Eshte liber me te vertete i bukur.E kam lexuar ne vitin e pare te shkolles se mesme,por me pas kur e kam studiuar me ka bere pershtypje jo vetem si roman sentimental qe eshte shkruar ne formen e ditarit,por dhe menyra se si ka depertuar Haki Stermilli ne realitetin e brishte te jetes shqiptare ne vitet '30 /pf/images/graemlins/smile.gifFillimisht postuar nga alma-milano:
[qb] nje liber i cili nuk do me fshihet kurr nga kujesa eshte SIKU TE ISHA DJAL.
e kam lexuar ne adoleshence dhe mbaj mend shum mir qe me ka trazmetu emocione shum te forta! [/qb]
ishalla e gjen se esht me taman liber i bukur por esht i vjeter!!Fillimisht postuar nga Shkodra10:
[qb] Nuk e kam lexu por me qe thu ti qe asht i bukur po dal e po e kerkoj neper librari. /pf/images/graemlins/smile.gif
Pershendetje.
SH10 [/qb]
Samanta apsulutisht asnje kundershtim nga ana ime!Fillimisht postuar nga samanta:
[qb] S'ma merr menja se ka me pas kush kundershtime,se eshte nder te vetmit libra ku eshte pershkruar aq bukur kulti i miqesise dhe ai i dashurise. [/qb]
"I humburi" eshte me te vertete nje veper madheshtore e letersise shqipe.Mua akoma me kane mbetur ne mendje pjeset e fundit ku Thesari eshte prane varrit te Vilmes...mendoj se do te ishte nje gje e mrekullueshme sikur te behej skenar filmiFillimisht postuar nga I tretun:
[qb] per mendimin tim Fatos Kongoli eshte nder romancieret me te mire Shqiptar.I Humburi per mua eshte vertete nje kryeveper e letersise shqiptare. Si romancier per mua vjen menjehere pas Ismail Kadarese, e perseris si romancier. pashe qe dikush kishte lexuar Profetin e Khalil Gibran, do doja te dija pershtypjet sepse per mua eshte poet i madh. Dua te kujtoj nje roman qe per kohen qe e kam lexuar me ka lene shume mbresa, Dreri i Trotuareve, i Diana Culit.Librat pelqehen edhe ne varesi te moshes apo te ngjarjeve qe kalojme. Psh ne adoleshence kam lexuar NOVELAT nga Cvajg. Kohet e fundit me ka pelqyer shume 100 Vjet Vetmi. [/qb]
Mendoj se ka vend per te gjithe,se tek e fundit jemi ne boten e libritFillimisht postuar nga paralele:
[qb] Dreri i trutuareve...kurse kohet e fundit do i keshilloja te gjitheve ALKIMISTI nga coelho
ps:kjo faqja vetem per ata qe jan nga shkodra eshte ber apo ka dhe vend per ne qe sjemi nga ajo ane /pf/images/graemlins/wink.gif dite te kedshme te gjithve :thumbsup: [/qb]