Re: Leku me i rendesishmi ?!!
<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body">Nese vjen nje semundje e pasherueshme (larg qofte!), te sheron leku?
Nese ti je nje cope trapi i tere (e kam ne pergjithesi, nuk e kam per ty), te ben te zgjuar leku? (kujto pak "te dish apo te kesh)
Gabim, leku s'te jep ide, thjesht, te jep nje dore t'i realizosh, nese i ke. Eshte provuar se, nese ideja ka qene vertet e mire dhe ai qe e ka patur ka ditur te luftoje per te, ka arritur te gjeje edhe leket.
Hmmmmm, burre i mire me te gjithe thua. Kjo do te thote qe te tjeret hane e pine qyl prej teje, qe ata te vene ne krye te tavolines se ke leke, por nuk te respektojne, thjesht te kane interes. (e ke degjuar shprehjen "O Zot, kujt i ka rene leku!)
Humor te mire... per aq sa nuk perballesh me gjera ku leku nuk te ben dot gje (shendeti, miqesia e vertete, dashuria, formimi e kultura).
Prestigj (eeeeee, nuk e di sa prestigjoz me duket nje katunar ktej ka lagjja ime qe ka ble apartament 100 000 euro, po hedh qesen e plehrave, per te mos thene gjera te tjera, te tarracat e makinave te parkuara poshte; llogarite beji vete).
Sa i perket lidhjes, kjo mund te analizohet rast pas rasti dhe nga nje njeri te tjetri. Natyrshem, askush nuk jeton me frymen e shenjte dhe, nese nuk arrin te mbash familjen tende ekonomikisht, se bashku me gruan/burrin, per cfare je atehere. Nuk ka me "nje kasolle dhe dashuria jone", se edhe kasollja ka nevoje per perkushtim per t'u mbajtur. Eshte normale qe mireqenia ekonomike te shmang disa probleme per te cilat te dhemb koka. Nga ana tjeter, nje pjese e mire e juve, gjinise mashkullore ne Shqiperi, reklamoni direkt sasine e parave qe keni per t'i bere pershtypje nje femre (ajo qe harroni eshte se reklama ka nje grup specifik te synuar dhe nuk mund te kete efekt per te gjithe). Nejse, ketu ka per te folur e per te heshtur, une kete mendim kam.
</div></div>
Satin_Yearn !
Une jam me lekun.
Te gjitha cka ne bejme ( shkollen , kurse , perpjekje i bejme per lek dhe ska njeri ta mohoje, pra per nje finance sa me shendoshe qe te na jape mundesine te jetojme me mire)
1-S'po flas per ekstreme ( semundje te renda qe mund tet bjere si me lek se pa lek )
2-S'te jep leku ide ?
Kush tha .
Une spo them te thene ide me shpetu boten .
Por per te permirsuar jeten tende, per te argetuar veten tende.
Aq shume te jep sa nuk e ke idene.
3-Normal burre i mire , ti paguan ai qe paguan , ai eshte qe poshteron ta dish.( coja dhe ati nje birre/kafe pra ta kapesh holle-holle quhet Lemoshe)
4-Si ste jepka humor leku. Me xhepat plot sapo zgjohesh i buzeqesh jetes , dites se re qe lind, pa lek s'te ze gjumi, cohesh ne mengjes me dhimbje koke " ca bo bej sot"
Ate shprehejen e thone ata qe skane " nga inati ndaj, nga sikleti , nga smira"
5- Normal qe te jep prestigj , te ben te njohur c'rendesi ka ne je katunar dhe jeton ne nje shtepi 100 mije a 1 milon euroshe.
Jeton me mire se ty se une , kultura merret rruges pa problem.
Pra ne shprehim xhelozi kur themi keshtu.
6-Leku e ben nje lidhje me te bukur, me te sigurte por nuk eshte absolute por eshte shume here me mire se nje lidhje e varfer financizrisht.
Ke mundesi tja plotesosh te gjitha qefet/deshirat partneres/gruas.
Aty ku leku mungon , Grindja eshte mbret.
Sa per Info une skam lek .
Te keshilloj te degjosh me shume BBF " vellezerit Zena"
Vetem leku vetem leku con ujin perpjete.
U bofsh me lek