Libri që ju ka pëlqyer më shumë!

ezhderha

Primus registratum
Re: Libri qe ju ka pelqyer me shume!

macbeth-in e kam lexu brenda nje nate. puna asht se e kam lexu naten vone, mbas ores nje, e kam kene vetem ne dhome, e po binte nji shi si din me ra ne shkoder, e tu pase kete sfond e tu lexu llahtarite qe ndodhin aty, kot me rrejte...kam pase frike!

William Wallas

Forumium maestatis

Harku Triumfit .... Remark .... grande
Femrat .... Bukowski ... mitiko
I Huaji ... Kamy ... Fantastiko
Espiritus ... Kadare ... insomma

William Wallas

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga lost in love:
[qb]kur isha ne Shqiperi me pelqenin librat e Balzakut (Shkelqimi dhe mjerimi i kurtizaneve), nga librat shqiptare me kujtohet mire "Mergata e qyqeve" e Nasho Jorgaqit. Ketu me pelqejne librat e Wilbur Smith[/qb]
Shume i bukur Mergata e Qyqeve ... liber spiunash ... po i lezetshem

kaprollja

Primus registratum

Tre shoket dhe Shkendija e jetes nga Remark
Thuaj zemres po nga Suzana Tamaro
Novela nga Cvajg fantastike
Plaku dhe deti dhe Lamtumire arme nga Hemingway
Dreri i trotuareve nga Diana Culi etjeraaa

skodrinon

Primus registratum

Mua per vete me ka pelqyer libri "Bija e Montezumes" nga Henry Hagard .Eshte me te vertet liber fantastik .Veçse eshte liber i vjetr dhe nuk gjendet ne çdo bibliotek .

qen_ujk

Primus registratum

Enigma- robert Dangely. Proffesor Francez flet per Shqiptaret dhe preardja e saj.

Guest

Fillimisht postuar nga Skodrinon:
[qb]Mua per vete me ka pelqyer libri "Bija e Montezumes" nga Henry Hagard .Eshte me te vertet liber fantastik .Veçse eshte liber i vjetr dhe nuk gjendet ne çdo bibliotek .[/qb]
C'ma kujtove Skodrinon, e kam lexuar 5 here nder vite (packa se librit tim i mungonin 20 a 30 flete ne fillim) dhe cdo here me ka mbeshtjelle plotesisht mes faqeve te veta.

Guest

E ka lexuar kush "Zhozef Fushe-ne" (biografi) e Cvajkut? Nese jo lexojeni, eshte libri im i preferuar dhe eshte e lehte te kuptohet pse me te lexuar parathenien e tij.

Happy reading

edda

Primus registratum

Tragjedi amerikane- Dreiser
Thuaji zemres po- Susanna Tamaro
E kuqja dhe e zeza- Stendal
Te gjithe veprat e Paulo Coehlo ne veçanti "Veronica decide di morire"
Kohet e fundit po me pelqen shume Orianna Fallaci per agrisivitetin e saj "La rabbia e l'orgoglio"

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[qb]E ka lexuar kush "Zhozef Fushe-ne" (biografi) e Cvajkut? Nese jo lexojeni, eshte libri im i preferuar dhe eshte e lehte te kuptohet pse me te lexuar parathenien e tij.

Happy reading[/qb]
-----------
Une e kam lexuar dhe jam e mahnitur nga analiza e ketij personazhi, Cvajku eshte i tille=percues, dhe po te them qe shte nje prej librave te mi te preferuar.E kam te skalitur portretin e ketij njeriu (fale Cvajk-ut) megjithese s'e kam pare ndonjehere.

oneo

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga D-J:
[qb]Stefan Cvajg- novelat[/qb]
Shume shume e goditur.
Dhe mua me kane lene pershtypje ato novela dhe kam detyruar shume persona t'i lexonin.

Landa

Forumium praecox

Jo film o Enhar po liber! /pf/images/graemlins/wink.gif

Ofelia

Forumium praecox

E njihni Tahar Ben Jelloun??? Me pelqen shume nje liber i tij qe ne italisht titullohet "Creature di sabbia".

ujku81

Primus registratum

Te gjitha librat e Kadarese.
+ Metamorfoza
+ Boset e Dollarit ( atehere vendosa te studioj per ekonomi )
+ BAnkieri
+ duke pritur Godone - Beckett

trinity

Primus registratum

TRAINSSPOTING- nga Irvine Welsh
nuk e di a asht i perkthym ne shqip, me duket jo, ama nese librin nuk e gjeni mundoheni ta gjeni filmin te pakten

crazy

Primus registratum

Nqs do filoj me te thene cilat jane librat qe m pelqejne do ze tere forumin,mgjth Danielle Steel,Remark,Izabel Aljende,Cvajg,Kamy,Kafka,Frojd.Keta jane autoret e mi te preferuar plus e te tjere.Harrova perpak,Balzak.

dordi1

Primus registratum

libra te mire ka plot, por librat qe kam lexuar me shume jane keto; PUSHIMET E CUFOS...binte shi binte shi, lagej mali i shkrete, edhe qe te ngrohej gelltiste rrufete. liber legjendar ne femijerine time dhe jo vetem.
vellimi i pare i ...MONTEKRISTOS me ate perkthim te shkelqyer ne shqipen klasike:kujto fjalen ujdhesa ne vend te ishull: mund te jete libri qe kam lexuar me shume.
USHTARI I MIRE SHVEJK te dy vellimet i vjen pas.
NOVELAT E ZVAJGUT kane vetine qe kur i lexon per here te pare te gozhdojne e ste lene te levizesh.
AVENTURAT E HUCKELBERRY FINN plus TOM SAWER jane me te vertete te magjishem.
nga CAMUS, I HUAJI eshte me te vertete nje perle po ashtu edhe MITI I SISIFIT ku autori zberthen te parin.
eshte shume e vertete kur na thonin qe romane lexon deri sa mbaron gjimnazin.
tani po lexoj OPEN SOCIETY... nga KARL POPPER qe kam marre vesh se kur vdiq vendin ne akademine franceze ia zuri KADARE.

p.s. he se desh harrova edhe AVENTURAT E GOZHDES dhe UDHETIMET E GULLIVER, UDHETIM NE QENDER TE TOKES... me mire po e le me kaq se mos na mbarohen faqet e INTERNETIT pastaj. :wave: :wave: :wave: