LIRIA E FEMRAVE NE SHQIPERI

juxhoxhjaj

Primus registratum
LIRIA E FEMRAVE NE SHQIPERI

Pyetja ime eshte nese edhe ne shqiperi nje femer mund te jete e lire te shkoje ne disko,te pije,te dashuroj dike dhe te bej seks me te nese e shikon te arsyeshme te gjitha keto mund te ndohin ne shqiperi qe vajzat dhe jo vetem ato jhane te lidhura me familjen me shume se ne vendet e tjera evropiane troc muhabeti duhet te jemi fanatik pas ngjarjes ne tirane qe u hodhe nga kati i 11 per shkak te fanatizmit te babait,une te them te drejten isha pak fanatik por tani me duket pak prapambetje per shekullin qe jetojme ne mes te evropes,kush eshte mendimi juaj

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: LIRIA E FEMRAVE NE SHQIPERI

Asaj i thone njera bie mijera ngrihen!

Nuk mund te meret nje rast i rrall e te pergjithesohet. Ne Shqiperi femrat jane nga teper te mbyllyra ne teper te lira.

juxhoxhjaj

Primus registratum

Pikerisht o jane per shtepi o jane kurva ku eshte mendim i prapambetur fare

Le_Routard

Forumium maestatis

Nuk mund te quhen kurva sepse dashurojn e bejne seks. Femrat nuk jane lope qe duhen mbajtur mbyllur ne stalle, ose te leshohen ne oborr gjithmone nen kontrollin e bariut.

Ndryshimi midis kafshes e njeriut qendron jo vetem tek llogjika por edhe tek edukata.

Eshte edukata qe e ruan nje femer e jo fanatizmi!!!

juxhoxhjaj

Primus registratum

Pikerishte kete mendoj dhe une se nje prinder mund ta edukoj nje femije por jo te vendosi ai mbi ate

Vals

Primus registratum

Ore, si shume jua kemi lene kapistren ketyre femrave ne. Une them ti damkosim te tera me emrin e babit dhe mudnesisht me emrin e burrit qe ne djep qe te dihet se prone e kujt jane dhe pastaj ti leme te dalin nga shtepia vetem nje ore ne dite, mundesisht gjate nates qe te mos i shohe njeri.

eniad

Forumium maestatis

Amen!

PS. Tani do na duartrokasin thua apo do bertasin niqet tane neper AF... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif . Kushedi sa do lumturohen qe u dhame te drejte /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Vals

Primus registratum

Varet se kujt kamp i perkasin po dhe mund te na rrafin ne fund fare nga te dyja kampet :))

eniad

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/lol.gif Mundet, kush po e merr vesh /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Vals

Primus registratum

Jam jasht teme po Satin me ke shkri me kete thenien e zyshes se matematikes. E kam pas nji une ashtu qe dy here s'e zgjidhte nje ushtrim njesoj dhe i hypshin nervat kur ne ja zgjidhnim ne formen qe ajo s'e donte per momentin.

eniad

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif Sa m'u dhimska ajo zysha /pf/images/graemlins/lol.gif. Kjo do kete qene ndonjera me liri te tepruar /pf/images/graemlins/lol.gif, qe ka vene ne dyshim edhe rezultatin e librit /pf/images/graemlins/lol.gif.

Shih kur te na vije ndonje fshese kokes tani /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif. Mea Culpaaaaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif.

olololol

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pyetja ime eshte nese edhe ne shqiperi nje femer mund te jete e lire te shkoje ne disko,te pije,te dashuroj dike dhe te bej seks me te nese e shikon te arsyeshme te gjitha keto mund te ndohin ne shqiperi qe vajzat dhe jo vetem ato jhane te lidhura me familjen me shume se ne vendet e tjera evropiane troc muhabeti duhet te jemi fanatik pas ngjarjes ne tirane qe u hodhe nga kati i 11 per shkak te fanatizmit te babait,une te them te drejten isha pak fanatik por tani me duket pak prapambetje per shekullin qe jetojme ne mes te evropes,kush eshte mendimi juaj

[/ QUOTE ]

Sa per ngjarjen me vjen keq si per nenen dhe per te bijen pasi jane jete njeriu.
Babai s'qe fare aty kur ndodhi e gjitha ndodhi prej presionit te madh te nenes karshi ,vajzes gje e cila e beri kete te fundit te marre vendimin fatal ti jape fund jetes.
Nena duke qene shkaktarja kryesore,e humbjes se vajzes , te drites se syve te saj, fjalet e njerzve me pas , dalja para te shoqit , nuk do perballoheshin dot nga nena ndaj dhe ajo vendosi si e bija.

Kjo familje kishte 3 vjet ne Tirane te ardhur nge Jugu.

Tani te hyme ne teme.

Liria eshte nje gje qe ne e fitojme vete, ose me sjelljen tone,detyrojme te tjeret te na e japin.
pra kur jemi bindes ne veprimet tona.

Lirite nuk jane gjithkund njelloj,ka cenime te saj te cilat varet nga lloji i emancipimit te cdo familje shqipetare.
Dhe qe ne vende te ndryshme te Shqiperise mungon fare dhe femrat jane shume te cenuara ne kete pike.
gati skane te drejta fare.
Ne Tirane ndryshon puna pak te "imponon" amjenti te jesh pak me elastik ne mardhenie me femijet ne rastin tone me femrat, duke pare ditet ku jetojme gjithsecili eshte i vetdijshem ( prind) qe vajza dhe do dale me nje shoqe, per nje kafe per nje xhiro , nje film a ku di une, do dale dhe me nje djale fundja do bej zgjedhjen e saj ne jete , me pas per "veprimet tona secili ka koken e vet mbi supe".

Une i pyes shpesh femrat me te cilat pi kafe , - Si i ke mardheniet me prinderit , me intereson shume "Shkrirja e mentalitetit te prinderve me kohet e sotme".

Sinqeriteti dhe korektesia te cojne ne nje liri me te madhe nga ana e prinderve.

P.S Une qe 14 vjec kam fituar lirine time , vija kur te doja ne shtepi , shkoja ku te doja prinderit e mi kishin besim tek une.

Odea

Primus registratum

E mire ti, e kishe fitu ate liri se ishe cun prandaj, mistrec lol

Mgjth, une duhet ta pranoj qe prinderit e mi kane qene gjithmone te perkryer ndaj meje. Nuk e di pse, ndoshta ngaqe isha icik geek dhe skishin pse te kishin frike po prape se prape, goce e vetme, Tirane, 1997, frike gjithandej per burrin jo mo per gocat e vogla. Madje mbaj mend qe vellezerit e mi gjithmone kane pasur me pak liri se une pasi ishin me te vegjel dhe kjo ishte dhurate nga mami dhe jo babi se babi si mashkull shqiptar qe eshte kishte ca paragjykime po prape se prape i drejte.

Anyway, ndoshta kjo qe thashe une nuk eshte ndopak useful por mendoj se lidhet me ate qe kishte thene LR (qe per mendimin tim e kishte thene shume bukur), "liria vjen nga edukimi dhe jo fanatizmi".
Madje

Vals

Primus registratum

Odea, me kujtove 1997. Une nje pjese te gjimnazit e kam kaluar ne vitet e para te tranzicionit qe s'merre vesh se cfare behej. Mbaj mend qe linim mesinim qe te shkonim ne disko apo tek liqeni si klase. Liria atehere me qe kufizuar dhe s'kishte te bente me prinderit e mij, ishin rrethanat. Megjithate, une prape kam bere c'kam dashur dhe ka patur raste qe them se perendia me ka ruajtur.
Per prinderit tane nuk ka qene kollaj sepse dhe ne qofshin ata perparimtare, ambienti rrotull tyre eshte per ibret, te mban me koken poshte sepse paragjykiemet dhe fjalet vijne nga ambienti. Mbaj mend qe kur dilja e veshur bukur me fund te shkurter psh qe mami ma kishte blere vete, me shifte ndonje komshije dhe me vrap i thoshte mamit, si e le te dilte ashtu. Me ta nxi jeten.

ados

Primus registratum

duhet ndezur nje qiri per te gjitha femrat ne Shqiperi....
i feel you my sisters...deeply from my heart

tola77

Primus registratum

vals, me kujtove veten time, une kur vishja minifund(deri mbi gju atehere) dilja per here me babin se komshiet car nuk thoshin,she kur njehere vesha nje fund njecik te gjate shitesja e bukes me tha, sot po qe je bere cupe e mire.Paragjykimet ne shqiperi(te pakten kur une isha adoleshente) ishin shume prapanike, dhe mbi te gjitha ishin injorantet ata qe i benin.

Le_Routard

Forumium maestatis

une kur vishja minifund(deri mbi gju atehere) dilja per here me babin se komshiet car nuk thoshin,she kur njehere vesha nje fund njecik te gjate shitesja e bukes me tha, sot po qe je bere cupe e mire.Paragjykimet ne shqiperi(te pakten kur une isha adoleshente) ishin shume prapanike, dhe mbi te gjitha ishin injorantet ata qe i benin.

Ndersa sot ka plot vajza qe dalin me minifunde deri pak nen brek, ose le te themi pak nen tanga, dhe nuk i paragjykon njeri. Keshtu ka dal moda.

Neser kur ngrohja klimatike do jete rritur akoma me shume vajzat do fillojn te dalin rrugeve te veshura me rripa dhe djemt me gjethe fiku.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

ados

Primus registratum

Neser kur ngrohja klimatike do jete rritur akoma me shume vajzat do fillojn te dalin rrugeve te veshura me rripa dhe djemt me gjethe fiku.

[/ QUOTE ] :
yeah i liket that /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

...mu sme ben shume pershtypje per lirien si ne veshje ashtu edhe ne nje fare sjellje (pa kaluar ne shume banale)..biles me duket normale qe gjerat te ndryshojne...edhe qe te fillojne te kene nje fare autonomie, dhe lirie zgjedhje per gjithshka,
por e vetmja gjo qe me ben qamet pershtypje eshte se nga nje ane jane cope-cope e knej te shesin pordh,....kshu qe dhi te zgjebosme dhe bishtin perpjet...bof...them se progresimin duhet ta fillojne nga gjera te tjera...

b.k.

Primus registratum

Kam pershtypje se liria fizike duhet te shkoje me ate mendore.

Nese "femrat" vete nuk besojne se jane te barabarte me meshkujt ne aftesine per te marre vendime dhe drejtuar jeten e tyre, ska nevoje qe meshkujt te mendojne pozitivisht.

Pa patur ndryshime ne mentalitet cdo liri e fituar nga femrat do te mbetet si e "marre me zor ne fshehtesi", dhe c'na duhet kjo lloj lirie.

Pjese e shoqerise shqiptare eshte shume e hapur per sa i perkete barazise se femrave, dhe i takon atyre (sidomos femrave) te bejne ndryshime. Ndryshimi i minifundeve, pa shpjeguar se eshte e drejta e cdo kush te vishet sic e shikon te arsyeshme, arrin vetem te krijoje me shume keqkuptime dhe paragjykime sesa ndikon femrat ne arritjen a barazise.