Lëvizja e Armatosur ANTI-GREKE ???

OROSHI

Primus registratum
Re: Lëvizja e Armatosur ANTI-GREKE ???

Te nxjerrim jashte shqiperise filo-greket,kete te bejme,te tjerat rregullohen!!Te nxjerrim jashte pa breke vesh Janullatosin,kete te bejme!!Ortodokset shqiptare t'a tregojne vehten tani me shume se kurre,te mos shkojne ne meshat e Janullatosit,kete te bejne!!Te bojkotohen kishan qe kane influencen e Janullatosit,kete te bejne!!

shtriga

Primus registratum

kristianizmi na meson te falim dhe se te gjithe njerzit ne sy te zotit jan njesoj.
nuk kuptoj pse nuk u pelqen qe disa njerez jan pro-grek,demokraci nuk kemi?demokracia juaj thot qe ata qe nuk jan me ne jan kunder nesh dhe duan zhdukur?
camet vran e pren ne greqi.cfare doni qe i beni heronje tani?apo ju pelqen te kemi lufte ne lagje mase fitoni ndonje gje si ujku qe kerkon mjegull.
nejse se mund te thon shume nga ju qe jam komuniste ose greke,nuk jam asgje nga te dyja.vecse disa her shume nga ju nuk din cfare kerkojn.doni lufte apo paqe?

Kondrapedali

Kondrapedali

Nëse nuk je komuniste apo greke mbetet veç një gjë, k....!
Në ç'vend të historisë ke lexuar që çamët kanë vrarë e kanë prerë në Greqi? Shumë shumë kanë vrarë e prerë në Çamëri dhe kjo është ndryshe pasi kanë luftuar për tokën e tyre që është një e drejtë njerëzore (jo hyjnore)!
Por historia ama tregon që grekët për të mbyllur njëherë e mirë problemin shqiptar në Greqi, vendosën që t'i zhdukin Çamët nga trojet e tyre (që në ditët moderne quhet spastrim etnik) duke vrarë e prerë dhjetëra mijëra SHQIPTARË nga Çamëria.
Nëse ti motra je pro-greke qofsh me shëndet po kur kërkon të më hipësh kalaqafë për hir të grekut aty të them prit se ta hipi unë përpara. Kjo është demokracia!

shtriga

Primus registratum

KONDRA K... ESHTE AJO TENDJA.
PRO GREKE NUK JAM,POR QE CAMET PREN DHE VRAN NE GREQI E KAM LEXUAR NE SHUME LIBRA.SIDOMOS NE DISA SHKRIME NE ANGLI QE KA MBAJTUR AGJENTURA ANGLEZE.NE SE TI JE CAM QOFSH ME SHENDET POR GJYSHRIT TAN TREGONIN ISTORI PER CAMET QE ISHIN BASHKPUNTOR TE GJERMANIT.
NEJSE SA PER TE HIPUR KUJDES SE MOS NGEC NE NDONJE VEND DHE NDRYSHON SEKSIN ATE BEJ TI.
HAROVA UNE QE JU DEMOKRACIN E KENI ME TE HIPUR NJERI TJETRIT.
SA PER PROBLEMIN SHQIPTAR NE GREQI DUHET TE DISH QE GJYSMA E PARLAMENTIT GREK JAN ARVANITAS TE VJETER,THEODHOROS PANGALOS FLET ARVANISHT SA PER DJENI.

OROSHI

Primus registratum

O shtriga,mos u bej shtrige tani,nqs Kondra do "gaboje"bire kjo nuk do te thote se ai po nderron sex,thjeshte dy gisht me tutje do e rreshqase /pf/images/graemlins/laugh.gif ,tjeter,Camet mund te kene vrare e prere por sic ta tha edhe Kondra ata kete e bene per mbrojtjen e familjeve te tyre,sa per bashkepunimin me Gjermanet te Cameve, e c'fare te keqe kishte ajo pune,gjithe Kosova bashkepunoi me Gjermanet per arsye qe tashme dihen,e di ti ate thenien:armiku i armikut tim eshte miku im!!!Nuk je as komuniste e as pro-greke por je filogreke,kjo eshte me e dhjera!!!

Renea88

Primus registratum

NA I KANE FAJIN TANET JO GREKU O NJEREZ; NUK PO E SHET GREKU SHQIPERINE POR TANET

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga shtriga:
[qb] SA PER PROBLEMIN SHQIPTAR NE GREQI DUHET TE DISH QE GJYSMA E PARLAMENTIT GREK JAN ARVANITAS TE VJETER,THEODHOROS PANGALOS FLET ARVANISHT SA PER DJENI. [/qb]
Arvanitas mu.ti jan se i rroft që flasin shqip. Për mua nuk ta jep vendi se ku ke lindur kombësinë por vendi të cilit ti i falesh.
Për ty p.sh duket që është trotuari ose më shqip, semafori.

Unë nuk jam shqiptar çamërie por mbetem shqiptar.

Për komentet e tjera lexo sipërfolësin :tipsy:

P.S. Nuk është nevoja të shkruash me gërma të mëdhaja që të tregosh se të kanë hyp nervat.

AnaBlue

Forumium maestatis

Ju lutem mos e kaloni ne banalizime temen. Dhe pse nuk jeni dakord me shkrimin e anetares Shtriga, nuk eshte nevoja e perdorjes se fyerjeve alla rrugesh duke shtuar qe jeni ne kundershtim me rregullat e mirsjelljes dhe AF /pf/images/graemlins/smile.gif

Per temen: desha te them qe ne ka shqipetare qe jetojne jashte kufijve te sotem qe kane vuajtur me teper jane camet. Cameve i eshte mohuar gjuha dhe idenditeti, jane vrare dhe masakruar nga greket dhe akoma dhe sot kane frike te flasin shqip. I eshte crrenjosur kombesia me force dhe dhune ne nje menyre qe as serbet nuk e kane bere me kosovaret. Kam shkuar vete ne ate zone dhe jam habitur e skandalizuar me cfare kam pare dhe degjuar. Jo nuk jam came, dhe nuk kam ndonje ne fis cam, por nuk mund te mohoj llojin tim qe jeton fatkeqsisht ne tokat e veta jashte kufijve. Nese per kosovaret ka shprese se nje dite do jene te pavarur, per camet eshte shume e larget kjo dite /pf/images/graemlins/frown.gif Duhet te dime se sa kane vuajtur camet, gje qe nuk na eshte thene kurre ne 50 vitet e enverit. Jane lloji jone dhe te pakten shpirterisht duhet te jemi prane tyre.

zog

Primus registratum

per mu me interes eshte sesi shpjegohet qe arvanitet nuk i persekutoi njeri, kur duhet te ndodhte krejt e kunderta. ata per nga vete emri qe mbajne ARVANITE = ARBERESH = ALBANAIS, jane me afer nesh.

pse si quajne çamet arvanite ? po ata vete pse s'quhen (ose pse s'quheshin) te tille ?

kush i di aresyet ?

OROSHI

Primus registratum

Anablue,i kerkojme falje Shtriges,megjithese u kruajt vete.Zog,Camet jane nje "nendege" e fisit Arberor,per kete te jesh i sigurte.Nuk eshte e vertete qe Arvanitasit nuk u persekutuan,kete e deshmon asimilimi gati 100% i tyre.Greket gjithe barbarine e tyre e hodhen mbi Camet,ketu kuptojme rrezikun e madh qe i kanosej ekzistences se Greqise (flas mbas revolucionit)nga Camet luftetare dhe nacionaliste.Ekzistenca e Camerise ne tokat"Greke" hedh poshte te gjitha pretendimet Greke ndaj tokave tona,kjo eshte shume e rendesishme per ne.

Kondrapedali

Kondrapedali

Mohimi i prejardhjes së Arvanitasve në historinë Greke flet vetë për përndjekjet ndaj tyre. Po të shohësh më nga afër historinë e Greqisë së lirë do shohësh se ka patur shumë myslimanë Arvanitas që janë larguar nga Greqia për në Turqi me forcë. Pra Grek në atë kohë ashtu si edhe sot do të thotë ORTODOKS, pak rëndësi ka kombësia.

Xhaferr

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] per mu me interes eshte sesi shpjegohet qe arvanitet nuk i persekutoi njeri, kur duhet te ndodhte krejt e kunderta. ata per nga vete emri qe mbajne ARVANITE = ARBERESH = ALBANAIS, jane me afer nesh.

pse si quajne çamet arvanite ? po ata vete pse s'quhen (ose pse s'quheshin) te tille ?

kush i di aresyet ? [/qb]
arvanitet nuk i u persekutuan, sepse revolucioni greke ishte ne rradhe te pare me shume fetar sesa nacionalist. dhe ne rradhe te dyte shumice e luftetareve ishin arvanitas, pra ushtrine ato e kishin ne dore, bile eshte interesante se mbas revolucionit u hodh ne vota se cila do ishte gjuha zyrtare e shtetit, greqia kaloi vetem me nje vote me shume sesa shqipja. po te lexosh encyclopedia britannica 1911, do shikosh sesa problem autoritet greke kishin per te mposhtur perdorjen e gjuhes shqipe ne ushtri. bile eshte interesante se gjate invasionit te vlores ne kete periudh pothuajse gjith arvanitet desertuan ushtrine me arsyen se sdonin te vrisnin vellezerit e tyre.
tani jane pothuajse te gjith te hellenizuar, bile po ti quash albanian, aka shqiptar, e marrin si fyerje.

camet s'quhen arvanitas sepse jane autoktone, kurse arvanitat u themeluan ne greqi ne vitet 1300, reth zones se moreas, poleponezit, mbasi shqiperia e veriut u pushtua nga serbet.

Renea88

Primus registratum

me duket se i biem legenit kot se nje mut rrace jemi si ne si greket, rrini o njerez mos krijoni urrejtje vetem se ka disa politikane qe mbushin xhepat duke nxit urrejtje........gjithkund ka dhe te mire dhe te keqinj . greket e mire i respektoj, te keqijte le te shkojne ne te semes....a nuk eshte dhe me shqiptaret keshtu????? Po camet le ta zgjidhin vete ceshtjen e tyre, ca rendesie ka per mua nga Tirana se diku pas janine para 50 e kusur vjetesh esht perzen nje familje came??????
rrini o njerez se vetem me hakmarrje nuk ecet para, 40 vjet i kishim kufijte e mbyllur tashti po doni te vini kufij te rinj, qofte dhe ne kokat e njerezve

balforum

Primus registratum

Renea88 i ke marr informatat gabim me duket sepse nuk eshte shperngulur e vrare nje familje Came po me qindra mijra u vrane dhe 250 300 mije te tjere u spastruan me force nga trojet dhe shtepit e tyre.
Eshte spastrimi etnik i pare qe ka ndodhur ne evrope. :mad:
Nuk do asnjeri lufte ,dhe keta qe shkruajne per levizje te armatosur me duket se nuk jane thelluar shume.
Cemerit jan shqiptare dhe si te tille ata do kene mbeshtetjen e cdo shqiptari kudo qe te jene.Te pakten nuk duhet qe te hame "sapunin" e bukur te servirur nga Greku per "djathe".
Besoj se kuptohet fare mire qe "sapuni" eshte politika mashtruse Greke qe gjasme Camet bashkpunuan me okupatoret.

gentilushi

Primus registratum

o renea ne nuk eshte se po shtojme urrejtejen se duam.Po a ka mundesi te mos i urresh keta p....motra kur te vijne te bejne budalla me zor edhe sot e kesaj dite.

Renea88

Primus registratum

kam degjuar deri tani shume nga ju qe flasin por skam pare asnje te veproje