Kush eshte piktori juaj i preferuar?

zog

Primus registratum
Re: Kush eshte piktori juaj i preferuar?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Dhe nje pershtypje me bani, reagimi i heshtur i publikut te forumit, Respekt!

[/ QUOTE ]

pse ça do ti t'behet lufte. s'perben asgje anormale sot kjo pamje, neper reklama ka te tilla sa te dush. bile me keq.

si dhe si veper nuk eshte ndonjekush e di se çfare, s'ka asnje vlere per mendimin tim. kurbeja e beri siç beja edhe une nudo kur isha dezhurn nje here ne muaj, ne pune ne shqiperi, me kalu naten.

pikasso gjithashtu ka bere nje femer qe shurron.

te gjithe piktoret bejne perversitete te tilla. por ato nuk i destinohen publikut, ata i bejne per vete. per momentin.

poqese ata behen te njohur te gjitha letrat qe u gjenden lart e poshte neper shtepi ose atelier u botohen ose vihen neper muzera me vone, duke harruar qe jo çdo gje qe behet ka vlere PER TE GJITHE SPEKTATORET.

shume pune kane vetem vlera intime, dmth megjithese puna eshte e dobet ne vetvete ajo artisti ti sherben si cak emocional qe duhet kaluar ose shprehur edhe pse ne menyre perverse.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Quhet thjesht REALIZEM ! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Piktori , Courbet, ka pikrisht qellimin e kundert te Romanticizmit: nuk don te idealizoj asgje , nuk kerkon perfeksjonin - pikturon spontaneitetin , irregolaritetin, imperfeksjonin , "kontraditat" , thjesht NJERIUN. /pf/images/graemlins/shrug.gif

C'est l'aspiration au vrai !

Kondrapedali

Kondrapedali

Piktori i preferum?

Ka shum.

Da Vinçi, Mikelanxhelo, Rembrandti, Goja, Sadik Kaceli /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Quhet thjesht REALIZEM ! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Piktori , Courbet, ka pikrisht qellimin e kundert te Romanticizmit: nuk don te idealizoj asgje , nuk kerkon perfeksjonin - pikturon spontaneitetin , irregolaritetin, imperfeksjonin , "kontraditat" , thjesht NJERIUN. /pf/images/graemlins/shrug.gif

C'est l'aspiration au vrai !

[/ QUOTE ]

po e pastaj ?

ps: realisht nuk eshte p.... femres origjina e botes, une them eshte rroçka e majmunit.

zog

Primus registratum

foun6yo.jpg

true confidental

Forumium maestatis

Zogu po si spjegohet qe kane pikturuar vetem ate te femres , spaska dal asnji femer piktore e obsesionuar me ate te majmunit qe permende ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

i_own_u

Primus registratum

kam un nje piktur per ty Impuls...

po kam frik se ma çensurojn...

abs

nuk e di...

Ne gjuhen gjermane fjala respekt ka keto interpretime:

Kam respekt ndaj nje teme/njeriu/situate= i rri ne distanc (per arsye te ndryshme)
Respekt i imponuar, sic perdoret dhe ne shqip, si dhe
Respekt i fituar!(gjithashtu).

Ndersa..., s me duket ajo pikture e “servirur” nen kontekstin e motiveve te sotme.
(simbas meje te sotmet (pergjithsisht) kane tendence te nxitjes seksuale).

Kendveshtrimet tona ne kete rast fokusojne ne drejtime te ndryshme,mund ti krahasoj me fustanin e ngrire te nje ballerine- si dhe veshjen e nje qe rrin tek drita e kuqe (pra te dyjave gati ju duken mbathjet).

... nje cep truni - me thote, qe nepermjet kesaj pikture don te na tregosh vlersimin e madh qe ke per « origjinen » e jetes.

E vertete?

Mos m len me rrejt /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

[/ QUOTE ]

po e pastaj ?

ps: realisht nuk eshte p.... femres origjina e botes, une them eshte rroçka e majmunit.

[/ QUOTE ]

Pse pikrisht ti duhet te komentosh ç'do shkrim... + me nje pergjigjie kaq idjote?! Kte s'kuptoj!

Realisht , dhe pastaj.... ci-ci-ci/bla-bla /pf/images/graemlins/mad.gif

-me pelqen piktori , shpjegova arsyen e imazhit dhe kaq!

/pf/images/graemlins/shrug.gif

zog

Primus registratum

pse e ndaluar eshte ta komentosh çdo shkrim ?

ps; mu pervete do te me vinte mire sikur te mi komentonin shkrimet. bile prandaj shkruaj ketu, ndryshe do gjuaja per peshk.

zog

Primus registratum

tjeter, ti shtove mbas shkrimit tim dhe jo perpara tij, pra komentove timin duke shpjeguar qe kurbeja ishte piktor realist.

une shtova : po pastaj ?

qe kishte kuptimin keshtu : qe eshte realist shume mire po a perben kjo nje kusht qe piktura te kete vlere. sipas teje nje pikture qe nuk eshte realiste nuk ka vlere ?

tjeter, nderhyrja ime kishte te bente me shume me titullimin e vepres ; ORIGJINE E BOTES, shkencerisht pra realisht kjo eshte e pavertete. apo ti je kundra.
duke qene e pavertete titulli mistifikohet. po te shohehs piktoret e medhenj, me te medhenjte, titujt veprave ja vene te thjeshte, psh ne kete rast titull i thjeshte do te ishte ; grua e zhveshur. pra ajo se çfare shohim.
nje titull i tille nuk do ta ngaterronte spektatorin tek filozofira te kota, por do ta mbante ate vetem tek "realiteti piktural" pra çfare perfaqesonte tablloja ne vetvete.

pra me provokues per mendimin tim eshte titulli sesa vete permbajtja e tabllose. keshtu veprojne sot shumica piktoreve te botes, te dobetit, ata qe pikturen e ngaterrojne me gjera te tjera, si sociollogjia, filozofia, psikollogjia, etj. te cilet nuk jane me te mire sesa ato grate e lagjes qe shpjegojne filxhanin e kafese.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Ne kte periudh tranzicjoni...
me terheq tmerrsisht shum CARAVAGGIO :
«Quando non c'è energia non c'è colore,non c'è forma, non c'è vita» .
- Kur nuk ka energji,nuk ka ngjyra,nuk ka forma,nuk ka JET!

mozaiku

Primus registratum

Kush e ka thene kete shprehjen , Caravaggio? Mund te me thuash pls nga vend mund te citohet ne menyre formale, ndonje liber , artikull...

karamel

Primus registratum

Theodore Gericault, nje nga piktoret me te medhenj te realizmit dhe romantizmit francez (i shekullit te 18 ka jetuar mbi pushtetin e Luigjit XVIII) borgjez royalist i cili ishte i apasionuar mbas kuajve dhe kishte nje jete excentrike dhe mjaft te crregullt.
I pelqente te pikturonte kuaj, njerezit e nevrozuar,dhe gjithashtu edhe fragmente dhe pjese trupash te personave te cilet kalonin ne "guillotine" (ajo qe perdorej ne ate kohe per te prere kokat e fajtoreve para ligjit)

" Le Radeau de la Meduse" eshte nje nga chef d'eouvre madheshtore qe ai ka realizuar qe e adhuroj dhe sa here e shikoj me shkakton rrenqethje.
Gericault do te frymezohet nga historia tragjike te nje anije fanceze e quajtur "la Meduse" e cila mbytet me 150 kolonizatore ne brigjet e Afrikes perendimore. Pasagjeret do mundohen te shpetojne jeten e tyre duke hypur ne nje lunder. Me vere dhe me mish njeriu vetem 15 nga 150 do arrijne te mbijetojne deri kur nje anije tjeter do ti vi ne ndihme.

Faktikisht eshte mbytjen e Frances bashke me shoqerine e saj qe ky vizioner pikturon duke e krahasuar ate me nje lunder e cila endet e vetmuar neper detet e pafundme dhe midis dallgeve te egra duke shpresuar qe dikush ti dali perpara per ti shpetuar.

shine*

Primus registratum

Tani s'e di une sa e kane qejf Picasson ketu, packa se preferencat e mia duhet ti kem dhene ne nje nga kto 100 faqeet e kaluara; mendova se vidioja me posht eshte dicka interesante qe ia vlen te ndahet ketu.

Misteri Pikasos

kelmendielvis

Primus registratum

Mua me pelqen shume piktura dhe jam nje piktore amatore. Piktori im i preferuar eshte Remmbrand.

deo

Primus registratum

mua me pelqejne shume nudot e Munch dhe pikturat e pikasos, el greco, monet...
cdo pikture te bukur qe me kenaq syrin dhe fergellon zemren....