Libri ose librat qe ju kane pelqyer me shume?

Raptor

Primus registratum
Re: Libri ose librat qe ju kane pelqyer me shume?

Nuk e kam lexu por me qe thu ti qe asht i bukur po dal e po e kerkoj neper librari. /pf/images/graemlins/smile.gif
Pershendetje.
SH10

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alma-milano:
[qb] nje liber i cili nuk do me fshihet kurr nga kujesa eshte SIKU TE ISHA DJAL.
e kam lexuar ne adoleshence dhe mbaj mend shum mir qe me ka trazmetu emocione shum te forta! [/qb]
Eshte liber me te vertete i bukur.E kam lexuar ne vitin e pare te shkolles se mesme,por me pas kur e kam studiuar me ka bere pershtypje jo vetem si roman sentimental qe eshte shkruar ne formen e ditarit,por dhe menyra se si ka depertuar Haki Stermilli ne realitetin e brishte te jetes shqiptare ne vitet '30 /pf/images/graemlins/smile.gif

ilva

Primus registratum

Sidharta, Narciso e Boccadoro (Hesse), L'insostenibile leggerezza....., Amori ridicoli,L'immortalità, La vita e altrovè,(M.Kundera), Il ritrato di Dorian Gray (Wilde), Il profetta,, (K. Gibran), Romeo e Giulietta, Novelat Cvajg, Dimri i madh (Kadare), E venne chiamata due cuori (Marlo Morgan), Etja per jete (Stoun), Zonja Bovari, La signora delle camelie (Dymas),Harku i Triunfit, I dolori del giovane Werther (Goethe),Donna Mimma (Pirandello),Storia di une capinera (Verga),Tregime (Maupassant), Mot i keq per dashuri (B.Hoxha), Va dove ti porta il cuore (Tamaro), etj,etj ,etj qe tani nuk me vine ne mend Ciao lexim te mbare.

stellina_sister

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shkodra10:
[qb] Nuk e kam lexu por me qe thu ti qe asht i bukur po dal e po e kerkoj neper librari. /pf/images/graemlins/smile.gif
Pershendetje.
SH10 [/qb]
ishalla e gjen se esht me taman liber i bukur por esht i vjeter!!

ciao :wave:

Margerit Abati

Primus registratum

Pershnetje tane shkodranve qe nodhen nepre bote.Ne radhe te pare urime per temen se asht nji teme shume e vecante prej tjerave ,edhe asht shume interresante.Un nuk kam lexu shume po libri ma i bukur edhe nji kosisht qe mka lan ma shume mresa ashte 3 shoket nga REMARK.Per mu ky liber asht nji mrekulli ne vedi si vetem kur ta lexoni mund ta kuptoni.Pershnes tane Shqiptart ** nodhen neper bote e ne vecanti tane SHKODRANT kudo ** nodhen se jena ma te miret.A keni gja ne kunershtim? s'besoj /pf/images/graemlins/smile.gif

samanta

Primus registratum

S'ma merr menja se ka me pas kush kundershtime,se eshte nder te vetmit libra ku eshte pershkruar aq bukur kulti i miqesise dhe ai i dashurise.

alma-milano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta:
[qb] S'ma merr menja se ka me pas kush kundershtime,se eshte nder te vetmit libra ku eshte pershkruar aq bukur kulti i miqesise dhe ai i dashurise. [/qb]
Samanta apsulutisht asnje kundershtim nga ana ime!
Jam shum dakord me ju! :wave:

Raptor

Primus registratum

3 Shoket asht liber shum i bukur.
Po Nje tragjedi amerikane te Teodor Drajzer si ju asht duk?
Mu me ka pelqy shum si liber po shpesh me bate nervoz sjellja e Klajdit (personazhi kryesor) sepse ne liber Klajdi paraqitet shume naiv, i pa pjekur dhe shume i pavendosur.
Po ju si ju eshte dukur?
Pershendetje
SH10

samanta

Primus registratum

Kam pase fillu me e lexu para se m'u nis po s'e kam kry.Edhe Franz Kafka,J.P.Sartre,A.Camus,jane shume interesante,por dhe filozofike duhet me i lexu me kujdes.

englantin kalaj

Primus registratum

Autoret shqipetare qe me pelqejne me shume jane Kadare dhe Kongoli. Per sa i perket te huajve autori i zemres eshte Remarku, te gjithe autoret ruse Tolstoi, cehov etj. Kohet e fundit kam lexu te tane librat e Markes dhe Kundera, per mua jane sot per sot te padiskutueshem me te miret.
Kurse poetet qe me pelqejne me shume jane Sergej Esenin, Montale dhe Unghareti. Keto dy te fundit ndoshta sepse gjyshi im i ka perkthyer ne shqip.

stellina_sister

Primus registratum

edhe mu me pelqen shume Ismail Kadare, Migjeni dhe Naim Frasheri :thumbsup: mendoj se kta jane shrimtaret me te medhenj te leteratures shqiptare!!
po ky Kongoli kush esht? :confused: me fal por nuk e njof dhe do te doja te disha diçka me teper mbi te..ç'fare librash ka shkruajtur p.sh?

pershendetje te gjitheveeeeeeee :wave:

Raptor

Primus registratum

Po i madhi Gjergj Fishta nuk ju pelqen?
Per mu ja hedh te gjith shkrimtareve.
/pf/images/graemlins/smile.gif
Pershendetje
SH10

stellina_sister

Primus registratum

po edhe Gjergj Fishta me pelqen shume...po jo aq sa Migjeni, Frasheri dhe Kadare!!

samanta

Primus registratum

I humburi,"Karuseli,Lekura e qenit keto jane disa nga veprat e F.Kongolit.

samanta

Primus registratum

Te lutem Erika /pf/images/graemlins/smile.gif Ciaooooo :wave:

Gentian Memaj

Forumium praecox

per mendimin tim Fatos Kongoli eshte nder romancieret me te mire Shqiptar.I Humburi per mua eshte vertete nje kryeveper e letersise shqiptare. Si romancier per mua vjen menjehere pas Ismail Kadarese, e perseris si romancier. pashe qe dikush kishte lexuar Profetin e Khalil Gibran, do doja te dija pershtypjet sepse per mua eshte poet i madh. Dua te kujtoj nje roman qe per kohen qe e kam lexuar me ka lene shume mbresa, Dreri i Trotuareve, i Diana Culit.Librat pelqehen edhe ne varesi te moshes apo te ngjarjeve qe kalojme. Psh ne adoleshence kam lexuar NOVELAT nga Cvajg. Kohet e fundit me ka pelqyer shume 100 Vjet Vetmi.

paralele

Primus registratum

Dreri i trutuareve...kurse kohet e fundit do i keshilloja te gjitheve ALKIMISTI nga coelho

ps:kjo faqja vetem per ata qe jan nga shkodra eshte ber apo ka dhe vend per ne qe sjemi nga ajo ane /pf/images/graemlins/wink.gif dite te kedshme te gjithve :thumbsup:

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga I tretun:
[qb] per mendimin tim Fatos Kongoli eshte nder romancieret me te mire Shqiptar.I Humburi per mua eshte vertete nje kryeveper e letersise shqiptare. Si romancier per mua vjen menjehere pas Ismail Kadarese, e perseris si romancier. pashe qe dikush kishte lexuar Profetin e Khalil Gibran, do doja te dija pershtypjet sepse per mua eshte poet i madh. Dua te kujtoj nje roman qe per kohen qe e kam lexuar me ka lene shume mbresa, Dreri i Trotuareve, i Diana Culit.Librat pelqehen edhe ne varesi te moshes apo te ngjarjeve qe kalojme. Psh ne adoleshence kam lexuar NOVELAT nga Cvajg. Kohet e fundit me ka pelqyer shume 100 Vjet Vetmi. [/qb]
"I humburi" eshte me te vertete nje veper madheshtore e letersise shqipe.Mua akoma me kane mbetur ne mendje pjeset e fundit ku Thesari eshte prane varrit te Vilmes...mendoj se do te ishte nje gje e mrekullueshme sikur te behej skenar filmi

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paralele:
[qb] Dreri i trutuareve...kurse kohet e fundit do i keshilloja te gjitheve ALKIMISTI nga coelho

ps:kjo faqja vetem per ata qe jan nga shkodra eshte ber apo ka dhe vend per ne qe sjemi nga ajo ane /pf/images/graemlins/wink.gif dite te kedshme te gjithve :thumbsup: [/qb]
Mendoj se ka vend per te gjithe,se tek e fundit jemi ne boten e librit