Lord of the Rings

Viper

Primus registratum
Re: Lord of the Rings

Nje nga filmat me tulle qe kam pare deri me sot. Eshte vertet nje kolloz i kinematografise boterore. Per te gjithe ata si puna ime qe kane lexuar librat, do t'ju duket paksa i ndryshuar("twisted") ne skena te vecanta nga versioni i Tolken-it, por per mendimin tim te gjitha ndryshimet qe jane bere, jane me vend.
Po shikoja versionin shtese ne DVD, me te gjitha komentimet e producentit dhe me te vertete eshte dashur nje pune shume e madhe per te krijuar kete film. Qe nga pershtatja e skriptit(librit) per film, te dizenjimi i skenave perallore, monstrave etj etj. Eshte nje "must" per kedo qe kerkon sadopak perfeksionizm ne boten e kinematografise.

glamdring

Forumium praecox

Faktikisht versioni i plote i "The Fellowship of the Ring", dmth versioni qe ka nja 30 minuta me shume se filmi i zakonshem ploteson shume gjera qe mungonin. Per shembull: "The Shire" dhe "Hobitts" jane trajtuar shume me mire, gjithashtu vdekja e Isildur apo dhuratat e Galadriel qe kane shume rendesi ne pjesen e trete: "The Return of the King".

Eshte e vertete qe eshte e veshtire te pershtatesh nje liber me aq detaje ne 3 ore e gjysem film, por nga ana tjeter shpesh nje skene flet me shume se 1000 fjale.

Ajo qe me ngre nervat mua eshte komercializimi qe i bejne filmit. Dreqi e mori, mund te gjesh edhe leter banjoje me ndonje lidhje me unazat. Gjella me kripe, por kripa me karar.

renea

Primus registratum

kjo e thene dhe per ty mik, firma ne gjuhen e elfeve /pf/images/graemlins/wink.gif .

tolkien ishte i vercante, ndersa ne admiruesit jo

Pladomen

Primus registratum

Une sa e pash lord of the rings:the two towers edhe ishte metevertet shum i bukur.
Edhe Elijah Wood e deklaroi ne nje emision te jay leno qe pjesa e dyte do te jete me e mire se e 1 dhe e 3 dhe metevertet mu duk ashtu..

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga renea:
[qb] kjo e thene dhe per ty mik, firma ne gjuhen e elfeve [/qb]
Nope, eshte ne gjuhen e erret te Mordor dhe eshte krejtesisht ndryshe nga familja e gjuheve elve.
:)

Sinqerisht, "The Two Towers" mua nuk me pelqeu edhe aq shume. Mbase ngaqe kane bere ca ndryshime skandaloze. Per shembull: elvet vine ne ndihme te mbretit Theoden?!? Nuk ishin elvet qe erdhen ne ndihme, por entet. Pastaj, entet marrin mendimin e Merry dhe Pippin??? Nuk eshte pare ndonje gomarllek i tille. Entet nuk pirdhnin per asgje qe ekzistonte ne Middle-Earth, maksimumi mund te merrnin mundimin te flisnin me Gandalf apo Saruman nese ishin me humor te mire ate dite. Entet vendosin te futeshin ne lufte kunder Saruman, sepse keshtu vendosen vete. Pastaj, Arwen... Oh nene, Arwen nuk dyshoi asnjehere ne zgjedhjen e saj per Aragorn, pavarsisht qe e dinte sesi do ishte fundi i saj. Nuk kishte nevoje qe Elrond t'ia tregonte. Etj, etj, etj.

Nejse, hiq komentet e siperme, eshte film i realizuar. Pastaj me histori te tille eshte shume e veshtire ta menderosesh filmin. Aty nga fundi, kane lene nje histori qe eshte ne librin e dyte jashte filmit qellimisht. Mbase me mire keshtu, filmi i trete do filloje me takimin me nje qenie te "lezetshme" dhe une jam shume kurioz te shikoj sesi do e justifikojne skenen e prere nga versioni normal i "The Fellowship of The Ring" ku Galadriel i jep dhuratat Frodos dhe Sam. Ato dhurata jane kaq te rendesishme. Te shohim...

Klinton

Primus registratum

Une e pashe kete film sot dhe eshte me te vertete shume i arrire.
Nderkohe qe po shikoja filmin "Lord of the Rings" me dukej sikur po shihja filmin "Skenderbeu".
Dhimbje, lot , mbijetese, shikim perpara, lufte , personazhe heroike dhe Gandolf-in mund ta krahasoja me Skenderbeun tone.
Ky profesor universiteti nga Anglia JRR Tolkien, pasqyron me te vertete fantazine e tij te shkelqyer.
Te dy filmat ishin shume terheqese dhe shpresoj qe filmi i trete(meqe librin nuk e kam lexuar)te perfundoje bukur dhe ashtu sikur duhet.

renea

Primus registratum

shiko trailer tek kjo adrese, duke njohur sadopak Tolkien ai le gjithmone me te vecanten, me te dhimbshmen, me triumfuesen per ne fund.

Kthimi i Mbretit.

Kthimi i Mbretit

a eshte shfaqur ky film ne Shqiperi?

renea

Primus registratum

Kthimi i Mbretit vjen me date 17 Dhjetor. Mezi pres, duket shume i bukur

Tron

Primus registratum

PDVD per Return of the King doli para nje jave, un e pash dje.

TEO

Primus registratum

e pashe dje ne darke filmin. 3 ore e gjysem. The return of the king eshte me i bukuri nga te tre per mendimin tim.
Tani te pres kur te dali versioni extended cut i filmin per te treja serite + extra besoj do jete nja 15 ore film.
Do mbyllem ne dhome ndonje dite dhe vetem LOTR :eek:

renea

Primus registratum

e pashe dhe une

kete filmin e fusnit sikur e kishin nxitur, dhe s'me pelqen "hollivudizimi" qei kane bere filmit.
ne fillim tregojne se si morri gollum unazen, gje qe duhej bere ne filmin e pare.
Megjithate bukur

RecurrentDream

Forumium praecox

Renea, pak meshire ketu te lutem /pf/images/graemlins/wink.gif ...

Ne te shkretet ketej kush e di kur do na bije rasti ta shohim, ti me vrap fillove nga verejtjet...

:cry: :cry: :cry:

illyricus

Primus registratum

[qb] e pashe dhe une

kete filmin e fusnit sikur e kishin nxitur, dhe s'me pelqen "hollivudizimi" qei kane bere filmit.
ne fillim tregojne se si morri gollum unazen, gje qe duhej bere ne filmin e pare.
Megjithate bukur [/qb]
A ki ndigju për librin sipas t'cilit osht ba filmi?

renea

Primus registratum

jo vetem ** kam ngju, po kam lexu,studiu, adhuru, m'asnji ven nuk kam lexu qe frodo shko vetem tek tuneli i shelob, dhe ** frodo ndjek nga prezenca e vet mikun e tij, sam. Po po, precious ne e kemi lexuar.sssss

xhaxhi_eli

Primus registratum

:mad:
Po na trego pjese te filmit ne fukarenjve ktej qe e shofim pas dates 22 Janar /pf/images/graemlins/frown.gif , dhe jo per fajin tone /pf/images/graemlins/laugh.gif

illyricus

Primus registratum

[qb] jo vetem ** kam ngju, po kam lexu,studiu, adhuru, m'asnji ven nuk kam lexu qe frodo shko vetem tek tuneli i shelob, dhe ** frodo ndjek nga prezenca e vet mikun e tij, sam. Po po, precious ne e kemi lexuar.sssss [/qb]
Ato jonë detaje t'vogla...filmaxhitë bojnë ndryshime ma t'mdha kur bojnë filma prej librave shumë ma t'vogla, e le ma prej këtij ** ka ma shumë se 1000 faqe.

renea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] :mad:
Po na trego pjese te filmit ne fukarenjve ktej qe e shofim pas dates 22 Janar /pf/images/graemlins/frown.gif , dhe jo per fajin tone /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
le te themi, qe frodo shkon tek nje vend qe as unaza nuk e shpeton dot.
Le te themi qe frodo i merret unaza dhe kapet nga armiku.
pasi ta shikohsh kete film, keqardhja qe kishe per Gollum, do te kthehet ne urrejtje.
Ja kaq, mos t'ia hep bukurine filmit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

lola

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] :mad:
Po na trego pjese te filmit ne fukarenjve ktej qe e shofim pas dates 22 Janar /pf/images/graemlins/frown.gif , dhe jo per fajin tone /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
lali nese nuk e ke lexuar librin, prit sa te shohesh filmin se eshte me mire. Po ky i fundit eshte me i miri nga te tre mendoj.

ameba

Forumium maestatis

Per Renea: 2 pjeset e para jane trasmetuar ne shqiperi nga tv privat sa ju ka dale boja...

Per Xhaxhi Elin: more njeri po si nuk mesove njehere te presesh ore shtatanik i dreqit...