Libri që ju ka pëlqyer më shumë!

Landa

Forumium praecox
Libri qe ju ka pelqyer me shume!

Mua personalisht me pelqejne aq shume libra saqe sdi cilin te zgjedh e te vej te parin! po po pres nga juve te na tregoni.

Guest
Re: Libri qe ju ka pelqyer me shume!

Per momentin po perqendrohem ne klasiket ruse si Tolstoi e Turgejevi. Ne dore tani kam Vellezerit Karamazov te Dostojevskit qe packa se te prezanton me nje realitet pothuajse plotesisht aljen, kur shihet ne menyre siperfaqsore, me kete te diteve te sotshme, e tashmja pasqyrohet kthjellet ne te (si ne cdo veper tjeter te zhanrit nese di si te shohesh). Kam 3 vjet larg atdheut dhe nuk jam ne kontakt te rrjedhshem me letersine bashkekombase te koheve te fundit. Mund te me sugjerosh ndonje liber Puhiza.

Landa

Forumium praecox

Eh mor bar-ishte shpesh mua Dostojevski me ka lodhur aq shume saqe ka pasur momente qe e kam lene librin fare pa lexuar po pastaj jam kthyer e jam rikthyer prape.

Landa

Forumium praecox

Po mund te te them nje lber qe me ka pelqyer shume : Jeta loja edhe vdekja e Lul Mazrekut eshte eIsmail Kadarese.

FALKO

Forumium maestatis

Dashuria ne kohen e koleres , Gabriel Garsia Marques, max per mua /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Do te perpiqem ti gjej te dy librat, packa se nuk jam e sigurte qe do te arrij te hedh ne dore lehte Jeten, lojen edhe vdekjen e lul Mazrekut te Kadares ne afatin e shkurter. Cfare temash trajton secili liber ne vecanti?
/pf/images/graemlins/smile.gif
P.S.
Faleminderit per sugjerimet by the way. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ema

Goddes

Lehtesia e paperballueshme e qenies-Kundera Milan
E kuqja dhe e zeza-Stendhal
Idioti-Dostojevskij

Guest

E ke lexuar Idiotin Ema?

Dashuria

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb]Lehtesia e paperballueshme e qenies-Kundera Milan
E kuqja dhe e zeza-Stendhal
Idioti-Dostojevskij[/qb]
I kam lexuar keto edhe une Ema kur isha student
po mua ME PELQEN
Kafka,sateri me "Murin"
Dino Buxati "Shkreteira e tartareve" eshte kryeveper lol
bey
Letersia 76!

Ema

Goddes

A e kam lexuar Idiotin?
4 here!

I love it!

P.s:Letersia abstarkte nuk para me pelqen.Me pelqen me shume Kamy.Dino Buxati cka... :rockband:

Guest

Lufta edhe paqja ka shenuar nje nder kreshtat e kenaqesise qe me ka dhuruar te lexuarit e ltersise ruse.

Me kujto pak per se flet Shkretetira e Tartareve Letersia 76.

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[QB]Lufta edhe paqja ka shenuar nje nder kreshtat e kenaqesise qe me ka dhuruar te lexuarit e ltersise ruse.

Kurse mua me ka lodhur sinqerisht....saqe kur e mbarova thashe...Mallkuar Tolstoi /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Ofelia

Forumium praecox

Kush e njeh John Fante? Per mua eshte i admirueshem, çlodhes dhe simpatik...

Guest

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb]
Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[QB]Lufta edhe paqja ka shenuar nje nder kreshtat e kenaqesise qe me ka dhuruar te lexuarit e ltersise ruse.

Kurse mua me ka lodhur sinqerisht....saqe kur e mbarova thashe...Mallkuar Tolstoi /pf/images/graemlins/laugh.gif ![/qb]
Ndersa une po e lexoj per te treten here ne anglisht, and it never stops amazing me.

sauron

Primus registratum

Kohet e fundit po lexoj fantasy; LOrd of the Rings, Silmarillion, Dradonlance series, Harryu Potter etj. Nese dini anglisht ose ndonje tjeter gjuhe te huaj ne te cilen mund ti gjeni, keto lloj librash ua rekomandoj.

mi corazon

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga sauron:
[qb]Kohet e fundit po lexoj fantasy; LOrd of the Rings, Silmarillion, Dradonlance series, Harryu Potter etj. Nese dini anglisht ose ndonje tjeter gjuhe te huaj ne te cilen mund ti gjeni, keto lloj librash ua rekomandoj.[/qb]
Edhe mua me pelqen Harry Potter.... /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Paola (I.Allende)
Bel Ami (Moupassant)
E forte si vdekja (Moopassant)
Harku i triumfit (Remark)
Daniell Steel (te gjitha)
Krimet e nje gruaje (Dreiser)
Evgjeni Grande (Balzak)
Bankieri
Gjeniu (Dreiser)
Manastiri i Parmes (Stendal)
Shkeqimi dhe mjerimi i kurtizaneve
Shtepia e shpirtrave (I.Allende)
Novela (Cvajk)
Identiteti (Kundera)
Madame Bovary (Floubert)
eeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuu sa shume jane, nuk mund te them s'e eshte vetem nje...jane shume.

TEDI

Valoris scriptorum

KOnti Monte Kristos Te kater vellimet .
Nata e Ustikes ,Petro Markos
Skenderbeu versioni i Marin Barletit edhe pse ai i Sabri Godos eshte prape i mire ...
kto po me kujtohen tani per tani ...

lost in love

Primus registratum

kur isha ne Shqiperi me pelqenin librat e Balzakut (Shkelqimi dhe mjerimi i kurtizaneve), nga librat shqiptare me kujtohet mire "Mergata e qyqeve" e Nasho Jorgaqit. Ketu me pelqejne librat e Wilbur Smith