ne ket bot.( na falni nuk asht sulm kunder fese po kunder ideologjis dominente ZIONIST)

Jam shum dakort me komente te 'Kondpadeli' eshe pyetja e dominimit. po ket nu ke pranojn thojn per demokraci. Pse nuk prunun demokraci Arabi ku populli vdes dhe SHEIKH kan kurvat bjondina qdo dhom. Pra Amerika i intereson per te mirren po per te koroptuar fejne islame dhe ti lejoj ato gjasa se 'KORN 83' i spjegon. Amerika i jep vullnet atynve qe islami i perlyt si KORN 83 e spjegon te del ne shesh e jo islami i vertet.MAndej pse nuk asht ne agjend amerikes te istaloj demokraci Egjipt ku elojn qe Mubareku qe 20 vjet ta shkel popullin. Pse amerika e shvrytzoj rastin ti pajis Irakun arm kemikale kunder vllezerit te vet ne IRAN praktikisht at jan nje rac. sepse amerike i kishte konvinim. Mandej edhe shum vendeje te tjera ku derdhat qaku mysliman perqkak amerikes. Para perfundimit ksaj vitit lufta Iran do te filloj po mandej siria. Dhe sipas planeve ZIonist qe beren 1890 behet 'MISSION COMPLETE' sepse e kan nje dosje ata qe thojn ISREAL WILL be FROM NILE TO Euphrates' po koha do te kallzoj.
Vjen mandej abuzimet ner iraq, a keni ni krejt jan pafaj at qe bonen keta abuzime kriminele kuner myslimanve. KJo ka qen nje pshtyrje tek myslimanve. e shum shum sende tjera qe ja duke ndodhur ku jeta myslimanve eshte kurgja hic. nuk di si ju nuk po i shihni. CNN 50 mysliman vdesin 20 sekonda lajme 1 ushtar jahudi plagosen e bojn histori.

Kam respekt per fej tjera gabim apo ja gabim. Por kur me sulmojn i sulmoj.PaPa i thirri shok e mik jahudit po 1.2 milliard si krejt terrorista mu kan . Ajo me nervozon mu. ALLAHU NANDIHMOFT verteta do te fiton

korn83

Forumium praecox

o kosovari,por perse mer lal me gjith ato diktatura qe ka ne bote ty vetem per ate te mubarakut t'u hap barku?ç'po i ben ai popullit te tij?ta thashe dhe njehere hapi syte

Albert Zylyftari

Primus registratum

Amerika nuk e ben luften per te dominuar, por per te vendose rregull, drejtesi, paqe ne mbare boten.Ajo gjithmone u shpall lufte diktatoreve nga me mizor (sadamit, milloshevicit...) dhe ajo kerkon ta transformoje boten sipas imazhit me te bukur qe ka ajo vete si superfuqi sot per sot.Ne shqiptartet nuk kemi asnje shkak te kritikojme politiken amerikane.

lir

Primus registratum

yllis... shpresoj naiv...Bushi qendron shume larg engjejve..
Sa per ata qe permendin "luften kunder islamit" dua tju terheq vemendjen e te perqendrohen ne luften brenda islamit..
cfare you quani "Lufta kunder islamit" eshte lufte ekonomike e jo fetare(shikoni Arabine Saudite)..prandaj ky term eshte i gabuar, ashtu si kjo teme eshte e kote.

OROSHI

Primus registratum

Kosovari 2005,megjithe shqipen tand komplet te perdhunuar(mund te mos jete faji yt),pra e kam te veshtir me te kuptu.Megjithate,e kur na doli Arabia(besoj e kishe per Saudine)e varfer ku njerezit vdesin??Pastaj ti po na del me musliman se ata sheiket?
Gabim tjeter i joti:pse e bashkon/lidh problemin e muslimaneve ne bote me muslimanet shqiptar?
Tjeter:si ka mundesi qe ti te vegjetosh/jetosh tash sa vjet ne Suedi(me kete mentalitet anti-perendimor qe ke)???

Ore shqiptar:lufta bahet per te fuqizu ekonomine,per te vjedh/shfrytzu pasurit kombetare/per te shit arme/.

lir

Primus registratum

Ore shqiptar:lufta bahet per te fuqizu ekonomine,per te vjedh/shfrytzu pasurit kombetare/per te shit arme/.
Orosh djala, jo shume kohe me pare ti ke pas ken me i flaket se ylli..parime te ndryshme per ceshtje te ndryshme?

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pana Cotta:
[qb]
Orosh djala, jo shume kohe me pare ti ke pas ken me i flaket se ylli..parime te ndryshme per ceshtje te ndryshme? [/qb]
Pana Cotta-cdo teme ka ndryshim nga nji tem tjeter edhe nqs flasin per te njejten gja,ketu bahet fjale per-Amerika vs Islami,pra me kete nuk jam dakord une.

lir

Primus registratum

Temat kane ndryshim ng njera tjetera por Amarika mbetet e njejta, dhe politika e saj smund te jete edhe "liridhenese, ushqyese e demokracise" (e te tjera 'atribute' qe ti nuk kursehesh kur e shef te arsyeshme) dhe njekohesisht "nje politike lufte qe bahet per te fuqizu ekonomine,per te vjedh/shfrytzu pasurit kombetare/per te shit arme/."

kallkanosuri

Primus registratum

Per mendimin tim shumicen e luftrave qe ka bere Amerika kane qene per interesat e saj ekonomike, dhe nje pakice e tyre per drejtesi sic eshte ajo qe beri ne Kosove. Ne Kosove jetojne 2 milione ku 1.8 milione jane myslimane. Tani behet pyetja kush e ka ndihmuar Shqiperine dhe Kosoven? Turqia, Serbia, Greqia, Italia, Gjermania apo Amerika.
Flasim drejt dhe rime shtrembert. /pf/images/graemlins/smile.gif

korn83

Forumium praecox

une nuk kuptoj naivitetin tuaj...ku keni pare ne bote sikur edhe nje rast te vetem te ndonje fuqie qe ben lufte kunder interesave te saja?ç'pretendoni kot atehere prej amerikaneve?ndryshimi i amerikes me vendet e tjera eshte qe ajo perpiqet te beje interesat e saja por edhe te jep...amerika mund te shkaterroje per lufte,por pastaj rinderton gjithçka

lir

Primus registratum

amerika mund te shkaterroje per lufte,por pastaj rinderton gjithçka
gjynah qe ste lexojne dot irakenet, do ti beje te ndihehsin me mire.

korn83

Forumium praecox

panna cotta ti llap kot mer lal se shembujt i ke...nuk po flas per irakun dhe pastaj mrekullirat vetem per toçat utopiste si puna juaj ndodhin sa hap e mbyll syte!fati i keq i irakut eshte se ka ate rracen e ndyre te prapambetur arabe e prandaj nuk ka per te pare kurre zhvillim,por po te ishte perseritur e njejta situate ne nje vend tjeter sadopak te kulturuar rezultatet do ishin komplet te tjera