LUFTA KUNDER ISLAMIT

LUFTA KUNDER ISLAMIT

Te nderuar

Deshta ta hap nji tem te till sepse mendimi im asht se krejt kjo lufta kunder te 'terrorit' eshte vertet nje lufte kunder islamit.
Kjo luften miret me fuqi ushtarake, me fuqi psikologjie, ku rinia muslimane detyrohet te transformohet sepse. telivizoret e perkrahin 'orospillukun' e evropes e amerikes. Pra deshta te ju lexoj disa mendime qe keni. Dhe a dote arij kjo qellim te amerikes per ta transformoj boten muslimane ne ate qe ai done? apo dote pritet me nje rezistence me te forte?

preator

Primus registratum
Re: LUFTA KUNDER ISLAMIT

Ka shume mundesi qe fjalet e Haxhi Bektashit ose te jene frut i fantazise se ndonjerit ketu ose thjesht te jene te shkeputura nga konteksti (megjithese ka pak te ngjare)!
Keto fjale jane te papranueshme edhe te thena nga perfaqesues korrentesh jo-islame e le pastaj nga nje Haxhi!
Per sa i perket ceshtjes se qenkemi konvertuar ne kete fe apo jo (dhe paskemi bere mire apo keq) sipas kesaj llogjike me po aq te drejte mund te flasim edhe per konvertimin ne ortodoksi dhe katolicizem!
Perderisa asnje Krijues Religjioni (Krishti, Muhameti, Buda) nuk ka qene shqiptar ne nuk kemi pse i hyjme debateve kaq te zjarrta qe thjesht na cojne ne rruge te gabuara dhe te rrezikshme!

korn83

Forumium praecox

orosho ajo shprehja qe ke vene(megjithese nuk e di perse me duket edhe mua e pavertete)eshte pak a shume si kjo tjetra qe thone deshmitaret e jehovait:krishti nuk ishte i pavdekshem pasi ishte njeri si gjithe te tjeret...dhe si i tille eshte edhe mekatar si te gjithe njerezit e tjere.
sa per fene,shqiptari te tijen nuk e ka tradhetuar kurre!me duket se e ke harruar ate shprehjen e famshme!
po ti si do ia besh qe je fanatik katolik?

OROSHI

Primus registratum

Ajo shprehja e Bektashinjve eshte ne librin "Historia e Bektashizmit"...fakti qe bektashinjte pine veren(gjakun e Krishtit) thote shume dhe verteton edhe kete shprehjen time!
Megjithate bektashinjte kane qene gjithmone cak sulmi i perandorise otomane...me mijera jane vrare!

S6T6N6

Forumium maestatis

kastriot islami esht burre i keq... e kom thon me kohe ket gjo /pf/images/graemlins/tonguee.gif

kurkushi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Une nuk e di se sa me "zell" asht perqafu feja Islame ne bote,por persa i perket shqiptareve qe nderruan fene dhe u bane muslimane...qe te krijojme nje opinion me te qarte rreth kesaj teme duhet te lexojme librin e Edwin Jasques me titull "Shqiptaret"...aty trajtohen te gjitha problemet fetare te shqiptareve nder shekuj si dhe menyrat e perhapjes se fese islame ne Shqiperi!!

"Jesusi eshte i paster,Muhamedi eshte mekatar"-kto jane fjalet e Haxhi Bektashit..babait te bektashizmit!!

[/ QUOTE ]Kjo ështe më se e vërtetë.Këte e kam thënë edhe unë disa herë,Jesusi nuk kishte bërë ndonjë faj të madh që ta vrisnin Romakët,fajet i kishte bërë e ëma Jesusi.Ai ishte i detyruar nga e ëma të gënjejë se ishte bir i Zotit për çka Pushtuesit e ekzekutuan.Gjersa Muhamedi ka vrarë,ka djegur,therur me shpata e shtiza gjatë pushtimeve arabe nën udhëheqjen e tij.Edhe Haxhi Bektashi,"babai i bektashizmit" nuk është fort më i pastërt dhe jomëkatar se Muhamedi!

Alucard

Primus registratum

Vellezer harroni keto perralla semitike , se ne kemi probleme te tona dhe ka kush te merret me problemet e jebusit e mahamutit.

rvd

Primus registratum

Kush ti ka thone ty kto legjenda metropolitane????
Amerika gjeti pretekstin dhe do me e shkatrru ISLAMIN FAMELARTE!!!!Por nuk do ja arrij mos ki merak!!!!Iraku eshte bere per USA me problematik se sa Vietnami.

rvd

Primus registratum

E ça pastaj se e ka thone Bektashi???Kush eshte ai qe te gjykoje Muhamedin s.a.s????Le te shofi punen e vet se Muhamedin e gjyku ALLAHU XH.SH me xhenet inshALLAH .

OROSHI

Primus registratum

Kush ti ka thone ty kto legjenda metropolitane????
Amerika gjeti pretekstin dhe do me e shkatrru ISLAMIN FAMELARTE!!!!Por nuk do ja arrij mos ki merak!!!!Iraku eshte bere per USA me problematik se sa Vietnami.

[/ QUOTE ]

He mer cuno...po studio noj cike anej nga shkretetirat?
E di ti sa problem eshte Iraku per Ameriken...30 mije Irakene te vrare nga vellezerit e tyre arabe!

rvd

Primus registratum

Nuk ka te bej 30 mije ose me shume por USA ne Irak po e humbet prestigjin e vet dhe fatkeqsisht po vriten me shume ushtare amerikan se sa ne vietnam dhe armet berthamore nuk u gjenden me dhe u hap skandali CIAGATE dhe administrata Bush eshte nen shejnester dhe veshtire do jete qe te perkrahet Bushi ose pasardhesi i tij ne nje lufte pa pranimin e OKB.Ky eshte mendimi im!!!! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Feja Islame nuk pranon Bektashizmin,e disa sekte tjera qebejne me Islamin.C'me tregon ti ore per ata pordha bektesh,se po ta bekan cefin e po pikan vere dhe raki,musliman keta,ata ti leme ty e ja pash hajrin,po cfare te keqe patem ne Shqiptaret nga islami,e cfare te keqe keni ju nga vllezrit musliman Shqipetare

rvd

Primus registratum

O vllai une jam vet musliman spo e kuptoj ket reagimin tend me mu.Si te erdhi??????Islamin gjithmone e kam mbrojtur kur kam pas mundesi dhe eshte feja e ALLAHUT xh.sh dhe ajo qe une i besoj.Selam!!!! /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

OROSHI

Primus registratum

Legjioni,te paska hy thelle Islami me duket,kujdes se po te merr frymen.

kokeakulli

Primus registratum

feja e shqipetarit eshte shqiptaria. eshte feja e skenderbeut,nenes tereze, pjeter bogdanit, e adem jasharit, haradinajve,lushtakeve te drenices, e pandeli sotirit, e qiriazeve, e inva mules, e avni mules, e erion bogdanit, e luan krasniqit, azem maksutajt, feja e ferit muratit, ismail kadarese, feja e vasil laqit, qemal stafes, shaban polluzhes

kokeakulli

Primus registratum

po ta ngarkonin keta koken me teorite tuaja, nuk do ti jepnin ato vlera qe dhane, nene tereza nuk kishte shkolle te larte teologjike, vlera e saj qendron ne punen e perkushtuar ne qellimin e vet. poashtu dhe te tjeret ishin ne qellimet e tyre, per te cilet ne i vlersojme.
Poshte ekstremistet e te gjitha feve e partive, jane njerez deshtake qe rruge jete kane mercenarizimin per lemoshe

soni2

Primus registratum

orosho ajo shprehja qe ke vene(megjithese nuk e di perse me duket edhe mua e pavertete)eshte pak a shume si kjo tjetra qe thone deshmitaret e jehovait:krishti nuk ishte i pavdekshem pasi ishte njeri si gjithe te tjeret...dhe si i tille eshte edhe mekatar si te gjithe njerezit e tjere.
sa per fene,shqiptari te tijen nuk e ka tradhetuar kurre!me duket se e ke harruar ate shprehjen e famshme!
po ti si do ia besh qe je fanatik katolik?

[/ QUOTE ]

sa per deshmitaret e jehovait do te pergjigjem me nje shprehje franceze per ta !!

la resemblence entre les temoins du jehova et les couilles ??il vont toujours par deux et persone ne laisse rentrer!!!

ngjashmeria e deshmitarve te jehovait dhe koceve?? shkojne gjithmone dyshe dhe askush nuk i le te hyjne !!!

sa per thenjen tende "çfare do te besh ti o fanatik katolik"
po te pergjigjem me shprehjen e At Gjergj Fishtes

Feja e shqiptarit eshte shqiptarija sepse nje shqiptar myslyman eshte gati te vrase 10 turq myslyman per nje shqiptar katolik dhe nje shqiptar katolik eshte gati te vrase 10 italiane katolik per nje shqiptar myslyman !!! edhe ishte prift !!!!

jam gati edhe sot ta bej ate per çfare kam keq ardhje eshte se ekstremizmi i fese myslymane po i shtyn njerzit te mohojne shqiptarine !!!!ketu nuk po shikoj fanatike katolik!!!

kjo per te tjeret REBELI

shama kryqin se prift nuk jam po guxo shama shqiptarine
ti ** te tane llom t'baj !!!!

Poezia

Primus registratum

Nuk e kuptoj pse i ngaterroni gjerat ,te besosh ne nje zot tek ai qe ka krijuar ,cdo gje tek ai qe kur bie te flesh nuke ka ne dore askush as prinderit as vendlindja jote asgje nese ti serish do zgjohesh.
Dua te them nese ti beson ne zot sdo te thot qe ke mohuar origjinen vendin tend,as do thot qe nese je musliman je bere arab ose nese je katlik je bere iatlian.
Sepse gjithe universi eshte i krijuesit .
Te gjithe kemi frymen qe kur fetusi merr fryme pra femija 3 muajsh mund te quhet qenie njerzore ,jemi krijesa te zotit ai na e dha frymen ,dhe tek ai do perfundojme ,mjafton te besojme se ai eshte nje dhe i vetem pa kaluar ne ofendime dhe rracizem.

Marathonman

Primus registratum

Pasi qe Kosova-Dardania te shapallet shtet i panvarur atehere do ta pastrojme vendin tone nga bérllogu i ataturkut pra "islamizmin" dhe Dardania do te jete shtet Krishter, me vone DUHET ne Evropianet te bashkohemi me vellezerit tane Amerikan dhe ti bombardeojmé té gjitha shtetet islamike nga turqia e deri ne somali te krijojme aeroporte nga keto vende.islami eshte vete DREQI i sh. XXI.
pershendetje nga une ish Sylejman Efendia tani
Gjergj Krisht Dardania

kokeakulli

Primus registratum

Po pse more terrorist utopik e flliq veten panevoje, dhe ndyn moralin e paster te UQK, e cila ishte ne te njejtat pozita si afganet, palestinest, hungarezet e vojvodines,irakienet,basket,kurdet. dhe nuk vrane pothuajse asnje plake apo femije serb. por bene nje lufte te paster konform ligjeve nderkombetare te luftes, dhe me ndihmen e aleateve e fituan luften kunder nje armiku nder me te armatosurit dhe me me pervoje ne evrope. popujt per te cilet ti vajton kurre skane per tu cliruar derisa vrasin me menyra te ndryshme civilet e pafajshem. Se skane bythe te maten me ushtaret e policet pushtues siq pati UCK. Ata siq i quan qyteterimi boteror jane thjesht kriminele,deshtake,injorante,jo luftetare se sdine as te luftojne. pa e zgjatur meso me mire historine e luftes se UQK, te popullit te vlores me 1920, te luftes se skenderbeut, edhe te LNCSH ne luften e dyte boterore. mulla omarin, bin ladenin krahasoe me arkanin, sheshelin,legijen,mertvin, kane te perbashket vrasjen e femijve grave etj.